KÉK HÍREK
A Rovatból

Alig tudott úszni, egy matraccal indult bajba jutott szerelme után a 37 éves férfi, de elnyelte a Balaton

Viktor minimálisan tudott csak úszni, de azonnal a párja segítségére sietett. A nő végül megmenekült, Viktor azonban belefulladt a vízbe.


Egy matraccal indult barátnője megmentésére vasárnap a szigligeti strandon egy férfi, de belefulladt a vízbe. A 37 éves Viktor az idei szezon első áldozata lett.

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy a férfi este hat óra körül tűnt el a vízben, miután segíteni indult egy nőnek, aki az erős szélben elsodródott matracával. A nő végül szerencsésen partot ért.

A Blikknek az egyik szemtanú azt mondta, hogy B. Viktor egy másik matracba kapaszkodva indult kimenteni a szerelmét.

„Egy másik matracba kapaszkodva indult kimenteni a bóján kívülre kerülő párját, akit végül a vízimentők segítettek partra. Amikor a mentőőrök elindultak vele kifelé, visszanéztek, de addigra a fiatalember már lefordult a matracáról. Ha jól tudott volna úszni, valószínűleg nem a felfújható gumimatraccal evickélt volna a hölgy után”

- idézte fel a történteket a szemtanú.

Az ajkai férfi keresésében a vízimentők, és a vízirendőrök hajója mellett egy mentő katamarán is részt vett. A Blikk úgy tudja, hogy órákkal később szonárral sikerült megtalálni a holttestét nagyjából 150 méterre a parttól.

A férfi egyik rokona a lapnak azt mondta, hogy Viktor és párja, Zsuzsanna néhány hónapja alkottak egy párt és már össze is költöztek.

„A legboldogabb időszakukat élték, rengeteget kirándultak, sok időt töltöttek együtt. A testvére, akivel korábban egymás mellett éltek Ajkán, még fel sem fogta a történteket. Viktor csak minimálisan tudott úszni.”

A haláleset körülményeit közigazgatási eljárás keretében vizsgálják.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
„Őrizetbe vettek a gyerekeim előtt” – Rabosították Ábrahám Róbertet, amiért megütötte Puzsér Róbertet
Az újságíró és a kritikus közötti hónapok óta tartó közösségi médiában üzengetést személyes találkozó, majd tettlegesség követte.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. július 21.Ábrahám Róbert maga ment a rendőrségre vallomást tenni, miután megütötte Puzsér Róbertet, tudta meg a Blikk. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) súlyos testi sértés kísérlete miatt hallgatta ki a Pesti Srácok újságíróját, miután megütötte a kritikust. Puzsér feljelentése után ugyanakkor nem úszta meg az ismételt kihallgatást Ábrahám.

„Szombaton hajnalban megjelent a rendőrség, őrizetbe vettek a gyerekeim előtt, az ügyvédemet sem hívhattam fel. Hajnalban bezártak egy zárkába, rabosítottak, és kihallgattak”

– mondta az újságíró, akinek szavait a BRFK is megerősítette.

„A feltételezett elkövető 2024. július 19-én 19 óra körül bejelentést tett a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányságán, amely bejelentés alapján azonban akkor hivatalból üldözendő bűncselekmény gyanúja nem merült fel. A sértett a feljelentését az orvosi ellátást követően 2024. július 19-én 22 óra körül tette meg a BRFK IX. kerületi Rendőrkapitányságán, amely alapján felmerült a közvádra üldözendő bűncselekmény (súlyos testi sértés bűntett kísérlete) gyanúja. A BRFK IX. Kerületi Rendőrkapitányság rendőrei a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 33. § (2) b) pontja alapján a feltételezett elkövetőt 2024. július 20-án 0 óra 30 perc körül előállították, és a IX. Kerületi Rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki”

– olvasható a rendőrségi közleményben.

Ábrahám Róbert vállalja a tettét, és úgy gondolja: nincs miért bocsánatot kérnie, mivel szerinte Puzsér Róbert túl messzire ment a posztjaival, amiben származását firtatta.

„Amikor megérkeztem a találkozó helyszínére, ő már magát felszívva érkezett meg, az arcomba állt. A vita kellős közepén el akart menni, én utána nyúltam, megfogtam a kezét, ahogy egy haveromnak is tenném, hogy álljon már meg, beszéljük meg, mire ellökött. Tenyérrel ütöttem, nem ököllel, ahogy ő állítja.

Reflexszerűen csattant el a pofon, és vállalom, sőt, azt bánom, hogy nem két éve tettem meg, amikor először bántotta a családomat. Sajnálom, hogy végül az én kezem által történt ez az egész, és az erőszak nem jó dolog, de azt gondolom, ez egy képletes üggyé vált, hiszen feldobta a kérdést, hol van az internetes gyalázkodás határa”

– mondta Ábrahám. Puzsér szerint az újságíró nagyjából havonta publikált őt becsmérlő cikket a Pesti Srácok felületén, erre reagált egy szatirikus gúnyirattal.

„Nem kétséges, hogy aki ököllel vesz elégtételt, az kifogyott a szavakból. Csakhogy Ábrahám Róbert elvileg a leírt és kimondott szavaiból él, neki azért illene érveket találnia. Az eset kapcsán nyilvánvaló erőszak-relativizálás zajlik a nyilvánosságban.

Azt hazudják, hogy egy szatirikus gúnyirat verbális erőszaknak számít, ami összemérhető a fizikai erőszakkal. Tehát felszámolnák a sajtószabadságot. Ezek szerint mostantól nem írhatom le azt, amit gondolok, mert beverik a pofámat? Nem vagyok hajlandó alkalmazkodni ehhez. Szólásszabadság van, ütésszabadság nincs. Elég a woke elmebajból!” – mondta a kritikus.

„Vétséget követtem el. Puzsér azon dolgozik, hogy bűncselekmény legyen ebből, hiszen azt mondta, ököllel ütöttem. Büntetlen előéletem van, családom, feleségem. Nem bánom, amit tettem. A munkahelyemen gondolkodóba estek az ügy miatt, de végül kiálltak mellettem, én viszont számos megjelenést buktam emiatt.

Nem baj, ha mindent elveszítek. Ez csak egzisztencia. A családom becsülete mindennél többet ér”

– jelentette ki Ábrahám Róbert.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
A gyereket felrúgó karateedző szerint „a miniszterelnök úrnak mindenben igaza van”, és nagyon sajnálja, hogy elvesztette Orbán Viktor bizalmát
A jászberényi férfi élete legsötétebb pillanatának nevezte a szolnoki kalandparkban történteket, és azt mondta, vállalja érte a felelősséget és az igazságszolgáltatás következményeit.


Nem menekül az igazságszolgáltatás elől, rendkívül bánja a szolnoki kalandparkban történteket, és nagyon sajnálja, hogy Orbán Viktor bizalmát is elvesztette - ezt mondta az RTL-nek a jászberényi karateedző, aki olyan erővel kirúgta egy hétéves kisfiú lábait, hogy a gyerek a levegőbe repült és a fejére esett.

A. Tibor spanyolországi nyaralása közben nyilatkozott a csatornának. Azt mondta, teljesen vállalhatatlan, amit a kalandparkban tett, azt élete legsötétebb pillanatának nevezte.

„Én soha többé gyerekeket, illetve karatét nem fogok oktatni. Nem tudok kellőképpen bocsánatot kérni, bár a megkeresett anyukával és a kisfiúval találkozom hamarosan. Nagy örömömre elfogadják a bocsánatkérésemet személyesen” - mondta a karateedző.

A szolnoki kalandparkban történt bántalmazás nyilvánosságra kerülése után több egykori tanítványa is megvádolta fizikai és szexuális erőszakkal A. Tibort, aki azonban tagadja ezeket a vádakat. Hozzátette: rágalmazásért feljelentést fog tenni az ügyvédjével, és az állítások valótlanságát dokumentumokkal is tudja igazolni.

A karateedző ügyét Orbán Viktor miniszterelnök is szóba hozta a Kossuth rádiónak adott szokásos péntek reggeli interjújában. A kormányfő azt mondta, a bántalmazás „elviselhetetlen, tűrhetetlen és következményekért kiált”. A. Tibor ezzel kapcsolatban az RTL kérdésére ezt válaszolta:

„A miniszterelnök úrnak mindenben igaza van. Az utolsó szóig. Nagyon sajnálom, hogy az ő bizalmát is elveszítettem.”

A jászberényi karateedző kitért arra is, hogy családja, kisfia és felesége halálos fenyegetéseket kap az ő bűne miatt, és ez ellen senki sem szólal fel.

A. Tibor azt mondta, teljes mértékben elfogadhatatlan, hogy „itt van egy édesanya és egy négy és fél éves gyermek, akit naponta száz és száz üzenettel, száz és száz különféle torz megkereséssel ki akarnak irtani, rájuk akarják gyújtani a házat, meg akarják ölni, fel akarják darabolni őket”.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Holtan találtak rá egy mentőcsónakban a házaspárra, akik át akarták hajózni az Atlanti-óceánt
A kanadai férfit és brit feleségét egy mentőcsónakban találták meg Sable-sziget közelében. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tragédiát.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. július 21.Holtan találtak egy házaspárt Kanada partjainál a mentőcsónakjukban, írja a Sky News. A brit Sarah Packwood és a kanadai James Clibbery nem sokkal korábban indultak el jacthjukkal, hogy áthajózzák az Atlanti-óceánt.

A házaspár június 11-én hagyta el Halifax kikötőjét, az Azori-szigetek felé tartva.

A pár rendszeresen készített videókat utazásaikról, amelyeket YouTube-csatornájukon osztottak meg követőikkel.

Az eltűnésüket június 18-án jelentették be, de csak hetekkel később, Sable-szigeten sodorta őket partra a víz. A tragédiát a kanadai rendőrség is megerősítette. A házaspár halálhírét James Clibbery fia a közösségi oldalán közölte, hozzátéve, hogy a vizsgálat még folyamatban van.

A házaspár elektromos meghajtású jachtjukon épp egy Kanadából Európába tartó utazást tervezett. A nyomozás jelenleg is zajlik, hogy pontosan mi vezetett a tragédiához.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÉK HÍREK
Lilu durván kiosztotta a fideszes képviselőt a gyerekbántalmazó karateedző mentegetése miatt
A közéleti és társadalmi témákban is egyre gyakrabban megszólaló műsorvezető az Instagramon üzent Pócs Jánosnak, aki nem teszi zsebre, amit a tévéstől kapott.


Lilut alaposan kiakasztotta Pócs János fideszes országgyűlési képviselő azzal, hogy szombaton azt nyilatkozta az ATV-nek a szolnoki kalandparkban egy kisfiút bántalmazó karateedző ügyét kommentálva, hogy a férfinek „volt egy gyenge pillanata, ami bárkivel megeshet”.

Ahogyan beszámoltunk róla, Pócs azt mondta az ATV-nek, a jászberényi karateedző múltjában „soha semmilyen probléma nem volt”, és kiemelte, hogy a jászberényi férfi nem véletlenül kapott megyei, városi és állami kitüntetéseket. Hozzátette, a karateedző tette „védhetetlen”, de szerinte ez „egy gyenge pillanat” volt csupán, ami bárkivel megeshet.

Lilu egy napig megtekinthető Instagram-sztorijában kíméletlenül kiosztotta Pócs Jánost a karateedzővel kapcsolatos nyilatkozata miatt:

„Amikor egy felnőtt ember... Egy képviselő... Valaki, akinek dolga és hatalmában is áll(na) - azt nem is merem mondani, hogy kötelessége, mert az nálunk erős lenne - a gyengébbet megvédeni, ezt bírja erre az ügyre mondani... gyenge pillanat... egy gyereket felrúgni...”

– háborgott a műsorvezető.

Pócs is érezhette, hogy nem igazán sültek el jól a szavai, ugyanis vasárnap délelőtt már azt írta Facebook-oldalán, hogy a szombati nyilatkozatában volt egy helytelen mondata, ezért elnézést kér. „Természetesen soha, senkinek nem lehet olyan gyenge pillanata, amikor egy rábízott gyermeket bánt! Erre nincs mentség!” - írta a kormánypárti országgyűlési képviselő.

Forrás: Blikk


Link másolása
KÖVESS MINKET: