News here
hirdetés

KÉK HÍREK

Orbán Viktor: Köztünk vannak a jövő Petőfijei, akik megmentik a hazát

Leginkább a Brüsszeltől való függetlenség kivívásával. Összefoglalónk a miniszterelnök március 15-i beszédéről.

Link másolása

hirdetés

A március 15-i ünnepség múzeumkerti etapjában Orbán Viktor "Lengyelországból érkezett barátaink" üdvözlésével kezdte beszédét. A miniszterelnök szerint a magyarok egyfajta derűs komolysággal ünnepelnek, példaként a történelmi megemlékezések előtt szelfiző fiatalokat említette. Úgy fogalmazott: bár az 1848-as szabadságharcot követően sem szűntek meg a küzdelmek,

"
a mi családi szelfink egy győztes nemzetet mutat. Mi úgy tudjuk, hogy bennünket nem győztek le".

A miniszterelnök a tatárok, a törökök és a Habsburgok eltűnésével világított rá arra, hogy bár csatákat vagy hadjáratokat elvesztettünk, a háborút mi nyertük, hiszen mi még mindig itt vagyunk. Hangsúlyozta: köztünk vannak a jövő márciusi ifjai is, akik megvédik majd hazánkat az olyan nem kívánt nagyhatalmaktól, mint például Brüsszel.

"
Visszavertük az Európát ostromló népszavazást és lefogtuk a kapukat nyitogató brüsszeli kezeket. Nem vagyunk szolgái se magyar, se idegen hatalmasságoknak. Munkát adtunk magyarok százezreinek, a családokat megerősítettük. Valódi nemzeti egységet teremtettünk, az álszentek szövetsége, fenyegetése és tiltakozása ellenére"

- mondta.

Orbán szerint a magyar nép józan fajta, a Kárpát-medencében élve megtanulta: úgyis jön, aminek jönnie kell, és az egyetlen lehetőség felkészülni a változásokra. Ma ismét '48-as szelek fújnak Európában, és az angolok, illetve az amerikaiak lázadása után (utalva ezzel a Brexitre és Trumpra) nekünk is feladatunk, hogy ledobjuk a brüsszeli "álszentség maskaráit", és kiálljunk az egyenes beszédért. Szerinte

"
lehet még a magyarból valami, ha megértjük a 12 pont velejét, mely így hangzik: legyen béke, szabadság és egyetértés.

De mit kezdjünk azokkal, akik békétlenséget és megosztottságot akarnak?" - folytatta gondolatmenetét, kiszólva a háttérből folyamatos füttykoncertet adóknak, akiknek szerinte egyetlen örömük, ha mások örömét elronthatják. Az őt hallgatók hangosan nevetni kezdtek, amikor azt mondta: könnyű lenne azt mondani ezekre az emberekre, hogy bolond lyukból bolond szél fúj, de ne tegyük.

hirdetés

A miniszterelnök többször is hangsúlyozta, hogy a magyarok csak akkor lehetnek boldogok, ha független nemzetként működhetnek a világban.

Videó: itt nézheted és hallgathatod meg a teljes beszédet

Az ünnepség Orbán Viktor beszéde alatt sem volt békés: a színpadtól távolabbi részen - mivel őket nem engedték előre - sípszóval és kürtökkel hangoskodó tömeg fejezte ki egyet nem értését. Dulakodás ezután is előfordult, a Kálvin térnél például megsérült egy férfi, erről itt írunk bővebben.

A Múzeumkert mellől élőben jelentkeztünk, íme a teljes videó:


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
Százan estek egymásnak Kerepesen, lövések is dördültek
Két család tagjai verekedtek össze a Pest megyei településen, ahová a TEK is kivonult.
MTI - szmo.hu
2022. május 24.


Link másolása

hirdetés

Legalább százan „feszültek egymásnak”, és lövések is dördültek a Pest megyei Kerepesen – írja a police.hu.

Hárman megsérültek, három embert pedig őrizetbe vettek a rendőrök, miután a két család tagjai összeverekedtek a kerepesi Gyár utcában szombat este.

Miután sikerült szétválasztani az embereket, a rendőrök golyóálló mellényt öltöttek, mivel a lövéseket leadó emberek az egyik ingatlanban rejtőztek el, és többszöri felszólításra sem működtek együtt.

Mivel nem engedelmeskedtek a rendőri felszólításnak, a Terrorelhárítási Központ műveleti egységét kérték a helyszínre, amely elfogta az addig a házban bujkálókat.

A három előállított férfit fegyveresen, csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették. Letartóztatásuk indítványozását az ügyészség nem látta indokoltnak, ezért az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhetnek - áll a rendőrségi közleményben.

A helyszíni szemle közben két fegyvert lefoglaltak és fegyverszakértői vizsgálatra továbbítottak. Az elsődleges vélemény szerint gáz- és riasztófegyverekről van szó.

hirdetés
Videó: A rendőrség és a TEK felvétele

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Zacskóba csomagolt kisfiú holttestét találták meg a Dunában Németországban
A 4 és 6 év közötti gyerek maradványai már hosszabb ideje a vízben lehettek, de egyelőre nem tudni, mi történhetett vele.

Link másolása

hirdetés

Egy gyerek holttestét találta meg egy kenus a Dunában, Németországban, Vohburg an der Donau közelében - írja a Bild.

A lap információi szerint egy 4 és 6 év közötti kisfiú maradványai kerültek elő, amelyek egy műanyag zacskóba voltak csomagolva. A rendőrség szóvivője azt mondta, feltételezésük szerint már hosszabb ideje a vízben lehetett a holttest.

A hatóságok már hétvégén és hétfőn is átkutatták a területet búvárok, keresőkutyák, csónakok és rohamrendőrök segítségével, de egyelőre nem sikerült kideríteniük, hogyan kerülhetett a gyerek holtteste a folyóba. Az eset körülményeinek felderítésére nyomozócsoportot állított fel az ingolstadti rendőrség.

A Bild információi szerint Bajorországban és a szomszédos tartományokban sem jelentették ilyen korú gyermek eltűnését.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Megmérgezhetett egy csecsemőt egy kórház ápolónője Birminghamben
A kicsi az intenzívre került, de az életét már nem tudták megmenteni.

Link másolása

hirdetés

A 27 éves ápolónőt csütörtökön tartóztatták le, miután egy csecsemő meghalt a birminghami gyerekkórházban - írja a Telepgraph. A West Midlands-i rendőrség szerint a nő

"életveszélyes szándékkal mérget adott be" a kicsinek,

aki ezután az intenzív osztályra került, de az életét már nem tudták megmenteni.

A nőt szabadon engedték, amíg a nyomozás folyik, a kórházban azonban felfüggesztették. A vizsgálatot az intézmény kérte a hatóságoktól, miután gyerek csütörtökön meghalt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
Két középiskolás fiú élesztett újra egy biciklist Kecskeméten
A 45 éves férfi biciklizés közben lett rosszul, majd hatalmasat esett. A gimisek azonnal a segítségére siettek és hívták a mentőket.

Link másolása

hirdetés

Biciklizés közben rosszul lett, majd hatalmasat esett egy férfi vasárnap délután Kecskeméten – írta az Országos Mentőszolgálat a Facebookon.

A 45 év körüli férfi egy forgalmas utcán esett el, többen is azonnal a segítségére siettek.

„Két középiskolás fiú értesítette a mentőket és a mentésirányító instrukciói alapján megvizsgálták a beteget, aki már nem lélegzett. A fiatalok példásan követték az utasításokat és akkor sem estek pánikba, amikor nekik kellett megkezdeniük az újraélesztést. A gimisek egymást váltva küzdöttek a beteg életéért, amit a perceken belül helyszínre érkező mentők emelt szinten folytattak”

– írta az OMSZ.

Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és a mentők stabil állapotban szállították kórházba a biciklist, aki már a mentőautóban visszanyerte eszméletét.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: