HÍREK
A Rovatból

Kocsis Máté: a pedofilokat számos munkakörből ki kell tiltani

Többek között strandon, vidámparkban, állatkertben, sportegyesületben sem kaphatnak munkát.

Link másolása

Mint arról mi is beszámoltunk, Kocsis Máté a Facebookon írt arról, hogy a minősített esetekben a pedofilok tette egyenértékű lesz az emberrablással vagy az emberöléssel, "mert egy kisgyermekkel szemben elkövetett erőszakos pedofil bűncselekmény is az áldozat megölését jelenti".

A pedofilokat minden eszközzel távol kell tartani a gyermekektől, ezért számos munkakörből ki kell őket tiltani - hangsúlyozta a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Facebook-oldalán a pedofilellenes törvénycsomag benyújtása kapcsán.

Kocsis Máté azt írta, erre is javaslatot tesznek a pedofilellenes törvénycsomagban.

"Eddig is voltak olyan területek - például az oktatás és az egészségügy -, ahol foglalkoztatási tilalom volt, de tovább kell bővíteni ezek körét. A pedofilok nem dolgozhatnak szabadidő eltöltésével, szórakozással, sportolással kapcsolatos munkahelyen, vagyis például strandon, vidámparkban, állatkertben, sportegyesületben"

- írta a frakcióvezető.

Hozzátette: "így jelentősen csökken az esélye, hogy kiskorúak közelében legyenek".


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Megszólaltak a Csepelen kizuhant 3 éves gyermek rokonai a szörnyű baleset után
A kisfiút súlyos belső sérülések gyanújával szállították kórházba, de szerencsére kiderült, hogy már nemsokára elhagyhatja a kórházat. Péntek délután történt a baleset.

Link másolása

Mint arról korábban írtunk, durva baleset történt Csepelen: egy 3 éves gyermek péntek délután kizuhant egy ház 5. emeletének ablakából. Később kiderült, hogy hatalmas szerencsével pont a környék egyetlen bokorcsoportjának tetejére esett, és így súlyosan megsérült, de túlélte a zuhanást.

A kisfiút sokáig egy rendőrnő tartotta a karjaiban. A gyerek a zuhanás után eszméleténél volt és sírt.

A Tények stábja nemrég elérte a kórházban ápolt gyermek családtagjait, akik beszéltek a szörnyű balesetről.

"Egy csodagyerek"

- mondta a rokonáról az egyik családtag, aki szerint ezért élhette túl a gyermek a 10 méteres zuhanást.

A férfi elárulta azt is, hogy a szülők otthon voltak, és egy rövid időre nem figyeltek oda, amikor kizuhant a gyermek, ezután kezdték el keresni a kisfiút. Akkor jöttek rá, hogy mi történt, amikor kiabálásra és felfordulásra lettek figyelmesek a ház előtt. Ezután rohantak le a sokkos állapotban lévő kisfiúhoz.

"Az anyja a nevén szólította, és akkor elsírta magát"

- tette hozzá a rokon. A kisfiút súlyos belső sérülések gyanújával szállították kórházba, de szerencsére kiderült, hogy már nemsokára elhagyhatja a kórházat.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Egyre több a magyar nyugdíjas, aki már külföldre kéri a nyugdíját - Itt élnek a legtöbben
A külföldre folyósított ellátások átlagos összege jóval alacsonyabb volt, mint a belföldi ellátások. Ez azért van, mert a több országban szolgálati időt szerzők esetén fő szabályként az érintett országok megosztják a nyugdíjterheket a náluk szerzett biztosítási idővel arányosan.

Link másolása

A Pénzcentrum járt utána annak, hol él a legtöbb magyar nyugdíjas külföldön.

A nemrég közölt friss adatokból kiderült, hogy 2024 januárjában mely országokba folyósították a járandóságot a legtöbb nyugdíjasnak.

A kutatásból kiderült, hogy külföldre 49 400 főnek folyósítottak nyugdíjat és egyéb ellátást 2024 januárjában - közölte a KSH Magyar Államkincstár (MÁK).

Azt is hozzátették, hogy ezeknek az ellátottaknak 74%-a öregségi nyugdíjas volt, vagyis valamivel több, mint 36 500 fő.

A külföldre folyósított ellátások átlagos összege jóval alacsonyabb volt (84 574 forint), mint a belföldi ellátások. Ez azért van, mert a több országban szolgálati időt szerzők esetén fő szabályként az érintett országok megosztják a nyugdíjterheket a náluk szerzett biztosítási idővel arányosan.

A MÁK adatai szerint az utalások több mint harmada Németországba, 12%-a Ukrajnába, 10%-a Ausztriába érkezett. 2000-nél is több ellátottnak utalnak Szlovákiába, Romániába, Svédországba és Kanadába is. Az USA-ban és Ausztráliában is 3 százaléknál magasabb az arány.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
200 ezren 100 ezer Ft nyugdíjat sem kapnak, 24 ezer embernek viszont álomnyugdíjat visz a postás
A KSH közzétette, hogy idén januárban mekkora nyugdíjban hányan részesültek. A közleményből kiderült, hogy a nyugdíjasok zöme 120 ezer és 300 ezer forint közötti összeget kap.

Link másolása

A Telex írta meg, hogy miközben 200 ezren kapnak 100 ezer forint alatti nyugdíjat, több mint 24 ezren 600 ezer forint fölötti ellátást kapnak.

A KSH ugyanis közzétette, hogy idén januárban mekkora nyugdíjban hányan részesültek. A közleményből kiderült, hogy a nyugdíjasok zöme 120 ezer és 300 ezer forint közötti összeget kap.

Mintegy 200 ezren kapnak 100 ezer forint alatti ellátást, miközben van 24 475 magyar, akinek 600 ezer forintnál magasabb a nyugdíja.

A lap szerint az is látszik az adatokból, hogy 400 ezer forint alatt minden kifizetési sávban több nő van, mint férfi, 400 ezer forint fölött azonban már többségbe kerülnek a férfiak.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Hihetetlen: Magyar Péter napszemüvegére már 2 millió forint felett tart a licit
Az ominózus napszemüveg licitje 10 ezer forintról indult, de ennek már a sokszorosát adná valaki. Vasárnap este már 2 millió forintnál tart a licit.
Fotó: Facebook - szmo.hu
2024. április 21.


Link másolása

Korábban már írtunk róla, hogy Magyar Péter elárverezte azt a napszemüveget, amit Menczer Tamás tett híressé azzal, hogy egy kommentben női napszemüvegnek nevezte.

Az elmúlt hónapokban a figyelem középpontjába került politikus napszemüvegérő a Fidesz kommunikációs igazgatója egy kommentben korábban azt írta, hogy női.

„Szép a napszemüvege. Amikor abban nyilatkozik, az különösen államférfis. Jól látszik a nárcisztikus önimádat, mindenki lenézése. Ja, egy apróság: a napszemüvege női.”

- írta korábban Menczer.

Ezek után Magyar Péter a Facebookon jelentette be, hogy elárverezi az ominózus napszemüveget: a kikiáltási ár 10 ezer forint volt, a licit pedig vasárnap délután már 1,2 millió forintnál járt, aztán este valaki erre is rátett.

Egy kommentelő azt írta a bejegyzés alatt, hogy 2 millió forintot ajánl fel a napszemüvegért, egyúttal felajánlotta hosszabbtávú támogatását is.

"Biztosan tudnék segíteni pár dologgal"

- írta a hozzászóló.


Link másolása
KÖVESS MINKET: