A Rovatból

Orbán Viktor nagyot bakizott ünnepi beszédében

A miniszterelnök több gondolatot is összegyúrt egy mondatba, így különös lett a végeredmény.

Link másolása

Orbán Viktor március 15. tiszteletére mondott ünnepi beszédet. Ám a szöveg közben, felnézve papírjából, érdekes szókapcsolatot mondott.

"Visszavertük az Európát ostromló népszavazást!" - közölte az egybegyűltekkel. Vélhetően az Európát ostromló népvándorlást szerette volna mondani...

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Sírva kértek bocsánatot a támadók családjai a brutálisan megvert kemecsei kisfiú szüleitől
Adriánt az iskolájában verték meg a diáktársai, a támadás után az intenzív osztályra került. Az állapota már stabilizálódott, de még hetekig kell a kórházban maradnia.

Link másolása

Péntek délután megírtuk, hogy nyomozást indítottak annak a bántalmazott 10 éves kemecsei diák ügyében, akit négy diáklány vert meg szerda délután, aminek következtében az intenzív osztályra került.

A Blikk friss információi szerint már kiengedték a fiút az intenzív osztályáról, azonban még egy ideig kénytelen a kórházban lábadozni.

"Adrián elmondása szerint védekezni sem igazán tudott, hiszen egyszerre négyen támadtak rá. A földre kerülve becsukta a szemét, aztán már csak arra eszmélt fel, hogy a barátja felsegítette és bekísérte, majd szóltak a tanároknak"

– mesélte a lapnak Adrián édesapja, Zoltán.

Az apuka beszámolója szerint részben a negyedikes fia vele egykorú osztálytársai, részben pedig nála idősebb, már 12 éves lányok támadtak rá. Az indítékról egyelőre nem lehet tudni. Elmondása szerint évek óta ismerik egymást a gyerekek, semmi nézeteltérés nem volt közöttük.

„Előtte fél órával még a tanárnő küldött a fiamról és az egyik barátjáról egy fotót, hogy milyen jól érzik magukat, aztán meg már azzal csörgött a telefon, hogy összeverték. Mondanom sem kell, mit éreztünk. Külsérelmi nyomok ugyan nem látszódtak rajta, így eszünkbe sem jutott, hogy mekkora gond lehet. A mellkasi röntgen még rendben volt, a hasi ultrahangon viszont láttak az epe körül folyadékot. Egy kis bemetszést ejtve kamerával megvizsgálták, amiből kiderült: a lépe megrepedt és onnan szivárgott, a belső vérzés miatt egy életmentő műtét során azonnal el kellett távolítani a lépét"

– magyarázta az édesapa.

Kiderült, hogy a fiú már nincs az intenzív osztályon, de még mindig erős fájdalmai vannak. Az üggyel kapcsolatban mindenkit sikerült beazonosítani, azonban a hatóságok egyelőre nem hallgatták meg.

„A támadás másnapján még biztosan mentek iskolába az elkövetők, de Adrián húgát viszont már nem engedem többé oda. A következő tanévet már egy másik iskolában fogják kezdeni. Úgy gondolom, a lányokat el kellene tanácsolni, de senkit nem vádolok, a hatóságoktól várom az igazi, becsületes igazságszolgáltatást. Egyébként

személyesen is jól ismerjük a családjaikat, akik csütörtök este sírva kértek tőlünk bocsánatot és jobbulást kívántak Adriánnak"

– fejtette ki álláspontját Adrián édesapja.

A kemecsei iskola igazgatónője, Lipőkné Papcsák Anita elmondása szerint a gyerekek a pedagógusok és az iskolaőr jelenlétében játszottak, ám mégis olyan gyorsan történt minden, hogy a felnőttek nem vettek észre semmit. Megjegyezte továbbá azt is, hogy a bántalmazókat megrovásban fogja részesíteni a rendőrségi eljárást követően.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Négy diáklány vert meg egy tízéves fiút, akit életveszélyes állapotban vittek kórházba
A 10-12 éves támadók lerántották a fiút a földre, majd rugdosni kezdték a kemecsei iskola udvarán.

Link másolása

Lányok verték meg azt a tízéves fiút, aki a sérülése miatt most intenzív osztályon fekszik. Szerdán a református egyházhoz tartozó kemecsei iskolában az udvaron támadtak rá diáklányok, lerántották a földre, majd rugdosni kezdték. A támadók négyen voltak. Két fiú segítette fel a gyereket a földről, ők vitték el egy tanárhoz.

A gyereknek erős fájdalmai voltak, kiderült, hogy megrepedt a lépe, ezért műteni kellett.

Az osztályfőnök jelentette a történteket az igazgatónak, ízután hívták ki a mentőket. A rendőrség nyomozást indított, az iskolában belső vizsgálat indult. Az iskola tájékoztatása szerint 10-12 éves lányok voltak a bántalmazók.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÉK HÍREK
A Rovatból
Brutális baleset az M1-en: egy ember meghalt, mikor több autó ütközött és az egyik kiszálló utast elgázolták
A megdöbbentő tragédia miatt lezárták az M1-es autópályát Bicskénél mindkét oldalon. Több kilométeres a torlódás mindkét irányba.
MTI - szmo.hu
2024. május 09.


Link másolása

Baleset miatt mindkét irányban lezárták az M1-es autópályát csütörtök délután Bicskénél - közölte a katasztrófavédelem. A rendőrség tájékoztatása szerint egy ember meghalt.

A baleset az autópálya 36-37-es kilométerénél Bicske térségében, a Budapest felé vezető oldalon történt. A járművekben összesen tíz ember utazott. A bicskei önkormányzati és az önkéntes tűzoltók, valamint a társhatóságok járművei mellett egy mentőhelikopter is érkezett a helyszínre.

Marosán Angelika, a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy

öt személyautó ütközött össze. Az utasok kiszálltak a járművekből, ám az egyiküket elütötte egy autó, ennek következtében ő átrepült a szemközti sávba, ahol áthajtott rajta egy arra közlekedő gépjármű, és a helyszínen az életét vesztette.

Az Útinform tájékoztatása szerint a Hegyeshalom felé vezető oldalon a torlódás több mint 7 kilométeres, Budapest felé pedig 4 kilométeres. Azt javasolják, hogy az autósok térjenek le az 1-es főútra, de már ott is erős forgalomra, torlódásra kell számítani. A Hegyeshalom felé vezető oldalon a 27-es Zsámbék/Herceghalom csomópontban leterelik a forgalmat az autópályáról.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Videón az adácsi vonatbaleset - nem működött sem a jelzőlámpa, sem a fémsorompó
A mozdonyvezetőt súlyos, életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopter szállította kórházba. A kisiklott mozdonyt másnap reggelre emelték vissza, az ütközésnél 170 betonalj is megsérült, így a munkálatok még napokig eltarthatnak.

Link másolása

Nyilvánosságra hozták a videót, amin látszik, ahogy egy kamion és tehervonat összeütközött egymással kedden Adácsnál.

A balesethez mentőhelikoptert is riasztottak. A Tényekhez eljutott egy felvétel a balesetről, amelyen látni, hogy sem a vonat, sem a kamion nem fékezett az ütközés előtt.

Az átkelőnél sem a jelzőlámpa, sem a félsorompó nem működött.

A mozdonyvezetőt súlyos, életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopter szállította kórházba. A kisiklott mozdonyt másnap reggelre emelték vissza, az ütközésnél 170 betonalj is megsérült, így a munkálatok még napokig eltarthatnak.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk