KÉK HÍREK
A Rovatból

Videók arról, ahogy a BME kollégistái szétverik a koleszt Orbán Viktor bejelentése után

Durva pusztítást végeztek a hallgatók. Az egyetem vizsgálatot rendelt el, a rendőrség eljárást indít.

Link másolása

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Schönherz Kollégiumának több helyiségét is szétverték a hallgatók kedd reggelre - számolt be róla a Telex.

Olvasói beszámolók alapján azt írták, a kollégisták azután kedtek el rombolni, hogy Orbán Viktor hétfőn újabb járványügyi korlátozásokat jelentett be, például azt, hogy szerdától az egyetemek is digitális oktatásra állnak át, a kollégiumokat pedig bezárják, az ott lakóknak rövidesen ki kell költözniük.

A hallgatók a kollégium több helyiségében is komoly pusztítást végeztek.

Ezen a videón például az látszik, hogy egy fiú többször is egy gitárt vág a már omladozó falhoz:

BME-s kollégium megrongálása, pipa

egyetem #tavoktatas #kollegium

Ezen szintén a falat verik:

Pusztítás a Schönherz Kollégiumban 1.

Uploaded by Gábor Bokor on 2020-11-10.

Ezen a felvételen pedig már a pusztítás látszik.

"Nagyon para b....meg. Mint egy laktanya, vágod? Amit szétbarmoltak az oroszok" - mondja valaki a háttérben.

Pusztítás a Schönherz Kollégiumban 2.

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

A BME a Telexnek megerősítette, hogy a felvételek az egyetem kollégiumában készültek, azt azonban egyelőre még nem tudják pontosan, hogy hányan vettek részt a rongálásban. Közölték, hogy

vizsgálatot rendeltek el, a kollégium üzemeltetéséért felelős cég pedig rendőrségi feljelentést is tesz ismeretlen tettes ellen.

Arról is tájékoztattak, hogy a romboló hallgatókat érintő szankciókról pedig a fegyelmi eljárás lefolytatását követően az Egyetem Fegyelmi Bizottsága fog döntést hozni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a portál érdeklődésére azt közölte, hétfő éjjel hangoskodás miatt hívták ki a rendőröket, de akkor nem tapasztaltak egyéb jogsértést. A videófelvételek alapján azonban eljárást indítanak.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
„Ízlik, finom?” – Ötödikes diákot kényszerített arra egy tanár, hogy szappannal mossa ki a száját
Az édesanya szerint a fia azóta sem tudta feldolgozni az esetet, romlottak az eredményei és zaklatott. A napköziből is ki kellett venni, hogy kerüljék a találkozást a pedagógussal.

Link másolása

Egy kétségbeesett édesanya még mindig csak könnyek közt tudott beszélni arról, hogy mi történt fiával az iskolában tavaly októberben. A napközis tanárt feljelentették, a rendőrség gyanúsítottként kihallgatta, de azóta is dolgozik - írja az RTL.hu.

Fülöp Attiláné Orsolya a Fókusznak mesélte el a történetet. Az anya elmondása szerint az iskolai udvarról készültek felmenni az osztályterembe a gyerekek, amikor a sorban Krisztofert egyik társa elkezdte piszkálni. Hiába kérte a kislányt, hogy hagyja abba, az továbbra is piszkálódott. "Ekkor elhagyta a kisfiam száját két csúnya szó, amit a napközis tanár meghallott" - mesélte az asszony.

A tanár ezt követően felvitte a gyereket a tanári vécébe, ahol bele kellett nyomnia a szájába a szappant, hogy kimossa, de közben azt kérdezte tőle, hogy "ízlik, finom?".

A kisfiú nem merte otthon elmondani, hogy mi történt vele. Egy osztálytársa hagyott üzenetet az édesanyának arról, hogy mi zajlott le az iskolában. Az asszony hazaérve megkérdezte a gyerekét, hogy mi volt ez, a kisfiú ekkor mesélte el könnyek között az esetet.

Krisztofer azt mondta, nemcsak a napközis tanár volt ott, hanem a tanári vécén kívül állt egy másik tanár is, mégsem tett semmit, hogy segítsen neki. Orsolya azonnal felhívta őt, hogy megtudja, valóban ezt történt-e. Azt mondta, hogy igen, és el fogja mondani a rendőröknek.

Az anya ekkor a rendőrségen feljelentést tett a tanár ellen, akit már kihallgattak. Az asszony azt mondja, hogy még mindig nem nyugodott meg.

"A kisfiamat ki kellett vennem a napköziből, kérvényeztem, hogy kerüljük a személyes kontaktust. Ez a tanár pedig azóta is ott van".

Orsolya szerint a fia még mindig nem tudta feldolgozni a történteket, látszik rajta, hogy dühös és csalódott a felnőttekben. Az eddigi kitűnő tanuló most pár négyest is kapott a bizonyítványába és a koncentrálás is nehezebben megy neki - állítja az édesanya.

A Fókusz megkeresésére az igazgató először levélben ígért választ a kérdésekre, majd a folyamatban lévő hatósági vizsgálatra hivatkozva megírta: nem áll módjában nyilatkozni. A szülők szeretnék majd kivenni az iskolából a gyereküket, de egyelőre még nem tudtak új intézményt keresni neki.

VIDEÓ: A Fókusz beszámolója


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
Részegen molesztálta saját kamaszlányát, amikor annak online órája volt
A lány elmenekült otthonról és egy közelben lakó rokonától kért segítséget. Az apa hat és fél év fegyházat kapott.

Link másolása

Hat és fél év fegyházbüntetésre ítélte jogerősen a másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla egy baranyai férfit, aki ittasan szexuálisan molesztálta az akkor tizenöt éves lányát 2020 decemberében - közölte a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség.

A vádhatóság a táblabíróság egy nappal korábban meghozott ítéletéről kiadott közleményében azt írta:

az apa a koronavírus-járvány miatt digitális oktatásban részt vevő tizenöt éves lányával volt otthon, amikor részegen lefogta, és szexuális cselekményre akarta kényszeríteni a lányt.

A férfi szorításából kiszabaduló lány kimenekült a házból, és az egyik közelben lakó rokonától kért segítséget.

Az első fokon eljárt Pécsi Törvényszék a vádlottat tavaly nyáron 18. életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak kísérlete miatt mondta ki bűnösnek, ezért hat és fél év, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte. Az ügyészség hosszabb büntetés kiszabása érdekében fellebbezett, a táblabíróság azonban mostani ítéletével az első fokon kiszabott büntetést helybenhagyta.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Zaklatás miatt bűnösnek találták Pető Attilát, mert tudni akarta, miért nem ítélik el a papot, aki molesztálta őt gyerekkorában
Szerette volna tudni, hol tart az ügy, ezért hat üzenetet küldött az egyházi vezetők hivatali és magánszámára, és „túl sok" hívást indított. Szerintük ez már zaklatás volt, ezért feljelentették.

Link másolása

Zaklatás miatt szerdán bűnösnek találták Pető Attilát, akit egykori ministránsként, tizenhárom éves korában molesztált egy pap, és akinek ügyét 2016 óta követi a hazai nyilvánosság - írja a 444.hu.

Petőt az esztergomi érsekség két vezetője, az ügyben eljáró Süllei László és az azóta elhunyt Snell György segédpüspök jelentette fel, mert többször felkereste őket, hogy tájékoztassák az ügyéről.

A lap beszámpolója szerint a molesztáló papot kizárta az egyház, de Pető nem kapott információt arról, hol tart az eljárás, és az ügyiratokba sem tekinthetett be.

Mivel szerette volna tudni, mi a helyzet, hat üzenetet küldött az egyházi vezetők hivatali és magánszámára, és „túl sok" hívást indított. Ezért a bíróság tavaly májusban, első fokon két rendbeli zaklatás vétségében mondta ki bűnösnek.

Az ügyben az ügyészség próbára bocsátást javasolt, a bíróság pedig a „rosszallását” kifejező megrovásban részesítette Petőt. Ezeknek semmilyen következménye nem lett volna, ám Pető fellebbezett, hogy ne azzal végződjön az eljárás, hogy a bíróság bűnösnek nyilvánítja, amiért többször is keresni próbálta az ügyét szerinte rosszul kezelő papokat.

A Fővárosi Törvényszék végül helyben hagyta az elsőfokú ítéletet. A Petőt ért korábbi abúzust nem vonta kétségbe, de azt állapította meg, hogy a sértetteket rendszeresen, tartósan, hosszan elhúzódóan és visszatérően háborgatta.

A lap emlékeztet rá, hogy

Pető Attilát kamaszkorában kezdte el molesztálni egy pap. Húsz éve panaszolta be először Balázs atyát, akinek azóta húsz áldozata került elő.

A katolikus iskola igazgatója, Udvardy György akkor nem hitt neki. 2015-ben Pető hivatalos bejelentést tett az érsekségen. A vizsgálat kiderítette, hogy a papra már korábban is volt panasz, de ezt a felettese elhazudta. Esztergom is vizsgálódni kezdett Süllei László helynök vezetésével. A most lezárult per fontos témája volt, hogy milyen hibákat követett el eközben.

A vizsgálat végén, 2016 szeptemberében Erdő Péter bíboros tíz évre eltiltotta Balázs atyát a papi szolgálattól. Három évvel később Pető még mindig nem kapott hivatalos értesítést a róla is szóló vizsgálatok eredményeiről. Az egyház hivatalosan nem ismerte el, hogy Petőt zaklatta Balázs atya, hiába lett ez egyértelmű a többi áldozat jelentkezése után. Ebből következően nem is kértek tőle bocsánatot. Mikor Pető válaszokat várt, hívogatni kezdte az ügyében eljáró Süllei László hivatalát, illetve felkereste atyai pártfogóját, Snell György segédpüspököt. Majd egy alkalommal, amikor nem nyitottak ajtót neki Snell hivatali lakásánál, Pető belerúgott az ajtóba. Ezekre hivatkozva Süllei és Snell feljelentették Petőt zaklatásért.

Végül Süllei László elismerte, hogy Petőt molesztálták. Az érseki helynök hozzátette: „Az elkövető helyett megkövetem Attilát, és szeretném megköszönni, hogy segítette az ügy feltárását.” Bár ő kezdeményezett eljárást ellene, azt is kérte, hogy Petőt ne ítéljék el.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Mérgezett sajttortával akarta megölni a barátnőjét, hogy ellophassa a személyazonosságát
A szülőhazájában is gyilkossággal vádolják az orosz nőt, és állítólag több barátjától is lopott korábban.

Link másolása

Megkezdődött hétfőn Viktória Naszjrova tárgyalása New Yorkban. Az ügyészség szerint a nő előre kitervelt módon akarta megölni barátnőjét, Olga Tszvjket 2016-ban. Naszjrovát 2017-ben tartóztatták le, a tárgyaláson ártatlannak vallotta magát - írja a BuzzFeed.

A vádirat szerint Naszjrova azzal az ürüggyel ment a szempillatechnikusként dolgozó Tszvjk, Queensben található otthonába, hogy Olga rendbetegye a szempilláit, és vitt magával pár szelet sajttortát is.

A desszertben viszont egy orosz nyugtató, fenazepám volt, amitől a nő azonnal rosszul lett és hányni kezdett.

"Újra és újra elveszítette az eszméletét, szédült, azt sem tudta, hol van, és rettegett attól, hogy valami nagy baj van" - mondta a kerületi ügyész egyik helyettese.

Másnap találtak rá a barátai teljesen legyengülve, az ágyban fekve, mellette tabletták hevertek. Szerencsére túlélte a mérgezést.

A vád szerint a most 47 éves Naszjrova rendezte el a helyszínt, hogy úgy tűnjön, az áldozat öngyilkos akart lenni, aztán megpróbálta ellopni a személyazonosságát: lenyúlta többek közt a barátnője útlevelét és a munkavállalói engedélyét. Utóbbival bizonyíthatta, hogy jogerősen tartózkodik az Egyesült Államokban. A két nő ugyanis nagyon hasonlít: egykorúak, illetve hasonló élettapasztalatokkal és akcentussal rendelkeznek.

Naszjrova korábban azért menekült el Oroszországból, mert a hatóságok nyomoztak utána egy gyilkossági ügyben.

Valószínűleg azért akart másik személyazonosságot, hogy továbbra se kapják el, és ne kelljen visszatérnie szülőhazájába, ahonnan 2014 körül menekült el.

A nőt 2017-ben tartóztatták le. Korábban a CBS-nek adott interjút, abban tagadta, hogy bárki is megölt volna. Egy volt barátja szerint megmérgezte a kutyáját, majd lopott tőle. Utóbbival több korábbi barátja is vádolja.


Link másolása
KÖVESS MINKET: