News here
hirdetés

KÉK HÍREK

Megdöbbentő dolog történt a bíróságon Amerika leggyűlöltebb emberével

Több mint kétszáz esküdt jelöltet kellett kizárnia az ügyből Kiyo Mastumoto bírónak, mert nem tudtak elfogulatlanul ítélkezni Amerika leggyűlöltebb emberének az ügyében.

Link másolása

hirdetés

Martin Shkreli amerikai üzletembert idén júniusban állították bíróság elé. A procedúra során azonban nem várt akadályba ütköztek. Miután az amerikai jog szerint az esküdtszék tagjainak elfogulatlannak kell lennie, kis híján nem sikerült egyáltalán esküdtszéket felállítani azon egyszerű okból kifolyólag, hogy Shkrelit mindenki utálja azért, mert egy gyógyszergyártó és forgalmazó cég vezetőjeként rengeteg receptre kapható gyógyszer árát emelte a sokszorosára, köztük várandós anyáknak, rák és AIDS betegeknek létfontosságú szerekét. Például 5000 (!) százalékkal megemelték a Daraprim nevű gyógyszer árát.Martin_Shkreli_2016

Néhány példa, hogy milyen párbeszédek zajlottak az esküdtek meghallgatásán:

BÍRÓSÁG: Az esküdtszék választás célja biztosítani a fair, pártatlan eljárást. Ha úgy gondolja, hogy nem tud fair és elfogulatlan lenni, akkor meg kell mondania. Tehát 1. esküdt.

1. ESKÜDT: Ismerem a vádlottat, és utálom. Szerintem egy kapzsi kisember.

BÍRÓSÁG: Az 1. esküdtet felmentem.

hirdetés

18. ESKÜDT: A szüleim mindketten olyan gyógyszereket szednek, amiknek az ára annyira felment az utóbbi időben, hogy nem tudják kifizetni. Sok barátom szenved HIV-ben vagy AIDS-ben, akik már nem tudják megfizetni a receptre felírt gyógyszereket.

BÍRÓSÁG: Ez az ügy nem a gyógyszerek árazásáról szól. Képes az ügyben kizárólag a bizonyítékok tükrében dönteni?

18. ESKÜDT: Nem. Nem.courtroom-898931_960_720

47. ESKÜDT: Ő a leggyűlöltebb ember Amerikában. Szerintem Bernie Madoffhoz mérhető, amiért a terhes nők gyógyszerét felemelte 15 dollárról 750 dollárra.... Anyám ép tegnap mondta, hogy az apám gyógyszere havi 9000 dollár!

BÍRÓSÁG: Önnek az ügyben felvonultatott bizonyítékok alapján kell döntenie részrehajlás nélkül.

47. ESKÜDT: Nehezemre esne.

BÍRÓSÁG: A szülei gyógyszerproblémái miatt?

47. ESKÜDT: Amiatt, hogy az emberek keményen megdolgoznak a pénzükért. Az az ember becsapta a vállalatát és a befektetőit.

52. ESKÜDT: Amikor ma beléptem ide és ránéztem, azt mondom magamban: ez egy kígyó.

ÜGYVÉD: Ennyit az ártatlanság vélelméről.

BÍRÓSÁG: Az a kérdés: hallott bármi olyat, ami megakadályozza, hogy elfogulatlanul döntsön? Képes erre?

144. ESKÜDT: Nem hinném, már ránézésre is egy pöcs.

10. ESKÜDT: Az egyetlen, amiben elfogulatlanul tudnék dönteni, hogy melyik börtönbe menjen.hammer-802298_960_720

Végül több mint kétszáz esküdt jelöltet kellett kizárnia az ügyből Kiyo Mastumoto bírónak.

via Harpens


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
Lelőtték a 15 éves lányt a kaliforniai rendőrök, aki segítségért futott hozzájuk, miután apja elrabolta őt
Az apa a lány anyját is megölte, majd tűzharcba kezdett a rendőrökkel. A kamasz menekülni akart, de ő sem élte túl.

Link másolása

hirdetés

A kaliforniai Victorville-ben életét vesztette egy rendőrségi üldözés közben egy tinédzser lány és apja, aki elrabolta saját gyerekét - írja az NBC Los Angeles.

Hétfőn jelentette a helyi hatóság, hogy egy tizenöt éves lányt elrabolt az apja, Anthony Graziano, aki egy általános iskola közelében lelőtte a gyerek anyját is. A férfi onnan menekült el a lánnyal, akit végül egy lakossági bejelentés alapján találtak meg.

A beszámoló szerint a 45 éves Graziano autóból lőtt rá a rendőrökre, majd tűzharc alakult ki. Ekkor szállt ki az autóból az apja által elrabolt 15 éves lány, aki a rendőrök felé kezdett szaladni, de közben lelőtték.

A lányt kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni. A sheriffhivatal elmondta, hogy a 15 éves lány „taktikai mellényt” viselt, ezért lőtték le a rendőrök.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
Leharapta egy nő kezét a kiszökött kutya
A kutya a véletlenül nyitvahagyott kapun szökött ki, a nő életéért küzdeni kellett a kiérkező mentőknek.

Link másolása

hirdetés

Tázláron szombat reggel egy nő éppen a falu központjába tartott biciklivel, amikor a kutya rárontott és lerántotta a földre. Az asszony a kezével próbálta védeni magát, a kutya azonban úgy összemarta, hogy az egyik kézfejét amputálni is kellett.

A delalfoldinfo.hu úgy tudja, hogy a kutyát nem szokták kiengedni az utcára, a véletlenül nyitva maradt kapun szökhetett ki, ami után a nőnek támadott. A helyszínre kiérkezett mentősök küzdöttek a nő életéért, aki súlyos, komplex felső végtagi sérüléseket szenvedett. Az állapotát azóta stabilizálták és jelenleg a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban ápolják, sérülése maradandó.

A kutyát időközben a helyi ebrendészeti telepre szállították, ahol két hetes megfigyelés alatt tartják. A rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
Videón, ahogy megbilincselnek egy férfit, aki megtagadja a rendőri igazoltatást az „UCC törvényekre” hivatkozva
Arra hivatkozott, hogy ő ember, nem személy, a rendőrség pedig egy Amerikában bejegyzett cég, ezért nem tudja odaadni az iratait. Nem vált be.

Link másolása

hirdetés

Szombat este próbáltak igazoltatni egy személyautót vezető férfit Balatonszemesen, aki azonban ellenállt az intézkedésnek, többszöri felszólításra sem adta át az okmányait.

A férfi - aki együtt utazott egy nővel, aki szintén nem igazolta magát - az úgynevezett, homályosan megfogalmazható "UCC törvényekre" hivatkozott, vagyis többek között arra, hogy ő ember, és nem személy, a rendőrségnek pedig nincs jogalapja ezt tenni vele, a magyar hatóság ugyanis egy "Amerikában bejegyzett cég".

Az intézkedésnél kint lévő két rendőr végül erősítést kért, megbilincselték és a Siófoki Rendőrkapitányságra vitték az intézkedésnek ellenálló férfit.

A férfi maga töltötte fel Youtube-ra a jelenetsorról készült felvételt.

A videót a Zsaruellátó is megosztotta, azt írták: "Gratulálunk a járőrpárnak, a szakszerű, jogszerű, és arányos intézkedéshez! Hivatalos személy elleni erőszak is megvalósult. Le a kalappal előttetek Kékek! Köszönjük a munkátokat!"

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
11 éves gyerek lépett a vonat elé Gyürén, életveszélyesen megsérült
A Tények szerint a kislány a sínek melletti kukoricásban várta a vonatot, majd szándékosan a sínekre ment.

Link másolása

hirdetés

Egy 11 éves gyereket gázolt el a vonat vasárnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyürén. A Tények beszámolója szerint

a kislány a sínek melletti kukoricásban várta a vonatot, majd szándékosan a sínekre lépett. A mozdonyvezető már nem tudta megállítani a szerelvényt, amely elütötte a kislányt. A gyerek életveszélyesen megsérült, mentőhelikopterrel vitték kórházba, ahol több életmentő műtéten esett át.

A MÁV szóvivője a tényeknek elmondta, hogy a baleset a nyílt vonalon történt, a mozdonyvezető pedig mindent az utasításoknak megfelelően tett, nagyon megviselték a történtek.

A Tények szerint a kislányt a nagyszülei nevelik, a szomszédok is szerették őt. Nem értik, hogy történhetett a tragédia, nem tudni, hogy a gyerek miért lépett – vélhetően – szándékosan a vonat elé. A rendőrség szabálysértési eljárást indított.

A Tények riportja:

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: