HÍREK
A Rovatból

Kérdésekkel „zaklatták” Ráczné Földi Juditot március 15-én a sajtó munkatársai

A DK-s politikus részletesen megírta, hogy mi történt vele, és mit gondol az utcai üldöztetéséről.

Link másolása

"Olyan dolog történt velem tegnap, amit sosem gondoltam volna. Részt vettem a DK március 15-i ünnepi rendezvényén az Egyetem téren. Felemelő volt a több ezer ember jelenléte, de hiába volt hideg, nekem hamar melegem lett"

- írja Ráczné Földi Judit a közösségi oldalán.

A nemrégiben a Parlamentbe bekerült - és ott Gyurcsány Ferenctől nagy feltűnést keltett gratulációt kapó - DK-s képviselő bejegyzése szerint:

"Ahogy megérkeztem a környékre már jött is elém a propagandasajtó és a színpadig kísért a HírTV egyik embere, ugyanazt a kérdést hajtogatva megállás nélkül: zaklatásként, abúzusként éltem-e meg Gyurcsány Ferenc elnök úr ölelését a parlamenti eskütétel után?"

A politikus szerint több helyen is nyilatkozott már a témában, de a jelek szerint hibába:

"nem tudják tudomásul venni, nem tudnak belenyugodni abba, hogy együtt örültem a pártom elnökével, hogy minden nemtelen támadás ellenére országgyűlési képviselő lehettem.

De persze ez még nagyon nem lepett meg, a HírTv sok éve ezt csinálja, számukra ez az újságírás. Ellenzéki politikusokat üldöznek, kiragadott mondatokkal operálnak, lejárató anyagokat gyártanak. Az sem titok senki számára, hogy ezt a Fidesz megrendelésére teszik, ezért kapják a fizetésüket." - tette hozzá.

Azonban a leginkább az lepte meg, hogy az esemény után

a Telex szegődött a nyomomba, és ugyanazzal a stílussal, ugyanazzal az egy kérdéssel, mint egy órával korábban a fideszes propagandasajtó munkatársa. Az autóig kísért, kínos közelségben, és erőszakosan folyamatosan ugyanazt kérdezgette, mint a HirTv-s kollégája. El sem akartam hinni, hogy ez megtörténik".

Ráczné azt írja, tudja, a sajtó dolga az, hogy kérdezzen. Tisztában van azzal, hogy a politikusoknak sokkal többet kell tűrni.

"De, hogy a nemzeti ünnepünkön ugyanaz az egyetlen kérdés érdekli a HírTv-t és a Telexet, ráadásul egy olyan kérdés, amit már több helyen megválaszoltam, az elgondolkodtató"

- vélekedik a képviselő.

"Viszont akkor most válaszolok: nem, nem éltem meg Gyurcsány Ferenc baráti ölelését abúzusnak. De amit ma a HírTv és a Telex csinált velem utcai üldözésben, érezhetően azzal a céllal, hogy egy újabb kínos lejárató anyag készülhessen rólam, azt valóban zaklatásnak éltem meg!"

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter a MOL vezérével és Lévai Anikóval beszélget azokon a fotókon, amiket Hadházy hozott nyilvánosságra
Állítólag Hernádi a képek készültekor végig Lévaival beszélgetett. Hadházy szerint mindez alátámasztja Magyar korábbi állítását Lévainak a rendszerben betöltött szerepéről.

Link másolása

Több olyan képet tett közzé Hadházy Ákos hétfő reggel, amelyeken Magyar Péter a miniszterelnök feleségének, Lévai Anikónak és a MOL elnök-vezérigazgatójának, Hernádi Zsoltnak a társaságában látható. Hadházy idézi a képek meg nem nevezett készítőjét, aki szerint azok tavaly július 28-án, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) egy esztergomi rendezvényén készültek.

„Hernádi végig Anikó fülébe sugdosott valamit. Talán érdekes, hogy a miniszterelnök felesége »tárgyal« az ország egyik legnagyobb oligarchával”

– állítja a független képviselő forrása. Hadházy szerint a képek alátámasztják Magyarnak a Lévai szerepére vonatkozó állítását.

Magyar Péter még februárban nyilatkozta, hogy látta, amint Lévai Anikó „minisztereket, képviselőket bizonyos dolgokért számon kért, vagy beszámoltatott”, illetve tudomása szerint „bizonyos személyi döntésekben neki is nagyon nagy szerepe van”:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
200 ezren 100 ezer Ft nyugdíjat sem kapnak, 24 ezer embernek viszont álomnyugdíjat visz a postás
A KSH közzétette, hogy idén januárban mekkora nyugdíjban hányan részesültek. A közleményből kiderült, hogy a nyugdíjasok zöme 120 ezer és 300 ezer forint közötti összeget kap.

Link másolása

A Telex írta meg, hogy miközben 200 ezren kapnak 100 ezer forint alatti nyugdíjat, több mint 24 ezren 600 ezer forint fölötti ellátást kapnak.

A KSH ugyanis közzétette, hogy idén januárban mekkora nyugdíjban hányan részesültek. A közleményből kiderült, hogy a nyugdíjasok zöme 120 ezer és 300 ezer forint közötti összeget kap.

Mintegy 200 ezren kapnak 100 ezer forint alatti ellátást, miközben van 24 475 magyar, akinek 600 ezer forintnál magasabb a nyugdíja.

A lap szerint az is látszik az adatokból, hogy 400 ezer forint alatt minden kifizetési sávban több nő van, mint férfi, 400 ezer forint fölött azonban már többségbe kerülnek a férfiak.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
„Szekunder szégyent éreztem, aztán elnevettem magam” - ez Karácsony Gergely véleménye Szentkirályi Alexandra TikTok-videójáról
Szentkirályi Alexandra egy olyan videót tett közzé, amiben Karácsony Gergelyt parodizálja, amiért nem tud autót vezetni, és nem beszél angolul. Erre is reagált Budapest főpolgármestere.

Link másolása

Korábban írtunk róla, hogy Karácsony Gergely részletesen beszélt a Blikknek a választási esélyeiről, és elmondta a véleményét Szentkirályi Alexandráról is.

Az interjúban szóba került az a bizonyos TikTok-videó is, amiben Karácsony Gergelyt parodizálja a Fidesz főpolgármester-jelöltje, amiért nem tud autót vezetni és nem beszél angolul.

@alexandra.szentkiralyi

Budapest vezetése számtalan dolgot igényel, aminek Karácsony Gergely híján van. Nincs jogosítványa, mégis ő szervezi Budapest közlekedését. Nem csoda, hogy ekkora káoszt okozott az utakon. ? Nem beszél nyelveket, ezért a főváros képviselete külföldön sem megy neki. ?️ Elsőre talán viccesnek is tűnhet, de ez a szomorú valóság. ♬ eredeti hang - Szentkirályi Alexandra

A budapesti főpolgármestert megkérdezték arról, hogy ez rosszul esett-e neki.

Karácsony Gergely így válaszolt:

"Rosszul? Nem. Inkább afféle szekunder szégyent éreztem, aztán meg nevettem. Nem tudok olyan mélyre süllyedni politikailag, hogy érdemben reagáljak erre a videóra."

- mondta a lapnak a városvezető.

Karácsony hozzátette, hogy Szentkirályi ötéves főpolgármester-helyettességéből csak arra emlékszik, hogy kitüntette a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóját. Szerinte Szentkirályi „ennek a hatalomnak az arca, szerintem ő volt a huszadik a listán a jelöltjeik közül, csak az előtte lévő tizenkilenc nem vállalta.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Eredeti ÁVÓ-s bőrkabáttal lepte meg Lánczi Tamást Keresztény Zoltán
„A Szuverenitásvédelmi Hivatal ugyanúgy politikai okokból üldözi a magyar állampolgárokat, mint ahogy a rendszerváltás előtt az ÁVÓ” – üzeni az aktivista. Állítólag egy eredeti kabáttól vált meg az üzenet átadásáért.

Link másolása

„Eredeti ÁVÓ-s bőrkabátot vittünk a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnökének, hogy legyen miben nyomozgatnia” – Keresztény Zoltán ezzel osztotta meg, hogy Lánczi Tamás lakásához egy kabátot vitt. Mint az aktivista fogalmaz:

„A most létrehozott Szuverenitásvédelmi Hivatal ugyanúgy politikai okokból üldözi a magyar állampolgárokat, mint ahogy a rendszerváltás előtt az ÁVÓ vagy a Belügyminisztérium hírhedt III/III-as ügyosztálya is tette”.

Keresztény egy videót is készített az akcióról:

Keresztény Zoltánnak nem ez az első hasonló akciója, Orbán Viktornak például egy szovjet katonai egyenruhát ajándékozott tavaly decemberben.


Link másolása
KÖVESS MINKET: