HÍREK
A Rovatból

Megbotránkoztunk azon, hogy a tettes oldalára állt – Balog Zoltánt bírálja a debreceni református egyház vezetése

Közleményükben azt írták, hogy nem vállalnak felelősséget Balog Zoltán „politikai életben hozott döntéseiért”.

Link másolása

Balog Zoltán / Facebook

„Mélységesen együttérzünk a bántalmazott gyermekekkel. Elítéljük a tetteseket, legyen az maga a bántalmazó, vagy az, aki a bántalmazó tettének leplezését segítette. Megbotránkoztunk azon, hogy a hitvallásos döntés órájában egyházunk vezetője nem a bántalmazott áldozat, hanem a tettes oldalára állt” – olvasható a Debrecen-Kossuth Utcai Református Egyházközség Presbitériuma szerdai közleményében, amit a 24.hu vett észre.

A Tóth Tamás elnök-lelkipásztor, Dr. Kánya Gergely főgondnok és Tóth Mihala Veronika lelkipásztor által jegyzett dokumentumban azt írják, hogy nem vállalnak felelősséget Balog Zoltán „politikai életben hozott döntéseiért”, de azért igen, hogy kik vezetik az egyházukat.

A bírálatot néhány nappal Balog Zoltán lemondása után tették közzé, aki távozott a református zsinat elnöki posztjáról, miután lobbizott K. Endre elnöki kegyelme mellett. A fideszes politikus ugyanakkor a püspöki címéről nem mondott le, és a bicskei gyermekotthon áldozataitól sem kért bocsánatot.

A teljes közleményt itt lehet elolvasni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
„Nem hagyjuk, hogy a mi Európánkat elpusztítsák a szélsőségesek” – mondta Orbánt is megemlítve Manfred Weber
Az Európai Néppárt elnöke szerint a migrációs paktumról való szavazás annak a jele, hogy az EU migrációs politikája jobb alapokra kerül. Nem érti, hogy a német kormánypártok egy része miért keveredett Orbánék társaságába.

Link másolása

Manfred Webernek, az Európai Néppárt elnökének jelent meg írása a Die Weltben , amelyben

szégyenletesnek és abszurdnak tartja, hogy a Zöldek Orbán Viktorral szavaztak a migrációs paktum kapcsán.

Publicisztikájában nagy sikernek nevezi, hogy „gyötrelmesen hosszú” kilenc évnyi vita után végre elfogadták az egyezményt. Ugyanakkor elégedetlen, amiért a Zöldek, a Baloldali párt (Die Linke) és Németország Szociáldemokrata Pártjának (SPD) egy része

még mindig nem érti meg, mi az igazán fontos, és a szélsőjobboldallal együtt majdnem megbuktatták a migrációs paktumot.

Emlékezetes, hogy Orbánnal már korábban is konfliktusa volt Webernek, aki azt mondta: „Kereszténydemokraták vagyunk, és nem hagyjuk, hogy a mi Európánkat elpusztítsák a szélsőségesek, mint a lengyel PiS, Orbán Viktor, az AfD és Marine Le Pen.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Íme Magyar Péter pártjának jelöltjei az EP-választási listára – szavazni lehet rájuk, hogy ki hova kerüljön
Az első és a harmadik megvan, a lista többi helyére lehet beszavazni embereket a 10 jelöltből. Lényegében a második és a negyedik hely az érdekes a listán, annak van igazán tétje, mert jelenleg 3 mandátumot jósolnak a TISZA pártnak.

Link másolása

Szavazni lehet Magyar Péter pártjának jelöltjeire az EP-választási listán. Magyar nemrég posztolta ki, hogy a szavazók dönthetik el, hogy ki szerepeljen a európai parlamenti választási lista különböző helyein, a 120 jelölt közül, akikre leszűkítették az 538 fős listát.

"Több fordulós kiválasztási folyamat során igyekeztünk megtalálni a tíz legjobb, pártpolitikai múlttól mentes jelöltet, akik méltóképpen képviselhetik hazánkat Brüsszelben és Strasbourgban.

A TISZA Párt uniós listáját Magyar Péter vezeti, a harmadik helyen Tarr Zoltán háromgyermekes református lelkész szerepel, akit a hatalom az április 6-i kiállása miatt azonnal ellehetetlenített.

A jelöltek további sorrendjéről döntsetek ti, azzal a kitétellel, hogy a lista második helyére a legtöbb szavazatot kapó hölgy kerül.

A szavazás április 19-én délig tart. A voksod érvényességéhez szükséges egy egyszerű email-hitelesítési folyamaton átesni, minden szavazó egy szavazatot adhat le a választott jelöltre."

Mivel a pártnak jelenleg jó eséllyel maximum három befutó helye lesz, Magyar Péter pedig már bejelentette, hogy nem megy Brüsszelbe, ezért a második és a negyedik hely az érdekes inkább, mint a többi, és a másodikra csak női jelölt pályázhat, tehát szűkül az esélyesek köre.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
„Olyan volt, mintha a Star Wars találkozna a Top Gunnal” – izraeli pilóta a hétvégi támadásról
A tartalékos örnagy éjszaka légiharcot folytat, nappal az irodájában dolgozik, mint a többi civil. Nincs ezzel egyedül.

Link másolása

A hétvégi Iráni támadásról nyilatkozott egy izraeli tartalékos őrnagy. Azzt mondta: „mindenhol rakéták és drónok robbantak körülötted, olyan volt, mintha a Star Wars találkozna a Top Gunnal” – idézte a Telex.

A főleg Iránból, de részben iraki és szíriai területről is indított csapásmérő eszközök

nagy részét már az izraeli határ előtt megsemmisítették az izraeli, brit, amerikai, illetve jordániai vadászgépek.

A légierőben eltöltött 20 évem alatt ez volt a legbonyolultabb bevetés, mivel tudtuk, hogy ha egy célpontot elhibázunk, akkor az már Izrael területén robbanhat fel. (…) Éjszaka mindig nehezebb befogni és megsemmisíteni a célpontokat. Nagyon alacsonyan repülnek, így nekünk is kis magasságban kellett tartani a gépet, ami azért veszélyes, mivel közben nem látni a terepet. Néha felvillan egy-egy kivilágított objektum, az utcai lámpák sora, de repülés közben alapvetően az érzékelőkre kellett hagyatkoznunk. Viszont sokat gyakoroltunk a feladatra, és be is bizonyítottuk felkészültségünket.

– mondta a névtelenül nyilatkozó tiszt.

Az őrnagy szombat este otthon volt a családjával, amikor riadóztatták, a bevetés után lezuhanyzott, és vasárnap délután négykor már az irodájában volt.

Egysége többi tagja is kettős életet él. A nyilatkozó őrnagy mérnökkel, tanárokkal együtt száll fel bevetésre.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Találkozott a benzin és a gázolaj ára
Tavaly augusztus óta nem fordult elő, hogy a benzin drágább lett volna, mint a gázolaj.

Link másolása

A benzin literenkénti nagykereskedelmi ára bruttó 7 forinttal emelkedik, míg a gázolaj esetében bruttó 6 forinttal csökken a nagykereskedelmi ár,

így közel egy szintre kerülnek

– írja a Holtankoljak.hu.

A következő átlagárakra lehet számítani péntektől:

•95-ös benzin: 650 Ft/liter

•Gázolaj: 647 Ft/liter


Link másolása
KÖVESS MINKET: