HÍREK
A Rovatból

Százezren tüntetnek Berlinben Ukrajnáért, Prágában is több tízezren az utcán

Európa-szerte nemet mondanak az emberek Putyin háborújára.

Link másolása

Tudósítások szerint több mint százezer ember tüntet Berlinben Ukrajna orosz megszállása ellen.

Prágában is demonstrációt tartanak a békéért ezekben a percekben, a cseh fővárosban is több tízezren gyűltek össze.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter kapcsán teljesen tanácstalanok az emberek: 21 százalék szerint jobboldali, 23 százalék szerint baloldali
Az is kiderült, hogy a legnagyobb mértékben a Fidesz-KDNP hívei utasítják el a legnagyobb mértékben az új politikai szereplőt: 92 százalékuk biztosan nem szavazna rá.

Link másolása

Magyar Péter a válaszadók 21 százaléka szerint jobboldali, 23 százalék úgy gondolja, inkább baloldali, 32 százalék szerint középen áll - írta meg a Népszava egy friss kutatás kapcsán.

A Publicus Intézet felméréséből az derült ki, hogy az emberek 20 százaléka biztosan a Tisza Pártra szavaz majd a 2026-os választásokon, további 11 százalék valószínűleg rájuk voksol két év múlva.

A válaszadók 4 százaléka ugyanakkor valószínűleg nem, 49 százaléka pedig biztosan nem tenné rá az ikszet.

Az is kiderült, hogy a legnagyobb mértékben a Fidesz-KDNP hívei utasítják el a legnagyobb mértékben az új politikai szereplőt: 92 százalékuk biztosan nem szavazna rá.

Nagy a bizonytalanság az emberekben azzal kapcsolatban, hogy vajon melyik politikai oldalhoz sorolható Magyar Péter, és ez a válaszokban is jól tetten érhető. A kutatásban részt vevők

21 százaléka szerint inkább jobboldali, 23 százalék úgy gondolja, inkább baloldali, 32 százalék szerint pedig középen áll, 15 százalék viszont úgy vélekedik, nem lehet besorolni egyik oldalra sem (további 9 százalék nem válaszolt erre a kérdésre).


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Kötelező biztosítást kell fizetni júliustól a gyorsabb rollerek után is
A kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról szóló 2024. április 30-án kihirdetett új rendelkezései szerint az egyes mikromobilitási eszközökre is kiterjed a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás. Ezt lehet tudni.

Link másolása

Bővül azon járművek köre, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - áll a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) közleményében.

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról szóló 2024. április 30-án kihirdetett új rendelkezései szerint az egyes mikromobilitási eszközökre is kiterjed a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb).

Az érintettekre a kötelezettség 2024. július 16-tól vonatkozik majd.

A gépjármű nettó tömege, illetve tervezési sebessége dönti el, hogy szükséges-e kgfb-t kötni az adott járműre. Minden üzemben tartó saját felelőssége lesz, hogy ellenőrizze gépjárműve nettó tömegét, illetve tervezési sebességét – olvasható a közleményben.

A MABISZ egy tájékoztató ábrát is közzétett az új kötelezettségről, amely ezen a linken érhető el.

(via 24.hu)

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Szinte minden bolt zárva lesz a pünkösdi hosszú hétvégén, mutatjuk a kivételeket!
A legtöbb bolt zárva tart pünkösd vasárnapján és hétfőjén is, de nem mindegyik.
Fotó_ Unsplash - szmo.hu
2024. május 14.


Link másolása

Május tizenkilencedikén és huszadikán, pünkösdvasárnap és pünkösdhétfőn zárva tart a legtöbb bolt, a szükséges élelmiszereket szombaton beszerzők pedig nagyobb forgalomra számíthatnak az üzletekben.

A Mindmegette közlése szerint a nagyobb szupermarketek, az Aldi, a Lidl, és társaik vasárnap és hétfőn mind zárva lesznek, de

az éjjel-nappalikba, és esetleg a benzinkutak boltjaiba le lehet majd ugrani, ha esetleg valamit nem sikerült az ünnep előtt megvenni.

Az élelmiszerboltokon kívül azok a dohányboltok, virágboltok és újságárusok is nyitva lesznek a két ünnepnapon, amik családi tulajdonban vannak, illetve az ügyeleti rendenek megfelelően néhány gyógysztertár is nyitva lesz.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Orbán Viktor nagy átadóra készül, élőben lehet majd nézni
Hat évvel ezelőtt indították el az 1,2 milliárd eurós beruházást Tiszaújvárosban. A miniszterelnök mellett Hernádi Zsolt is beszédet mond az átadón.

Link másolása

Tiszaújvárosi gyárátadóval folytatja kampánykörútját Orbán Viktor. A miniszterelnök a nagy pillanatot ráadásul élőben közvetíti majd a Facebookon, amit jó előre be is jelentett már egy posztban.

A MOL és a Thyssenkrupp szoros együttműködésének köszönhetően felépült a Poliol Komplexum, a MOL csoport legnagyobb organikus beruházása, írta az olajvállalat még a múlt heti sajtómeghívójában. Az új üzem segítségével a MOL Petrolkémia a régió piacvezető vegyipari vállalata szeretne lenni.

A meghívóból az is kiderült, hogy Orbán Viktor mellett beszédet mond Hernádi Zsolt, a MOL-csoport elnök-vezérigazgatója is.

A Világgazdaság cikkéből kiderül, hogy a K&H Értékpapír korábbi elemzése szerint a poliolüzem éves szinten 150 millió dolláros EBITDA-eredménnyel járulhat hozzá a MOL-csoport teljesítményéhez.

Az 1,2 milliárd eurós tiszújvárosi beruházást 2018 végén indította el az olajtársaság, az Európai Bizottság által is jóváhagyott projektet a magyar kormány 12 milliárd forint beruházási támogatással és 28 milliárd forint adókedvezménnyel támogatta.

A MOL korábbi közleménye szerint a felépülő üzemkomplexum kapacitása évi 200 kilotonna lesz, és mintegy 200 hosszútávon fenntartható munkahelyet teremt Tiszaújvárosban. A beruházás révén a MOL-csoport lesz az egyetlen integrált poliolgyártó Közép-Kelet-Európában.

Link másolása
KÖVESS MINKET: