HÍREK

Váratlan bejelentést tett a sorkatonaságról Szalay-Bobrovniczky Kristóf

A honvédelmi miniszter a közösségi oldalán látható videójában felhívta a figyelmet, hogy az Önkéntes Katonai Szolgálat (ÖKSZ) kiképzésének teljesítésével a résztvevők akár 64 pluszpontot is szerezhetnek a jövő évi felsőoktatási felvételi eljárásban, miközben kipróbálhatják magukat, és még pénzt is keresnek.

Link másolása

A honvédelmi miniszter a Facebook-oldalán jelentette be, hogy minden 18 és 65 év közötti magyar állampolgár előtt nyitva áll az önkéntes katonáskodás és az ezzel járó kiképzés - írta meg a Blikk.

A honvédelmi miniszter a közösségi oldalán látható videójában felhívta a figyelmet, hogy az Önkéntes Katonai Szolgálat (ÖKSZ) kiképzésének teljesítésével a résztvevők akár 64 pluszpontot is szerezhetnek a jövő évi felsőoktatási felvételi eljárásban, miközben kipróbálhatják magukat, és még pénzt is keresnek.

"Az elsődleges cél továbbra is az, hogy minél többen csatlakozzanak a Magyar Honvédséghez, amely ma már egy modern fegyverrendszerekkel ellátott, professzionális, XXI. századi haderő."

- mondta a miniszter a felhívásban.

Azt is hozzátette, hogy a kiképzés közben is bárki dönthet úgy, hogy szerződéses katona lesz, vagy a tanulmányai folytatása, illetve civil munkája mellett tartalékosként folytatja.

A kiképzésre holnap éjfélig lehet jelentkezni önkéntesen az ÖKSZ oldalon, valamint az ország bármelyik toborzó irodájában.

A kiképzések március 11-én indulnak.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Kitört ablak, rohadó ajtók – Magyar Péter egy lepusztult kórház képével üzent a propagandistáknak
Szerinte a politikai üzenetekre elköltött 1309 milliárd forintnak jobb helye is lett volna.

Link másolása

Új poszttal jelentkezett a Facebookon kedd délután Magyar Péter. A TISZA Párt politikusa egy borzalmas állapotban lévő épület fotóit osztotta meg, elmagyarázva azt is, hogy mi látható azokon.

Bejegyzését Kedves Propagandisták! megszólítással kezdi, majd azt írja:

„Ez itt nem egy airsoft pálya, hanem egy neves alföldi kórház, 2024-ben, 40 ezer milliárd forint uniós pénz felhasználása után.”

„Aki szerint rendben van, hogy a kormány az utóbbi öt évben 1309 milliárd forintot költött propagandára és közben sok kórház így néz ki, sok helyen nem működnek a liftek és az ápolók ölben viszik lépcsőkön az operált betegeket, sok műtőben nem működik a légkondicionáló és nyáron 35 fokban operálnak a sebészek, az június 9-én szavazzon a Fideszre.”

Ugyanakkor rögvest fel is ajánlja saját alternetíváját:

„Mindenki másnak, ott a TISZA.”

Magyar Péternek ezen a posztján alig több mint negyedóra alatt már 3000 reakció gyűlt össze, többségében dühös és szomorú fejek.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Sárga csekken, Orbán Viktor fotójával kér pénzadományokat a Fidesz a kampányra
A Szikra Mozgalomnak is küldött egy sárga csekket a párt. Őket nemrég azzal vádolták a kormánymédiában, hogy pénzért kuncsorognak.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. április 23.


Link másolása

Orbán Viktor arcképe szerepel azon a levélen, amit egy sárga csekk mellé csatolva küld ki a Fidesz, írja az rtl.hu. A párt így próbál pénzt gyűjteni a június 9-i választások kampányára. Az adománykérő levelet a Szikra Mozgalom kapta és posztolta ki, akiket nemrég „pénzért kuncsorgással” vádolt meg a kormánysajtó.

„Nézzük csak, mit kaptunk a postaládánkba a minap: Orbán Viktor levélben gyűjt adományt a Fidesz számára az Európai Parlamenti kampányukra. Az az Orbán Viktor, aki Hatvanpuszta földesura. Az a Fidesz, ami közel 4 milliárd forintot költött a 2022-es kampányban. Állami szerveken, állami médián és civil szervezeteken keresztül. Az a Fidesz, ami a Megafonon keresztül több mint 140 millió forintot költött. Csak az elmúlt 1 hónapban. Mindezt nem adományból, hanem a te és a mi adónkból” – olvasható a mozgalom bejegyzésében.

A levélben szó esik Gyurcsányról, a genderről, Ukrajnáról, Brüsszelről, szuverenitásról, migránsgettókról, majd az ismert kampányszlogenek felsorolása után „amennyiben lehetőségei engedik” felszólítással pénzt kérnek.

A Szikra a posztban megjegyzi, hogy négymillió forintra van szükségük a kampányhoz. Nekik azonban „nincsenek nagybirtokaink és luxushajóink.

„Mögöttünk nem állnak oligarchák. Messzire elkerülnek minket, és mi is őket. Mi csak egymásra számíthatunk.”

Az RTL az adománykérő levél ügyében kérdéseket küldött a Fidesznek is. Azt szerették volna megtudni, hogy előre nem látott kiadások miatt szorul rá a párt a támogatóik adományaira, ha pedig nem, akkor mi az oka ennek. Választ egyelőre nem kaptak.

A Szikra Mozgalom teljes posztját itt lehet elolvasni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Schadl–Völner-ügy: a volt igazságügyi miniszterről is beszélt egy titokzatos tanú a bíróságon
Még a tanú nevének kezdőbetűi sem hangozhattak el a Fővárosi Törvényszéken. A férfi korábban dolgozott az Országgyűlés Hivatalában is és a külügynél is.
FM. Kép: szmo.hu - szmo.hu
2024. április 23.


Link másolása

Az 1-es számú, titkos tanú meghallgatásával folytatódott kedden Schadl György és Völner Pál, illetve társaik büntetőpere a Fővárosi Törvényszéken – írja a Blikk. A lap a tárgyalásról beszámolva azt írja, a bíróságon még a tanú nevének kezdőbetűi sem hangozhattak el. A férfi korábban dolgozott az Országgyűlés Hivatalában, állományban volt a külügyi tárcánál, diplomata beosztásban, több egyetemen is jogot tanított. 2018-ban tette le a végrehajtói vizsgát és a múlt héten kihallgatott, már korábban felfüggesztett börtönre ítélt Sz. Balázs végrehajtó-helyettese volt a monori irodában.

„Azt gondoltam, hogy azok, akiktől származnak az információk, szavahihető emberek”

– idézik az 1-es számú tanút, aki arról is beszélt, hogy személyesen többször is találkozott Trócsányi László akkori igazságügyi miniszterrel. A férfi korábban önként ment az ügyészségre, hogy tanúvallomást tegyen, az ügyben a lap szerint egyébként nem merült volna fel a neve.

A most felolvasott vallomásában hosszasan ecsetelte, hogy egyes végrehajtóknak Schadl György számára vissza kellett osztani a bevételeikből. Mint mondta, kellő alkoholos befolyásoltság alatt mesélte egy végrehajtó, hogy 70 millióért vett egy végrehajtói irodát. Az is elhangzott ezen a szakmai rendezvényen egyesektől, hogy voltak, akik visszafizettek Schadl Györgynek a bevételeikből. Ezek között volt szerinte saját munkáltatója, Sz. Balázs is – ezt mostani vallomásában is megerősítette.

A tárgyaláson az is elhangzott, hogy a tanú a számos titulusa és végzettsége ellenére számtalanszor hiába pályázott végrehajtói irodáért. Mint a Blikk idézi, erről ezt mondta:

„Konkrét személlyel szemben nem volt sértettség, de kétségtelenül nagyon rosszul éltem meg, mert úgy véltem én is alkalmas vagyok végrehajtónak. Több, mint száz vidéki státuszra pályáztam az évek során, ám sohasem nyertem. Ne mondja senki sem, hogy ez egy kellemes élmény. Miközben az ember végzi a tanulmányokat, számtalan bizonyítványt megszerez, hogy plusz pontokat szerezzek az értékelésnél. Valóban az is motivált, hogy szerettem volna tudni, miként is működik valójában a pályázati elbírálás.”

Mint ismert, a vád szerint Schadl György, a végrehajtói kar elnökeként több végrehajtó kinevezésében közreműködött, ehhez Völner Pál korábbi igazságügyi államtitkár segítségét is igénybe vette. Schadl a végrehajtóktól visszakért bevételekből 970 millió forintot tehetett zsebre, Völner Pálnak pedig 83 milliót juttatott. Mindketten tagadják a vádakat.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Szijjártó Péter ezúttal a Richterre hivatkozva blokkolja Ukrajna uniós támogatását
2 milliárd euró kifizetését akadályozza a magyar kormány. A külügyminiszter ezt azzal indokolja, hogy Ukrajnában visszavonnák a Richter tucatnyi gyógyszerének engedélyét.

Link másolása

Immár összesen kétmilliárd eurót blokkol a magyar kormány abból a közös uniós forrásból, amely a tagállamok Ukrajnának juttatott fegyverszállítmányainak refinanszírozására szolgál – írja a hvg.hu.

A blokkolt pénzek az Európai Békekeretbe tartoznak, amely egy uniós költségvetésen kívüli eszköz és a tagállamok külön befizetéseiből működik. Az ukránok fegyveres védelmének támogatása érdekében az EU úgy döntött, hogy ebből a keretből visszafizetést igényelhetnek azok a kormányok, amelyek saját készleteik egy részét átadták Ukrajnának. A visszatérítés aránya körülbelül 60 százalék – részletezi a hvg.hu. A tagállamok 500 millió eurónként növelték a befizetéseket, amely így elérte a 6 milliárd eurót. A kifizetés engedélyezéséhez szintén szükség volt a tagállamok hozzájárulásához.

Azonban a nyolcadik részlet kifizetését a magyar kormány blokkolta, és ez azóta is tart, sőt, mint kiderült, bár további részleteket is lehívnának a kormányok, a magyar vétó ezekre is kiterjed.

Szijjártó érveléséről az MTI is beszámolt. E szerint a külgazdasági miniszter a külügyminiszterek luxemburgi ülésén kijelentette:

„Amíg nem kapunk garanciát az ukrán féltől arra, hogy befejezik, és nem kezdik újra az Ukrajnában aktív magyar cégekkel szembeni boszorkányüldözést, addig mi nem tudunk ilyen döntésekhez hozzájárulni.”

A magyar kormány egy évvel ezelőtt azt kifogásolta, hogy Ukrajna a háború nemzetközi szponzorainak listáján szerepeltette az OTP-t. Később az ukránok levették a listáról az OTP-t, néhány napja pedig magát a listát is megszüntették – utóbbi Szijjártó szerint szintén csak az ukrán fél önkényének a jele. Újabb indokként pedig azt hozta fel a miniszter, hogy az ukránok 14, a Richter által forgalmazott gyógyszernek vissza akarják vonni az engedélyét, ezt pedig szerinte semmi sem indokolja.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk