Supp.li: fiatalokból álló startup indította el Magyarország online termelői piacterét
Egy fiatal, négy fős csapat indította el két éve a Supp.li-t – egy európai szintű B2B e-kereskedelmi felületet - azzal a céllal, hogy a hazai kis- és közepes termelőket közvetlenül összekapcsolja az éttermekkel. A kétoldalú online piactér létrejötte újdonság az élelmiszer-ellátási láncban.
A szolgáltatás segítségével a különleges, minőségi, vagy akár bio termékek gyorsan juthatnak el a prémiumminőséget kereső felhasználókhoz. Mindig friss, idényjellegű árut kínálnak, a minőséget pedig a Supp.li ellenőrzi.
Ezen kívül vállalják a logisztika lebonyolítását is - jelenleg még csak - Közép-Európában. Hosszú távú céljuk, hogy az éttermi-termelői ellátási láncot megreformálják Európában.
Az alapítók korábban is foglalkoztak élelmiszer export-importtal, ekkor ismerték fel az ellátási lánc hiányosságait. A fejlesztéshez és működéshez a saját tőkén, bevételeken túl a Horizont 2020 európai uniós támogatásból finanszírozták munkájukat. Segítségükre van még a CEU inkubátor programja is, ahol nem csak hellyel, hanem oktatással, szaktanácsokkal, konzultációkkal is támogatják a munkájukat.
A fejlődésnek köszönhetően a csapat újabb három munkatársat tudott már alkalmazni. Így már saját kollégák foglalkoznak a cégvezetés mellett a fejlesztéssel, marketinggel, értékesítéssel és logisztikával is. Az online platformot még fejlesztik, ehhez számos nyugati, köztük Michelin csillagos éttermet is felkerestek. A hazai mellett az osztrák és a német piac felé szeretnének jobban nyitni.
Céljuk, hogy 2022-re a Supp.li Európa meghatározó online piactere legyen, utat nyitva a kistermelők és éttermek közötti együttműködésnek az egész kontinensen.
A fiatal cég már közel 100 ügyféllel áll kapcsolatban, és árbevétele is dinamikusan nő.
“Célunk, hogy közelebb hozzuk egymáshoz a termelőket és az éttermeket és támogassuk a két fél közötti kommunikációt. A minőségi termelői élelmiszereket összefogó online platform egyszerűbbé teszi a tudatos alapanyag beszerzést az éttermek számára, és lerövidíti a termékek útját az előállítás és a felhasználás között. A kis- és közepes termelőket az új piacokra való belépésben és a disztribúcióban támogatjuk.
Jelenlegi partnereink között 5 csillagos hotel, Michelin csillagos séf és top éttermek is szerepelnek.
Azon dolgozunk, hogy a tudatos forrásból származó, jó minőségű alapanyagok felhasználása ne kizárólag a csúcskategóriás éttermekben, hanem a vendéglátóipar minél szélesebb rétegében elterjedjen”
- mondta el Balog Zsolt ügyvezető.
A Supp.li tervei szerint hamarosan valósággá válhat, hogy például a magyar mangalica gyorsan eljusson egy budapesti vagy egy londoni séf konyhájára, de ugyanígy rövid időn belül a magyar éttermekbe érkezzen a friss olasz sajt, vagy akár az izlandi zuzmó.
„A Supp.li-nál hiszünk abban, hogy a finom ételek elkészítésének elengedhetetlen feltétele a minőségi alapanyagok felhasználása. Szeretnénk ezt a gondolkodást a vendéglátásban is egyre szélesebb körökben népszerűsíteni” – vallják.
Az általuk kitalált rendszerben az alapanyagok megbízható, ellenőrzött forrásból érkeznek, ahol a termelés fenntartható módon zajlik. A piactérre elsősorban kézműves, organikus, mentes alapanyagok kerülhetnek be. A húsok is szabadtartású helyekről érkeznek.
A lánc lerövidül, hiszen közvetlenül a termelőtől jut el a termék a felhasználóhoz. A minőség megtartása, a frissesség miatt a gyorsaság is fontos. A logisztikai feladatok felvállalásával ezt igyekeznek elősegíteni.
A cég segíti a kistermelőket is, hiszen nekik nincs külön kapacitásuk új piacok felkutatásra, marketingre, a Supp.li pedig ebben is támogatni tudja őket.
„Azon dolgozunk, hogy az eddig felkutatott 60 hazai termelő közel 400 terméke tudatos forrásból származó, jó minőségű alapanyag legyen, felhasználásuk ne kizárólag a csúcskategóriás éttermekben, hanem a vendéglátóipar minél szélesebb rétegében elterjedjen“ – mondta el Debreczeny Balázs ügyfélkapcsolati vezető.
A Supp.li kínálatában megtalálhatók a prémium vadhús készítmények, többek között van vízibivaly, szarvas, szürkemarha hús és szalámi, szabadtartású csirke és galamb, de fürjet is kínálnak.
A bio zöldségek és ehető virágok között megtalálható a sárgarépától a csicsókáig, a céklától a gombáig, a tökféléktől a burgonyákig számos hétköznapi és különleges áruféleség.
Sokféle mentes termék is van már, magkrémek, hidegen sajtolt olajok, vajak, superfood szeletek, maglisztek, batáta pástétomok is választhatók.
Ezek mellett még számos egészséges terméket kínálnak a gyümölcslétől a mézig, vagy a tésztákig. A lista pedig folyamatosan bővül. Vallják, hogy
a friss szezonális termények használatát érdemes népszerűsíteni,
ezért kínálatuk ehhez igazodva is változik.
Bővebb információk ITT
Címlapkép: illusztráció, fotók: Okolicsányi Zoltán és Supp.li Facebook-oldal