hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Meghalt Szeremley Huba borász

Valamikor az ország egyik leggazdagabb embere volt, de az utóbbi időben már a nyilvánosságtól visszavonulva élt. 81 évesen, több agyvérzés után érte a halál.

Link másolása

hirdetés

Szeremley Huba halálhíréről elsőként a Mandiner számolt be, ahol borászkollégája, Jásdi István írt róla nekrológot.

Valaha milliárdos vagyonának köszönhetően az egyik leggazdagabb magyar volt, az Index 2015-ös cikke szerint azonban az ezt megelőző években elszegényedett és leépült. Egyik volt felesége a váláskor egy kastélyt vett el tőle, emellett eladta helikoptereit is és az általa alapított családi cégből is kiszállt.

"Az elmúlt évtizedben eltűnt a szemünk elől. Eladta a badacsonyi birtok legszebb darabjait. Ritka találkozásainkkor mérhetetlen lehangoltságot mutatott. (...) Egyre nehezebb helyzetekbe sodródott, az igazságszolgáltatás elé került, egészsége is leromlott"

– írta róla Jásdi istván.

Utoljára tavaly jelent meg hír róla, ekkor a Blikk találta meg egy kis szigligeti házban. Azt írták róla, hogy már túl volt a negyedik agyvérzésén, de ártatlannak vallotta magát az ellene zajló büntetőügyben.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Gyurcsány Ferenc 'édeshármasban' hívta moziba Kocsis Mátét és Orbán Viktort

„Istenemre ezek belém szerettek” - mondta a volt miniszterelnök, Kocsis Máté a radai rossebbel válaszolt. A nyár előtt még egy utolsót rántottak a kampánymotoron.

Link másolása

hirdetés

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Orbán Viktor a Fidesz Debrecenbe kihelyezett frakcióülésén elmondott beszédében a Magyarországra leselkedő három legnagyobb veszélyként a járványt, a bevándorlást és Gyurcsány Ferencet jelölte meg.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a nap folyamán arról is beszélt, hogy „sokaknak lenne igénye egy Gyurcsány Ferencet megfékező operatív törzs létrehozására”.

Ez utóbbi kijelentésre már maga Gyurcsány Ferenc is reagált. A Demokratikus Koalíció elnöke új szokásához híven humorosra vette a figurát, mikor válaszolt Kocsisnak:

Tegnap Orbán, ma Kocsis. Istenemre ezek belém szerettek:) Küldjek nekik egy fényképet? Egy vacsorameghívás már tolakodó lenne? Vagy csak egy mozi. Foghatnánk egymás kezét. Esetleg édes hármasban. Viktort is meghívnánk. Én ülnék középen. Ezt még meg kell fontoljam. De nem könnyű ilyenkor higgadtnak maradni, mikor belül éget a tűz

- írta Facebook-oldalán a volt miniszterelnök.

hirdetés

Mivel azonban Kocsis válasza sem maradt el, tanúi lehettünk a még 10 hónapig tartó választási kampány egyik legfurcsább üzengetésének. A fideszes frakcióvezető szintén visszavett eddigi komoly hangneméből, és a következőt írta Gyurcsányak:

Feri bátyám leírta a vágyait, de az új törvény értelmében már gyerekeket legalább nem traktálhat vele. Fogja meg a te véres, enyves kezedet a radai rosseb, meg a Gréczy Zsolt szelfizgetés után!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Orbán: Törvényünk méltó folytatása az európai szabadsághagyományoknak

A kormányfő a Miniszterelnöki Kabinetiroda közleményében állt ki a homoszexualitást a pedofíliával összemosó törvény védelme mellett.

Link másolása

hirdetés

A kormányfő szerint a baloldal a szabadság ellensége, „a liberális gőzhengerek ismét elindultak Magyarország ellen”. Orbán Viktor miniszterelnök úgy gondolja, hogy a törvény miatti kritikák csak azt mutatják, hogy a baloldal a szabadság ellensége, mert szólásszabadság helyett politikai korrektséget és véleményhegemóniát akarnak a maguk számára, pedig a törvény „semmilyen magasztos eszmébe vagy európai jogszabályba nem ütközik”.

Hiába, a mozgalom örök, már nem a »világ proletárjai egyesüljetek«, hanem a »világ liberálisai egyesüljetek« az új jelszó. Ez persze erősíti azt a közép-európai meggyőződést, hogy ma a liberális voltaképpen a diplomás kommunista.

– írja Szamizdat 10 című közleményében. A cím a kommunista rendszerekben illegálisan terjesztett, tiltott irodalomra utal, és azt a látszatot kelti, mintha Orbán próbálna szembemenni a cenzúrával.

Orbán Viktor szerint a törvény csak a pedofilokat bünteti radikálisan, a gyermekeket radikálisan védelmezi. Írásában a liberalizmust a kommunizmussal mossa össze:

A mostani baloldali kampány Magyarország ellen újabb bizonyíték arra, hogy ma a baloldal a szabadság ellensége, mert szólásszabadság helyett általuk definiált politikai korrektséget, véleménypluralizmus helyett pedig véleményhegemóniát akarnak a maguk számára

– írja a miniszterelnök.

hirdetés

A közlemény szerint az új magyar törvény világosan rögzíti, hogy a gyermekek szexuális neveléséről kizárólag a szülő dönthet:

Az iskolai nevelés nem állhat ellentétben a szülő akaratával, az legfeljebb csak kiegészítő lehet, formáját és tartalmát pontosan meg kell határozni, és a szülők egyetértéséhez kell kötni.

Orbán Viktor szerint továbbá

Magyarországon senki sem szól bele abba, hogy a felnőttek miként élnek.

A közlemény kitért arra is, hogy „a magyar törvény nem vonatkozik a 18 év feletti felnőttek életére, szexuális szokásaira, sem az ő saját, felnőtt nyilvánosságukra”, valamint, hogy

a magyar társadalom európai kontextusban az egyéni szabadság és a tolerancia mellett leginkább elkötelezett európai népek közé tartozik.

"A magyar szabadság nemcsak a politikai szabadságot, választást, szólás-, gyülekezési és egyesülési szabadságot jelent, hanem jogot, hogy saját belátásunk szerint védjük a családjainkat, és neveljük a gyermekeinket" - fogalmazott Orbán, majd azt írta:

Törvényünk méltó folytatása az európai szabadsághagyományoknak. Éppen most indult a vita Európa, vagyis gyermekeink jövőjéről. Itt vagyunk, állunk a viták elébe.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Ma is kánikula lesz: hat megyére adtak ki riasztást a hőség miatt

A délutáni, késő délutáni órákban a keleti határszélen megdörrenhet az ég.

Link másolása

hirdetés

Pénteken marad a napos, száraz idő, legfeljebb néhol alakulhat ki kisebb zápor. Helyenként feltámad a keleti-délkeleti szél. Napközben 30-35 fokig melegszik a levegő - írja az Időkép.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom és Jász-Nagykun-Szolnok megyére adott ki elsőfokú (citromsárga) figyelmeztetést a hőség miatt. Ezeken a területeken a napi középhőmérséklet 25 °C felett valószínű. Emellett arra is figyelmeztetnek, hogy a délutáni, késő délutáni órákban a keleti határszélen megdörrenhet az ég.

Szombaton marad a kánikula sok napsütéssel, főként keleten, északkeleten frissítő záporral, zivatarral. Az északi-északkeleti szél a Dunától keletre lehet élénk. Az enyhe hajnalt követően délután 30-35 fokos melegre van kilátás.

Vasárnap sem tágít a kánikula, a napos időben csak néhol alakulhat ki zápor, egy-egy zivatar. Gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás, legfeljebb néhol élénkülhet meg.

A jelenlegi számítások szerint számottevő változás jövő héten sem várható, az érkező frontok átmeneti enyhülést hoznak a kánikulában.

Hétfőn napközben a Dunántúlon, majd a középső és keleti országrészben számíthatunk zivatarokra, amelyek felfrissülést hoznak a kánikulában. A szél többfelé feltámad, helyenként erős, zivatarokat viharos lökések kísérnek.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Orbán: Van 3 millió ember, aki nem oltatta be magát, ők potenciális betegek

„Igaz, hogy legyőztük a harmadik hullámot, de ebből nem következik, hogy minden ugyanúgy megy majd, mint a válság előtt” - mondta.

Link másolása

hirdetés

A járványhelyzetről, a melegellenes törvényről és a gazdasági helyzetről és a migrációról is beszélt többek között Orbán Viktor szokásos péntek reggeli rádióinterjújában.

Elmondta, hogy az oltások tekintetében másfél-két hónapnyi előnnyel bír Magyarország más európai uniós országokhoz képest, és az élet más területein is jóval előrébb járunk.

Azonban szerinte aggasztó az, hogy 3 millió ember nem oltatta be magát itthon, mert úgy véli, hogy aki nem kapja meg a vakcinát, azt előbb-utóbb meg fogja találni a koronavírus. Szerinte éppen ezért 3 millió potenciális beteg van most.

Hangsúlyozta, hogy a vírussal szemben csak az oltás nyújt védettséget, aki pedig be van oltva, az az eddig ismert mutánsokkal szemben is védett.

Arról is beszélt, hogy új nemzeti konzultációt fog indítani a kormány, amelyben a járvány utáni életet alapszabályok meghatározásában kérik az állampolgárok segítségét. Mint mondta, van egy közhangulat, amely szerint azzal, hogy véget ért a járvány nem zökken vissza az életünk a korábbi kerékvágásba.

hirdetés
"Igaz, hogy legyőztük a harmadik hullámot, de ebből nem következik, hogy minden ugyanúgy megy majd, mint a válság előtt. Úgy megrázta a világot ez a járvány, olyan veszélyérzetet épített ki, hogy az emberek figyelmét arra fordította, hogy kémleljék a jövőt. Fontos változásoknak kell megtörténiük, a biztonságos kell előtérbe helyezni. Meg kell erősíteni az országot"

- véli a kormányfő.

A kormány azt akarja, hogy a járvány utáni élet alapkérdéseit és közös célját együtt jelöljük ki. Ez vonatkozik a migrációra, a járvány elleni védekezésre és a gazdasági rendszerre is.

A globális minimális társasági adóról szólva azt mondta, hogy szerinte általában minden olyan törekvés, amely a gazdaság rugalmasságát csökkenti rossz és rontja a versenyképességet. Elmondása szerint mi a pénzünk nagy részét abból állítjuk elő, hogy nem csak magunknak, hanem másoknak is tudunk élelmiszert és ipari termékeket előállítani olcsóbban, jobban, jobb minőségben, gyorsabban, megbízhatóbban.

"Magyarországnak az az érdeke, hogy ne fogadjon el kívülről rákényszerített szabályokat"

- jelentette ki.

Azt is mondta, hogy a célja továbbra is az, hogy az ország ne hitelfelvevő, hanem hitelnyújtó legyen, a költségvetési hiány és az államadósság is nulla körül legyen. Szerinte azonban ez a következő egy-két évben nem lehetséges a válság okozta károk miatt. Éppen ezért most nem tartalékolni kell, hanem az országot kell visszaerősíteni, hiszen ez most a helyreállítás ideje.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: