News here
hirdetés

Egy év alatt hatszor hivatkozott a kormány kibertámadásra, a rendőrség egyik ügyben sem talált tetteseket

Mind a hat ügyben felfüggesztették a nyomozást. Az előválasztás, a kormánymédia és kompetenciamérés meghekkelése miatt viszont még nyomoznak.

Link másolása

hirdetés

Egy év alatt hatszor hivatkozott a kormány különböző kibertámadásokra, a rendőrség azonban egyik ügyben sem talált tetteseket, így felfüggesztette a nyomozásokat - írja a Telex. A cikkben emlékeztetnek, hogy a koronavírus-járvány első bő egy éve alatt a kormány hatszor hivatkozott különböző támadásokra, miután leállt egy állami weboldal vagy elérhetetlenné vált az informatikai rendszer:

 • 2020. március 16.: támadás a koronavirus.gov.hu ellen
 • 2020. november 13.: támadás a koronavirus.gov.hu ellen,
 • 2021. január 26.: támadás a kormányzati és közigazgatási ügyintézési portálok ellen,
 • 2021. február 19.: támadás az oltási regisztrációnak és a konzultációnak otthon adó oldal, a koronavírusról szóló tájékoztató oldal valamint a kormany.hu ellen,
 • 2021. március 26.: támadás a vakcinaregisztrációt ellenőrző oldal ellen,
 • 2021. április 30.: támadás az időpontfoglaláshoz szükséges informatikai rendszer ellen.
 • Ezek az esetek több alkalommal is olyan időpontra estek, amikor épp nagy természetes terhelést kellett volna állnia az érintett oldalaknak.

  A Telex már korábban is érdeklődött a rendőrségnél ezekről az ügyekről. Akkor a hatóság válaszában azt írta: kijelenthető, hogy történt támadás, de mivel folyamatban lévő ügyekről volt szó, bővebb felvilágosítást nem adtak.

  A lap most újra megkereste a rendőrséget, hogy mire jutottak az említett esetekben. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) válasza szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) mindegyik ügyben információs rendszer vagy adat megsértése bűntett miatt folytatott nyomozást, és

  a „felsorolt eljárásokat a KR NNI – mivel az elkövető kiléte a nyomozásban nem volt megállapítható – felfüggesztette”.

  Emellett azonban három, azóta bekövetkezett kibertámadásról is érdeklődtek. Ezek között volt az ellenzéki előválasztás rendszerét ért 2021. szeptember 18-i támadás, a kormányközeli Mediaworks médiavállalat több oldala elleni támadás, illetve az az eset is, amikor idén április 14-én, a tesztüzem idején leállt az iskolai kompetenciamérő informatikai rendszer.

  hirdetés

  A rendőrség ezekkel kapcsolatban a Telexnek most azt írta, hogy mindhárom ügyben „jelenleg is folyamatban vannak a nyomozások. A folyamatban lévő eljárások érdekeire tekintettel bővebb információt nem adunk”.  hirdetés
  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  hirdetés
  KÉK HÍREK
  „Mint egy filmrendező, azt is megkövetelte, milyen pózban csinálják” – A Blikk megtalálta a 10 éves fiának szexet szervező anya albérlőtársát
  A nő elmondta, hogy próbálta megakadályozni a dolgot, de az anya nagyon erőszakos volt.

  Link másolása

  hirdetés

  Korábban mi is írtunk róla, hogy kiskorú gyereke fejlődését veszélyeztető ajándékkal lepte meg a 33 éves K. Szandra 10 éves fiát: születésnapjára egy 15 éves lányt szervezett szexuális együttlétre, amiről videófelvételt is készítettek.

  Egy gyámhivatali jelzés és a hozzá csatolt videó felvételek alapján indultak meg a Pest megyei rendőrök 2021. május 6-án. A felvételeken egy fiatalkorú lány és egy 10 éves kisfiú szexuális együttléte volt látható. A háttérben egy hang utasítása és hangos nevetések hallatszottak: „Cseréljetek helyet!” Egyértelmű volt, hogy az aktusnál többen jelen voltak – írta a Rendőrség.

  Kihallgatták a 10 éves gyermek édesanyját, a 33 éves K. Szandrát, aki gyermekét és a kamaszlányt is rávette az aktusra születésnapi ajándékként. Az anyát azonnal őrizetbe is vették. A felvételt a kisfiú egyik ismerőse rögzítette telefonjával, majd több ismerősének tovább küldte. A nyomozók megtalálták és lefoglalták – az akkor 16 éves fiút gyermekpornográfia bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. K. Szandra nem tett vallomást, a 15 éves kamaszlány pedig annyit mondott, hogy félt az erőszakos és fenyegetőző anyától.

  A Blikk megtalálta azt a nőt, aki az eset idején közös albérletben lakott a fiú anyjával és a gyerekkel szexelő Izával is.

  hirdetés

  "Szandi erőszakkal vette rá Izát, hogy feküdjön le Kevinnel. Az aktusról Kevin 16 éves barátja csinált felvételt, akit áthívtak ünnepelni. Az ismerőseinek szétküldött videón is hallatszik, ahogy veszekszem velük, és azt kérem, azonnal hagyják abba. Mit tehettem volna még?

  De Szandi erőszakoskodott és mint egy filmrendező, azt is megkövetelte, milyen pózban csinálják"

  – mondta el Nikolett. Mikor számonkérte az anyát, az felháborodva válaszolt: „Ma van a fiam születésnapja, miért ne ünnepeljük meg?”

  A szemtanú szerint nagyjából három percig tarthatott az aktus.

  "Biztosan furcsán hangzik, de Kevin örült neki. Náluk a családban sajnos ez volt a szokás, erre nevelte a gyerekét Szandi. Tízéves kora ellenére már nem ez volt Kevin első ilyen élménye.

  Szandi bántotta a velünk élő Izát is korábban, megpróbált nekem is jönni egyszer. Iza már régen elhagyta a szüleit, intézetbe is került, de onnan egyszer visszaszökött hozzánk, emiatt pedig a rendőrök is körözték" – mesélte a nő.

  Az eset után fél évvel, 2021 májusában szálltak ki a rendőrök a Táborfalván lévő lakásba. Az anyát azóta letartóztatták, Kevint pedig kiemelték a családból, nevelőszülőkhöz került.

  hirdetés
  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

  hirdetés
  KÉK HÍREK
  Fejbelőtték majd feldarabolták a barátnőjével együtt a Marina Part lakóparkban bujkáló alvilági figurát
  A széfben található 200 ezer euróért és két aranytömbért haltak meg.

  Link másolása

  hirdetés

  A XIII. kerületi Marina Part lakóparkban egy férfit és barátnőjét fejbelőtték, majd feldarabolták a széfben őrzött 200 ezer euró (81,2 millió forint) és kettő darab aranytömb miatt.

  Az ügyészség vádja szerint 2016. február 11-én két férfi kereste fel Stefan J.-t a Marina Parton bérelt luxuslakásban, majd közvetlen közelről leadott tarkólövésekkel végeztek vele és barátnőjével. Ezt követően a holttesteket a fürdőszobában feldarabolták, később pedig egy előre megásott gödörbe temették Pilisszentiván közelében. A maradványokat mésszel leöntötték. A gyilkosok eltüntették az áldozat autóját, kitakarították a lakást, majd elhíresztelték, hogy a férfi a barátnőjével elhagyta Budapestet, máshol bujkál.

  A Blikk úgy tudja, hogy a két férfi vesztét az okozta, hogy a magyar vádlott beszélhetett egy beépített ügynökkel a gyilkosságról, aki végül a sírgödörhöz is elvezette a rendőröket. Társa is feladta magát, azonban mindketten tagadták a kettős gyilkosságot.

  A lap kitér arra is, hogy az áldozat, Stefan J. a szlovák alvilágban ismert figura volt, akit Majomnak becéztek. Hazájában erőszakos bűncselekményekért körözték, s mint kiderült: hamis papírokkal Budapesten bujkált, költségei fedezésére pedig két aranytömböt és 200 ezer eurót (81,2 millió forint) rejtett el egy széfben.

  A két férfi büntetőpere hamarosan megkezdődik, amiben legkorábban csak 2024-ben születhet jogerős döntés.

  hirdetés


  hirdetés
  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  hirdetés
  KÉK HÍREK
  A Rovatból
  hirdetés
  Videó: kikelt magából a csaló, amikor hamis bankkártya-adatokat kapott attól, akit át akart verni
  A férfi már akkor rájött, hogy csalásról van szó, amikor kiderült, nem is a bankjától hívja az álügyintéző. Eljátszotta, hogy bedől neki, és fel is vette a beszélgetést.

  Link másolása

  hirdetés

  Egy férfi Facebook-videója már 10 ezernél is több reakciót kapott, melyben végignézhetjük, hogyan próbálták csalók az OTP Bank nevében megszerezni a bankkártya-adatait.

  A Hajdú-Bihar megyei körzetszámú telefonról érkező hívás során egy bizonyos Papp Ágota ügyintéző kereste a férfit, aki még egy hamis azonosítószámot is bediktált. A hívás apropója pedig nem más volt, mint két gyanús tranzakció, ami miatt egy netbanki tiltást akart végrehajtani az álügyintéző. Ehhez persze a sípszó után egy gépnek kell bediktálni a bankkártya adatait. A 15 perces kártyazárolás a telefonáló állítása szerint szükséges, hiszen csak így tudják kizárni a rendszerből a csalókat.

  A férfi esetében ott bukott meg a dolog, hogy nem az OTP-nél bankol, de ha már így alakult, kivárta, mi lesz a vége és hamis számsort adott meg. Az ügyintéző ettől annyira nem volt elragadtatva, hogy káromkodni kezdett az ügyféllel, majd megszakította a vonalat.

  Az eset tanulsága, hogy érdemes mindig résen lenni és fejben tartani azt, hogy a bankok sosem kérik be a kártyaadatainkat.

  hirdetés

  Az OTP Bank rendszeresen felhívja felhívja arra a figyelmet, aha csalók próbálnak visszaélni a bank nevével, és általában is arra kérik az ügyfeleiket, hogy ne adják meg bankkártya-adataikat, banki azonosítóikat semmilyen felületen.


  hirdetés
  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  hirdetés
  KÉK HÍREK
  Videó: A mélybe zuhantak az összekapaszkodva táncoló nők egy buliban
  Egy szülinapi rendezvényen nyílt meg a föld a hét nő lába alatt.

  Link másolása

  hirdetés

  Meglepő baleset történt szombaton a brazíliai Alagoinhas egyik otthonában.

  Egy születésnapi ünnepségen hét nő összekapaszkodva táncolt, amikor a föld hirtelen megnyílt alattuk és a mélybe zuhantak.

  A mulatozók állítólag a népszerű portugál „Tem Cabaré Essa Noite” dalra táncoltak, amikor a föld elkezdett mozogni a lábuk alatt. Mielőtt reagálni tudtak volna rá, megnyílt a föld és mindannyiukat elnyelte.

  Az eset után a New York Postnak egy lezuhanó táncoló elmondta, hogy már sokszor tartottak itt rendezvényt, de sosem volt hasonló baleset. Szerencsére a lyukba került nők nem sérültek meg komolyabban, csak néhány karcolással, zúzódással megúszták a nem mindennapi kalandot. Az utat az illetékesek már javítják - írja a New York Post.

  VIDEÓ: A zuhanásról


  hirdetés
  Link másolása
  KÖVESS MINKET: