KÉK HÍREK

„Nem fogom magam hagyni, jogász vagyok, egészséges, épelméjű vagyok” – feladta magát Szabó Bálint

A szegedi képviselő ellen körözést adott ki a rendőrség. Szabó péntek este azt mondta, hogy a barátaitól értesült körözésről, pedig hetek óta nyomkövetőt visel, és tudják a telefonszámát is.

Link másolása

Szabó Bálint régi ismerőse a rendőrségnek, több esetben már vádat is emeltek ellene. Ki van tiltva a fővárosból, nyomkövetőt kell viselnie, most pedig a rendőrség körözést adott ki ellene.

Pénteken este a Facebook-élőjében erről Szabó azt mondta, hogy a barátaitól értesült körözésről, pedig hetek óta nyomkövetőt visel a lábán más eljárások miatt, tudják a telefonszámát is.

Szabó utána azt is közvetítette, ahogy feladja magát, felhívott több kapitányságot is, végül Gödöllőre szállították, mert Szabó Kistarcsán volt éppen. Az élő közvetítésben nem értek még oda a rendőrök, egy posztot írt erről este 11 óra körül - írta a hvg.hu.

A botrányt botrányra halmozó ellen a körözést közérdekű üzem megzavarása miatt adták ki, Szabó még 2020-ban Szeged egyik forgalmi csomópontjában keresztbe állt az autójával, mert szerinte a tömegközlekedés leállításával lehet megállítani a járványt. Ezért tavaly áprilisban vádat emeltek a politikus ellen. Egy hónappal ezelőtt pedig a hatóságok félrevezetése miatt is vádat emeltek ellene, mert még 2021 februárjában azt állította, hogy elrabolták, de erre nincs semmilyen bizonyíték.

Pénteken azt is közölte Szabó, hogy hivatalos személy elleni erőszak és közlekedési bűncselekmény miatt is eljárás indult ellene, meg is kapta az idézést. Az ügyészség a képviselő 30 napos megfigyelését indítványozta az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyintézetben.

„Nem fogom magam hagyni, jogász vagyok, egészséges, épelméjű vagyok”

– közölte Szabó.

„Nem fogom hagyni, hogy Orbán Viktor legádázabb ellenségét elmegyógyintézetbe, vagy börtönbe küldje” – mondta még. Hülyének akarják beállítani az ország előtt szerinte, mert nem tudnak bűncselekményt rábizonyítani.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Előkerült a 10 éves miskolci kisfiú, aki papucsban és pólóban szökött meg a kórházból
A gyereket már vissza is vitték a kórházba.

Link másolása

Információink szerint előkerült az a 10 éves miskolci kisfiú, aki még kedden a déli órákban tűnt el egy helyi kórházból. Úgy tudjuk, hogy Horváth Dominik Attilát már vissza is szállították a miskolci kórházba.

Az állítólag korábban már többször is elszökő kisfiút tegnap délután óta nemcsak a rendőrség, hanem kutyás-drónos mentőcsapat is kereste, de hiába. Az előkerülését alátámasztja az is, hogy a rendőrség honlapjáról már le is került a keddi eltűnéséről szóló hír.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Megrendítő tárgyalás a bíróságon: kiderült, hogy mennyit kap Deutsch Tamás apósának kivégzéséért István, aki bocsánatért esedezett
A volt üzletember az utolsó szó jogán mindenkitől bocsánatot kért, és azt mondta, hogy szeretné jóvá tenni amit elkövetett, bármit megtenne, amit a család kérne tőle.

Link másolása

Végéhez közeledik Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő meggyilkolt apósának pere - írja a Blikk.

A bíróság két évvel a tragédia után most nyolc év börtönre ítélte az elkövetőt. Az akkor 67 éves Lazsányi Lászlót, a Csepel volt focistáját vadászkéssel szíven szúrta, kegyetlen módon kivégezte az albérlője, miután vitázni kezdtek.

A gyilkossággal vádolt albérlő szabadlábon van - írta a lap.

A tárgyaláson egy nyomozót is meghallgattak. Ő volt, aki elsőként kihallgatta B. Istvánt a Teve utcai rendőrpalotában. Elmondása szerint:

"Megmaradt bennem, hogy az emberöléssel kapcsolatban nem mutatott megbánást. Nem az volt a fő problémája, hogy egy embert megölt, hanem az értékei kapcsán érzett sérelme" – mondta el a rendőr.

A teremben ekkor a vádlott felpattant és azt közelte:

"Ezt az urat most látom először, nem ő hallgatott ki. Az az ember sokkal nagyobb darab volt!" - kiabálta.

Ezt követően dr. Papp Eszter bírónő ismertette az első kihallgatáson készült jegyzőkönyvet és egy videót is levetítettek. Az akkori vallomásából az derült ki, hogy a férfi csak arra emlékezett, hogy dulakodtak és vállon szúrta a főbérlőjét. Arra már nem emlékezett, hogy hasonszúrta. A filmen pedig az látszott, hogy egy húszcentis tőrrel a kezében érkezett a lakáshoz.

"Azzal nyitottam ki a kaput, és a szobaajtót is, utána viszont eltettem" – ezzel magyarázta a kést.

Majd drámai fotókat mutattak be, melyeket a kiérkező gondnok készített a főbérlő kérésére.

A bíróságon kiderült, hogy a férfi ugyan személyiségzavarral küzd, de nem kóros az elmeállapota, így büntethető.

Az ügyészség beismerés esetén 12 év börtönt indítványozott, de ezt nem fogadta el, így végül ennél kevesebb büntetéssel megúszta - írja a Blikk.

A férfi az utolsó szó jogán bocsánatot kért:

"Nagyom sajnálom, máig nem értem, hogy történhetett. Mivel tudom, hogy visszafordíthatatlan, ezért ismét szeretnék bocsánatot kérni az unokától, a gyerekektől és a feleségtől, kérem bocsássanak meg nekem! Amikor Lazsányi urat igyekeztem kilökdösni a lakásból, csak az járt a fejemben, hogy egyedül maradjak és vége legyen a sok rossznak, ami velem történt. Nem akartam őt bántani, én a jogos érdekeimet mindig a törvény útján érvényesítettem.

Nem tudom, hogyan tehetném ezt jóvá. Ha a családnak van valami ötlete, szóljon, én pedig a hátralévő életemben azon leszek, hogy teljesítsem. Legyen akár erkölcsi vagy anyagi elvárás. Nap mint nap eszembe jut és nagyon nyomaszt engem, nagyon nehéz ezt a terhet cipelni. A családom mellettem áll, de minden találkozásunkra rányomja az árnyékát ez az esemény. Veszítettem már el közeli hozzátartozómat, de az a fájdalom közelébe sem ér annak, amit most érzek" - mondta.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Fiatal matematikus volt a cápatámadás áldozata
A nő nászúton volt férjével, amikor a ragadozó széttépte a Bahamák partjainál.

Link másolása

Ahogy arról kedden beszámoltunk, tragédiába torkollott egy nászút a Bahama-szigeteken: a friss ara hétfő délelőtt cápatámadás áldozata lett.

A New York Post most részleteket is közölt az áldozatról és a tragédiáról. Lauren Erickson Van Wart 44 éves matematikus supozni indult a népszerű üdülőhelyen, amikor a ragadozó megtámadta.

A friss házas bostoni nő és férje csak egy mérföldre távolodtak el a parttól, amikor a cápa a mélybe húzta Laurent.

A férje sértetlen maradt.

Van Wart egy olyan cégnél dolgozott, amely forrásokat biztosít a közoktatásban dolgozó tanárok számára. Kollégáit lesújtotta a halálhír.

„Csapatunknak fáj a szíve, és egy emberként gyászoljuk megbízható kollégánkat és barátunkat. Lauren matematikai szerkesztőségünk szeretett tagja volt, és a diákok és az oktatók iránti mély elkötelezettsége minden olyan dologban érezhető volt, amihez hozzáfogott”

– áll a búcsúztatójában.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Két évig fagyasztóban tartotta barátja holttestét egy férfi, mert „gyötörte a gyász”
A férfi nem tudott racionálisan gondolkozni, ezért tartotta meg a holttestet. Legalábbis állítása szerint, de azért néhány pontban sántít a történet.

Link másolása

Börtönbe került az a férfi, aki egy barátja holttestét két évig a fagyasztóban tárolta – írja a The Guardian.

A Derby-i koronabíróság kedden értesült arról, hogy a 71 éves John Wainwright 2018 szeptemberében halt meg, és csak 2020 augusztusában találták meg a fagyasztószekrényben egy hajógyár telephelyén.

Mint kiderült, a most 27 éves Damion Johnson 2 éve ismerte meg a férfit, akivel jó barátságba kerültek, 2015-ben pedig gondozójaként költözött vele a birminghami Holloway Headben található lakásba. Johnson egyfajta apafiguraként tekintett Wainwrightra,

letartóztatása után pedig azt mondta a hatóságoknak, hogy „a gyász gyötörte”, ezért tárolta holttestét a fagyasztóban.

Hozzátette: barátja halála miatt nem tudott racionálisan gondolkodni. A rokonoknak és barátoknak azt állította, hogy Wainwrightot rögtön a halála után eltemettette, de nem értesítette a mentőszolgálatot és halotti bizonyítványt sem állítottak ki.

2019-ben Wainwright már több mint egy éve halott volt, amikor Johnsont egy másik ügy miatt letartóztatták, ingatlanját pedig lezárták és áramtalanították. Később többször is tartottak biztonsági ellenőrzést a lakásban, ahol „erős, borzalmas és elviselhetetlen szagot” éreztek.

2020 augusztusában a házban dolgozó költöztetők is érezték a szörnyű bűzt, de fagyasztót nem nyitották fel, így azt hitték, csak romlott ételek okozzák a szagot. A holttestet így végül csak a közeli szeméttelepen találták meg.

A boncolás során találtak egy sérülést a férfin, amit egy „tompa tárgy” okozott, de Johnson védőügyvédje szerint „nem lehetett megerősíteni vagy kizárni, hogy Wainwright természetes halált halt”.

Johnson egyébként barátja halála után 17 ezer font értékben vásárolt és vett fel készpénzt Wainwright bankkártyájával, saját számlájára pedig további 2475 fontot utalt át.


Link másolása
KÖVESS MINKET: