News here
hirdetés

KÉK HÍREK

Ezek hangzottak el a Trump által kirúgott FBI-igazgató szenátusi meghallgatásán

Comey csak bizonyos információkat oszthatott meg, hátra van azonban még egy zárt ülés, amin akár Trump hatalmát megingató dolgokat is mondhat.

Link másolása

hirdetés

Az amerikai elnök által kirúgott, volt FBI-igazgató, James Comey csütörtöki szenátusi meghallgatását világszerte figyelemmel kísérték. A 2 és fél órás ülésen leginkább az a kérdés feszített mindenkit belülről: elhangzik-e bármi olyan Comey-tól, ami egyértelműen bebizonyítja, hogy Trump a januártól áprilisig tartó szóváltásaik során nyomást gyakorolt rá, s rajta keresztül az igazságszolgáltatásra. Mert ha ez bebizonyosodna, az nagy árnyékot vetne az elnök hatalmára.

A szerdán nyilvánosságra hozott vallomásról, amelyben Comey részletesen fejti ki, hogyan utalt neki Trump a Michael Flynnel és annak orosz kapcsolataival kapcsolatos kutatások leállítására, itt írtunk korábban.

A szenátusi meghallgatáson Comey úgy fogalmazott: "kifejezetten zavarónak" érezte azt, ahogy az elnök hozzá beszélt korábban. Emellett úgy érezte: Trump elvár tőle valamit cserébe azért, hogy az FBI élén maradhasson; ezt szűrte le az elnök lojalitásra vonatkozó mondataiból.

A szenátus előtt megerősítette továbbá, hogy személyesen Donald Trump ellen az FBI nem folytatott vizsgálatot. Pedig a kormány korábban megrágalmazta őt és az FBI-t, mondván, "káosz" uralkodik náluk. Ezt Comey tagadta.

Hangsúlyozta azt is: biztos benne, hogy az oroszok megpróbálták befolyásolni a tavalyi amerikai elnökválasztást. Az orosz hackelési próbálkozásokról az FBI már 2015 végén tudomást szerzett, Trump azonban nem tűnt igyekvőnek vagy érdeklődőnek atekintetben, mit lehetne tenni ezeknek a támadásoknak a visszaszorítására.

hirdetés

Comey állítja: az oroszokkal kapcsolatos nyomozás miatt rúgták ki májusban. Azt a kérdést is feltették neki a meghallgatáson, az igazságszolgáltatás akadályoztatásának tartja-e azt, ahogyan Trump korábban kommunikált vele Michael Flynn ügyével kapcsolatban. Erre azt felelte, nem az ő feladata eldönteni.

Trump ugyanis nem adott egyértelmű utasítást a nyomozás leállításáról, úgy fogalmazott: "reméli", hogy ejtik a nyomozást, ezt pedig Comey iránymutatásnak vette.

Fontos tényező az is, hogy a meghallgatásból kiderült: Comey tudatosan szivárogtatta ki az elnökkel való beszélgetését a médiának. Ennek valószínűleg a kezdetektől esélyt adhatott, mivel Trump esetében minden alkalommal jegyzetelte is a szóváltásokat, amit a korábbi elnököknél nem tett meg. Comey meg is fogalmazta: aggódott, hogy Trump hazudni fog.

A zárt ülésen talán még több dolog kiderül; Donald Trump tanácsadója még tartja beszédét. Trump egyelőre annyit reagált a meghallgatással egyidőben: nem ismeri el, hogy a Flynn-vizsgálatát kérte volna az FBI-igazgatótól és azt sem, hogy azt mondta Comey-nak, lojaliást vár tőle.

James Comey szenátusi meghallgatását élőben közvetítette a Hírek élőben oldal:

Trump a meghallgatással egyidőben, egy washingtoni vallásos rendezvényen reagált az ügyre:


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
Barátja szerint mindkét lába lebénulhat az Operettszínház táncosának, aki megsérült a belvárosi tetőomlásban
„Felnéztünk, és zuhant a harmadik emelet, konkrétan ránk” – mesélte.

Link másolása

hirdetés

Ahogy korábban írtuk, az utcára omlott a Jókai utca 1. szám alatti épület beépítés alatt álló tetőterének egy része hétfőn.

A Budapesti Operettszínház délután azt közölte, hogy súlyosan megsérült az egyik táncművészük, aki éppen munkahelyére tartott.

Az RTL Híradónak megszólalt a barátja, aki elmondta, hogy akár az is lehet, hogy a táncművész mindkét lába lebénul.

„Azt lehet tudni, hogy fejsérülés, elvileg azt stabilizálták, nyaki csigolya, talán azt is, és sérült a gerincveleje, tehát ha most a 6 órás műtét alatt nem tudják ezt megcsinálni, akkor lebénul mind a két lába” – mondta Babácsi Benjámin, aki szintén az Operettszínház táncosa.

„Felnéztünk, és zuhant a harmadik emelet, konkrétan ránk. Elkezdtünk szaladni, Niki elengedte a kezemet. Mindenhol por, nem láttunk semmit” – idézte fel a délelőtt történteket.

„Ezért valaki felelni fog, de nagyon” – mondta Babácsi Benjamin a Fókusznak.

hirdetés
Videó: Az RTL Híradó riportja


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
Meghalt egy stábtag az RTL Klub egyik műsorának forgatásán
Sem az ügyeletes orvos, sem a mentők nem tudták már megmenteni az életét.

Link másolása

hirdetés

Rosszul lett és meghalt az egyik stábtag az RTL Klub Nyerő páros című műsorának forgatásán – értesült a 24.hu. A csatorna később megerősítette a hírt a portálnak. Mint írták,

az egyik műsor hétfői forgatási napján a gyártó partnercég szerződéses munkatársa váratlanul rosszul lett.

A helyszínen tartózkodó ügyeletes orvos, majd a helyszínre érkező rohamkocsi azonnal megkezdte az ellátást, de a stábtag életét nem sikerült megmenteni.

A csatorna mély részvétét fejezi ki a gyászoló hozzátartozóknak.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Nyolc nap után egy vízelvezető csatornában találták meg az eltűnt német kisfiút
A kisfiút két méter mélyen találták meg, élve. Azt egyelőre nem tudni, hogyan kerülhetett a gyerek a vízelvezető csatornába.

Link másolása

hirdetés

A szülei otthonához közel eső vízelvezető csatornában találták meg nyolc nap után az eltűnt nyolcéves kisfiút a németországi Oldenburgban - írja az rtl.hu.

Egy járókelő figyelt fel egy aknafedél irányából a fiú nyöszörgő hangjára szombaton kora reggel, majd értesítette a hatóságokat, akik kinyitották a fedelet.

Két méter mélyen találták meg a nyolc napja eltűnt kisfiút, élve, mindössze kétszáz méterre a családi házuktól.

A gyerek apja később azt mondta, hogy a kicsi a körülményekhez képest jól van, és mindenkinek megköszönte a segítséget, aki részt vett a keresésében.

A hatóságok számára

rejtély, hogyan kerülhetett a kisfiú a csatornába,

egyedül ugyanis nem lehetett képes felemelni az akna nehéz fedelét. Azt is elképzelhetőnek tartják, hogy a rendszer egy másik pontján mászott be a csatornába, majd egyszerűen eltévedt.

hirdetés

Most a teljes csatornarendszert kamerákkal vizsgálják át.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Ismét rendőrök mentettek ki egy forró autóban rekedt kisgyereket
Betörték az autó egyik üvegét a tonfával, a héthónapos gyerek így sértetlenül megúszta az esetet.

Link másolása

hirdetés

Egy tompai asszony június 27-én a déli órákban állt meg egy kiskunhalasi parkolóban, az autója azonban véletlenül bezáródott, benne a héthónapos kisfiával – írja keddi közleményében a Készenléti Rendőrség.

A nő azonnal hívta a hatóságokat, a Készenléti Rendőrség munkatársai pedig éppen időben érkeztek.

Mivel az ajtókat ők sem tudták kinyitni, egyikük a tonfával a bal hátsó ajtóüveget egy ütéssel betörte, majd kivette az ülésen lévő kézi táskát, amiben az indítókulcs volt.

Ezzel sikerült az ajtót kinyitni, és kivehették a gyereket a kocsiból.

Mint írják, a gyors rendőri reakciónak köszönhetően

a kisfiú nem szenvedett sérülést,

szerencsére csak 3-5 percet tartózkodhatott egyedül a gépjárműben.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: