hirdetés

KÉK HÍREK

Ennyit segített a Migration Aid - megdöbbentő számok

Az egyik legnagyobb menekülteket segítő civil szervezet számai az elmúlt 3 hónapról.

Link másolása

hirdetés

Az egyik legnagyobb menekülteket segítő civil szervezet, a Migration Aid nyilvánosságra hozta, számszerűsítve mekkora segítséget kaptak rajta keresztül a Magyarországon átutazó menekültek. A számok képet adnak arról, hogy a menekültválság során létrejött civil összefogás milyen sok segítőt és milyen sok adományozót szólított meg, hiszen szinte az összes adomány a lakosságtól, a polgároktól, vagyis a civilektől jött.

A Migration Aid aktivistái tehát az elmúlt három hónapban csak Budapesten 111.600 főről gondoskodtak - ez közel 5 ezer önkéntes összesen több mint 70 ezer munkaóráját jelenti. (Ebben benne van a szolnoki, bicskei, a ceglédi, a győri, a debreceni és a szolnoki önkéntesek munkája is). Az alábbi részletes összesítésből többek között az is kiderül, hogy a szervezet összesen több mint 3 és fél millió forint értékben bonyolított telefonhívásokat a menekültek számára (sokszor az állam helyett).

Migration Aid Szamokban

Forrás: Migration Aid / HVG

hirdetés

mig2

Fotók: Migration Aid / Facebook

mig1

Kiosztottak többek közt 140 000 üveg vizet, megkentek 49 400 szendvicset, osztottak 90 400 müzliszeletet, 73 200 tisztálkodószert, 7830 pár cipőt, több tízezer ruhaneműt. A Migration Aid BKV-jegyekre 7 milliót költött. Gyógyszerekre 2100 adományozótól összesen 37 millió forintot kaptak, ennek 90 százalékát a Migration Aid-es támogatóktól.

Amit nem tudtak felhasználni, hátrányos helyzetű falvakba ment: több mint 30 zsák játék és 80 zsák ruha.

Nem áll le a Migration Aid

Ezért is adta közre a szervezet egyik ikonikus tagja, Baba a következő felkérést:

„Annak ellenére, hogy az Önkormányzat már nem biztosít számunkra épületet, és a pályaudvaron már nincsenek nagy létszámban menekültek, attól a segítségünkre még mindig szükség van a határok mentén, a táborokban.

Minden nap 10–18 óra között Önkénteseink várják az adományokat a Keleti pályaudvaron a Metró lejáratnál, amelyeket eljuttatunk a rászorulóknak.

Ruhaneműt ideiglenesen nem, de tartós élelmiszert (pl. kis dobozos üdítőitalok, 0,5 literes szénsavmentes ásványvíz, műzli, csokoládé, gyümölcs, stb ) illetve tisztálkodási eszközöket (borotva, kis csomag papír zsebkendő, kis csomagos tusfürdő, borotvahab, kis csomagos nedves törlőkendő stb.) továbbra is várunk, mert ezekre szükség van.

Az összegyűjtött adományokat – a mennyiségtől függően – heti legalább egy alkalommal eljuttatjuk a menekültek, illetve a rászorulók számára.

Kérlek, keressétek az Önkénteseinket, akik kitűzővel rendelkeznek.

Támogatásotokat megköszönve, hiszen nélkületek nem ment volna

Baba”

Nyomj egy lájkot, ha értékeled a Migration Aid munkáját!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés

Annyira kegyetlen halálos ítéletet szabtak ki egy pedofil sorozatgyilkosra, hogy a pakisztáni kormány megtiltotta a végrehajtását

A hidegvérű gyilkos hat hónap alatt száz fiatal fiúval végzett. Végül csak azért került börtönbe, mert feladta magát.

Link másolása

hirdetés

Legalább száz gyereket erőszakolt, majd gyilkolt meg a pakisztáni Javed Iqbal, akit letartóztatása után a módszereihez hasonló kivégzésre ítélt a bíróság, írja a Daily Star. A férfi 1999 végén adta fel magát, a következő évben szabták ki rá a példa nélküli halálos ítéletet, amit végül soha nem hajtottak végre.

A történet folytatását csak erős idegzetűeknek ajánljuk.

Fél év alatt száz fiatal fiú megerőszakolását és meggyilkolását ismerte el 1999. december 30-án az akkor 43 éves Javed Iqbal. A pakisztáni férfi saját magát adta fel egy helyi lapnak és a rendőrségnek írt levélben, amiben bevallotta horrorisztikus bűncselekményeit, ami egészen addig senkinek nem tűnt fel. A férfi végül az újság szerkesztőségbe sétálva adta fel magát. Azt mondta, hogy nem mert a rendőrségre menni, mert attól félt, hogy azonnal megölik.

A kegyetlen pedofil sorozatgyilkos 6 és 16 év közötti többnyire utcai koldulásból élő fiúkat csábított a lakására, ahol előbb szexuálisan bántalmazta áldozatait, majd végzett velük. A férfi ezek után válogatott módszerekkel szabadult meg a holttestektől.

Iqbal áldozatairól részletes nyilvántartást vezetett, ami tartalmazta a meggyilkolt gyerekek nevét, életkorát, fényképét, néha pedig még egy-egy ruhadarabot is eltett emlékbe.

hirdetés

Minden idők egyik legkegyetlenebb sorozatgyilkosa a kihallgatás során azt mondta, hogy egyszerűen csak bosszút akart állni a rendőrségen, amiért évekkel korábban gyerekbántalmazással vádolták meg, és úgy megverték, hogy örökre megnyomorodott. Iqbal ekkor döntött úgy, hogy ha az ő anyja sírt miatta, sírjon száz anya is a saját gyerekéért.

A gazdag családból származó hidegvérű gyilkos a tárgyaláson elmondta, hogy egyáltalán nem bánta meg, amit tett. A hat hónap meggyilkolt száz fiú hiánya még csak fel sem tűnt senkinek, állítása szerint éppen ezért akár ötszáz meggyilkolása sem okozott volna gondot neki. Csak azért állt meg kereken száznál, mert ezt a fogadalmat tette korábban saját magának.

Iqbalra a bíróság minden idők egyik legkegyetlenebb halálos ítéletét szabta ki. Ennek értelmében előbb meg kellett volna fojtani a férfit az áldozatok szüleinek szeme láttára, majd testét szimbolikusan száz darabra tépték volna szét, végül pedig egyesével savban oldották volna fel a maradványokat.

Az ítéletet azonban soha nem hajtották végre, mivel kegyetlensége miatt a pakisztáni kormány felfüggesztette a kivégzést. Iqbal végül a saját cellájában akasztotta fel magát 2001. október 8-án, miközben egy másik zárkában az egyik cinkosa is hasonló módon végzett aznap magával.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK

Letöltendő börtönre ítélték Galambos Lajost

A bíróság 2 év 10 hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte első fokon a zenészt.
MTI - szmo.hu
2021. szeptember 15.


Link másolása

hirdetés

Lopás és vesztegetés miatt

2 év 10 hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte első fokon a Budaörsi Járásbíróság szerdán Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsi zenész-előadóművészt.

Az ügyészség azzal vádolta Galambos Lajost, hogy egy mocsai lakóházban és egy tatai apartmanparkban éveken át méretlenül vételezte az áramot, a vizet és a gázt, illetve megvesztegette az ellenőröket. A 2017-ben született vádirat szerint Galambos a mocsai és tatai ingatlanokban összesen legalább 30 millió forint értékben lopott áramot, legalább 4,7 millió forint értékben földgázt, valamint legalább 16 millió forint értékben vezetékes vizet.

A bíróság az ügy további két vádlottját - egyikük Galambos Lajos felesége - felmentette, 6 vádlottat pedig szintén lopás, bűnsegédlet, vesztegetés, illetve vesztegetés elfogadása miatt 1 évtől 2 év négy hónapig terjedő szabadságvesztésre, illetve pénzbüntetésre ítélt.

Két esetben végrehajtható szabadságvesztést, 3 vádlott esetében felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki, egy vádlott pedig pénzbüntetést kapott.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés

A hívek adományaiból vett drogot, majd szexpartikon terítette egy olasz pap

Don Francesco Spagnesi nemcsak árusította, hanem fogyasztotta is a kábítószert.

Link másolása

hirdetés

Kábítószer-kereskedelem miatt tartóztatott le a rendőrség egy Olaszországban élő papot - írja az Il Messaggero.

Az olasz rendőrség szerint a Pratóban élő

Don Francesco Spagnesi a hívek adományaiból vásárolt a drogot, amit a társai által szexuális társkereső oldalakon szervezett partikon árusított.

A lap szerint a híveknek is feltűnt már, hogy Don Francesco szokatlanul gyakran szólítja fel őket adakozásra, hogy az adományokból rászorulókon segítsen.

A pap azonban nemcsak árusította, hanem fogyasztotta is a drogot.

Giovanni Nerbini püspök azt mondta, döbbenten áll a dolog előtt. A püspök azt állítja, arról tudott, hogy a pap egészségügyi problémákkal küzdött, de kábítószer-függőségre sosem gondolt volna. De amikor 2021 áprilisában fény derült rá, pszichoterápiás rehabilitációra küldte, és megvonta tőle a plébánia számlakezelési jogát is, mert gyanús pénzmozgásokat talált. Don Francesco ezt szintén azzal magyarázta, hogy rászorulóknak segített.

A pap jelenleg házi őrizetben van.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Súlyosabb büntetést kér Galambos Lajosra az áramlopási ügyben az ügyészség

Könnyen lehet, hogy a fellebbezés után a zenésznek több mint 2 év 10 hónapig kell börtönben lennie.

Link másolása

hirdetés

Az ügyészség fellebbezést jelentett be egy országosan ismert zenész és társai ellen lopás és vesztegetés miatt született ítélettel szemben - írja honlapján a testület.

Bár a közleményben nincs megnevezve, egyértelmű, hogy Galambos Lajosról, művésznevén Lagzi Lajcsiról van szó. A művészt 2 év 10 hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte első fokon a Budaörsi Járásbíróság.

Az Érdi Járási Ügyészség az ítélet ellen fellebbezést jelentett be. Az ügyészi fellebbezés az elítélt vádlottak esetében súlyosabb büntetések kiszabására irányult. A teljes egészében, illetve részben felmentett vádlottak esetében pedig a bűnösségük megállapítását és büntetés kiszabását kérték

- áll a közleményben.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: