HÍREK
A Rovatból

Magyar doktornő halt meg Malajziában, vízbe fulladhatott

B. Ilona Bélmegyeren praktizált háziorvosként, 61 éves volt.
Címkép: Wikipedia - szmo.hu
2019. december 06.


Link másolása

A Blikk azt írja, meghalt egy 61 éves magyar nő Malajziában, mindössze pár órával azután, hogy megérkezett. Dr. B. Ilona Bélmegyeren praktizált háziorvosként, a helyiek tisztelték és szerették, ezért nagyon megrázó volt számukra a halálhíre.

Ilona szinte rögtön az érkezése után, helyi idő szerint szerda délután egyedül ment úszni a Pantai Tengah üdülőhely melletti partszakaszon. Mint kiderült, Thaiföldről érkezett Malajziába 37 magyar turistával együtt. A helyi lapok azt feltételezik, vízbe fulladás okozta a halálát. Bár gyorsan érkezett a segítség, végül nem sikerült megmenteni az életét.

A doktornő holttestét a közeli kórházba szállították, egyelőre vizsgálják, pontosan hogyan halhatott meg. Nyomozás is indult az ügyben.

"Nagyon kedves és segítőkész doktor volt, természetesen szörnyen érintette az egész települést halálának híre. Mélyen együttérzünk a családjával, reméljük, békére lelt"

– nyilatkozta a Blikknek egy bélmegyeri lakos, aki ismerte az asszonyt.

Ilona férje ugyancsak háziorvosként dolgozik, a lap megkeresésére annyit mondott: egyelőre még

felfoghatatlan a tragédia, ami történt a családjukkal.

Még ők maguk sem tudjuk pontosan, mi történt, várják a rendőrség tájékoztatását.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Videón, ahogy limuzinba rakják a meglőtt Ficót közvetlenül a merénylet után
A felvételek tanúsága szerint a szlovák miniszterelnök összegörnyedve és csak segítséggel, de saját lábán hagyta el a helyszínt.

Link másolása

Ahogy arról korábban írtunk, súlyos merénylet történt Szlovákiában szerda délután. Egy támadó mellkason és hason lőtte Robert Fico kormányfőt, aki a kormány nyitrabányai (handlovái) kihelyezett ülése után lépett az emberekhez. A miniszterelnököt kórházba szállították.

A rendőrök a feltételezett támadót elfogták és lefegyverezték, a környéket kiürítették. A többi kormánytag biztonságáról pedig a testőrök gondoskodtak.

A Denník N szlovák napilap közzétett egy videófelvételt arról, ahogy a biztonsági emberek a támadás után egy limuzinba teszik Ficót, és elhajtanak vele a helyszínről.

A videón az látszik, hogy a kormányfő nagyon meggörnyedve és segítséggel, de félig a saját lábán hagyja el a tett helyszínét.

A szlovák sajtó és a hatóságok egyelőre nem közölték, mennyire súlyos Robert Fico állapota.

Robert Ficót elviszik a merénylet helyszínéről

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Videón, ahogy leteperik Robert Fico merénylőjét a biztonsági emberek
Ellentétes információk érkeztek arról, hogy ki lehetett a támadó. Ficót egy szlovák lap szerint mellkasán és gyomrán érték a lövések.

Link másolása

Ahogy arról korábban beszámoltunk, merényletet követtek el a szlovák miniszterelnök ellen. A Plus7Dní információi szerint a lövések azután dördültek el, hogy valaki azt kiabálta, „Robo, gyere ide”. Úgy tűnt, Robert Fico épp kezet fogott volna valakivel, amikor eldördült a lövés.

Ficót a lap szerint mellkasán és gyomrán érték a lövések. A Dennikn által megszólaltatott egyik szemtanú viszont fej- és mellkassérülésekről számolt be.

A TASR hírügynökségnek röviden nyilatkozó kormánypárti tisztségviselők elismerték a tényt, hogy Robert Ficót meglőtték, és a miniszterelnök megsebesült.

Korábban a Deník N napilap videót közölt arról, ahogy Ficót felsegítik a földről a támadás után. A kormányfő saját lábán, de csak segítséggel, kétrét görnyedve tudta elhagyni a helyszínt. A biztonságiak egy limuzinba tették, és elhajtottak vele.

Azonnal kórházba szállították.

Egy másik helyszíni felvétel szerint a merénylőt azonnal leteperték, ezután többen rátérdeltek.

A Joj televízió szerint egy 71 éves lévai férfi lőtte meg Robert Ficót. A Markíza szerint viszont egy középkorú férfi az elkövető. A rendőrség a merénylet után elfogta a tettest.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Orbán Viktor imádkozik a meglőtt Robert Ficóért
„Isten áldja őt és a hazáját!” – írta a miniszterelnök. Ficót kórházba szállították, a miniszterelnöki hivatal szerint életveszélyes állapotban van.

Link másolása

„Mély megdöbbenéssel értesültem a Robert Fico miniszterelnök barátomat ért kegyetlen támadásról. Imádkozunk az egészségéért és a mihamarabbi felépüléséért! Isten áldja őt és a hazáját!”

– reagált Orbán Viktor miniszterelnök az X-en a szlovák kormányfő elleni támadásra.

Robert Ficót kedd délután a szlovák kormány handlovái kihelyezett ülése után lőtték mellkason és gyomron, kórházba kellett szállítani, a miniszterelnöki hivatal szerint Robert Fico életveszélyes állapotban van.

A hivatal közleménye szerint helikopterrel szállítják Besztercebányára, mert a Pozsonyba való szállítás túl hosszú lett volna, tekintettel az akut beavatkozás szükségességére.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Szijjártó Péter: Nem fogjuk megszavazni a srebrenicai népirtás emléknapjáról szóló ENSZ-határozatot
A miniszter szerint a nemzetközi politikai szereplőknek be kellene fejezniük a feszültségkeltést Bosznia-Hercegovinában, és be kellene fejezniük a szankciókkal való fenyegetőzést.
MTI - szmo.hu
2024. május 15.


Link másolása

Be kell fejezni a teljesen felesleges feszültségkeltést Bosznia-Hercegovinában, ugyanis sok esetben épp a nemzetközi közösség, és benne az Európai Unió intézkedései vezetnek újabb válságok kipattanásának veszélyéhez - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A tárcavezető a Milorad Dodik boszniai szerb vezetővel közösen tartott sajtótájékoztatóján leszögezte, hogy a Nyugat-Balkán békéje és stabilitása kulcskérdés a kontinens békéje és stabilitása szempontjából is, ezért Magyarország a térség közvetlen szomszédjaként a júliusban kezdődő európai uniós elnöksége idején is mindent meg fog tenni ennek érdekében.

Közép-Európához hasonlóan a Nyugat-Balkánnak is bonyolult történelme és sokszor ebből fakadóan bonyolult jelene is van, az idő pedig bizonyította, hogy a legjobb eszköz a feszültségek csökkentésére és az ígéretes jövőkép előállítására, az európai integráció felgyorsítása - mondta.

"Ezzel szemben sajnos azt tapasztaljuk, hogy számos európai döntés sokkal inkább a feszültséget növeli időről-időre a Nyugat-Balkánon, s az oly nehezen elért törékeny eredményeket is gyakorlatilag azonnal tönkreteszik. Sok esetben pontosan az európai intézkedések vezetnek újabb válságok kipattanásának veszélyéhez" - vélekedett.

Szijjártó Péter ezzel kapcsolatban arról számolt be, hogy Bosznia-Hercegovina is szépen haladt előre az európai integráció útján, márciusban döntés született a csatlakozási tárgyalások megkezdéséről, zajlott a reformfolyamat, illetve volt egy közös, erős törekvés minden entitás részéről a minél előbbi tagságra.

"Ezt a harmóniát és ezt a már régóta nem látott, de vágyott egyetértést verte szét teljesen feleslegesen a nemzetközi közösség főképviselőjének erőszakos és egyoldalú beavatkozása Bosznia-Hercegovina belügyeibe azzal, hogy a választási törvényt önhatalmúlag, erőszakosan, egyoldalúlag módosította" - mondta.

"És ugyanígy, ezt a törékeny együttműködést veri szét az a törekvés, hogy az ENSZ-ben a srebrenicai tragédia kapcsán egy olyan határozatot fogadtassanak el, amely mintegy démonizálná a teljes szerb nemzetet" - közölte, hozzátéve: erre az indítványra hazánk nemmel fog szavazni.

"Mind a kettő egy teljesen felesleges feszültségkeltés. És azt kérjük azoktól, akik ezeket elkövetik vagy elkövették, hogy ezt fejezzék be" - mondta.

A miniszter szerint a nemzetközi politikai szereplőknek be kellene fejezniük a feszültségkeltést Bosznia-Hercegovinában, be kellene fejezniük a szankciókkal való fenyegetőzést, s be kellene fejezniük az erőszakos beavatkozást a belügyekbe.

"Vissza kell adni Bosznia-Hercegovina szuverenitását, és nem szabad akadályozni a gyors európai uniós csatlakozási folyamatot" - jelentette ki.

"Magyarország az elnökségi féléve során mindent megtesz ennek érdekében, ezért egyértelmű célunk, hogy az Európai Unió és Bosznia-Hercegovina közötti első kormányközi konferencia összehívására még magyar uniós elnökség alatt kerüljön sor" - fűzte hozzá.

"Továbbra is elkötelezettek vagyunk a leghatékonyabb, legjobb és legmagasabb szintű együttműködés iránt a boszniai Szerb Köztársaság és Magyarország között" - mondta a miniszter.

VIDEÓ: Szijjártó Péter beszéde


Link másolása
KÖVESS MINKET: