HÍREK

Már 140 millió forint fölött a tüntetésen elindított gyűjtés, és vasárnap estig még lehet támogatni a kezdeményezést

A nemzetközi sajtó is felfigyelt a Hősök terén tartott, az influenszerek által szervezett tüntetésre, amely a bántalmazottak, a rászoruló fiatalok megsegítése mellett állt ki.

Link másolása

Mi is beszámoltunk róla, hogy a Hősök terén tartott tüntetés végén gyűjtést indítottak a szervezők az „Odakint most szörnyek járnak” társadalmi összefogás keretében. A rászorulók részére vasárnap estig várják a hozzájárulásokat.

Az akció meghirdetésekor nem gondolták, hogy ilyen mértékű lesz a pénzbeli támogatás. Szombat este már elérte a 100 milliót, és azóta is tovább szaporodott. Vasárnap délben azt írták:

"Ma délig több, mint 141 millió forint gyűlt össze a pénteken indított adománygyűjtésünk keretében, amellyel szakellátásból kikerült fiatalok lakhatását szeretnénk biztosítani."

Nagyon köszönjük mindenkinek a támogatását. Köszönjük az Odakint most szörnyek járnak - Kiállás az áldozatokért szervezőinek, hogy aktívan segítették a gyűjtésünket!

Ma (02.18.) éjfélig folytatjuk a gyűjtést, az alábbi számlaszámon várjuk a támogatásokat:

MAGNET BANK 16200223-10187155

UTCÁRÓL LAKÁSBA EGYESÜLET

IBAN: HU80 16200223 10187155 00000000

SWIFT/BIC: HBWEHUH

További információk ITT találhatók.

Osváth Zsolt a közösségi oldalán azt írta, mikor kiderült, hogy a tervezett 25 milliós adományt jóval meghaló támogatást kapnak:

"Az így felajánlott adományokból az Utcáról Lakásba Egyesület nemcsak lakhatásban nyújt segítséget, hanem a társadalomba való visszailleszkedésbe is. Talán valamit, valami nagyon kicsit jóvá teszünk abból az irtózatból, ami ezekkel az emberekkel történt, és ami ronccsá tette őket".

Az egyik szervező Fancsikai Eszter egy Insta-sztoriba kitett videóval reagált a hírre: "Amikor megtudom, hogy délig 141 milliónál járunk! Mi lesz itt éjfélig?! Mekkorába' vagytok?" - írta hozzá.

Bányai Judit szintén a közösségi oldalán reagált: "Hasonlóképp sírtam tegnap este is, mikor megtudtam, hogy a tervezett 25 millió helyett már több, mint 107 millió forint gyűlt össze... Első két támogatottunk a most beköltöző két fiatal lesz, de reméljük, hogy az elinduló program egyfelől tovább bővül, másfelől a döntéshozókat is megszólítja, és mihamarabb megemelik az állami gondozott fiatalok életkezdési támogatását, valamint célzott támogatásokat vezetnek be a számukra központi szinten is!"

Nagy Ádám is az Insta-sztoriban mutatta meg, hogy a külföldi sajtó is figyelemmel kíséri az eseményt és annak hatását. Azt írta: "Tudtam, hogy ilyen a világon még nem volt társadalmi kérdésben, és nagyon drukkoltam, hogy annyian álljunk ott a téren, hogy a nemzetközi sajtó is érdemesnek találja beszélni róla". „Mert képzeljünk el egy olyan világot, ahol a tartalomgyártók ráéreznek arra, hogy nemcsak az online buborékjukban hangosíthatják ki az emberek szavát, hanem az utcán is”.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Megrendezte saját halotti torát a Szamos Marcipán tulajdonosa, hogy lássa, kik jönnének el az utolsó útjára
Kelényi Szamos Gabriellának nem kell a szomszédba menni a fekete humorért. Pedig egyáltalán nincs halálán: bár 75 éves, de tele van tervekkel.
Fischer Gábor - szmo.hu
2024. április 23.


Link másolása

Kelényi Szamos Gabriella, a Szamos Marcipán tulajdonos-vezérigazgatója nem mindennapi ember. Nemcsak azért, mert egy egészen különleges vállalatot vezet, méghozzá családi alapon, hanem nem mindennapi humora miatt is. Mindenesetre, nem így képzeljük el a vállalatvezetőket.

A Blikk írt arról, hogy a nemrég tartott hetvenötödik születésnapja helyett szabályos halotti tort rendezett magának. Az indok is egészen sajátos:

A legszörnyűbb egy temetésen, hogy mindenki hazamegy, a halott meg ottmarad. Ezt szerettem volna elkerülni

Mint kiderült, több mint húsz éve gondolt először arra, hogy semmiképpen nem szeretné, azt, hogy szerettei, a barátai sírva vegyenek tőle búcsút a temetésén. Akkor, ötvenöt évesen arra kérte férjét, hogy temetése után nagy bulit rendezzenek, ahol tombola is legyen. Gabriella már az édesapja, a cégalapító Szamos Mátyás halálakor sem viselte a részvétnyilvánításokat, ezt kivédendő

inkább mindenkinek marcipán rózsát és szívet adott a temetésen.

Férje sajnos öt éve meghalt, őt a Dunába szórták, így rá már nem számíthat, hogy utolsó kívánságát teljesítse. Ezért fogalmazódott meg benne, hogy mielőtt követi majd a Dunába, megrendezné saját halotti torát.

Azt is készséggel elmondta, milyenre sikeredett az előrehozott halotti tor. „Az egyik fiam volt a ceremóniamester. A meghívóban kikötöttem, hogy nem kérek virágot, viszont mindenféle házi készítésű finomságra nyitott vagyok, így hoztak nekem befőttet, lekvárt, sőt, még kolbászt is. A kamrám meg is telt.

Emellett kértem mindenkitől, hogy írjon rólam valamit, és aki megtette, részt vehetett a tombolán.

Ezeket az írásokat azóta összefűztem, és bevallom, lelkileg ebből töltődöm, ebből élek.

Úgy tűnik, szerencsére az igazi temetésre még jó sokáig várni kell. A tulajdonosnő tele van ötletekkel, jelenleg a harminc éves múzeum felfrissítésén dolgozik. Ahogy elmondta, ők sosem a pénzért csinálták a céget, hanem azért, mert azt szerették volna, ha a családjuk minden tagjának olyan munkahelye lenne, ahol meg tudja valósítani önmagát, legyen könyvelő, eladó vagy cukrász, vallotta meg a Blikknek Kelényi Szamos Gabriella.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter: Lengyelországban megnyerték a választást, és másnap kirúgták a közmédia vezetőit, nálunk is ez lesz
A TISZA Párt politikusa egy kampányrendezvényen elmondta, ők is így járnának el a Fidesz propagandagépezetével.

Link másolása

Komlón tartott beszédet és rögtönzött lakossági fórumot Magyar Péter. A TISZA Párt politikusa több olyan dolgot elmondott, amit már országjárása többi állomásán is, majd a közönségből kérdezhettek.

Egy helyi lakos arra volt kíváncsi, hogy Magyar hatalomra kerülése esetén hogyan tudná korlátozni a propagandát. A politikus erre úgy válaszolt: szerinte először nem törvényekkel kell korlátozni, hanem az új többség kialakulásával úgy, vagy még ügyesebben terveznek eljárni, mint a lengyelek.

„Mi történt Lengyelországban? Mindenki meglepetésére Donald Tusk megverte a hivatalban lévő, Orbánhoz hasonló Kaczynski-kormányt, ahol ugyanolyan propaganda volt, mint itt – egyébként Orbántól tanulták. [...]

Megnyerték a lengyel választást, és másnap kirúgták a lengyel közmédia vezetőit.

Lehet azon vitatkozni, hogy ezt jogszerűen tették-e vagy nem. De azt mondták, hogy ahol gyalulnak, ott hullik a forgács”

– tette hozzá Magyar Péter.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Fotó: Orbán Viktor megint egy kisszéken állva kezdte meg a kampányát
Gazdák között, egy magtárban indította be a választási időszakot, és újra székre pattant, csakúgy, mint 2022-ben.

Link másolása

Ahogy korábban írtunk róla: szinte titokban, egy magtárban kezdte meg kampányát a június 9-i választások előtt Orbán Viktor.

A miniszterelnök a meghívott gazdák előtt azt mondta, hogy ő Magyarország történetének első falusi származású miniszterelnöke, így bizton számíthatnak rá. (Az első falusi országvezető mítoszáról egyébként a Telex bebizonyította, hogy nem igaz.)

Most egy, a TikTokra feltöltött videóból kiderült: nem csak Orbán Viktor kampánya, de vele együtt legendás szónoki kisszéke is visszatért.

Mint ismeretes, 2022-ben, a parlamenti választások alkalmával a miniszterelnök számos helyen egy kölcsönkapott székre állva kampányolt vidéki útjai során. Ezen annak idején Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter is élcelődött. Orbán Viktor pedig a választási győzelem után visszaadta a széket Margit néninek, akitől kölcsön kapta azt.

A viktor_a_tiktokon csatornára feltöltött videóban jól látszik, hogy a miniszterelnök újra éles bevetésre küldte a széket:

A teljes videó egyébként itt nézhető meg:

@viktor_a_tiktokon Első állomás: Nemesgörzsöny #orbanviktor #miniszterelnok #follow #fyp #választás #gazda ♬ eredeti hang - Viktor a TikTokon

Ebben Orbán Viktor egy nagyon régi jelmondatot is leporolt. A 90-es évek eleji „Hallgass a szívedre, szavazz a Fideszre!” szlogent alakította át így: „Hallgassanak az eszükre, szavazzanak a Fideszre!”

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
A külügyminisztérium egy mondatban reagált arra, hogy a Gazprom lesz a Fradi főszponzora
Szijjártó minisztériuma szerint nincs itt semmi látnivaló. A klub eddig nem kommentálta a hírt.

Link másolása

Tegnap mi is megírtuk, hogy az orosz Gazprom lesz a Fradi főszponzora. Az RTL Híradó kérdésére, miszerint jelent-e veszélyt Magyarország szuverenitására nézve, hogy a legnagyobb orosz állami cég ekkora befolyást szerez a magyar futballban, Szijjártó minisztériuma az alábbi választ adta:

Minél több nagy nemzetközi vállalat fektet be a magyar sportba, az annál jobb, és a Gazprom nem szerepel a szankciós listán.

Link másolása
KÖVESS MINKET: