News here
hirdetés

KÉK HÍREK

Magyarországon járt a párizsi merénylő a Bataclan-mészárlás után, és hungaristákkal találkozott

A magyar hatóságok végig tudtak arról, hogy itt van Salah Abdeslam.

Link másolása

hirdetés

2016. januárban, két hónappal a 130 halálos áldozatot követelő párizsi merényletek után Magyarországon járt Salah Abdeslam, a párizsi terrortámadások egyik élő elkövetője - értesült a Zoom.hu.

A férfit a magyar titkosszolgálat, a terrorelhárítás és a rendőrség folyamatosan megfigyelés alatt tartotta, de nem fogták el: előre megállapodtak a francia és belga hatóságokkal, hogy ha nem követ el olyan bűncselekményt, ami azonnali rendőri intézkedést igényel, akkor az elfogatóparancs ellenére sem tartóztatják le. Megpróbálták kideríteni, mi célból érkezett Salah Abdeslam Magyarországra és kikkel találkozott. Minden találkozóját dokumentálták. Kiderült:

a férfi találkozott a Magyar Nemzeti Arcvonal nevű hungarista szervezet több tagjával.

Ez az a szélsőjobboldali szervezet, amelynek vezetőjét, Győrkös Istvánt gyanúsítják a bőnyi rendőrgyilkossággal.abdeslam

Abdeslamot a magyar hatóságok az osztrák határig kísérték. Később, 2016. márciusában fogták el Brüsszelben. Azt nem tudni, hogy azért vártak addig a rajtaütéssel, hogy még több kapcsolatát deríthessék fel, vagy a magyar határ és Brüsszel között szem elől tévesztették, és újra a nyomára kellett bukkanni - írja a zoom.hu.

hirdetés
A párizsi terrortámadás két éve történt

A 2015 novemberi, párizsi terrortámadásokban három öngyilkos merénylő robbantott a Stade de France nemzeti stadion közelében, majd a Bataclan nevű éjszakai szórakozóhelyen lövöldöztek terroristák. Itt épp koncert volt, amin 1500-an vettek részt. A fegyveresek válogatás nélkül belelőttek a koncert közönségébe, többször is újratöltve a fegyvereiket. A Bataclant végül megrohamozták a különleges erők. 129 ember halt meg a támadás napján, később töb áldozat a kórházban.

A Bataclannál történt vérenzgésről készült videót itt nézheted meg:

A párizsi merényleteket olyan gépkarabélyokkal követték el, amelyeket korábban Szlovákiában hivatalosan „deaktiváltak”, majd később illegálisan visszaélesítettek. A Zoom.hu szerint hasonló fegyvereket Magyarországon is találtak, méghozzá két idősebb férfinál, akik a Magyar Nemzeti Hadsereg nevű szervezet "katonái" voltak, és a gyanú szerint 2015-ben merényletre készültek Orbán Viktor miniszterelnök ellen. A Magyar Nemzeti Hadsereg sajtóértesülések szerint jó kapcsolatot ápolt a Magyar Nemzeti Arcvonallal.

Abdeslam korábban az Iszlám Állam Szíriában kiképzett, a 2015-ös migránshullámmal Magyarországra érkező terroristái közül tizenhármat bizonyítottan Nyugat-Európába szállított, ahol három terrortámadásban vettek részt.

Nyitókép: Salah Abdeslaam elfogása Brüsszel Molenbeek negyedében


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
Leharapta egy nő kezét a kiszökött kutya
A kutya a véletlenül nyitvahagyott kapun szökött ki, a nő életéért küzdeni kellett a kiérkező mentőknek.

Link másolása

hirdetés

Tázláron szombat reggel egy nő éppen a falu központjába tartott biciklivel, amikor a kutya rárontott és lerántotta a földre. Az asszony a kezével próbálta védeni magát, a kutya azonban úgy összemarta, hogy az egyik kézfejét amputálni is kellett.

A delalfoldinfo.hu úgy tudja, hogy a kutyát nem szokták kiengedni az utcára, a véletlenül nyitva maradt kapun szökhetett ki, ami után a nőnek támadott. A helyszínre kiérkezett mentősök küzdöttek a nő életéért, aki súlyos, komplex felső végtagi sérüléseket szenvedett. Az állapotát azóta stabilizálták és jelenleg a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban ápolják, sérülése maradandó.

A kutyát időközben a helyi ebrendészeti telepre szállították, ahol két hetes megfigyelés alatt tartják. A rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
Megerőszakoltak az orosz rendőrök egy háborúellenes tüntetőt egy orosz lap szerint
Lakótársát is megverték, megmutatták neki a férfi megerőszakolásáról szóló felvételt, majd megfenyegették, hogy őt is megerőszakolják.
Címkép: svtv_news/Twitter - szmo.hu
2022. szeptember 27.


Link másolása

hirdetés

Megvertek és megerőszakoltak az orosz rendőrök egy költő-aktivistát Moszkvában - számolt be róla a Novaja Gazeta című orosz lap.

Artem Kamardin több aktivista társával együtt egy a Majakovszkij-szobornál tartott felolvasást, mely során Kijevet éltette és Putyin Oroszországát szidta.

„Éljen a Kijevi Rusz, Novorosszija leszophat” - mondta többek között.

A Novaja Gazeta szerint hétfőn rendőrök törtek rá a fiatal férfire és lakótársaira az otthonukban. Azt írják,

Kamardint durván megverték és egy súlyzót helyeztek a végbelébe, majd arra kényszerítették, hogy videóban kérjen bocsánatot azért, amiket mondott a felolvasáson.

A férfi egyik lakótársát, Alexandra Popovát szintén megverték, szuperragasztóval kenték be az arcát, megpróbálták beragasztani a száját és a haját is kitépték.

hirdetés
A nő azt is elmondta, hogy megmutatták neki a Kamardin megerőszakolásáról készült felvételt, majd megfenyegették, hogy őt is meg fogják erőszakolni. Arról is beszámolt, hogy a házkutatás után 600 dollár készpénz eltűnt a lakásukból.

Az ügyvéd - akit nem engedtek be a rendőrök a lakásba - azt mondta a lapnak, hogy Kamardint és Popovát megbilincselve vitték el, harmadik lakótársukat, Alexander Menyukov - aki szintén aktivista - keze szabadon volt. Mindhármukat őrizetbe vették, de Popovát és Menyukovot azóta már elengedték, csak Kamardin maradt őrizetben. Az nem derült ki, hogy milyen büntetőeljárásra hivatkozva mentek ki a rendőrök az aktivisták lakásához.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
A mentősök és a szurkolók is nagyot küzdöttek tegnap a magyar-olasz meccs alatt
Közösen sikerült megmenteniük egy tömegben rosszul lett férfi életét.

Link másolása

hirdetés

Hétfő este nem csak a Puskás Aréna gyepén zajlott hatalmas harc a magyar és az olasz nemzeti tizenegy között, de a stadion előtt is komoly küzdelmet folytattak szurkolók és mentősök.

Az Országos Mentőszolgálat beszámolója szerint éppen sorban állt tegnapi magyar-olasz focimérkőzés előtt az az 50 év körüli szurkoló, aki minden előzetes panasz nélkül esett össze a Puskás Ferenc Stadion bejáratában. Több szemtanú is azonnal a férfi segítségére sietett, mentőt hívtak és megvizsgálták a beteget, aki már nem lélegzett.

A telefonos utasítások szerint rögtön megkezdték az újraélesztést, amit a helyszínt biztosító mentőegység munkatársai pillanatokon belül emelt szinten folytattak.

Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül rövid időn belül sikerre vezettek és a szurkolót stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. A szurkolók hathatós segítsége nélkül azonban a férfinak jóval kevesebb esélye lett volna a túlélésre.

A kórházba került szurkoló végül arról maradt le, hogy a végig határozottabban játszó olaszok 2-0-ra verték Marco Rossi magyar csapatát, amely végül csoportmásodikként végzett a Nemzetek Ligája "halálcsoportjában", megelőzve az angolokat és a németeket. A meccsen érzelmes jelenetek közepette 86 mérkőzés után elbúcsúzott a válogatottságtól Szalai Ádám is.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
11 éves gyerek lépett a vonat elé Gyürén, életveszélyesen megsérült
A Tények szerint a kislány a sínek melletti kukoricásban várta a vonatot, majd szándékosan a sínekre ment.

Link másolása

hirdetés

Egy 11 éves gyereket gázolt el a vonat vasárnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyürén. A Tények beszámolója szerint

a kislány a sínek melletti kukoricásban várta a vonatot, majd szándékosan a sínekre lépett. A mozdonyvezető már nem tudta megállítani a szerelvényt, amely elütötte a kislányt. A gyerek életveszélyesen megsérült, mentőhelikopterrel vitték kórházba, ahol több életmentő műtéten esett át.

A MÁV szóvivője a tényeknek elmondta, hogy a baleset a nyílt vonalon történt, a mozdonyvezető pedig mindent az utasításoknak megfelelően tett, nagyon megviselték a történtek.

A Tények szerint a kislányt a nagyszülei nevelik, a szomszédok is szerették őt. Nem értik, hogy történhetett a tragédia, nem tudni, hogy a gyerek miért lépett – vélhetően – szándékosan a vonat elé. A rendőrség szabálysértési eljárást indított.

A Tények riportja:

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: