News here
hirdetés

KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Magyar áldozatai is lehetnek a fiatalok Kék Bálna nevű öngyilkos őrületének

Egy debreceni lány és egy osztálytársa lett öngyilkos több, mint egy évvel ezelőtt. Akkor nem tudták, mi lehetett a tragédiák oka. Most előkerült egy füzet...

Link másolása

hirdetés

Megdöbbentő történettel kereste meg a Ripostot egy debreceni anyuka, akinek a lánya tavaly lett öngyilkos. A 15 éves Viktória még januárban akasztotta fel magát, de eddig nem találtak magyarázatot a halálára. A lány jól tanult, a család értetlenül állt a megrázó esemény előtt.

Az anyukája most hátborzongató bizonyítékokat talált Viktória füzetében. A rajzok és számok szerint Viki a Kék Bálna nevű internetes kihívás áldozata lehetett.

A Kék Bálna

A Kék Bálna nevű játékban a fiatalok bizarr dolgokra veszik rá egymást. Az ártatlanabb horrorfilm-nézéstől az öncsonkításig. A tinik sok - állítólag 50 - feladatot kaphatnak, a rituális sorozat vége az, hogy öngyilkosságot követnek el. Valószínűleg nem tinik köréből indult el, felnőttek állnak a háttérben. Állítólag Oroszországból indult el, de eddig még nem volt világos bizonyíték arra, hogy valóban összefüggések lennének a mintegy 130 orosz eset között, ami mögött a játékot gyanították. időközben Lengyelországban és Romániában, valamint néhány volt szovjet tagköztársaságban is a Kék Bálnát gyanítják a fiatalok öngyilkossága mögött.bw3„Az újságban olvastam erről a játékról, és eszembe jutott, hogy a lányom halála előtt rendszeresen rajzolt a füzeteibe bálnákat. Ez akkor még nem tűnt fontosnak, ám miután megjelentek az öngyilkosságra buzdító kihívás részletei, összeállt a kép: a kislányomat valakik beszervezték ebbe a szektába!" - mondta a Ripostnak az anyuka.

A lapnak több olyan paplapot is megmutatott, amelyen a bálna és a sátánizmusra utaló 666-os számsor is megjelent.

hirdetés

- Furcsa módon Viki elkezdett számsorokat írni, egy-egy számot pedig ki is satírozott. Mintha azok feladatok lennének, és elvégezte volna őket – mondta a Ripostnak Viki édesanyja. Ezután megmutatta a lány utolsó üzenetét, amit a barátainak írt.

- Viki nem akart öngyilkos lenni, azt írta két barátnőjének is, hogy nem meri megtenni. Ők viszont nem beszélték le! Pontosan tudták, hogy meg akarja magát ölni, de senkinek nem szóltak, elbúcsúztak tőle egy Facebook-üzenetben… - mondta a fiatal gimnazista édesanyja, aki még azt is hozzátette, hogy valaki feltörhette lánya közösségi oldalát, miután öngyilkos lett.

Könnyen lehet, hogy nemcsak a 15 éves Viki lett az áldozata a Kék Bálna „játéknak”, hanem egy osztálytársa, Peti is. A Ripost szerint a diák még 2015 novemberében lett öngyilkos, a tragédia előtt pedig Vikihez hasonlóan megváltozott a viselkedése.vv

- Több egyezést is találtam Viki és barátja halálával kapcsolatban, amik arra utalnak, hogy mindketten részt vehettek ebben a szörnyű kihívásban. Viki elfordult a családtól, letörölte az összes közös fotóinkat a Facebookról. Ugyanígy tett Peti is, pedig mindkét gyerek szerető, békés családban nevelkedett - mondja Viki édesanyja.

A gimnazista fiú Vikivel együtt rajzolt bálnákat, a két tini között különleges baráti kapcsolat volt, Viki édesanyja szerint ígéretet tettek egymásnak: ha egyikük meghal, a másik is utánamegy.

- Olvastam az utolsó üzenetet, amit Viki írt Petinek. Bálnának szólította… – árulta el a Ripostnak az asszony, ami arra utalhat, hogy mindketten részt vehettek a kihívásban,a Kék Bálnában ugyanis mindenki „bálnává” válik, aki részt vesz benne.

Innen lehet többet tudni a kihívásról:

Ez pedig egy felhívás - Ne próbáld ki!

Segítség

A szülőknek mindenképp oda kell figyelni a kamasz gyerekeikre, pozitív módon reagálni, ha megváltozik a viselkedésük, végső soron pedig szakemberhez fordulni. A tiniknek is van segítség, ha úgy érzik, hogy nem tudják egyedül megoldani a problémáikat, a lelkisegélyvonalon telefonon is kérhetnek segítséget, de a HelpApp nevű, a telefonokra is letölthető applikáción keresztül is kaphatnak támaszt.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Letelt az ultimátum: nyilvánosságra hozta a polgármester a Szilasligetnél maszturbáló férfi videóját
Az elkövető nem jelentkezett idejében, hogy feladja magát a hatóságoknak.

Link másolása

hirdetés

Mint arról szerdán tegnap mi is beszámoltunk, Gyuricza László, Kerepes polgármestere egy videóban elmondta: felvétel készült egy férfiról, aki önkielégítést végzett Szilasliget HÉV-megállóban. Egyben üzent a videón szereplőnek, hogy ha két napon belül feladja magát, nem hozzák nyilvánosságra a közösségi médiában.

Ám csütörtökre lejárt az ultimátum, Gyuricza közölte:

„Tegnap este letelt a két nap! A 'jóember' nem jelentkezett, rendőrségnek nem sikerült még elfogni! Rengeteg fenyegetést kaptam, de hiszem azt, hogy a jóérzésű emberek csöndes többsége hasonlóan látja mint én és a közvetlen környezetem!”

Ennek megfelelően a település első embere be is váltotta ígéretét: megosztotta a felvételt a perverz férfiról. A felvételt ITT LEHET megnézni.

A polgármester hozzátette azt is:

„nem normális dolog, hogy az ilyen emberek, mint köztudott, legjobb esetben is megússzák egy ejnye-bejnyével, és 2 hét múlva folytathatják perverz tevékenységüket”.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
Mecseki tűz: minden pécsitől elnézést kért az okozója egy Facebook-posztban
„Teljes felelősséget vállalok a történtekért. Büntetőjogi és polgári jogi értelemben is. Nem szándékosan okoztam katasztrófát. Véletlen baleset történt, amit már nem tudtam megfékezni” - írta.

Link másolása

hirdetés

Mi is megírtuk, hogy csütörtök délután tűz ütött ki Pécs északnyugati részénél, a Mecsek lábánál.

Egy Facebook-posztban kért elnézést az elszenvedett károkért minden pécsitől az a férfi, akinek gondatlanságából történt a tűzeset. A tűz egy bozótosban keletkezett a város hétvégi házas, gyümölcsös kertekkel tarkított városrészében, az Akó dűlő környékén. A lángok hétvégi házakra is átterjedtek.

Kósa Mátyás Krisztián azt írta, akarata ellenére okozott balesetet, és minden károsult jogos kárát meg fogja téríteni a lehető legrövidebb időn belül.

„Teljes felelősséget vállalok a történtekért. Büntetőjogi és polgári jogi értelemben is. Nem szándékosan okoztam katasztrófát. Véletlen baleset történt, amit már nem tudtam megfékezni”

– írta.

hirdetés

Kósa azt is írta, hogy azonnal oltani kezdte a robbanásszerűen terjedő tüzet, de már nem tudta megfékezni. Minden felelősséget vállal, és nem bújik ügyvédek háta mögé.

A Baranya megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság információi szerint a tűzben körülbelül 8 hektárnyi terület volt érintett - írta a Telex. Hét, ebből két lakóingatlan károsodott. Három gázpalack is felrobbant. Az oltási munkákban 136 hivatásos és 72 önkéntes tűzoltó vett részt. Ők összesen 44 járművel vonultak föl, és egy helikopter is részt vett az oltásban.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Lángokban állt a Mecsek, hétvégi házak is lángra kaptak a hatalmas bozóttűzben
A pécsi, komlói és szigetvári tűzoltók a tűz körülhatárolásán, az ingatlanok megóvásán dolgoznak, hogy a lángok ne terjedhessenek tovább. A közeli, orfűi tavakból kell vizet hozni az oltásra.

Link másolása

hirdetés

Hétvégi házak is lángra kaptak egy nagy kiterjedésű bozóttűzben Pécs nyugati külvárosában, a Mecsekoldalban csütörtök délután - tájékoztatta a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Horváth Nikolett Csilla azt mondta, a tűz egy bozótosban keletkezett a város hétvégi házas, gyümölcsös kertekkel tarkított városrészében, az Akó dűlő környékén.

A lángok hétvégi házakra is átterjedtek. Sérültről egyelőre nem értesült a katasztrófavédelem.

A pécsi, komlói és szigetvári tűzoltók a tűz körülhatárolásán, az ingatlanok megóvásán dolgoznak, hogy a lángok ne terjedhessenek tovább - mondta a szóvivő.

hirdetés

Közösségi oldalakon publikált olvasói fotók tanúsága szerint Patacs városrésztől északra gomolyog a füst a hegyoldalban.

A közeli, orfűi tavakból kell vizet hozni az oltásra. A község Facebook-oldalán ez jelent meg: “A Pécs-patacsi erdő-, és bozóttűz oltási munkálatai miatt a Katasztrófavédelem az Orfűi-tóból illetve a Pécsi-tóból helikopterrel vételez az oltáshoz vizet. Arra kérünk mindenkit, hogy az oltás ideje alatt a tavakban senki ne tartózkodjon!”

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Kiakadt a Mentőszolgálat: gyerekekkel a karjukon fotózták, videózták egy férfi haldoklását a Balaton mellett
A mentők hiába próbálták meg elterelni a bámészkodókat a középkorú féri mellől, akinek az életét sajnos már nem sikerült megmenteniük.

Link másolása

hirdetés

Felháborodott posztban számolt be az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) egy balatonmáriafürdői esetükről.

A szolgálat munkatársait egy, a Balatonban rosszul lett 50 év körüli férfihoz riasztották, akit a tóból húztak ki. A perceken belül kiérkező mentőegységek és a légimentők azonnal megkezdték a férfi emelt szintű ellátását, aki már nem lélegzett. A beteg életéért több mint másfél órán keresztül küzdöttek a szakemberek.

Az esetet „rengeteg bámészkodó figyelte a parton még annak ellenére is, hogy bajtársaink takarókkal és fürdőlepedőkkel próbálták eltakarni előlük a betegellátást. Az életmentők ugyan megpróbálták elküldeni a kíváncsi szempárokat, de nem igazán tudtak ezzel foglalkozni”

– írja az OMSZ.

„A katasztrófaturisták közül többen is teljes érzéketlenségükről tettek tanúbizonyságot, akik videóra vették és fényképezték a mentést, de voltak olyanok is, akik gyermekükkel a karjukon nézték végig a férfi életéért vívott ádáz küzdelmet” – folytatják a megdöbbentő történetet.

„A mentők mindent elkövettek, de a férfi életét sajnos a megfeszített csapatmunka ellenére sem tudták megmenteni, amit többen rögtön meg is osztottak a közösségi médiában”

– közlik.

hirdetés

A kritikátlan viselkedés a mentést végzőket is megviselte. A Balatonlellei Mentőállomás vezetője egyenesen tűrhetetlennek minősítette a bámészkodók hozzáállását, amelyhez hasonlót több mint harminc éves pályafutása alatt sohasem tapasztalt.

A poszt végére a mentősök odaírták a szokásos, de ez esetben mindennél fontosabb hashtagjüket: vedd észre a mentőt.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: