HÍREK
A Rovatból

Magyar Péter: Ez az orbáni hatalom Waterloo-ja, a vég kezdete - ami történt, az politikai földindulás

Gratulált a legalább tíz budapesti és legalább 7 EP-képviselőnek, a TISZA Pártnak a megválasztott polgármesterének Jászapátiban, akit támogattak.
Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. június 10."Ma egy korszak lezárult. És ma a jövő elkezdődött Magyarországon. Köszönöm szépen a segítségeteket" - kezdte beszédét Magyar Péter.

"Mi vagyunk a jövő" - skandálta a tömeg válaszul.

Ezután Magyar Péter megköszönte az önkéntesek segítségét. Azt mondta, ugyan még nem látják a végeredményt, még küzdenek a budapesi közgyűlésben az aranyéremért, és nagyon közel vannak hozzá, de

"ami látszik, az az, hogy ez az orbáni hatalomgyárnak ma a Waterloo-ja, a vég kezdete."

"Árad a Tisza" - reagált a tömeg.

Magyar Péter ezután gratulált "a legalább tíz budapesti és legalább 7 EP-képviselőjüknek", valamint a TISZA Párt megválasztott polgármesterének, Illés Gergelynek Jászapátiban, aki Pócs János fiát győzte le.

"Hogy egy klasszikust idézzek, vvan mire szerénynek lennünk. Ami itt történt, az politikai földindulás."

Szerinte a TISZA Párt be fogja bizonyítani a következő napokban, hetekben, hónapokban minden magyar embernek, hogy a politika lehet szép, hasznos, igazságos és őszinte. Amely valóban a magyarokért dolgozik, és nem kifizetőhelynek tekini az önkormányzati és az uniós pozíciókat.

"Az is kiderült, hogy a következő országgyűlési választásokon egy, de igen potens kihívója van a NER-nek, az pedig a TISZA Párt" - mondta a politikus.

"Annak ellenére, hogy a Fidesz soha ennyire nem rugaszkodott el a valóságtól, soha ilyen szintre nem emelte a gyűlöletbeszédet, a félelemkeltést és a hazugságot, soha ennyi pénzt nem ölt bele, soha ennyi adófizetői milliárdot nem ölt bele a politikai ellenfelek lejáratásába, soha ennyi embert nem mozgatott, soha ennyire nem próbálta a hatalmi eszközeit használni a politikai ellenfelei lejáratásához és ellehetetlenítéséhez,

20 éve léptünk be az Európai Unióba, a Fidesz soha ilyen gyenge eredményt nem ért el az Európai Uniós választásokon."

Magyar Péter azt mondta, nem tudni még, hogy ki lesz a főpolgármester, kicsin fog múlni. "De ez nem a mi problémánk."

"Viszont azt tudjuk, hogy azon a célunkon kívül, hogy egy igazi kihívóként jelenjen meg a TISZA Párt, és elhitesse a magyar emberekkel, hogy ez a rendszer lebontható, méghozzá akár gyorsabban is lebontható, mint azt sokan gondolnák,

azt a másik célunkat is elértük, hogy Budapesten a TISZA Párt nélkül nem történik semmi."

Magyar Péter azt kérte, a ma este legyen az örömé, a felszabadult ünnepé. Szerinte ma sokan visszanyerték a hitüket, hogy eehet egy más országot építeni. Egy olyat, ami nem a megosztottságon nyugszik. "Nem a gyáva, alja propagandán nyugszik, hanem az összefogáson és a szereteten."

"Holnap egy napot mindenki pihen, és utána elkezdünk azon dolgozni, hogy amikor a következő országgyűlési választás lesz, bármikor is legyen az, szeptemberben, decemberben, vagy akár 2026 tavaszán, készen leszünk egy olyan csapattal, egy olyan programmal, amire a magyar emberek milliói, a magyar emberek többsége fog jó szívvel szavazni."

Azt fogják kérni, hogy szavazzanak arra a programra, arra a társadalmi szerződésre, amit közösen alakítanak ki.

"Egy olyan programot fogunk letenni, amiből minden magyar ember számára világos lesz, hogy hazánk hová juthat el 1, 5 vagy 10 éven belül."

Azért dolgoznak majd, hogy az uniós pénzekkel, a magyar emberek adójával, munkájával egyről a kettőre jusson az ország.

"Azon fogunk dolgozni, hogy kis dolgokat teljesíthessünk. Hogy segítsünk a lerombolt egészségügynek, a szétzilált oktatásunknak, a tönkretett szociális rendszerünknek, és minden magyar embernek. Azon fogunk dolgozni, hogy a sikerek minden magyar ember sikerei legyenek, függetlenül attól, hogy itt Budán a hegyvidéken élnek, vagy épp egy borsodi, somogyi zsákfaluban."

"Most már hivatalosan is a legnagyobb ellenzéki párt vagyunk. Alig pár százezer szavazat választ el bennünket a 14 éve korlátlan uralommal rendelkező kormánypárttól, amelynek rendelkezésére áll a propaganda, a titkosszolgálatok, a kétharmaddal bebetonozott funkcionáriusok. Egy ilyen kormámypártot sikerült ma megközelítenünk. És tudjátok miből? 0 forintból" - mondta Magyar Péter.

"Ma világossá válhatott minden magyar ember számára, hogy Magyarországon nem kell többé félni, mert nem százan vagyunk, nem ezren, hanem több millióan. Innen is üzenem a magyar embereknek, hogy ne féljenek!"

"Nem félünk" - skandálta a tömeg.

Azt ígérte, keddtől neiállnak a közösségük felépítésének a legkisebb településtől a legnagyobbig. "Mindenhol meg fogjuk találni a legmegfelelőbb embereket, akik valós alternatívát kínálnak a korrupt, levitézlett, tehetségtelen és lusta politikusoknak."

Mint a legnagyobb ellenzéki párt vezetője azt üzente, hogy a magyar emberek békések és türelmesek, de nem tűrik el azt tovább, hogy a közmédia elhallgassa a pártot.

"Ennek vége van, vezérigazgató úr, vége van, Rogán Antal miniszter úr, vége van!"

Magyar Péter azt mondta, várja a meghívásokat holnapra vagy keddre.

"Legyetek büszkék magatokra, legyetek büszkék erre a csodaszép országra, legyetek büszkék erre a világraszóló eredményre. Kaptam több jelzést, mindenhol ez a szó volt, ez földindulás, ilyen sehol nem volt sem Európában, sem Magyarországon" - mondta végül.

A teljes beszéd:

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Videók: így áztatta el Budát a hétfői zivatar – volt, ahol 7 milliméter eső esett néhány perc alatt
Rövid ideit tartott, de annál hevesebb volt, és a Duna jobb partjának nagy részét elkapta.


Miközben az ország nagy részén kitart a zavartalan hőség, és némi szél enyhít csak a bőven 30 fok feletti melegen, addig Budapesten, azon belül is leginkább Budán hétfő délelőtt leszakadt az ég. A nem hosszú, ám annál intenzívebb zivatar rengeteg esőt hozott.

Több cella húzta a csapadéksávját nyugati irányból kelet felé, de nem minden kerületet ért el – írja az Időkép.

Az aktuális felhőszakadás elsősorban a belbudai kerületekben aratott: hangos mennydörgéssel csapott le az égi áldás a 11. és a 12. kerületben is.

Kelenföldön rövid idő alatt 7 milliméter eső esett, és a vihar után közvetlenül mintegy 10 fokot esett a hőmérséklet.

A vihar a Normafáról nézve

A Schönhez kollégium felől

Áthúzott a Müpa felett is

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Visszavonta olimpiai kiadványát a Nemzeti Sport, miután egy női sportoló sem volt a címlapján – új verziót nyomtattak
Elnézést is kértek a nőktől és mindenkitől, akit a borítóval megbántottak vagy felháborítottak.


Többeket megdöbbentett és felháborított az utóbbi napokban a Nemzeti Sport Magazin olimpiai különszáma, annak is leginkább a borítója, ami így nézett ki:

Nem kell ahhoz radikális feministának lenni, hogy feltűnjön:

bár az olimpián női sportolóink között is vannak éremesélyesek, ők valahogy nem fértek fel a magazin címlapjára.

Miután többen elítélték a Nemzeti Sport gyakorlatát, a lap elismerte hibáját, és javított is az olimpiai kiadáson. Mint írják:

„Miután nyomdába adtuk a párizsi olimpia menetrendjét, magyar esélyeit, sportági programját részletesen bemutató Nemzeti Sport Magazint és elindítottuk annak reklámkampányát, többen felhívták a figyelmünket arra, nagyon nem szerencsés, hogy kizárólag férfi sportolóink fotója, neve került ki a címlapra. Miután a magyar csapat tagjai és az esélyesnek számító versenyzőink között is meghatározó a hölgyek száma és aránya, sem szakmai, sem egyéb indok, mentség nincs arra, hogy ilyen bántóan egyoldalú címoldalt készítettek a kollégáink, amit különösen sajnálunk annak tükrében, hogy mi magunk is rengeteget dolgozunk és publikálunk a nők szerepének, képviseletének, megbecsülésének növelése érdekében a sportban és a sportmédiában. [...]”

„A hibát elismerve, minden magyarázkodás helyett úgy döntöttünk, hogy újranyomjuk a magazin olimpiai számát egy sokkal méltóbb és a valóságot jobban tükröző címlappal, amelyre már le is cseréltük az összes digitális megjelenést, hirdetést, míg a magazin maga a napokban kerül a standokra, a régi példányok visszaszedése mellett.”

„Egyúttal elnézést kérünk azoktól a hölgyektől, akiket – jogosan – rossz érzésekkel töltött el vagy felháborított az elhibázott címoldal”

– írja a Nemzeti Sport, amelynek új címlapja így néz ki:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Brutális mennyiségű eső eshet – nem tesszük zsebre, amit az időjárásól kapunk a következő napokban
Rövid idő alatt akár 50 milliméternyi csapadék is eshet az intenzív zivatarokból. Hét megyére narancs figyelmeztetést adtak ki a felhőszakadás miatt.


Felhőszakadásra figyelmeztet a HungaroMet Zrt.: kedden a Duna vonalánál és attól keletre fordulhatnak elő zivatarok, amelyeket felhőszakadás kísérhet.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest megyében kell kedden felhőszakadásra számítani.

Az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 milliméternyinél több csapadék hullhat. Emiatt a hét érintett megyére másodfokú (narancs) figyelmeztetést adtak ki.

Békés, Fejér, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom megye területére elsőfokú (sárga) figyelmeztetést adtak ki kedd éjfélig felhőszakadás veszélye miatt, ezekben a vármegyékben az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt több mint 25-30 milliméternyi csapadék hullhat.

Az előrejelzés szerint kedden leginkább a Duna vonalának környezetében és attól keletre fordulhatnak elő zivatarok, ezek száma a késő délelőtti óráktól gyorsan nőhet.

A zivatarokat felhőszakadás kísérheti: rövid idő alatt az egymást követő intenzív cellákból 50 milliméternyinél is több csapadék hullhat,

elsősorban az Északi-középhegységben villámárvíz is létrejöhet.

Az intenzív gócokban jégeső, környezetükben viharos, óránkénti 65-80 kilométeres – légzuhatagokban akár 90 kilométeresnél erősebb – széllökések is előfordulhatnak.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Magyar Péter szerint még ebben a ciklusban beérik a Fideszt, utána pedig a kormánypártnak „esélye sem lesz”
A TISZA Párt újdonsült elnöke beszélt az európai parlamenti munkáról, az ötkertes bulizásról, de még Joe Biden visszalépéséről és az amerikai elnökválasztás lehetséges kimeneteléről is.


Interjút adott a Telexnek Magyar Péter, akit éppen ma választottak meg a TISZA elnökének a párt tisztújító közgyűlésén.

Magyar Péter szerint fontos volt felvenni az EP-mandátumot, mert a legnagyobb ellenzéki pártként külföldi szövetségeket is kell kötniük. Az EP-munka tapasztalatszerzésre és kapcsolatépítésre is remek lehetőség. Szerinte a Tisza Párt feladata, hogy megmutassák a magyar embereknek, miről szól az uniós munka, mert eddig ilyen tájékoztatást nem kaptak. Magyar be fog ülni a mezőgazdasági és az alkotmányügyi bizottságba, mert ezek a területek kiemelten fontosak az ország számára. Elmondta: az Európai Néppárt vezetése is azt kérte, hogy vegye fel a mandátumot, mert így van súlya a Tisza Párt jelenlétének. Elismerte, hogy néha hoz olyan döntéseket, amiket nem kéne. „Ember vagyok, lehet, hogy ez is része a Magyar Péter-jelenségnek.”

Magyar Péter reálisnak tartja, hogy még ebben a ciklusban beérjék támogatottságban a Fideszt.

A Medián legutóbbi mérése szerint a Tisza Párt 12 százalékpontra van a kormánypárttól. Szerinte azért félnek a fideszesek, mert minimális erőforrásokkal építettek fel egy 30 százalékos pártot. Azt ígérte, hogy kedden vagy szerdán nyilvánosságra hozzák az összes EP-képviselőjük vagyonnyilatkozatát.

A pártépítés óriási munka, tízezren jelentkeztek párttagnak, emiatt etikai szabályzat alapján fogják szűrni a jelentkezőket – mondta el Magyar Péter. Kijelentette, hogy magas rangú fideszes politikus nem lehet a Tisza Párt tagja, amíg ő vezeti a pártot. Hangsúlyozta, hogy nem Magyar Péter-fókuszú lesz a párt, a választókerületi jelöltek kiválasztása teljesen transzparens lesz.

A budapesti munkájukról elmondta: Karácsony Gergely még nem egyeztetett vele a közös munkáról, de Magyar nyitott az egyeztetésre. A Tisza Párt nem fog delegálni tagokat a fővárosi cégek vezetőségébe, és főpolgármester-helyettest sem javasolnak. Szkeptikus az új közgyűléssel kapcsolatban, mert szerinte Karácsony emberei azt terjesztik, hogy meg fogják vásárolni a Tisza Párt képviselőit. Ügyek mentén együttműködnek más pártokkal, de nem szavazzák meg a DK és az MSZP bázisát.

Magyar Péter szerint az Ötkertben történt elhíresült bulizásának eset egyik tanulsága, hogy egy 30 százalékos párt vezetőjeként már nem egy magánszemély.

Azért nem hozzák nyilvánosságra a szórakozóhelyen készült felvételeket, mert megvárják, hogy mivel áll elő még a propaganda, és utána tesznek meg szükséges feljelentéseket. Szerinte példátlan, hogy egy állítólagos garázdaság miatt 30 rendőrt rendeltek ki, és a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat búvárait beküldték az áradó Dunába.

Magyar Péter szerint le kell váltani a hatalom fenntartásában érdekelt médiaelitet is. A Tisza Párt szívesen megvédi azokat az újságírókat, akiket célba vesz „az új ÁVH, a Szuverenitásvédelmi Bohóchivatal”, még akkor is, ha őt kritizálják. Nem akar médiaháborút kirobbantani, de úgy érzi, a hatalommal szemben kritikus sajtót is ellenőrizni kéne. Az Index szerinte veszélyesebb, mint a Hír TV, mert úgy tesz, mintha kormánykritikus lenne, pedig ugyanúgy a Karmelitából irányítják.

Magyar Péter nemrég Ukrajnába utazott, ahol a lebombázott kijevi gyermekkórházat, Bucsát és Ungvárt is felkereste. A katonasírok és a kórház látványa sok mindent átértékelt benne.

Szerinte a kárpátaljai magyarságnak „nagyjából vége van”, mert csak az öregek maradtak, a fiatalok és családok elmenekültek.

Joe Biden visszalépéséről azt mondta, meg kell várni, hogy Michelle Obama beszáll-e az elnökjelölti versenybe. Szerinte Kamala Harris elnöksége barátibb lenne Európa számára.

Link másolása
KÖVESS MINKET: