News here
hirdetés

KÉK HÍREK

Százmilliós drogfogás: az FBI segítségével derítették fel a bűnözőket a magyar nyomozók

Az akció tavaly egy nemzetközi művelet része volt, amiben a világon összesen nyolcszáz bűnözőt fogtak el.

Link másolása

hirdetés

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) által kifejlesztett eszköz használata során került a látókörbe az a magyar csoport, akik bitcoinnal vásároltak drogot magyarországi terjesztés céljából. A bűnözők által korábban használt titkosított kommunikációs csatornák felszámolása után az FBI az Ausztrál Szövetségi Rendőrséggel közösen, fedett akcióban saját, ANOM nevű rendszerét terjesztette el, amelyről az alvilág szereplői azt hitték, hogy lenyomozhatatlan kommunikációs platform.

Valójában azonban az FBI gond nélkül hozzájutott a beszélgetések tartalmához. Az így megszerzett huszonhétmillió üzenet kielemzése során az FBI értesítette a magyar társszerveket, ahogy azt a Telex is megírta.

Az akció tavaly egy nemzetközi művelet része volt, amiben a világon összesen nyolcszáz bűnözőt fogtak el.

A magyar nyomozók tavaly tizenkét embert letartóztattak és a nyomozás során kiderült, hogy a szervezet tagjai 2021. június 4-ig körülbelül 50 kg marihuánát, 4 kg kokaint, illetve negyven liternyi, száz kilogramm amfetamin előállítására elegendő amfetaminolajat értékesítettek. Ezen a szálon jutottak el most, további elkövetőkhöz. A rendőrség közleménye szerint

harmincezer adag, összesen százmillió forint értékű kábítószer piacra jutását sikerült megakadályozni azzal akcióval, amelyet a Készenléti Rendőrség egységei összehangolt művelet során hajtottak végre, Budapesten, Hatvanban és Apcon, összesen hat helyszínen.

Az ingatlanok Sz. Patrikhoz és V. Norberthez köthetők, ahol a rendőrök vagyonvisszaszerzés céljából 36 millió forintot, nagy értékű órákat, ékszereket, továbbá két BMW-t is lefoglaltak. A helyszínen mintegy 3000 darab MDMA extasy-tablettát és 1 kg marihuánát találtak. Kedden elfogták G. Dominikot és Sz. Balázst is. G. Dominik marihuánát vett a bűnszervezettől és az MDMA beszerzést végezte V. Norberték részére. Lakásán 7000 MDMA tablettát, továbbá több mint 4 kg amfetamint talált a rendőrség.

hirdetés
G. Dominik a Darkneten bitcoinnal fizetett a kábítószerért.

Ugyancsak a Darkneten keresztül, G. Dominik felvette a kapcsolatot további külföldi terjesztőkkel, ahonnan 15 000 darab MDMA extasy-tablettát rendelt. A csomag egy futárszolgálat átvevőpontjára az akció napján érkezett meg. Ezt a küldeményt is, illetve vagyonvisszaszerzés céljából ötmillió forintnyi kriptovalutát és készpénzt foglaltak le G. Dominiktól.

Sz. Balázs lakásán két kilogramm marihuánát és varázsgombát találtak.

Sz. Patrikot, V. Norbertet és G. Dominikot őrizetbe is vették, és február 17-én a bíróság mindhármuk esetében személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedésről döntött. Sz. Balázs szabadlábon védekezik.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
Lelőtték a 15 éves lányt a kaliforniai rendőrök, aki segítségért futott hozzájuk, miután apja elrabolta őt
Az apa a lány anyját is megölte, majd tűzharcba kezdett a rendőrökkel. A kamasz menekülni akart, de ő sem élte túl.

Link másolása

hirdetés

A kaliforniai Victorville-ben életét vesztette egy rendőrségi üldözés közben egy tinédzser lány és apja, aki elrabolta saját gyerekét - írja az NBC Los Angeles.

Hétfőn jelentette a helyi hatóság, hogy egy tizenöt éves lányt elrabolt az apja, Anthony Graziano, aki egy általános iskola közelében lelőtte a gyerek anyját is. A férfi onnan menekült el a lánnyal, akit végül egy lakossági bejelentés alapján találtak meg.

A beszámoló szerint a 45 éves Graziano autóból lőtt rá a rendőrökre, majd tűzharc alakult ki. Ekkor szállt ki az autóból az apja által elrabolt 15 éves lány, aki a rendőrök felé kezdett szaladni, de közben lelőtték.

A lányt kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni. A sheriffhivatal elmondta, hogy a 15 éves lány „taktikai mellényt” viselt, ezért lőtték le a rendőrök.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
5 magyar is felkerült Európa legkeresettebb bűnözőinek listájára
A drogkereskedők felkutatásához most a lakosság segítségét kérik a hatóságok.
Címlap: police.hu - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

hirdetés

Öt magyar férfi is felkerült az Europol Most Wanted körözötti listájára. Korábban arra nem volt példa, hogy Magyarországról egyszerre öt körözött szerepeljen a legkeresetteb bűnözők listán – írja a Police.hu.

Idén az Európai Unió tagállamaiból több mint ötven elfogatóparanccsal körözött személy profilja került fel a Most Wanted oldalra. Ezek között olyan keresett személyek szerepelnek, akiket kábítószer-kereskedelem, pénzmosás, emberkereskedelem, fegyveres rablás, terrorizmus, illetve emberölés miatt köröznek.

Erre a listára került fel öt olyan férfi, akiket a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály debreceni osztálya már évek óta keres.

- írja a rendőrség az oldalán.

A magyar bűnszervezethez köthető nyomozás még 2020-ban indult. Ennek során 2021 tavaszára sikerült azonosítani a debreceni nyomozóknak két olyan bűnszervezetet, melyek egymással párhuzamosan folytatták drogterjesztő tevékenységüket. Az egyik csapat Bács-Kiskun megyében, Kecskeméten és Kecelen működött. A tagjai mind a marihuána termesztésével, feldolgozásával és a terjesztésével is foglalkoztak. Részint ők látták el kábítószerrel a másik csapatot, akik pedig Hajdú-Bihar megyében bonyolították titkos drogüzleteiket.

A Bács-Kiskun megyei high-tech technológiával kialakított csarnokot üzemeltető bűnbanda hét tagját sikerült azonosítani a KR NNI debreceni nyomozóinak, s kettőt közülük el is fogtak. Öt személy ellen pedig belföldi, európai és nemzetközi elfogatóparancs van érvényben.

hirdetés

A Ledöntheted őket - #GameOver szlogenű akció keretén belül a bűnszervezetek felfedése érdekében akár név nélkül, egy tippel is lehet segíteni az Europol munkáját.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
Videón, ahogy megbilincselnek egy férfit, aki megtagadja a rendőri igazoltatást az „UCC törvényekre” hivatkozva
Arra hivatkozott, hogy ő ember, nem személy, a rendőrség pedig egy Amerikában bejegyzett cég, ezért nem tudja odaadni az iratait. Nem vált be.

Link másolása

hirdetés

Szombat este próbáltak igazoltatni egy személyautót vezető férfit Balatonszemesen, aki azonban ellenállt az intézkedésnek, többszöri felszólításra sem adta át az okmányait.

A férfi - aki együtt utazott egy nővel, aki szintén nem igazolta magát - az úgynevezett, homályosan megfogalmazható "UCC törvényekre" hivatkozott, vagyis többek között arra, hogy ő ember, és nem személy, a rendőrségnek pedig nincs jogalapja ezt tenni vele, a magyar hatóság ugyanis egy "Amerikában bejegyzett cég".

Az intézkedésnél kint lévő két rendőr végül erősítést kért, megbilincselték és a Siófoki Rendőrkapitányságra vitték az intézkedésnek ellenálló férfit.

A férfi maga töltötte fel Youtube-ra a jelenetsorról készült felvételt.

A videót a Zsaruellátó is megosztotta, azt írták: "Gratulálunk a járőrpárnak, a szakszerű, jogszerű, és arányos intézkedéshez! Hivatalos személy elleni erőszak is megvalósult. Le a kalappal előttetek Kékek! Köszönjük a munkátokat!"

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Eltűnt egy 30 éves brit nő Budapesten
Bartram Christina Francest nagy erőkkel keresi a rendőrség.
Fotó: Police.hu - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

hirdetés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága nagy erőkkel keresi Bartram Christina Frances brit állampolgárt, aki jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik — közölte a Rendőrség honlapja.

A 30 éves nő 2022. szeptember 28-án a hajnali órákban a VII. kerületből távozott ismeretlen helyre.

Bartram Christina Frances körülbelül 165 centiméter magas, átlagos testalkatú. Barna haja hosszú, göndör, a szeme kék. Bal szeme mellett piercinget hord, jobb csuklója és bal alkarja tetovált. Eltűnésekor sárga tornacipőt, fekete mintás hosszú zoknit, hálós harisnyát, fekete, csípőig érő kabátot, sárgás-zöld pólót és rózsaszín, szőrös kalapot viselt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a 30 éves nő tartózkodási helyéről információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es díjmentes segélyhívó számon.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: