KÉK HÍREK
A Rovatból

Bedrogozva erőszakolt meg egy 72 éves nőt egy 31 éves férfi a Népligetben

Az egyébként bűnügyi felügyelet alatt álló gyanúsított azt mondta, napok óta kábítószerezik és iszik, ezért nem emlékszik semmire.


Egy 72 éves asszony feljelentést tett a XIX. Kerületi Rendőrkapitányságon, miután egy fiatal férfi megtámadta, bántalmazta, megerőszakolta és elvette a mobiltelefonját a Népligetben - közölték a police.hu oldalon.

A gyanúsítottat, a 31 éves O. Zsoltot a rendőrök addigra már elfogták;

a férfi ugyanis levágta lábáról a nyomkövetőt, amit azért kellett viselnie, mert korábban elkövetett életveszélyt okozó testi sértés és garázdaság miatt bűnügyi felügyelet alatt állt.

Az elektronikai eszköz riasztást küldött a BRFK Tevékenység-irányítási Központjába, amikor a férfi elhagyta lakhelyét, majd amikor levágta magáról a készüléket. A rendőrök azonnal a felkutatására indultak, és az erőszakot követően – még a feljelentés előtt – a Népligetben elfogták a kábítószer hatása alatt álló férfit. Megtalálták nála azt a mobiltelefont is, amit idős áldozatától nem sokkal korábban vett el.

O. Zsoltot a BRFK X. Kerületi Rendőrkapitányságon szexuális erőszak és kifosztás, valamint fogolyszökés és kábítószer birtoklása miatt hallgatták ki.

A gyanúsított azt vallotta, hogy napok óta kábítószerezik és iszik, ezért nem emlékszik semmire.

A férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Újabb tragédia a Balatonnál: a zsúfolt strandon fulladt meg egy férfi az 50 centis vízben
Egy nap alatt ketten is életüket vesztették a tóban. Csütörtök délután egy férfi a barátjával sétált be a vízbe, akkor történt a tragédia.


Egy nap alatt két vízi tragédia is történt a Balatonnál. Csütörtökön tűnt el, pénteken hajnalban találtak meg egy férfit Révfülöpnél, aki vízbe fulladt.

Fonyódon pedig napközben halt meg egy férfi a strandon - írja a sonline.

A beszámoló szerint a strandnál sétált be a férfi a barátjával a vízbe. Pár perc múlva a barát azt vette észzre, hogy a férfi az 50 centis vízben fekszik.

Partra húzták és riasztották a mentőket. Még mentőhelikopter is érkezett. A mentők háromnegyed órán át próbálták újraéleszteni, de nem tudták megmenteni az életét.

A tragédiának sok fürdőző, köztük gyerekes családok is a szemtanúja volt.

A lap a megyei rendőrkapitányságtól azt az információt kapta, hogy a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság közigazgatási eljárásban vizsgálja a haláleset körülményeit.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KÉK HÍREK
A Rovatból
Fotók, videó: A felszállás után nem sokkal vészjelzést adott le, majd lezuhant egy Superjet Moszkva közelében
A gép a leszállópályától mintegy húsz méterre csapódott a talajnak, ahol felrobbant.
MTI - szmo.hu
2024. július 12.Lezuhant a Szuhoj repülőgépgyár egy Superjet 100-as típusú repülőgépe a moszkvai régióban lévő Kolomna város közelében pénteken. A gép utasokat nem szállított, a háromfős személyzet életét vesztette.

A baleset egy tervezett javítást követő tesztrepülés során történt Bolsoje Karaszjovo község közelében. A gép, amely a luhovici repülőgépgyár melletti Tretyjakovóból Vnukovo repülőterére tartott, a lezuhanást követően felrobbant és kigyulladt.

A Gazprom Avia tulajdonában lévő SS-100-as vészjelzést adott le, majd sokáig körözött, hogy elhasználja az üzemanyagot. Megpróbált visszatérni a tretyjakovói repülőtérre, ahol a Kommerszant napilap szerint a leszállópályától mintegy húsz méterre csapódott a talajnak. A TASZSZ hírügynökség azt jelentette, hogy az utasszállító 900 méteres magasságból zuhant le.

Az illetékes szolgálatok a 2014-ben megépített repülőgép lezuhanásának lehetséges okaként a hajtómű meghibásodását nevezték meg. Az ügyben vizsgálat indult.

További fotók ITT


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Négygyerekes nő háza égett le, mert a szomszéd áramot lopott
Most az egész település és a Máltai Szeretetszolgálat próbál segíteni Anetten és a gyerekein. A szomszédban egy rendezetlen körülmények között élő család lakott.


Otthon nélkül maradt négy kiskorú gyermekével egy fiatal édesanya, miután a házuk a szomszéd hibájából lakhatatlanná vált. Sütő Anették a Pest megyei Csörög településen éltek egy ikerház hátsó részében egészen múlt hét péntekig. Az épület első részében keletkezett tűz – minden jel szerint a másik tulajdonos hibájából, és teljesen átterjedt hozzájuk. Az édesanya tavaly november óta egyedül neveli négy gyermekét: a 13 éves Jonatánt, a 11 éves Jázmint, a 9 éves Joachimet és a mindössze 9 hónapos Ráhelt. Most fogalma sincs, hogyan kezdhetik újra az életüket.

„A tragédia idején reggel arra ébredtem, hogy a nevemet ordítják. Ahogy kiszaladtam a házból, már a kerítésen lógtak az emberek és kiabáltak, hogy azonnal keltsem fel, hozzam ki a gyerekeket, mert ég a ház. Azt már együtt néztük végig pizsamában, ahogy porig ég az egész életünk. Akkora füst lett hirtelen, hogy esélyünk sem volt bármit kimenteni”

– idézte fel a drámai pillanatokat a 34 éves Anett.

Az 53 négyzetméteres házban a kutyájukon és az iratain kívül minden megsemmisült. Amit a tűz megkímélt, azt a víz tette használhatatlanná, mivel a tűzoltók az ő lakrészükön keresztül oltottak. A gyerekek ruhái, játékai mellett az összes elektronikai berendezés és a laptopok is tönkrementek. „Először még bíztam benne, hátha csak a tető sérült, de amint az oltás után benéztem a házba, teljesen összeomlottam… Mindenünk, az egész életem odaveszett. Nem látom még a kiutat jelenleg” – mondta elkeseredetten.

Az eset után egy budapesti krízisközpontban szállásolták el őket, ahonnan néhány napja, szerdán térhettek vissza a településükre. A polgármester közreműködésével a Máltai Szeretetszolgálat biztosít szeptemberig lakhatást nekik. A család 2016 óta lakott itt, Anett a kisbabája születése előtt a helyi postán dolgozott kézbesítőként. Az ikerház másik fele egy férfié, aki a közelmúltban illegálisan kiadta egy rendezetlenül élő fővárosi család tagjainak, akiket korábban fizetés hiányában már kényszerkijelentéssel kitettek az albérletükből.

„Erősen valószínűsíthető, hogy illegális áramvételezésből keletkezett túlfeszültség okozta a tüzet. Ez még nem hivatalos, de a jegyzőkönyvbe le lesz írva. Egyértelműen látszanak a kábelek, amin keresztül lopta az áramot a férfi. Amikor megláttam a térfigyelő kamera felvételein, hogy egy létrán állva kötöget, többször figyelmeztettem, hogy ne csinálja, de a hatóságok még nem jutottak el hozzá”

– magyarázta a település polgármestere, Szorcsik József, aki a Blikk újságírójának a problémás vezetékeket.

Váraljai Anita Kamilla, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs referense közölte: az ügyben a Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya – egyelőre a szabálytalan áramvételezés miatt – lopás gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Sütő Anették házán szerencsére volt biztosítás, de nem tudják, mikor jutnak pénzhez és mikor építhetik újjá az otthonukat. Mindenesetre az egész falu mellettük áll, több vállalkozó is felajánlotta a segítségét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Sztrókos beteghez száguldott a mentős, durva baleset lett a vége
Már közel volt a beteghez a mentős, amikor egy busz takarásából felbukkant az autó, amelyik már nem tudott fékezni.


Szirénázva hajtott Szombathelyen egy mentőautó csütörtök délután. Az autósok megálltak, hogy elengedjék, de egy autós, aki egy busz takarásából érkezett, nem tudott már lefékezni és egymásba rohantak.

A személyautó sofőrje súlyosan megsérült. Őt, és egy könnyebben sérült mentőápolót is kórházba szállították.

Az RTL Híradónak egy szakértő azt mondta, hogy hiába van elsőbbsége a mentősnek, körültekintően kell vezetnie. Az autósnak pedig hallania kellett volna a szirénát.

Az eredeti címre, a sztrókos beteghez azonnal egy másik mentőautót riasztottak. Az OMSZ szóvivője elmondta, hogy évente közel 1,2 millió esetben riasztják őket, és ebből kb. 70 végződik balesettel.

Az ügyben eljárás indult.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


Link másolása
KÖVESS MINKET: