HÍREK
A Rovatból

Magyar Péter: Orbán Viktor kezében biztosan összefut minden fontos politikai döntés, de a gazdasági, pénzügyi döntéseket más érdekcsoportok mozgatják

„Amit tettem, számukra megbocsáthatatlan” – mondta Magyar Péter a Magyar Hangnak adott interjúban és hozzátette: azt is el tudja képzelni, hogy egy ponton börtönbe zárják. Varga Judit exférje Novák Katalin köztársasági elnök lemondása és a volt igazságügyi miniszter visszavonulása után lépett színre (rendszer)kritikus Facebook-bejegyzésivel.  

Link másolása

Magyar Péter a Magyar Hangnak adott interjújában újra elmondta, hogy ő belülről már évek óta kritizálta a rendszert „az egyetemek alapítványba szervezésétől kezdve a propagandán át az állandó félelemkeltésig, ellenségképzésig”. A négy kétharmados siker viszont azt bizonyítja, hogy „az állami propagandát irányító miniszter hozza az eredményeket”. Varga Judit exférje úgy gondolja, nem az a cél, hogy művelt, nyitott gondolkodású, önálló fiatalokat neveljenek, hanem olyan tömeget, amelyet egy leegyszerűsített propagandával könnyű irányítani.

„Azt látom, itt már rég csupán a hatalom megtartásáról szól a kormányzás, ez a fő cél. A polgári kormányzás valóban politikai termékké silányult” – mondta a Magyar Hangnak adott interjújában Magyar, aki úgy gondolja:

a jelenlegi helyzet fenntartása nemcsak a Fidesz, de Gyurcsány érdeke is, ők „egymást tartják fenn”.

Emiatt „valós igény van egy olyan új, középen álló, ráaggatott ideológiáktól mentes erőre”, amely „komolyan veszi a választópolgárokat, és az ország előtt álló valódi problémákra koncentrál, tisztességesen kommunikál a másképp gondolkodókkal, és fő feladatának a mindenkori hatalom ellenőrzését, korlátozását tartja”.

Magyar szerint a kormányban tartanak tőle, mert „a színre lépésével kialakulhat egyfajta hógolyóeffektus, ami lavinává nőhet”.

„Nyilván nem véletlenül költenek 50 millió forint közpénzt egy egészen alpári lejárató kampányra velem kapcsolatban, miközben persze hivatalosan azt kommunikálják, hogy nincs itt semmi látnivaló.

A jobboldali többségnek sem tetszik, hogy közpénzből finanszírozott Megafon-szerű képződmények működnek. Ez se nem keresztény, se nem konzervatív, se nem polgári.

Láttam olyan belső reprezentatív felmérést, amit még nem hoztak ki, amely azt mérte, hányan hallottak erről az ügyről, mi a visszhangja. Hetven százalék körüli többség mondta azt, hogy Rogánnak mennie kell” – mondta.

Magyar biztos abban, hogy itthon jó ideig nem lesz munkája és mivel már most számos eljárást indítottak ellene, a következő 5-10 évben arra számít, hogy rendőrségre és bíróságra kell járkálnia. Azt nem gondolja, hogy fizikai atrocitás érheti, de azt tanácsolták neki, hogy kérjen magának 24 órás védelmet. „Amit tettem, számukra megbocsáthatatlan” – mondta Magyar, aki azt is el tudja képzelni, hogy egy ponton börtönbe zárják, ám szerinte most a kifárasztására játszanak.

Ám miután véget ért a kampány és alábbhagynak az indulatok, úgy látja, hogy példát statuálhatnak vele.

A Diákhitel Központ volt vezetője szerint sokaknak elege van abból, hogy minden döntés egy ember kezében fut össze

„Orbán Viktor kezében biztosan összefut minden fontos politikai döntés, de úgy látom, a gazdasági, pénzügyi döntéseket más érdekcsoportok mozgatják.

Holott a demokráciának nem tesz jót, ha bizonyos klikkek irányítják a jogalkotást, titkos kormányhatározatokat lobbiznak ki saját pénzügyi érdekükben.”

Magyar hozzátette: ha el is indít saját pártot, az ideológiától független lesz, amely ügyeket karol fel, a nemzeti minimumra törekszik. „Ha minden marhaságról nemzeti konzultációt folytatunk, az eutanáziáról miért nem lehet megkérdezni az emberek véleményét?” – mondta Karsai Dániel ügye kapcsán.

Magyar szerint sok tisztességes ember dolgozik a pártban, akik „soha nem vennének ki a közösből”. Szóba került az is, hogy Gulyás Gergely kancelláriaminiszterrel megromlott a viszonyuk, amiben Magyar szerint a kritikái mellett a válása is közrejátszott. „Megmondták nekem akkoriban: a volt feleségem a politikai közösségük tagja, és bármit csinálok, őt fogják védeni. Aztán olyan jól megvédték, hogy egy szombat reggel lemondatták” – mondta.

via 24.hu

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Fotón, milyen hatalmas tömeg fogadta Magyar Pétert Szegeden
A politikus a Facebook-oldalán egy fotóval mutatta meg, hogy milyen hatalmas tömeg fogadta őt. Az országjárás folytatódott.

Link másolása

Magyar Péter hétfőn Szegeden folytatta a hetek óta tartó országjárását.

A Dóm téren hatalmas tömeg gyűlt össze a TISZA Párt politikusának beszédére. Magyar Péter beszédében elmondta, hogy

„Szeged mindig mindenből győztesen kerül ki, most is így lesz”.

A politikus a Facebook-oldalán egy fotóval mutatta meg, hogy milyen hatalmas tömeg fogadta őt.

Magyar azt is hozzátette, hogy

„milyen érdekes, hogy a sok ezres rendezvényeinkről a magát függetlennek nevező sajtó is elfelejt beszámolni, miközben az 1 %-os pártok minden nap a stúdiókban kezdik a napot és egy semmitmondó FB ömlengéssel is címlapra kerülnek.”

Íme a fotó a hétfői eseményről.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Németh Balázs és Novák Katalin volt kommunikációs igazgatója lehet a műsorvezetője a köztévé választási vitájának
A vitát május 30-án este tartják majd. A műsorvezetésre a korábban Novák Katalin volt köztársasági elnök egykori kommunikációs igazgatójaként dolgozó Volf-Nagy Tünde mellett azt a Németh Balázst kérték fel, aki sokáig az állami hírtévé egyik arca volt.

Link másolása

Korábban írtunk arról, hogy Pünkösd után közöl majd részleteket a választási vitáról az állami média. A Media1 azonban már megtudott több részletet is.

Nagyon úgy tűnik, hogy megvan az időpont is: jövő csütörtökön, május 30-án este tartja az MTVA (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap) és a Duna Médiaszolgáltató a június 9-i európai parlamenti választásokat megelőző élő televíziós választási vitaműsorát az EP-listavezetők számára - írta meg a Media1.

A portál úgy tudja, hogy a műsorvezetésre a korábban Novák Katalin volt köztársasági elnök egykori kommunikációs igazgatójaként dolgozó Volf-Nagy Tünde mellett azt a Németh Balázst kérték fel, aki sokáig az állami hírtévé egyik arca volt.

Az információt a műsorvezetők személyéről és a vitaműsor időpontjáról több, egymástól független, megbízható forrás is megerősítette a Media1.hu részére.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
„Senki nem érti, miért kellett őt kivégezni” - Srkabski Fruzsina szerint Novák Katalin hiányzik a hazának
Azt is hozzátette, hogy nem találkozott vele a lemondása óta, de néha váltanak pár szót sms-ben. Hétfőn posztolt a közösségi oldalán minderről.
Fotó: Facebook - szmo.hu
2024. május 21.


Link másolása

A februárban a kegyelmi botrány miatt lemondott köztársasági elnök egyik tanácsadója hétfőn hosszú posztban írta le, hogy szerinte nagyon sokaknak hiányzik Novák Katalin.

„Szinte nem telik el nap, hogy valaki ismerős, ismeretlen meg ne szólítson vagy írjon, hogy mennyire hiányzik nekik Novák Katalin” – írta egy hétfői Facebook-posztban Skrabski Fruzsina, a volt államfő egyik tanácsadója.

„Senki nem érti, miért kellett őt kivégezni. Még aki haragudott rá a kegyelmi döntés miatt, ők is azt mondják, hogy bőven elég lett volna, ha bocsánatot kér”

– írta bejegyzésében Skrabski.

Azt is hozzátette, hogy nem találkozott vele a lemondása óta, de néha váltanak pár szót sms-ben.

„Amikor kiálltam mellette, nem tudtam, hogy ennyi szeretetet és megbecsülést kapok érte, de ez is bizonyítja, hogy jónak lenni jó, bátornak és hűségesnek lenni érdemes”

– zárta gondolatait a volt tanácsadó.

(via Blikk)


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Drágulás itt is: tízezer forint felett már az éves kártyadíj ennél a négy banknál
A készpénzfelvétel díja is erőteljesen nőtt. Jelenleg egy banki ügyfél saját 50 ezer forintjához bankja ATM-jét használva átlagosan majdnem egy ezresért jut.

Link másolása

Néhány éve még átlagosan 4 ezer forintból meg lehetett úszni a kártyázást, de mostanra eljutottunk oda, hogy négy banknál is 10 ezer forint felett lesz az éves díja a bankkártyának.

Az Azénpénzem.hu összefoglalója szerint ez mostanra a négy nagyobb banknál (CIB, Erste, OTP, Unicredit) bekövetkezett.

A többi három banknál (K&H, MBH, Raiffeisen) is hasonló a helyzet: náluk kilencezer forint feletti kártyadíjat számítanak fel.

Ennek következtében a készpénzfelvétel díja is erőteljesen nőtt. Jelenleg egy banki ügyfél saját 50 ezer forintjához bankja ATM-jét használva átlagosan majdnem egy ezresért jut.

Ez korábban 600 forint volt. Százezer forintot most majdnem másfél ezer forintért lehet átlagosan felvenni. Ezért aztán mindenkinek ajánlott, hogy használja ki a maximum két részletben díjmentesen felvehető 150 ezer forintot, amihez csak egy nyilatkozat szükséges.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk