KÉK HÍREK

Meghalt egy oltásellenes család kisbabája, mert nem hívtak mentőt, maguk próbálták életben tartani

A pennsylvaniai csecsemőt illóolajokkal és teakeverékekkel próbálták megmenteni egy sikertelen otthonszülés után.
Fotó: Esudroff / Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2022. december 26.


Link másolása

Rohamrendőröknek kellett kivonulniuk egy pennsylvaniai család otthonához a fagyos téli időben – közölte a The Daily Beast portál az idén januári esetet. Mint kiderült, Amy és Drew Hoenigke háza sötét családi tragédiát rejtett.

A hatóság emberei a párt sörözve találták a kanapéjukon. Kétéves kislányuk egy laptopon ült egy kisasztalon, újszülött fiuk, Mahko azonban már halott volt, az emeleti szobában találták meg.

Mint kiderült, a kisfiú január 14-én született, ám nem volt teljesen egészséges. A gyerek holtteste az emeleten volt a szülők hálószobájában, egy fából készült kosárban, takaróba bugyolálva, kötött sapkával a fején. A rendőrség közlése szerint a teste mellett egy tartályt is találtak, benne elégett gyógynövények maradványaival.

A földszinten egy fadobozra is rábukkantak, amit Drew épített fiának koporsó gyanánt. Állítása szerint abban akarta eltemetni a csecsemőt, de a talaj túl fagyos volt.

A tanúvallomásokból kiderült, hogy Amy otthon szülte meg a kisfiút férje és egy barátjuk társaságában. Ám komplikációk merültek fel, az anya pedig illóolajokkal és teával próbálta meg életben tartani. Emellett egy „légzőpalackot” is készítettek a gyereknek vizespalackból és szívószálból.

Azaz sok mindent megtettek, csak épp szakszerű orvosi segítséget nem hívtak a haldokló újszülötthöz.

Végül Mahko január 17-én kora reggel halt meg, miután édesanyja saját bevallása szerint ismételten nehezen kapott levegőt, és gyakran ernyedt és kék lett. Drew a rendőröknek elmondta, azért nem hívtak orvost a gyerekhez, mert nem bíznak az orvostudományban, és kétéves lányukat, Hettist és féltették a hatóságoktól. Kiderült ugyanis, hogy nagyobbik gyereküknek semmilyen oltása nincs, ráadásul addig még csak születési anyakönyvi kivonata sem volt.

„Eljutottunk odáig, hogy tudtuk, tennünk kell valamit. Nem akartuk elrejteni a történteket, és tudtuk, hogy végig kell mennünk a folyamaton. De aggódtunk a lányunkért, és amiatt, hogy mi lesz vele”

– vallotta be a megtört apa a The Daily Beastnek.

A pennsylvaniai főügyészség azóta vádat emelt a szülők ellen gondatlan veszélyeztetés és halált okozó súlyos testi sértés és elhanyagolás vádjával. Az ügyészek kiemelték, hogy bár a szülők minden esetben szabadon dönthetnek, hogy nem veszik igénybe a mainstream orvosi kezeléseket, ám hitüket háttérbe kell szorítanuk, ha gyerekük közvetlen életveszélybe kerül. A vizsgálatok során az is kiderült, nem Mahko volt az első baba, akit a pár elveszített. Évekkel korábban egy halott csecsemőt már eltemettek Amy szülőháza mögött.

Azóta a Hoenigkééket 150 ezer dollár óvadék ellenében szabadon engedték, de az új évben több bírósági meghallgatás is vár még rájuk.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Brutálisan végeztek azzal a cápával, amelyik apja szeme láttára falt fel egy 19 éves fiatalt
A szörnyű tragédia egy olyan helyen történt, amelyet korábban biztonságosnak tartottak. A hatóságok az állat tetemét megvizsgálják, hogy kiderüljön viselkedésének oka.

Link másolása

Megdöbbentő tragédia történt az egyiptomi Hurghada üdülőhelyen. Egy orosz férfi az édesapja után kiáltozott, miközben egy cápa halálra marcangolta.

A szörnyű tragédia után

a tigriscápát elkapták, egy csónakkal a partra vonszolták és agyonütötték, úgy végeztek vele

- írja a Daily Mail.

Az egyiptomi hatóságok megerősítették, hogy a cápát vizsgálatra átadták, hogy kiderítsék viselkedésének okait, és megállapítsák, hogy az állat kapcsolatban állt-e egy olyan állattal, amely „több korábbi tragédiát is okozott”.

Az apa szerint ezen a környéken nem szokott cápatámadás történni. A hely biztonságosnak számított, hajók és jachtok is tartózkodtak a környéken.

Azt mondja, hogy fiát elhamvasztják és hazaszállítják szülőföldjükre, Oroszországba.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Borzasztó tragédia: összeesett a gyöngyöstarjáni villámárvíz áldozatának lánya, amikor megtalálták édesanyja holttestét
A 44 éves áldozat édesanyja egyelőre csak annyit tud, hogy az egyik kollégája kezéből csúszott ki a bányában dolgozó lánya. Azonnal hívta Zsuzsannát, amikor megtudta, hogy árvíz van, de ekkor már késő volt.

Link másolása

Szőke Zsuzsanna a gyöngyöstarjáni tragédia női áldozata, a helyi bányában dolgozó 44 éves nőt munkavégzés közben érte a halál - írja a Blikk.

„Teljesen értelmetlen, ami a lányommal történt, nem tudom felfogni még az egészet. A részleteket még nem tudjuk, nem tájékoztattak arról, hogy pontosan mi történt a bányánál. Annyit hallottunk, hogy a kollégája kezéből kicsúszott szegény”

- nyilatkozta a lapnak megtörve az áldozat édesanyja, akit csütörtök este fél nyolckor értesített lánya eltűnéséről az unokája és volt veje.

„Azt az érzést elmondani nem lehet, amit abban a pillanatban éreztem, nem kívánom senkinek. Nem hibáztatunk senkit, nem akarunk senkit elítélni. Neki sajnos ez volt megírva, segíteni már nem tudunk rajta”

- mondta a könnyeivel küszködve a Kisnánán élő nő hozzátéve, hogy lánya a bányában jóban volt mindenkivel, a tulajdonosok pedig sokat segítettek neki, amit szeretne nekik megköszönni.

A Blikk úgy tudja, hogy az áldozat Gyöngyösön élt a 22 éves lányával, de van egy 28 éves fia is, aki teljesen összetört a tragédia hallatán.

„A kislánya összeesett, amikor az édesanyja holttestét megtalálták a szakemberek, akik a saját érdekében nem engedték őt oda hozzá”

- mesélte a gyászoló édesanya, aki vasárnap látta utoljára a lányát, amikor az autóját vitte a szerelőhöz.

Amikor meglátta a Facebookon, hogy mekkora árvíz van Gyöngyöstarjánban, azonnal hívta Zsuzsannát, de ekkor már késő volt.

Ahogy arról beszámoltunk, a gyöngyöstarjáni villámárvíz másik áldozata egy 50-es éveiben járó férfi, aki az áradás idején az egyik ismerőse építkezésén dolgozott. B. Gergelyt a nagy esőzéstől megduzzadt patak bábuként sodorta el, magával rántva a szomszédok pincéjébe. Társai a kezét szorítva próbálták megmenteni, azonban az ár erősebbnek bizonyult náluk.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Borzalmas tragédia: halálos áldozata is van a Tatabánya melletti balesetnek
Három autó ütközött össze Tatabánya és Környe között. Egy 51 éves nő életét már nem tudták megmenteni a mentők.

Link másolása

Halálos baleset történt szombat délután Tatabánya és Környe között, ahol három autó ütközött össze - írja a police.hu.

A balesetben egy 51 éves nő olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

Egy személy életveszélyesen, egy fő súlyosan, négyen pedig könnyebben sérültek.

A rendőrök a helyszínelés idejére a teljes utat lezárták, a forgalom kora este indulhatott újra. A baleset körülményeit a rendőrség még vizsgálja.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÉK HÍREK
A Rovatból
Drogos énekesnő: legalább fél évig elterelésre kell járnia és pártfogót kapott
Az ügy másik négy gyanúsítottjával szemben tovább folyik a nyomozás. Egyikük letartóztatását épp most hosszabbították meg.

Link másolása

Egy évre felfüggesztette az eljárást a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a drogos énekesnővel szemben, ám a másik négy gyanúsítottal szemben továbbra is nyomoznak, tudta meg a 24.hu. Közülük az egyik esetében épp holnap jár le a határidő, ezért a kerületi ügyészség indítványt tett a letartóztatás meghosszabbítására.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a lap megkeresésére közölte, hogy elkülönítették az ügyet és

a gyanúsított beismerte a kábítószer birtoklás vétségének elkövetését és vállalta az „elterelésen” való részvételt, vagyis úgy nyilatkozott, hogy részt kíván venni kábítószer-használatot kezelő ellátáson, vagy megelőző-felvilágosító szolgáltatáson.

„A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség erre tekintettel egy évre feltételesen felfüggesztette az eljárást vele szemben, egyúttal elrendelte a pártfogó felügyeletét. Ezen időtartam alatt a gyanúsítottnak legalább fél évig folyamatos, kábítószer-használatot kezelő ellátáson vagy megelőző-felvilágosító szolgáltatáson kell részt vennie, amely feltétel teljesítése a büntethetőség megszűnését eredményezi” – mondta az ügyész.

A drogos énekesnőként elhíresült sztárt tavaly októberben angyalföldi otthonából mentővel vitték kórházba. Lapértesülések szerint vágások voltak a karján, a toxikológiai vizsgálat pedig nagy mennyiségű kokaint mutatott ki a szervezetében.


Link másolása
KÖVESS MINKET: