HÍREK
A Rovatból

Laár András nagyon kiakadt: a Párbeszéd Besenyő Pista bácsi képével kampányol

A humorista beleegyezése nélkül használták fel és helyezték politikai kontextusba az általa alakított figurát.

Link másolása

Laár András Facebook-oldalán számolt be meghökkenéséről, amit az váltott ki, hogy a Párbeszéd Magyarországért párt politikai üzenettel jelentetett meg egy olyan plakátot, amin a humorista által alakított jól ismert karakter, Besenyő Pista bácsi látható, Müller Cecília, és az operatív törzset kritizáló szöveg mellett.

A humorista állítja: a beleegyezése nélkül használták fel a L'art pour l'art Társulat kitalált figuráját. Mint írja, mindig törekedett arra, hogy kimaradjon a politikai vitákból. Soha nem állt be egyik táborba se, nem adta a nevét és a karaktereit egyik oldal mellé, de ellene sem.

„A jobb és baloldal jelenlegi szembenállását, egymás elleni »élet-halál« harcát természetellenesnek tartom, hiszen az ember mint lény úgy teljes, hogy jobb keze és balkeze is van, és ezek a kezek egymás segítésére vannak teremtve, nem pedig egymás elleni küzdelemre. A politika színterén is ezt az együttműködést várnám el mindkét oldaltól. Mivel ennek a fordítottja valósul meg a valóságban, maga a politika, mint módszer vált hiteltelenné számomra. Ezért érint nagyon kínosan, ha politikai ügyekhez próbálnak engem hozzáragasztani.”

Megjegyezte, a maszkviseléssel kapcsolatban egyébként szabálykövető, egyetért azzal, hogy védenünk kell magunkat és embertársainkat a maszk segítségével, ugyanakkor hozzátette: megérti azokat is, akik lázadnak a maszk ellen, hiszen kényelmetlen.

Kiemelte, egyáltalán nem örül annak, hogy a maszk-vitába belerángatták a megkérdezése nélkül.

Ezzel a személyiségi, és szerzői jogaim is sérültek. Meg vagyok döbbenve, hogy ilyet manapság meg lehet tenni. Nekem eszembe se jutna egy ismert ember képét a megkérdezése nélkül ilyen kontextusba helyezni

- zárta sorait a "Döbbent arcú Laár András".

Laár András

Kedves Barátaim! Egészen elképedtem, amikor megláttam ezt a plakátot... , amit a Párbeszéd Magyarországért párt jelentetett meg politikai üzenettel. 1. A beleegyezésem nélkül használták fel az egyik legismertebb karakterem, Besenyő Pista bácsi képét, Müller Cecília mellé montírozva. 2. Mindig törekedtem arra, hogy kimaradjak a politikai vitákból, mert sem politikus nem vagyok, és nem is hiszek a politikai megoldásokban.

forrás: Blikk

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Ömlött a jég Budapesten is, kiadós felhőszakadás volt a fővárosban - videók!
Péntek délután és koraeste a vihar nem spórolt a jéggel: Budaörsön, Érden, Budapesten is többfelé volt jégeső. Többnyire kisebb szemű, de Diósdon akadtak dió nagyságú jégszemek is.

Link másolása

Kiadós jégesővel, felhőszakadással érte el a főváros déli részét a szupercella.

Péntek délután és koraeste a vihar nem spórolt a jéggel: Budaörsön, Érden, Budapesten is többfelé volt jégeső, többnyire kisebb szemű, de Diósdon akadtak dió nagyságú jégszemek is.

Az Időkép olvasói több videót is küldtek a jégesőről.

Kelenföldön így nézett ki a vihar.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Diónyi jégdarabok hullottak az égből Székesfehérváron, Budapestre is jön a vihar
A legnagyobb jégszemek a cseresznye és dió nagyságot is elérték. Budapesten is várható hasonló jégeső.

Link másolása

Szupercella érte el délnyugat Székesfehérvárt nem sokkal 4 óra után. A vihar felhőszakadással, jégesővel érte el a várost. A legnagyobb jégszemek cseresznye és dió nagyságot is elérték – írta meg az Időkép.

Az oldal több képet is megosztott a hatalmas jégdarabokról.

A Vas megyei Nemescsón szintén jégeső hullott.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Másodfokú riasztás! Heves zivatar, szél, jégeső jön ezekben a megyékben
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt javasolja, hogy ahol hevesebb zivatarok miatt van érvényben riasztás, a kerti bútorokat, szerszámokat, kisebb cserepes növényeket vigyék fedett helyre, és ne parkoljanak fák alá.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2024. május 17.


Link másolása

Hevesebb zivatarok veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Fejér és Pest vármegye egyes járásaira az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken délután.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint a riasztással érintett járásokban a következő órákban hevesebb zivatarokra lehet számítani, a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is.

Az érintett megyék: Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Sopron, Komárom-Esztergom és Pest. Ezekre a területekre másodfokú figyelmeztetés van érvényben pénteken a hevesebb zivatarok kialakulásának veszélye miatt.

Az előrejelzés szerint pénteken délután zivatarok, néhol heves zivatarok is kialakulhatnak, legnagyobb eséllyel az Észak-Dunántúlon és a Duna-Tisza közén. Zivatarok környezetében előfordulhat jégeső, és viharos, óránkénti 60-80 kilométeres kifutószél.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt javasolja, hogy ahol hevesebb zivatarok miatt van érvényben riasztás, a kerti bútorokat, szerszámokat, kisebb cserepes növényeket vigyék fedett helyre, és ne parkoljanak fák alá.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Vita a köztévén: Pünkösd után közöl majd részleteket az állami média
Egyelőre nem tudni semmit a részletekről, még a helyszínről és az időpontról sem. Az ünnepek után ígértek további információkat.

Link másolása

Magyar Péter nemrég jelentette be Miskolcon, hogy tüntetést szervez az MTVA székháza elé, amennyiben nem szerveznek vitaműsort az EP-választás listavezetőinek.

Ezek után az MTVA elkezdett szervezni egy vitát: Magyar Péter erre úgy reagált, hogy csak akkor megy, ha élőben és főműsoridőben lesz a vita. Dobrev Klára, Donáth Anna, Deutsch Tamás, Róna Péter és Vona Gábor mind jelezte, hogy vállalják a vitát.

Ennél többet azonban továbbra sem lehet tudni a köztévés vitáról.

A hvg.hu megkereste a köztévév, akik ennyit válaszoltak:

"Köszönjük érdeklődését a közmédia által tervezett EP-vita lebonyolításával kapcsolatban. A jövő hét folyamán, a pünkösdi ünnepet követően tájékoztatjuk a listát állító szervezeteket a vita valamennyi részletéről. Türelmét köszönjük!"

Egyelőre nem tudni semmit a részletekről, még a helyszínről és az időpontról sem.

A Partizán mindeközben tető alá hozott egy vitát péntek este, bár ezen az eseményen a fideszes Deutsch Tamás és a Tisza pártos Magyar Péter nem jelent meg. Viszont Dobrev Klára (DK, MSZP) Donáth Anna (Momentum), Le Marietta (MKKP) és Toroczkai László (Mi Hazánk) vitatkozott egymással.

A vitát itt lehet visszanézni.


Link másolása
KÖVESS MINKET: