hirdetés

KÉK HÍREK

Így mentsd meg a diplomád, ha nincs nyelvvizsgád

A Mentőöv egy ingyenes online felkészítő tanfolyam azoknak, akik szeretnének idén sikeres nyelvvizsgát tenni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. április 25.

hirdetés

Egy új lehetőséggel segítik azokat, akik szeretnék a diplomához hiányzó nyelvvizsgájukat megszerezni. Április 22-től egy e-learning alapú távoktatási felkészítő tanfolyamra lehet jelentkezni azoknak, akiknek eddig sikertelen volt a nyelvvizsgájuk, de beadták meghosszabbítási kérelmüket és így módjukban áll december 31-ig teljesíteni a vizsgakövetelményt.

vizsga2

Az Euroexam (Euro Nyelvvizsga Központ) Mentőöv távoktató tanfolyamára azok a volt diplomamentős diákok jelentkezhetnek, akik eddig már nekimentek a nyelvvizsgának, de nem sikerült nekik, a következő vizsgára való felkészülésre tudnak 3-5 hónapot szánni, és segítséget igényelnek a felkészüléshez.

Az online tanfolyammal rutint lehet szerezni a vizsgafeladatok megoldásában, vizsgastratégiák kidolgozásában és segítenek a célirányos nyelvfejlesztésben.

hirdetés

A tanfolyam időtartama a korábbi nyelvvizsgák eredményeitől függően lehet három-, négy-, vagy öt hónapos. Ez idő alatt aktívan kell tanulni. Az oktatásban lesznek 20-25 perces, nem feleletválasztós, hanem produktív munkát igénylő írásos, illetve szóbeli feladatok. A rendszer azonnal visszajelzést is ad, vagy a vizsgáztatók személyre szabott értékelést készítenek. A leghatékonyabb vizsgastratégiák bemutatására videót is küldenek és havi 1-2 alkalommal személyes konzultációra is lesz lehetőség.

vizsga1

A tanfolyamnak két tudásszintje van, amit a diák jelenlegi nyelvtudásának megfelelően kell kiválasztani. Az oktatáshoz bármikor lehet csatlakozni, mert a tananyagot a bejelentkezéstől kezdve érheti el.

Az ingyenes oktatásra minden diplomamentős jelentkezhet, nem számít, hogy korábban hol vizsgázott. A tanulóknak anyagilag is érdekük a folyamatos tanulás, mert akik a kiadott feladatok minimum 90 százalékát teljesítik, azoknak az Euroexam nyelvvizsga árából jelentős kedvezményt adnak.

Akik december 31-ig nem tesznek sikeres nyelvvizsgát, azoknak vissza kell fizetniük a diplomamentős képzés árának a felét.

A képzésben részt vevő intézmények is érdekeltek a sikerben, mert az állami támogatás teljes összegét csak akkor kapják meg, ha a náluk tanulók közül minimum 70 százalék sikeresen levizsgázik.

A programot támogatja a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete és a programban korábban részt vevő nyelviskolák többsége is.

Forrás: Pénzcentrum

Ha hasznos volt a hír, oszd meg másokkal is!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK

9 hónapos csecsemő volt a győri horrorbaleset egyik halálos áldozata

A négytagú család rokonlátogatásból tartott hazafelé, amikor a tragikus karambol történt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 15.

hirdetés

Mint megírtuk, egy négytagú család meghalt csütörtökön, amikor egy kamion és egy autó karambolozott Győr közelében.

A család tagjai - két szülő és két gyerek - bennégtek az autóban. Néhányan próbáltak segíteni rajtuk, de sajnos nem tudták megmenteni egyikük életét sem. Több szemtanú nyilatkozott is a szörnyű balesetről.

A legfiatalabb áldozat csak 9 hónapos volt, a 40 éves apa és szintén 40 éves élettársa közös gyermeke

- számolt be róla az RTL Híradó.

A szülőkön és a kisbabán kívül az anya 19 éves lánya ült még a kocsiban. A Híradó úgy tudja, a nőnek előző kapcsolatából volt még egy másik lánya is.

hirdetés
Információik szerint a család hazafelé tartott, amikor a tragikus karambol történt. Az egyik áldozat édesanyjánál jártak egy Győrhöz közeli faluban.

A Híradó kereste a rokonokat, de nem voltak otthon.

Az egyik győri középiskola udvarán koszorúval és mécsesekkel emlékeztek a 19 éves lányra, aki a Híradó szerint kertésznek készült.

A tragédia helyszínén, a kanyarban lévő szalagkorlátnál is gyertyát gyújtottak péntek délelőtt.

VIDEÓ: Az RTL Híradó riportja


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK

Fényes nappal késeltek meg valakit a Mester utcai villamosmegállóban

A csoport tagjai elmenekültek a helyszínről, a sérültet kórházba szállították.
Fotó: Police.hu - szmo.hu
2021. január 16.

hirdetés

Budapesten a Mester utcai villamosmegállóban egy társaság szóváltásba keveredett egy férfivel, majd a társaság egyik tagja megszúrta a fiatal férfit, írja a police.hu.

Az esetről többen is bejelentést tettek a rendőrségre szombaton dél körül. A rendőrök több egységgel percek alatt a helyszínre értek és megkezdték az elsődleges intézkedéseket és az elkövetők felkutatását.

A csoport tagjai elmenekültek a helyszínről, a sérültet a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Dohányboltnak csapódott egy jogosítvány nélkül vezető 15 éves fiú az Örsön, kijárási tilalom idején

A Hell energiaital Bruce Willis-plakátjának ment neki, megúszta könnyebb sérülésekkel.
MTI - Fotó: MTI/Mihádák Zoltán - szmo.hu
2021. január 16.

hirdetés

Egy dohányboltba csapódott az Örs vezér téren autóval egy 15 éves fiú szombaton. Az autót jogosítvány nélkül vezette, a kijárási tilalmat megszegve.

Az MTI szerint a rendőrök ellenőrzés alá akarták vonni a járművet, de a sofőrje nem állt meg, nagy sebességgel tovább haladt, ezért a rendőrök utána indultak.

Ekkor történt a baleset, a fiatal fiú és utasa, egy lány könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Eltűnt Debrecenben a 15 éves Harangi Noémi

Nagy erőkkel keresik, testvére és a legjobb barátnője sem tudják, hol lehet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 16.

hirdetés

Nagy erőkkel keresi a rendőrség és családja is a több mint három napja eltűnt 15 éves, Fülöpön élő lányt, Harangi Noémit.

A lány 2021. január 11-én fülöpi lakcíméről ismeretlen helyre távozott, és azóta ismeretlen helyen tartózkodik. A fiatal felkutatására tett rendőri intézkedések ezidáig nem vezettek eredményre - írja a Dereceninap.hu.

Noémi testvére a Facebookon azt írta, a lány hétfőn reggel az 5.30-as járattal elindult Debrecenbe az iskolájába. A busz 6.20 körül ért be, és 6.25 kor a Debrecen Nagyállomás Reál élelmiszerüzletben készült róla egy kamerafelvétel. Tisztán látszódik, hogy onnan a közeli aluljáró felé indult el, azóta azonban semmit nem tudnak a hollétéről.

Noémi eltűnésekor az orránál és a nyelvénél strasszos bordó kövekkel kirakott bordó bakancsot, fekete, bőr tapintású nadrágot (a két oldalán csípőtől bokáig kb. 2 cm vastag fehér csíkkal), egy középen rombusz kivágású fekete felsőt, kapucnis, fehér nyuszit ábrázoló pulóvert és indigókék, karcsúsított derekú kabátot viselt, aminek egy arany színű csatos öve is van.

Volt rajta továbbá egy bordó szájmaszk és egy világoskék fülvédő. Nála volt egy fehér Adidas feliratú fekete táska is.

Noémi 151 cm magas, 45 kg, jelenleg halvány lilára festett vállig érő haja van.

A lány családja azt kéri, aki bármit tud Noémi hollétéről, az hívja a 112-es segélyhívót, vagy a 0680555111, illetve a 0652457040-es számok valamelyikét.

hirdetés

A lányról a barátnője is megosztott egy Facebook-bejegyzést.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: