hirdetés

KÖZÖSSÉG

Az olaszországi magyar ikerbabákat segítik jótékonysági koncerttel

Aliz és Zoé gerincvelői izomsorvadással szüleztett. Világszerte több ezer magyar fogott össze, hogy megmentsék a 7 hónapos ikerpár életét.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. június 22.

hirdetés

Néhány héttel ezelőtt mi is megírtuk annak a magyar ikerpárnak a történetét, akiknek megmentésére világszerte több ezer magyar fogott össze. A Mátraterenyén született Alizra és Zoéra 7 éven át vártak a szüleik, akik 4 mesterséges megtermékenyítésen estek át.

Amikor végre megszülettek a kicsik, az orvosok közölték, hogy gerincvelői izomsorvadással, vagyis szinte lassú halálos ítélettel jöttek a világra.

Hamarosan azonban kiderült, hogy van remény, a két kislány ugyanis bekerült egy svájci gyógyszergyár kísérleti programjába, amit Rómában indítottak. Egy légúti fertőzés miatt azonban kórházba kerültek, és egy időre le kellett mondaniuk a terápiáról. A két kislányt a Bambino Gesú Gyermek Kórházban kezdték kezelni, ám a római tartózkodás olyan költséges volt (a kezelés ingyenes volt), hogy a család hamarosan tartalékaik végére ért.

aliz zoe

Képek: Facebook

Ekkor kérték a magyarok segítségét, a Magyarok Rómában nevű Facebook-csoportban, történetük pedig példátlan összefogásra ösztönözte az internetezőket. Először csak az olaszországi magyarok kezdtek adománygyűjtésbe, ám később a németországi és az írországi magyarok is külön csoportokat hoztak létre, hogy segíthessenek.

hirdetés

A szülők ezután létrehoztak egy saját Facebook-csoportot is, amelyhez már több mint 5500-an csatlakoztak.alizzoe01

Nekik köszönhető, hogy június 19-én hétfőn a kislányok elkezdhették a terápiát. Ez persze nem jelenti, hogy a család problémái varázsütésre megoldódtak: az olaszországi tartózkodás és a kezelés továbbra is óriási költségeket jelent.

Aliz és Zoé támogatói ezért most több jótékonysági koncerten keresztül szeretnének adományokat gyűjteni, melynek első állomása július 4-én lesz.

A koncert július 4-én este 18.00 órától lesz a 22. kerületi Klauzál Gábor Művelődési Központban (Nagytétényi út 31-33). A jótékonysági rendezvényen fellép többek között Lakatos Yvette és HDZ, Oláh Gergő, Kökény Attila, Sing Viki, Bebe, Mrw Km Fista Klaudia és Ábrahám és Raul is. A rendezvényt Dj Döme, Tenk Zsolt konferálja fel.

A nemes cél érdekében a művészek természetesen ingyen vállalták a fellépést, de több helyi cég is csatlakozott az akcióhoz.

Támogatói jegyeket Aliz és Zoé GoFundMe-oldalán tudsz vásárolni. A jegyeket elektronikus formában küldik majd el neked, a fellépők által dedikálva.

További információért kattints IDE és IDE!alizzoe02alizzoe03

Ha támogatnád a gyerekek gyógyulását, az alábbi elérhetőségeken teheted meg:

Bárnai Katalin (édesanya)

Csikós László (édesapa)

Belföldi számlaszámuk:

55400084-36122974

Nemzetközi számlaszámuk:

IBAN: HU20 5540 0084 1691 2481 0000 0000

SWIFT KÓD: TAKBHUHB Bárnai Katalin (Sajóvölgye Takarékszövetkezet)

Tel.: 0620 4969903

"Előre is köszönünk minden fajta segítséget, támogatást és pozitív gondolatot, szeretetet, ami a kislányok gyógyulását és a szülők erejét, kitartását segíti."hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÖZÖSSÉG

Elszorul a torkod, ha meglátod II. Erzsébetet – 10 emlékezetes momentum Fülöp herceg temetéséről

A királynő - aki a jövő héten tölti be 95. életévét - egyik udvarhölgye kíséretében a királyi család hivatalos autójával, egy Bentley-vel érkezett a szertartás helyszínére, és a kápolnában egyedül, a többi családtagtól távol foglalt helyet.
MTI, fotó: MTI/AP/Pool/Jonathan Brady - szmo.hu
2021. április 17.

hirdetés

1. Az edinburghi herceg búcsúztatási ceremóniájának Forth Bridge kódnév alatt előre kidolgozott részletes tervezete eredetileg 800 meghívott vendéggel számolt, mivel a 16. században épült gótikus kápolnának ennyi a befogadóképessége. A koronavírus-járvány megfékezését célzó brit kormányzati rendelkezéseknek megfelelően azonban a kápolnában tartott szertartáson harmincan voltak jelen, valamennyien a királyi család tagjai.

2. Fülöp herceg koporsóját egy átalakított, régi zöld Land Rover szállította a windsori kastélytól a nem messze lévő Szent György-kápolnához. Ennek a járműnek a tervezésében az edinburghi herceg személyesen is részt vett, és már évekkel ezelőtt kifejezte azt a kívánságát, hogy ezen az autón szeretné megtenni utolsó útját.

3. Az autó 2003-ban készült, nyitott hátsó platóval, amelyet kifejezetten úgy alakítottak ki, hogy alkalmas legyen az edinburgh-i herceg koporsójának szállítására. A Land Rover sötétzöld színét is Fülöp herceg választotta, mivel a brit fegyveres erők járműveit is erre a színre festik.

4. Koporsóját a szombati búcsúszertartáson saját hercegi lobogója fedte, és a koporsóra helyezték haditengerészeti tiszti sapkáját és kardját.

5. A Land Rovert a kastélytól a Szent György-kápolnáig vezető úton Fülöp herceg és II. Erzsébet királynő négy gyermeke, Károly trónörökös, Anna hercegnő, András yorki herceg és Eduárd, Wessex grófja, az unokák közül Vilmos herceg - Károly és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, az Egyesült Királyság majdani uralkodója - és Vilmos öccse, Harry herceg kísérte gyalogosan a kápolnához.

hirdetés

6. A Land Rover mögötti menetben jelen volt még Peter Phillips, Anna hercegnő fia, az uralkodó legidősebb unokája, valamint David Armstrong-Jones, Snowdon grófja, II. Erzsébet királynő 2002-ben elhunyt húgának, Margit hercegnőnek a fia.

7. A királynő - aki a jövő héten tölti be 95. életévét - egyik udvarhölgye kíséretében a királyi család hivatalos autójával, egy Bentley-vel érkezett a szertartás helyszínére, és a kápolnában egyedül, a többi családtagtól távol foglalt helyet.

8. A szombat délutáni szertartást Justin Welby, Canterbury érseke, az anglikán egyház legfőbb vallási méltósága és David Conner, a Szent György-kápolna esperese vezette.

9. Fülöp koporsóját a búcsúszertartás után a kápolna királyi sírboltjában helyezték el.

10. A szombati szertatás - ugyancsak a járvány megfékezését célzó előírások miatt - nem volt nyilvános, teljes egészében a windsori kastélyparkon belül zajlott. Az eredeti tervek szerint Fülöp herceg koporsóját Londonban ravatalozták volna fel, innen vitték volna Windsorba, és az útvonal mentén minden valószínűség szerint százezrek sorakoztak volna fel. Így 16.00-kor országszerte egyperces néma csenddel emlékeztek meg a hercegre.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÖZÖSSÉG

Fülöp külön kérésére egy áloszlop mögül fotózta a herceg temetését a Sun fényképésze

Kinek sikerült kiszúrni?
Fotó: i-Images / eyevine. / Northfoto - szmo.hu
2021. április 19.

hirdetés

Egy oszlopnak álcázott kabinból fotózta Fülöp herceg temetését egy fényképész, az ötletet még maga a herceg találta ki - írja a Metro.

Fülöp herceg nem titkolta, hogy már 20 éve tervezi saját temetését - az ő kívánsága volt például a különleges, általa is tervezett Land Rover bevetése halottaskocsiként, de a dekoráció és a kitüntetéseinek kiállítása is az ő tervei alapján valósult meg. II. Erzsébet férje jóformán még a fényképészt is maga szervezte le saját temetésére:

arra kérte a családhoz közel álló fotóst, hogy egy áloszlopba bújva készítsen majd képeket a temetésről.

A szóban forgó fényképész Arthur Edwards, aki immár 40 éve fotózza a királyi családot, és már-már baráti viszonyt ápolt Fülöppel. A 80 éves férfi évtizedek óta fotóz a Sun nevű lapnak, kifejezetten a brit királyi családra szakosodott.

Bár elsőre tényleg lehetetlen kiszúrni, ha jobban megfigyeljük, valóban ott van egy igencsak valósághű műépítmény a Szent György-kápolna bejáratának bal oldalán, amelyből egy kis lyukon át fotózhatta testközelből az érkező koporsót Edwards. Egészen pontosan ilyen volt a kilátás a kamuoszlopból:

hirdetés
Fotó: PA Wire/PA Images / Arthur Edwards/The Sun / Northfotohirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG

„Már most hiányzik” – szívszorító sorokkal búcsúzik férje az 52 évesen elhunyt Helen McCrorytól

A Harry Potter-filmek sztárja rákbetegséggel küzdött, de állapotát a végsőkig titokban tartották a nyilvánosság előtt.
Címkép: Northfoto/PA Wire/PA Images - szmo.hu
2021. április 19.

hirdetés

Néhány nappal ezelőtt 52 éves korában elhunyt a Harry Potter-filmek sztárja, Helen McCrory. A színésznő rákbetegséggel küzdött, de állapotát a végsőkig titokban tartották a nyilvánosság előtt, csak a család és a barátok tudtak róla.

Férje most szívszorító sorokkal búcsúzott a színésznőtől.

"Már most hiányzik. Az elmúlt hónapokban fényesebben ragyogott, ahogy csak a legfényesebb csillag ragyoghat. Az életben is fel kellett érnünk hozzá, de a legnagyobb, legbátrabb és legönzetlenebb tette az a saját halálának a normalizálása volt. Semmi félelmet, keserűséget és önsajnálatot nem mutatott. Erősített bennünket azzal, hogy bátran tovább tudott lépni, és ragaszkodott ahhoz, hogy senki ne szomorkodjon"

- fogalmazott Damian Lewis, aki a Homelandből lehet ismerős sokaknak.

A férj azt is elmesélte, hogy felesége korábban azzal viccelődött, azt szeretné, ha Damiannek később sok barátnője lenne majd. A párnak két közös gyermeke van; a 14 éves Manon és a 13 éves Gulliver.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG

Törőcsik Mari nem engedte senkinek, hogy művésznőnek nevezze őt

Megszólalt a színésznő lányának egykori dajkája.
Címkép: MTI/Máthé Zoltán - szmo.hu
2021. április 18.

hirdetés

Törőcsik Mari péntek hajnalban hunyt el, halálával a magyar színésztársadalom egy pótolhatatlan alakját veszítettük el.

Törőcsik Mari lányának egykori dajkája elárulta a Blikknek, hogy a Vas megyében található faluban, Velemben a színésznő senkinek sem engedte meg, hogy művésznőnek szólítsa őt.

Én voltam a kislánya, Terike dajkája az óvodában. Végtelenül aranyos nő volt Marika, mert senki nem hívhatta máshogyan! Nem engedte senkinek, hogy művésznőnek nevezze

– mondta Vera néni, aki elárulta, hiába volt Törőcsik a Nemzet Színésze, ő egy volt közülük.

„Mindenkihez volt egy kedves szava. Imádta a virágokat, az enyémet mindig megdicsérte, és kért is belőle” – mesélte az asszony a lapnak.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: