hirdetés

Rejtélyes körülmények között halt meg egy magyar informatikus Peruban

A 34 éves Attila hét éve élt Angliában, édesanyja szerint sikeres és boldog volt. Családja nem érti, hogyan került Peruba, és egyelőre azt sem tudni, mi okozhatta a halálát.

Link másolása

hirdetés

Rejtélyes körülmények között halt meg múlt héten egy magyar informatikus Peruban - számolt be róla az RTL Híradó. A 34 éves Attila a Londontól 70 kilométerre lévő Reading városában élt, egy teherszállító cégnél dolgozott, édesanyja szerint sikeres és boldog volt.

"Hetedik éve volt kint Angliában, mérnökinformatikus végzettségű, fejlesztőmérnök volt"

- mesélte az RTL Híradónak a férfi édesanyja.

Attila a koronavírus-járvány miatt tavaly nem tudott hazajönni szüleihez, néhány hete már meglátogatta volna őket, de nem érkezett meg. Édesanyja ezután egy furcsa, vészjósló üzenetet kapott az e-mail címéről. Az asszony csak annyit árult el a levélről az RTL Híradónak, hogy fia egy perui szállodában van.

"Megkérdeztük a szállodát, hogy van-e ilyen nevű vendégük, igen, írták, hogy van, és akkor utána nem sokkal írták, hogy sajnálattal közlik, hogy meghalt"

- mondta az asszony.

Hogy mi okozhatta a férfi halálát, nem árulták el nekik. Ahogyan az is rejtély a család számára, hogy Attila hogyan és miért került Angliából Peruba.

hirdetés

Az anya többször is beszélt az angol rendőrökkel, úgy tudja, külön nyomozócsoport foglalkozik fia halálának ügyével.

"Ahol ő lakott, azon a környéken, az meg különösen be volt kamerázva. Kértem, hogy nézzék már meg. Arra nekik nincs idejük, az volt a válasz. Hát mondtam, hogy az eltűnési időpontot nézzék már meg, és akkor lehet látni, hogy egyedül távozott, ment-e mögötte valaki, vagy valakivel ment-e"

- mondta Attila édesanyja.

A férfi apja az RTL Híradónak azt mondta, fia már nagyon készült arra, hogy meglátogatja őket. Szerinte mindenki szerette és nem voltak rosszakarói.

"Rendes, jóravaló. Önerőből ennyire jutott, tanult. Csak a szépet lehet róla mondani"

- fogalmazott az édesapa.

A család azt gyanítja, hogy Attila nem önszántából utazott Dél-Amerikába. Most azt remélik, hogy az angol és a perui hatóságok kiderítik, mi okozta a tragédiát.

A férfi barátai és ismerősei gyűjtést indítottak, hogy mielőbb hazaszállíthassák Attila holttestét Peruból. Ez legalább 3,5 millió forint, a nyugdíjas szülők pedig sem ezt, sem fiúk temetését nem tudjék kifizetni.

Aki segíteni szeretne a férfi családján, megteheti ITT:

Takarékbank Zrt.

51500003-11010560

Közlemény: „Adomány Attila hazahozatalára”

Az RTL Híradó riporjta


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK

Visszafordult a kocsikulcsért, így mentette meg felesége életét egy Pest megyei férfi

A nő rövid idő alatt lett rosszul, férje azonnal megkezdte az újraélesztést, majd mentősök folytatták az életmentést.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2021. november 27.


Link másolása

hirdetés

Otthon felejtette a kocsikulcsát, ezért fordult vissza a parkolóból az a Pest megyei férfi, aki lakásába lépve a földön fekve találta 45 év körüli feleségét, akitől nemrég még jó hangulatban búcsúzott – olvasható az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Facebook-posztjában.

A férj azonnal értesítette a mentőket, és a mentésirányító segítségével meg is kezdte az újraélesztést, amit a mentősök néhány perc elteltével emelt szinten folytattak. Viszonylag sokáig küzdöttek a nő életéért, még egy második mentőcsapat is érkezett, de végül az időben megkezdett újraélesztésnek köszönhetően sikerült megmenteni.

Ezután már stabil állapotban szállították kórházba.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK

Még a dobhártyáját is beszakították: nem kímélik az SZFE-maszk miatt késelő férfit a börtönben

Az elkövető a börtönből üzent áldozatának, azt mondja, őszintén megbánta.

Link másolása

hirdetés

A férfit, akire a Blikk Ó. B.-ként hivatkozik, jelenleg a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben tartják fogva. Azután ítélték öt évnyi börtönbüntetésre, hogy egy csepeli buszon a késével le akarta vágni egy fiatal lány maszkját, mivel az a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel mutatott szolidaritást. Az ügyről részletesen itt írtunk.

A férfi már kilenc hónapja van a börtönben, és most a Blikknek elmondta, hogy ez idő alatt rengeteg atrocitás érte.

„Már többször is előfordult, hogy a rabtársaim bántalmaztak, az egyik alkalommal pedig úgy megütött a zárkatársam, hogy a bal fülemben eltörte a porcot és beszakította a dobhártyámat, alig hallok erre a fülemre”

– nyilatkozta a lapnak a 38 éves férfi. Majd arról is beszélt, hogy az utóbbi hónapok alatt önvizsgálatot is végzett.

„Tudom, hogy tele van a múltam hibával, és nagyon sok olyat tettem, amire nem is vagyok büszke. A börtönben eltöltött kilenc hónap alatt olyan dolgokat éltem át és olyanokkal szembesültem, amivel semmilyen formában többet az életem során nem szeretnék” – vallotta be. Majd a lapon keresztül üzent a lánynak, akit bántalmazott.

„Őszintén megbántam a buszos eset elkövetését, a legmesszebbmenőkig sajnálom, ami történt. Már csak azért is, mert valakinek fájdalmat okoztam. Semmilyen szándékom nem volt akkor arra, hogy sérülést okozzak a hölgynek”

– tette hozzá.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Felmentette a bíróság azt az asszonyt, aki megfojtotta az édesanyját szilveszterkor

Az utolsó szó jogán a nő és ügyvédje is arról beszélt, hogy az asszony hiába kért, sehonnan sem kapott segítséget.

Link másolása

hirdetés

Felmentette a bíróság azt az asszonyt, aki megfojtotta az édesanyját szilveszterkor.

Betegsége miatt nem büntethető, elrendelték a kényszergyógykezelését. A nő azt mondta: karácsony előtt elfogytak a gyógyszerei, amelyekhez a járvány miatt nem tudott hozzájutni, és sehonnan sem kapott segítséget.

A gyilkossággal vádolt asszonyt évtizedek óta kezelték pszichés betegsége miatt. 20 éve együtt élt szintén ápolásra szoruló édesanyjával.

Az ügyész elmondta, hogy 2020. december 20-a körül a vádlott gyógyszerei és édesanyja gyógyszerei is elfogytak, a vádlott nem tudott újabb adag gyógyszert felíratni, mert nem tudott kapcsolatba lépni az orvosaival. Ezt követően év végére mindkét nő állapota romlott.

Az asszony tünetei végül annyira felerősödtek, hogy szilveszter napján megfojtotta édesanyját.

Az ügyész magyarázata szerint mikor a vádlottban tudatosult, hogy a sértett meghalt, egy naptárlapra leírta, hogy rendőri segítségre van szüksége, és a bejárat előtti lábtörlőre tette a lapot.

hirdetés

Az utolsó szó jogán a nő és ügyvédje is arról beszélt, hogy az asszony hiába kért, sehonnan sem kapott segítséget.

A nő elfogása után elrendelték az ideiglenes kényszergyógykezelését. Az orvosszakértői vélemény alapján most az ügyészség is azt javasolta, hogy a nőt mentsék fel és rendeljék el a kényszergyógykezelését. Az indoklásában a bíró is kiemelte, hogy a vádlott magára maradt.

Az asszony jelenleg is az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító intézetben van. Állapotát félévente felülvizsgálják. Hogy mikor jöhet ki, arról orvosai szakvéleménye alapján a bíróság dönt majd.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Azért verhették meg a két orvost, mert melegek

A Háttér Társaság azt állítja, a bírálói szerint melegellenes pedofiltörvény elfogadása óta több támadás éri a homoszexuálisokat.

Link másolása

hirdetés

Azért vertek meg két fiatal férfit, mert melegek. Lezárták a nyomozást a nyáron, Pécsen megvert két férfi ügyében.

A két orvost az utcán támadták meg, ütötték, rúgták őket.

A két támadó ellen közösség tagja ellen elkövetett bűncselekmény miatt emelhetnek vádat.

A Háttér Társaság azt állítja, a bírálói szerint melegellenes pedofiltörvény elfogadása óta több támadás éri a homoszexuálisokat.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: