News here
hirdetés

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

216 kilométert fut egy beteg kisfiúval, hogy egy másik daganatos fiún segítsen

Miki, Máté és Péter összefogása példaértékű történet arról, hogy igenis hozzátehetünk mások gyógyulásához akkor is, ha mi magunk nem vagyunk a topon.

Link másolása

hirdetés

Teljesen aktuális, mai mese arról, hogy a segítség anyagi és fizikai lehetőségektől független, a szeretet pedig nem más, mint döntések láncolata.

Ha hajlamosak vagyunk keseregni saját korlátaink, hiányosságaink, az orrunk előtt bezáruló ajtók, vagy zsákutcának bizonyuló lehetőségek miatt, ne essünk kétségbe! Egy csodaszép, de paradox jelenség miatt ugyanis sokkal jobb helyzetben vagyunk, mint elsőre gondolnánk. Hiszen minél többet adunk önzetlenül (akár erőnkön felül), annál többet fogunk kapni is.

Ez azt jelenti, hogy a gyakorlatba ültetett segítő szándék kettős hatású, a szeretet a legnagyobb „2 in 1”-akció. A jótett ugyanis garantáltan visszahat arra is, aki tesz, nemcsak arra, aki részesül a cselekedetben. A jótett startvonala pedig nem más, mint a döntés.

Igen ám, de mit adhatunk, amikor magunk is fáradtak, elesettek, szegények, betegek vagyunk? Nagyon egyszerű: azt, amink van. Nem többet, de nem is kevesebbet. Ne is várjunk el magunktól többet!

Ha csak annyit adunk másoknak, hogy eldöntjük, hogy adunk nekik, már beindítjuk azt a csodálatos és érthetetlen, gyógyító körforgást, amit úgy hívnak: szeretet.

hirdetés

Katona Miki maga is hosszú ideje küzd egy ritka betegséggel, ami minden nap szembesíti őt azzal, hogy bár korábban mozgékony kisfiú volt, testi lehetőségei egyre inkább beszűkülnek.miki

2016-ban egykori tanára, Nádudvari Péter gyógypedagógus, zeneterapeuta közbenjárására jelentős összeg gyűlt össze a kezeléseire, Péter ugyanis ultrafutó, és

hosszútávfutásainak kilométereit örökbe lehetett fogadni.

Péter úgy döntött, segít Mikin úgy, hogy másokat is arra a döntésre sarkall, hogy segítsenek neki. A körforgásnak viszont még mindig nincs vége: a segítségben részesülő Miki maga is úgy döntött, hogy segíteni szeretne.peti

„Ha velem egy futókocsi segítségével „fut”, értelmet nyer, amit csinál, nem érzi céltalannak az életét, és ezekkel a közösen teljesített versenyekkel ebben az állapotában is teljesítheti azt a vágyát, hogy ő is segítsen másokon. Ez a gyönyörű ebben az egészben”

– mondja Mikiről Péter, aki a Team Miki – Duplán gyógyító kilométerek oldalon is beszámol közös vállalkozásukról. 2018-ban két versenyen indulnak el, és

összesen 216 km-t tesznek meg együtt a kisfiúval annak érdekében, hogy az örökbe adott kilométerek bevételéből Miki sorstársa, Máté felépülését tudják támogatni.

Máté daganatos betegséggel, neuroblastomával küzd évek óta, édesanyja pedig eddig egyedül kísérte őt a sok fájdalommal és műtéttel tűzdelt úton a gyógyulás felé. A tegyjot.hu oldalon keresztül már most lehet támogatni a kisfiút és családját,

áprilistól pedig Miki és Péter közös futásainak kilométereit örökbe fogadva is adományozhatunk pénzt, s elsősorban a szeretet döntését Máténak. mate

Péter a lehető legtöbbet adta egykori tanítványának, Mikinek: megmutatta neki, hogyan hozhatja ki legrosszabb állapotából is a legtöbbet, és ami még fontosabb, most együtt mutatják meg, hogy a legtöbbet csak akkor tudjuk kihozni magunkból, ha másokért törekszünk erre.

Péter döntéséből a támogató emberek döntése fakadt, s ezekben gyökerezik Miki döntése is:

vegyük észre, hogy ebben a láncolatban mindegyik döntés másra, így a jóra irányul.

Élek a gyanúperrel, hogy a Team Miki Mátéban is hasonló elhatározás magját ülteti el ezzel. Ehhez viszont mi is kellünk. Döntsünk úgy, hogy segítünk nekik!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés
„Ön szerint abnormális család vagyunk?” – Baja polgármestere Orbánnak üzent a tusványosi beszéd után
A politikus képeket is mutatott családjáról és Kata nevű unokájáról.

Link másolása

hirdetés

Mint azt megírtuk, Orbán Viktor fajkeveredésről szóló elméletére többen is reagáltak és elhatárolódtak tőle.

Baja polgármestere, Nyirati Klára a közösségi oldalán reagált Orbán Viktor tusványosi beszédére.

A politikus több fotót is megosztott családjáról, melyekhez azt írta:

"Kata anyukája Hanga, a legidősebb lányom. Apukája, Abu Nigériából származik. 18 évvel ezelőtt ismerték meg egymást az egyetemen, Szegeden.

hirdetés

Magyarországon, egy kisvárosban élnek és dolgoznak. Népes család és sok barát veszi őket körül. Kata anyanyelve magyar, de tud hauzául és kicsit angolul is.

Nagyon szereti a Lagosban élő nagyszüleit, unokatestvéreit, bár sajnos csak ritkán tudja őket meglátogatni.

Miniszterelnök Úr!

Szégyenkeznünk kellene Kata miatt? Az Ön szavait idézve "kevert fajú" az unokám.

Ön szerint abnormális család vagyunk??????

A poszt szövegét és a fotót Nyirati Klára hozzájárulásával közöljük.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÖZÖSSÉG
Órákig ücsörgött a kutyájával a háztetőn egy 17 éves lány az árvíz miatt Kentuckyban, mire megmentették
Egy fiókban tolta maga előtt a kutyát az egyre magasabbra emelkedő vízben. Egy közeli raktár keskeny tetején húzták meg magukat öt órán keresztül.

Link másolása

hirdetés

Legkevesebb 16-an vesztették életüket, több százan pedig földönfutók lettek, amikor a heves esőzések miatt árvíz öntötte el Kentucky állam keleti részét. Éppen csak megúszta az áradásokat egy 17 éves lány, aki kutyájával egy ház tetején keresett menedéket, amíg meg nem érkezett a segítség, írja a CNN.

Chloe Adams egyedül volt otthon csütörtökön kora reggel a kutyával, amikor arra ébredt, hogy mindenhonnan ömlik a víz a házba. Áttört a víz a konyhai csempék rései között és kiömlöttek a fürdőszobai lefolyók is. Akárhova nézett, mindenhol csak vizet látott, amitől szabályos pánikrohama lett. Ennek ellenére elhatározta, hogy a kutyájával együtt túl fogja élni.

A lány nagyszülei egy szomszédos házban voltak, és átkiabáltak neki, hogy maradjon az épületben, amíg megérkezik a segítség. Chloe azonban rájött, hogy hiába hívja a 911-et, szinte lehetetlen elérni a segélyhívót. Az egyetlen esélye a túlélésre az maradt, ha minél előbb kijut a házból.

Felkapta Sandyt, és elhatározta, hogy a kutyával együtt átúsznak a nagybátyja házához, ahol a család többi tagja volt. Mivel azonban fogalma sem volt, hogy az eb tud-e úszni, egy pillanatra beletette a vízbe, hogy lássa, hogyan reagál. Pechjére Sandynek fogalma sem volt, mit kell csinálni az egyre magasabb vízben, így a tinédzser visszament a házba, hogy kerítsen valamilyen dobozt, amiben a kutya a felszínen lebeghet. Végül egy fiókba tette Sandyt, amit egy kanapépárnára helyezett, így indultak el az otthonukból.

hirdetés

A lány úgy úszott, hogy közben maga előtt tolta a fiókot a kutyával, amíg el nem értek a közeli raktárépület keskeny tetejéhez, amit még épp nem lepett el a víz. Úgy döntött, hogy nem kockáztat tovább, ás inkább ott várják meg a segítséget, ami öt óra múlva érkezett csak meg. A nagyszülei közben a nagybátyja házának ablakából nézte végig a vérfagyasztó jelenetet, majd egészen a segítség megérkezésééig szóval tartották a fiatal lányt.

A háztetőn kuporgó lányról az apukája posztolt egy fotót a Facebookra. A posztban hősnek nevezi Chloét, és azt írja, hogy csütörtökön „mindent elvesztettek, kivéve ami a legfontosabb”.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés
Kukába dobott csecsemőt talált a vakáció alatt, öt év gondozás után örökbe akarja fogadni
A 27 éves amerikai fiatalember halasztott az egyetemen, hogy el tudja tartani a befogadott kisfiút, most arra gyűjt pénzt, hogy hivatalosan is ő legyen a kis Emilio apja.

Link másolása

hirdetés

Örökre megváltoztatta az életét egy texasi diáknak, amikor hazament nyaralni haiti szülővárosába, írja a Metro. Jimmy Amisial éppen az árvaházba tartott, ahol régóta önkénteskedett, amikor emberek egy csoportjára lett figyelmes, akik egy útszéli kuka köré gyűltek.

A szemetesben egy hangyákkal borított, négyhónapos kisbaba hevert. A férfi megfogta a csecsemőt, hazavitte és tisztába tette, majd jelentette a rendőrségen a történteket.

A hatóságok azonban nem találták meg a kisfiú szüleit, így amikor a bíró megkérdezte az akkor még csak 22 éves férfit, hogy lesz-e a gyámja a babának, Jimmy habozás nélkül igennel felelt.

Azóta öt év telt el. Jimmy nemrég kezdeményezte, hogy hivatalosan is örökbe fogadhassa Emilio Angel Jeremiah-t. Ez azonban nem lesz egyszerű, a teljes eljárás költsége 30 ezer dollár (12 millió forint), amit előbb össze kell gyűjtenie a 27 éves Jimmynek.

A kisfiút eddig Jimmy anyukája nevelte, amíg a férfi felváltva egyetemre járt és dolgozott. Egy idő után azonban halasztania kellett, hogy el tudja tartani semmiből jött családját. Jimmy tervei szerint idén visszatér az egyetemre és befejezi a harmadik évet. Közben pedig előteremti a pénzt, ami Emilio végleges örökbefogadásához szükséges.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés
Életmentő segítség: ingyen kicserélték a gyermekmentő defektes kerekét egy dunaújvárosi szervízben
Mikor megérkeztek a légzészavarban szenvedő babához, akkor vették észre, hogy baj van a kerékkel. Maguk nem tudták megoldani, de gyors segítséget kaptak.

Link másolása

hirdetés

Igazán hősies segítséget nyújtott egy autószervíz a bajba jutott gyermekmentőnek. Az esetről a Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálat a közösségi oldalán számolt be.

Beszámolójuk szerint

egy légzészavarban szenvedő babához riasztották őket. Mikor megérkeztek, akkor vették észre, hogy az egyik kerék defektes lett.

A pici ellátása után kezdtek neki a kerékcserének, de nem tudták a csavarokat meglazítani.

"Sajnos a mobil gumis éppen foglalt volt. Viszont a kerékben lévő minimális nyomással még sikerült elgurulni a közeli „CSOCSI GUMISZERVÍZBE”.

Az ott dolgozók percek alatt megemelték az autót, levették a kereket, megállapították a szelepszár hibáját. Pár perc alatt kicserélték a szelepet, visszarakták a kereket, nyomatékkulccsal meghúzva a csavarokat. A munka végeztével nem fogadtak el semmit, nem kellett fizetni, ingyen megcsinálták az egész munkát, szó szerint percek alatt!

A géppel lélegeztetett kisbaba végig stabil volt. Hála a gyors és önzetlen segítségnek, szinte időveszteség nélkül, stabil állapotban adhattuk át a székesfehérvári intenzív osztályon."

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: