News here
hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Rogán Antal 408 milliót keresett feltalálóként, Lázár János szántókat vett - nyilvánosak a politikusok vagyonnyilatkozatai

Többek között Áder János, Kövér László és Szijjártó Péter is növelni tudta megtakarításait 2020-hoz képest. A korrupciós botrányba keveredett Völner Pál viszont papíron szegényebb lett.

Link másolása

hirdetés

Nyilvánosságra kerültek a vezető politikusok vagyonnyilatkozatai, amelyekből kiderülnek, hogy milyen ingóságokkal és mennyi megtakarítással rendelkeznek, illetve van-e tartozásuk.

Áder János megtakarításai körülbelül 6 millió forinttal nőttek tavalyhoz képest, életbiztosítása pedig 6 ezer euróval lett magasabb. Továbbra is fizeti a lakásvásárlásra felvett hitelét, amelyből 2021-ben 4 millió forintot törlesztett, és még 37 millió forint tartozása van. Bár idén tavasztól már nem ő lesz a köztársasági elnök, a bruttó 3,5 millió forintos államfői fizetése élete végéig jár majd neki személyes gépkocsihasználattal, kétfős titkársággal, egészségügyi ellátással együtt.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke 2 millió forinttal tudta növelni a megtakarításait, így már 5 millió van a számláján. Ráadásul 10 millió forintos tartozásából is sikerült törlesztenie mintegy 1 millió forintot.

Rogán Antal azokat a Szakonyfalu környéki erdőket és rétet birtokolja, mint eddig, más ingatlana továbbra sincs. A 816 milliós megtakarítása viszont igencsak megfogyatkozott, 206 millió forintot költött el belőle. Viszont feltalálóként keresett 408 millió forintot, miután 2020-ban ugyanígy 157,8 millió forintot tehetett zsebre.

hirdetés

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek két ingatlanja van, megtakarítással azonban nem rendelkezik. Továbbra is törleszt egy 120 ezer svájci frankos hitelt, tavalytól pedig van egy 7,6 millió forintos hitelintézeti számlakövetelése is.

Novák Katalin államfőjelölt számos ingatlant birtokol. A XI. kerületben van egy 56 négyzetméteres lakása, felerészben tulajdonosa egy XI. kerületi, 240 négyzetméteres családi háznak és egy 90 négyzetméteres társasháznak, Szegeden egy 67, egy 166 és egy 174 négyzetméteres lakást is birtokol, emellett egy garázsa és egy balatonlellei nyaralója is van. Ezek közül van, amit bérbe ad, ebből összesen havi 225 ezer forint jövedelme van. A politikus 29 millió forintos megtakarítással rendelkezik, tavaly óta 3 millióval sikerült növelni félretett pénzét.

Varga Judit igazságügyi miniszternek viszont a friss vagyonnyilatkozata szerint már nincs megtakarítása, felélte az eddigi tartalékait. Budán és Balatonhenyén vannak ingatlanjai, emellett egy Volvo, egy 1993-as mesterhegedű és egy Yamaha pianínó tulajdonosa.

A korrupciós botrányba keveredett Völner Pál az előző vagyonnyilatkozata szerint még jelentős megtakarítással rendelkezett, 8 és fél millió forintja volt takarékbetétben, és 3 és félmillió forint készpénzben. A mostani dokumentum szerint a tartalékai igencsak megfogyatkoztak, mert már csak 2 millió forintja van készpénzben, emellett nyergesújfalui családi házat tulajdonol felerészben.

Szijjártó Péter külügyminiszter viszont tavaly növelte a megtakarításait: 400 ezer forinttal több vagyona vagy értékpapírban és 100 ezerrel több biztosítási eszközalapban. A banki megtakarításai viszont ugrásszerűen emelkedtek meg: előző vagyonnyilatkozata szerint még csak 220 ezer forintja volt a bankban, most viszont már 9,9 milliós megtakarítással rendelkezik. Ugyanakkor még mindig van 30 millió forint tartozása a szülei felé.

Lázár János 2021-ben tovább növelte a már eddig is tekintélyes ingatlanvagyonát: Hódmezővásárhelyen vett egy 22,9 és egy 7,8 hektáros szántót, valamint felerészben tulajdonosa lett egy 4,4 hektáros területnek is. A dokumentum szerint van egy 2017-ben vásárolt, tíz éves Land Rovere, egy 2019-ben vásárolt Mini Cooper Cabriója, és továbbra is lízingel egy 2019-es évjáratú Land Rovert. Készpénzben 14,5 millió forintos megtakarítással rendelkezik, de tartozása is van még: magánszemélyeknek 50 milliót kell még fizetnie, személyi kölcsönéből van még 18 millió forint, beruházási hiteléből pedig 38,9 millió forint.

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke vagyonnyilatkozata szerint az 5 millió forintos jegybanki fizetése mellett lektorálással és vizsgabiztosként havi 760 ezer forintot keres, megtakarítása azonban nincs. Csupán egyetlen ingatlannal rendelkezik, egy 1985-ben örökölt balatonakarattyai családi ház tulajdonosa.

Forrás: 24.huhirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Önfeledt, szexi táncos videó szivárgott ki a finn miniszterelnöknőről – sokan kiakadtak
Ellenzői szerint nem jó üzenetet sugároznak a hasonló felvételek egy ország első emberéről.

Link másolása

hirdetés

Júliusban mi is hírt adtunk róla, hogy letarolta az internetet a finn miniszterelnök egy fotója. A 36 éves Sanna Marin egy rockfesztiválon meglehetősen laza öltözetben, farmersortban és bőrdzsekiben vett részt.

[kapcsolodolodo]farmersortban-ment-bulizni-a-finn-miniszterelnok-egy-rockfesztivalra-felrobbantotta-a-netet-a-fotojaval[kapcsolodo]

Az elmúlt hetekben azonban nem csak ezzel, hanem Oroszországgal szembeni kemény politikájával is bekerült a hírekbe. Országa, feladva eddigi semleges álláspontját, belép a NATO-ba, és épp a napokban döntenek róla, hogy radikálisan csökkentik az oroszoknak kiadott vízumok számát. Ennek fő oka, hogy sokan átautóznak a szomszédos országból, amely repülési tilalom alá esik, és onnan folytatják légi úton nyaralásukat.

A 444 most arról ír, hogy ezek után a Marin ismét lazább oldalával került be a hírekbe – igaz, ezúttal sokak szerint túltolta a bulizást.

Az Iltalehti nevű finn lap olyan videófelvételt mutatott be, amin

hirdetés
a kormányfő barátai társaságában bulizik és táncol önfeledten, olykor már-már erotikus táncmozdulatokat bevetve.

A videóra sokan úgy reagáltak, hogy az megbotránkoztató, és a viselkedés nem méltó egy ország miniszterelnökéhez.A lap is azzal indokolta a közlést, hogy bár semmit sem lehet tudni, hogy hol és mikor készült a videó, mégiscsak a miniszterelnökről van szó. A videót EZEN A LINKEN lehet megtekinteni.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Tovább épül a felcsúti mesterséges szigetre vezető, hattyú formájú híd és az üvegfalú étterem, ezeket nem érinti az állami takarékosság
A felcsúti polgármester szerint a település legújabb látványossága praktikus célokat is szolgál.

Link másolása

hirdetés

A költségtakarékosságra hivatkozva a kormány 1150 milliárd forintnyi beruházást függesztett fel, de a felcsúti mesterséges szigetre vezető hattyúhíd és az üvegfalú étterem tovább épül. Erre Hahdázy Ákos hívta fel a figyelmet.

A felcsúti tavat 250 milliós forintos uniós támogatással fejlesztették. Aztán egy mesterséges szigetet építettek a tóba, és ha már volt sziget, híd is kellett, amin be lehet jutni. A turisták a jövőben ezen a hattyút formázó hídon át sétálhatnak át a felcsúti szigetre. A víziszárnyast formázó átkelő hátsójában egy kilátót is kialakítottak,

amelyből megtekinthető például a felcsúti kisvasút állomása is. A tó partján pedig üvegfalú étterem épül, ez is kilátóterasszal. Minderre a magyar állam adott 1,5 milliárd forintot - hangzott el az RTL Híradóban.

Hadházy Ákos szerint a mostani gazdasági helyzetben derül ki, mennyire felesleges Felcsútra mesterséges szigetet és hattyúhidat építeni.

"Korábban csak legyinthetett az ember, meg mosolyoghatott ezen, amikor a nemzetközi jó környezet miatt viszonylagos stabilitás volt Magyarországon. Most viszont sok ember fog nagyon nehéz helyzetbe kerülni, és amikor ránézünk ezekre a jelképekre, nem fogunk tudni mosolyogni, csak sírni" - mondta.

A felcsúti polgármester szerint a legújabb felcsúti látványosság praktikus célokat is szolgál. Mészáros László még 2019-ben, azt mondta: "ez egy záportározó volt, és egyszer fel lett töltve, hogy megmentsük a lejjebb lévő falvakat, és akkor az itt a helyi pincékben megjelent a víz, és ezért pályáztunk erre, hogy meg tudjuk oldani a szigetelését a tónak, hogy ne károsítsuk a környező lakókat. Röviden ez egy ilyen beruházás is, és mellette egy kettős célja is van. A másik célja, hogy fejlesszük az idegenforgalmat itt a térségben".

hirdetés

A híd és étterem támogatási szerződését a Transparency International Magyarország perelte ki a Magyar Turisztikai Ügynökségtől. Ekkor derült ki, mennyibe kerül az adófizetőknek a beruházás. A munka kivitelezője a Fejér-Bál Zrt, ez Mészáros Lőrinc gyermekeinek családi vállalkozása. A munkával várhatóan még idén télen végeznek.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Szabadon korlátozhatják az üzletek és a benzinkutak, hogy miből mennyi vásárolhatunk – egy dologra kell csak figyelniük
Bármiből bármilyen korlátozást bevezethetnek, de erre minden esetben feltűnően és egyértelműen kell figyelmeztetni a vásárlókat.

Link másolása

hirdetés

A hatósági árak és "ásrsapkák" bevezetése óta se szeri, se száma azoknak az eseteknek, mikor üzletek és benzinkutak jelzik a vásárlók számára, hogy adott termékből mennyi a maximálisan vásárolható mennyiség. Arra persze van példa, hogy az élelmes vásárlók ezt kijátsszák, erről például alábbi cikkünkben írtunk:

De arról is írtunk, hogy a Mol legutóbb egy napon csak egyszer engedett kedvezőbb áron üzemanyagot venni, bár később kiadtak egy közleményt, miszerint soha nem adtak ki olyan utasítást, hogyha valaki kétszer tankol egy nap, az első tankolás után már piaci árat kell fizetnie, noha jogosult lenne a hatósági árra.

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) szóvivője, Kispál Edit a 24.hu-nak azt mondta,

fogyasztóvédelmi szempontból és jogilag nincs akadálya annak, hogy az üzletek, illetve a benzinkutak korlátozzák a megvásárolható mennyiséget.

Semmilyen előírás nincs ugyanis arra, hogy korlátlanul biztosítani kell a vásárlást. De a korlátozások mértékéről vagy annak maximalizálhatóságáról sincs egységes szabályozás. Tehát egy független vállalkozó, egy gazdasági szereplő önállóan dönthet arról, hogy bevezet-e mennyiségi korlátozást, és ha igen, milyen mértékűt.

hirdetés

Fogyasztóvédelmi szempontból legfeljebb az lehet problémás, hogy ha nem a korlátozásra vonatkozó saját tájékoztatója, kiírása szerint jár el egy üzlet. Ez ugyanis tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat lenne.

Az üzletnek egyértelműen a vásárló tudtára kell adnia a bejáratnál kitett szöveggel, ha korlátozás van érvényben bizonyos termékekre, de ezt többféleképp megtehetik. Kiírhatják, hogy

  • az adott termékből legfeljebb mennyit lehet venni,
  • vagy egy vásárlás alkalmával mennyit lehet vásárolni,
  • máshol azt is rögzítik, hogy naponta mennyit lehet venni adott termékből,
  • vagy azt írják ki, hogy egy személy egy alkalommal mennyit vehet,
  • esetleg egy személy egy nap mennyit vehet.

Ugyanakkor arra figyelniük kell, hogy nem kommunikálhatnak mást a bejáratnál és a pénztárnál.

Persze kérdés, hogyha naponta és/vagy személyenként írják ki a korlátozást, vajon képes-e ellenőrizni a bolt, hogy valaki már másodszor áll be a sorba. Kisüzletben, ismert vásárlói körben ez még elképzelhető, nagyobb helyen, ahol több pénztár is üzemel, ezt valószínűleg nem tudják hatékonyan ellenőrizni – írja a portál. Egy benzinkúton más a helyzet, hiszen lecsippantják a forgalmit, így könnyű ellenőrizni, hogy valaki másodszor áll-e be a sorba aznap. Idézik a Mol legfrissebb közleményét is, amit a Vezess.hu írt meg szerdán:

„A Mol minden esetben a hatályos jogszabályok alapján adja a hatósági áras üzemanyagot. Az 50 literes limit bevezetése nincs hatással az árképzésünkre: ezzel arra szeretnénk ösztönözni az ügyfeleinket, hogy Magyarország normál üzemanyag-ellátása érdekében minden alkalommal csak annyit tankoljanak, amennyire szükségük van. Amennyiben előfordul, hogy egy napon belül másodszorra tankol egy ügyfél ugyanabba a személygépjárműbe, akkor kollégáink emlékeztethetik őt a Mol kérésére, de kizárólag olyan áron szolgálhatják ki, amelyre jogosult. A jelenleg hatályos jogszabály értelmében pedig a Mol továbbküldi az ügyfél adatait a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak.”


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Gyűlnek a felhők a tűzijáték felett – szombaton egész nap esős, viharos idő várható
Hatalmas mennyiségű csapadékra kell számítani a hétvégén, sok helyütt záporok, zivatarok is kialakulnak.

Link másolása

hirdetés

Péntektől rendszerbe, láncba szerveződő záporok, zivatarok, illetve csendes áztató eső egyaránt előfordulhatnak, melyek hétfő reggelig több hullámban érkezve nagy területre hozhatnak kiadós csapadékot – írja az Időkép.

A firss előrejelzések szerint akár 30-40 millimétert meghaladó csapadékmennyiség is lehullhat, de bizonyos térségekben a 50-60 millimétert meghaladó eső sem kizárt.

Péntek estig főként a Dunántúlra, valamint a középső tájakra érkezhet meg a felfrissülés záporokkal, zivatarokkal, melyek között heves zivatarokra is számítani lehet.

A heves zivatarokat kísérő legveszélyesebb jelenségek a kiadós felhőszakadás és a viharos, erejű szélrohamok lehetnek, emellett jégeső is kialakulhat.

A Magyar Turisztikai Ügynökséget levélben kerestük azzal kapcsolatban, hogy megtudjuk, terveznek-e az augusztus 20-i programokon változtatni az időjárás előrejelzéseket látva. Cikkünk megjelenéséig még nem kaptunk választ, természetesen amint reagálnak megírjuk.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: