HÍREK
A Rovatból

Jakab Péter Kövér Lászlónak: „Ma nagyon jól néz ki, a bajusz, a nyakkendő, minden a helyén van”

A Jobbik elnökét ezúttal nem szakította félbe a házelnök, pedig elég élesen kritizálta a kormányt.

Link másolása

Jakab Péter, a Jobbik elnöke hétfőn, a parlamenti ülés előtt azt ígérte Facebook-oldalán, hogy fel fog szólalni napirend előtt, és ha Kövér László, az Országgyűlés elnöke is ott lesz, akkor olyat fog neki mondani, amit még soha.

A házelnök jelen volt az ülésen, de még mielőtt Jakab felszólalhatott volna, Kövér figyelmeztette, hogy ha megint megszegi a szabályokat, szankcionálni fogja.

A jobbikos politikus ezután ezzel indította beszédét:

„Nagyon sajnálom, hogy múlt héten nem tudtunk személyesen találkozni, de most azt kell, hogy mondjam, hogy ma nagyon jól néz ki, házelnök úr! Komolyan mondom, a bajusz, a nyakkendő, minden a helyén van. Az ülésvezetés tényleg remek, úgyhogy ha az idegrendszer is bírja a nyomást, akkor szerintem vágjunk is bele.”

Hozzátette azt is, hogy ha valamilyen okból kifolyólag most sem mondhatja el a mondandóját a parlament falain belül, akkor a falakon kívül fogja, ahogy azt már korábban is tette. (Itt vélhetően arra gondolt, amikor fényfestéssel vetítette a Parlament falára azt, hogy "Fizessenek meg a tolvajok!", rajta Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc képével).

„Mindenkinek joga van tudni, hogy kik tették tönkre ezt az országot, és hogy mi vár a tolvajokra, ha mi jövünk. Fizetni fognak, Önök is, minden aljasságért, amit elkövettek a nemzet ellen. Úgyhogy azt ajánlom, jól gondolják meg, hogy mihez kezdenek a hatalommal a hátralévő néhány hónapban” - mondta.

Ezután arról beszélt, hogy már a „fideszes alkotmánybíróság is kimondta”, hogy a rabszolgatörvény alkotmányellenes, ezért most szeretné tudni, hogy mi következik, várható-e újabb alaptörvénymódosítás. Majd a jövő évi költségvetést kritizálta, pontosabban azt, hogy még több adót vetne ki a kormány.

"Már ne haragudjanak, de mire fel akarnak még több bőrt lehúzni a magyar emberekről? Mire fel? Hát nincs már bőr rajtuk!"

- jelentette ki.

Elmondta, hogy a magyarok 40 százalékának csökkent a jövedelme, és több mint 2 millióan élnek a létminimum alatt, közel 1 millió nyugdíjasnak kell kevesebb mint 100 ezer forintból kijönnie a statisztikák szerint. Eközben pedig például a zöldség és a csirkehús ára is jelentősen emelkedik, miközben a fizetések és a nyugdíj jóval kisebb mértékben nő. „Nesze neked jólét, ugye?” - fűzte hozzá.

Arról is beszélt, hogy megkérdezett egy mentőst, hogy mennyit keresnek most, miután a kormány megemelte a fizetésüket és kiderült, hogy túlórával és éjszakai pótlékkal együtt mindössze 240 ezer forintot keres.

Azt is kiemelte, hogy míg például a győri Audi-gyárnak 1,2 milliárd forintos támogatást adott a kormány annak ellenére, hogy maga az Audi vezérigazgatója mondta, hogy ők túlélik a válságot támogatás nélkül is, addig a kis- és középvállalkozók semmilyen érdemi támogatást nem kapnak.

Önök adni nem adnak semmit a népnek, csak elvesznek. Még több pénzt, még adót. Igazi uzsorások maguk egytől egyig

- szólt be a kormánypártiaknak.

Jakab nem érti, miért mondta azt nemrég Varga Judit igazságügyi miniszter, hogy 2030-ra Magyarország az Európai Unió egyik legjobban élhető országa lesz, hiszen „30 éve mást se hallunk”. Szerinte viszont még több adóval, még magasabb árakkal, még gyengébb forinttal nem lehet nyugati életszínvonalat teremteni. Úgy véli, ez csak akkor lehetséges, „ha Önök eltűnnek a közéletből és megfizetnek mindenért [...], akkor lesz újra remény arra, hogy ez az ország megkapja azt, amire 30 éve vár: a szabadságot és a jólétet”.

Kövér László ezúttal nem szakította félbe a Jobbik elnökét, amire mostanában nem volt példa. A kormány részéről Dömötör Csaba államtitkár reagált, aki szerint Gyurcsány Ferenc rendkívül méltatlan szerepet osztott Jakabra, ugyanis "gyűlöletserkentő provokátorrá" nevezte ki. „Mindig van új produkció” - fűzte hozzá.

Nehezményezte, hogy Jakab nemrég egy beszélgetős műsorban arról beszélt, hogy a vidéki szavazók tájékozatlanabbak, nem nagyon olvasnak programokat. Dömötör - aki maga is vidéken nőtt fel - számon kérte a jobbikost, hogy „micsoda lenéző vidékezés ez”.

Ezután pedig arról kérdezte a politikust, hogy nem kínos-e neki, hogy "posztkommunista jelölteket" támogat az előválasztáson.

"Nem kínos ezt a feladatot végrehajtani? Ha Karácsony Gergelynek egy egész Unicumra volt szüksége ahhoz, hogy ezt megeméssze, akkor könnyen lehet, hogy magának egy egész hektós hordó kell. Ha Rákosi Mátyás élne, akkor maga pár listás helyért még vele is szerepelne közös plakáton"

- mondta.

Végül pedig arra kérte Jakabot, hogy a tolvajozással kapcsolatos állításait „címezze az új főnökéhez”.

Jakab Péter felszólalása a Parlamentben

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Magyar Péter: Kicsit sajnálom, hogy egyes politikusok 2024-ben az Európai unióban meg akarják szabni, hogy hol ki indulhat a választáson
A Demokratikus Koalíció petícióval lehetetlenítené el, hogy a Tisza Párt elindulhasson a XVIII. kerületben a DK-s polgármester ellen, akinek azonban nincs kifogása Magyar Péterék indulása ellen.

Link másolása

Sajnálja, hogy 2024-ben bárki meg akarja szabni, hogy ki indulhat a választáson – így reagált Magyar Péter az RTL Híradójának a 18. kerületben arra, hogy a Demokratikus Koalíció petícióval akadályozná meg, hogy a Tisza Párt polgármesterjelölteket indítson két, most ellenzéki vezetésű kerületben. A mostani DK-s polgármester ugyanakkor azt mondta, minden pártnak joga van indulni a választáson.

„Két olyan kerületben indítunk jelöltet, ahol ellenzéki vezetés van, és két olyan kerületben indít a TISZA Párt jelöltet, ahol kormánypárti vezetés van” – jelentette be pénteken Magyar Péter.

A Demokratikus Koalíció ezután viszont petíciót indított, így akarják elérni azt, hogy ne indítson a Tisza Párt jelölteket az ellenzéki vezetésű kerületekben, veszélyeztetve az ellenzéki polgármesterek újraválasztását.

„Én jó listázást, jó petíciózást kívánok mindenkinek, kicsit sajnálom, hogy egyes politikusok 2024-ben az Európai unióban meg akarják szabni, hogy hol ki indulhat a választáson. Főleg azoktól a pártoktól furcsállom ezt, hogy azt mondják, hogy mi ráindítunk jelölteket az ő jelöltjeikre, akik szinte minden kerületben az ellenzéki pártokra ráindítanak mindenféle megállapodás ellenére”

– fogalmazott Magyar Péter, aki utóbbival a XII. kerületre utalhatott, ahol Élő Norbert fontolgatta, hogy induljon a polgármesteri címért, annak ellenére, hogy az ellenzék előválasztáson eldöntötte, hogy Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt jelöltje lesz az ellenzéki kerületvezető-jelölt.

Pártja petíciója ellenére azonban a XVIII. kerület DK-s polgármestere nem kifogásolja Magyarék indulását. Szaniszló Sándor úgy fogalmazott: „Minden pártnak jogában áll, sőt, minden civil szervezetnek jogában áll választáson elindulni.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter tüntetése előtt egy nappal lekapcsolták azt a webkamerát, ami a teret mutatná
Debrecen minden webkamerája tökéletesen működik, kivéve az az egy, ami a Kossuth teret mutatta. Az kora délután óta semmit sem mutat.

Link másolása

Karbantartás miatt nem látható a Kossuth teret mutató webkamera képe Debrecen honlapján – szúrta ki a KARD Facebook-oldal.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, vasárnap 14 órára a városba tervez nagyszabású tüntetést Magyar Péter. A Tisza Párt politikusának ez lesz az első olyan demonstrációja, amit nem a fővárosba szervez.

A debrecen.hu oldalon szombat este a következő kép látható:

A KARD oldal bejegyzésében azt írja: „Pitiánerség, neved mostantól legyen: ner! Mintha nem lenne majd néhány tízezer telefon amivel videózni és élőzni lehetne.”

A hírre reagált már Magyar Péter is. Ő a Facebookon azt írja: „Orbánék rettegnek…egy nappal a TISZA Párt anyáknapi rendezvénye előtt leállították a debreceni Kossuth téren üzemelő webkamerát. A többi eszköz működik a városban. Miniszterelnök Úr, Nem kell félni, nem fog fájni. Mindenkit várunk holnap szeretettel. Legyünk rengetegen, hogy megremegjenek az debreceni önkormányzat és a Karmelita ablakai.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Kunetz Zsombor: az OMSZ vezetését a mai napon azonnali hatállyal el kell bocsátani – bűncselekmény lehetett nyilvánosságra hozni Magyar Péter adatlapját
Az egészségügyi szakértő szerint az is aggályos, hogy a Bors „megszerezte” a mentősök jelentését, azt azonban nyilvánosságra csak maga Magyar Péter hozhatta volna.

Link másolása

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Bors nyilvánosságra hozta azt a jelentést, amit az Országos Mentőszolgálat munkatársai írtak azon az estén, amikor Varga Judit mentőt hívott férjéhez, Magyar Péterhez. A volt igazságügyminiszter azt állította, hogy akkori párja öngyilkosságot szimulált, üres gyógyszeres levelet tartott maga mellett. Ugyanakkor miután felesége mentőt hívott, azt mondta, nem vette be a gyógyszereket, elment otthonról, és állítólag a közelben várta meg, hogy a mentők távozzanak a házukból.

Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő, a Röntgen blog szerzője szerint már az is kérdéseket vet fel, hogy egy bulvármagazin, hogyan „juthatott hozzá” a mentők jelentéséhez, az azonban szerinte egészen biztos, hogy ezt nem lehetett volna nyilvánosságra hozni.

„Az Országos Mentőszolgálat ezen dokumentuma igen érzékeny személyes- és egészségügyi adatokat tartalmaz, amely tulajdonosa maga Magyar Péter. Rajta kívül senki nem hozhatta volna nyilvánosságra ezen érzékeny adatokat, ez ugyanis bűncselekmény.”

„Éppen ezért az egy dolog, hogy a Bors nevű szennylap milyen jogkövetkezményekkel kell, hogy szembenézzen, de az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) vezetését a mai napon azonnali hatállyal el kell bocsátani!”

– fogalmaz Facebook-oldalán Kunetz.

Hozzáteszi: „az, hogy ilyen érzékeny adatok "kikerülhetnek", vagy "kiszivároghatnak" az olyan jellegű bizonytalanságot szül a társadalom egészében az Országos Mentőszolgálat adatkezelésével és egyáltalán magával az OMSZ-szal kapcsolatban, amely nem tolerálható. Hogyan bízhat ezek után bárki is az Országos Mentőszolgálat biztonságos adatkezelésében?”

„Ezen adatok megőrzését hosszú évekig biztosítania kell minden egészségügyi szolgáltatónak, így ilyen adatbiztonság mellett bárkiről bármikor bármi kiderülhet, ha az éppen valakinek a érdekében áll.

Éppen ezért elengedhetetlen, hogy egy ezt a komoly incidenst azonnal kivizsgálják, és az Országos Mentőszolgálat vezetőjét haladéktalanul elbocsássák!” – fogalmaz az egészségügyi szakértő.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Kunhalmi Ágnes meg akarta kérdezni Magyar Pétert, miért osztja meg az ellenzéket, de aztán inkább nem ment oda hozzá
Azt mondta, Magyar Péter nem akart vele beszélni, ő meg nem akarta zavarni a Tisza Párt politikusát.

Link másolása

Ahogy arról korábban írtunk: a Demokratikus Koalíció (DK) petíció indításával akarja megakadályozni, hogy a Tisza Párt elinduljon két olyan kerületben, ahol jelenleg DK-s a polgármester. Magyar Péter az egyik ilyen helyen, a XVIII. kerületben azt mondta az RTL Híradójának: nem érti, hogyan lehet az, hogy egy párt el akarja dönteni egy másikról, hogy indulhat-e a választáson.

A Lőrinc piacon reggel akkor bolydult fel az élet, amikor megérkezett Magyar Péter. A politikus a Tisza Párt aláírásgyűjtő pultjához érkezett. Magyar Péter érkezését alig néhány méterről figyelte Kunhalmi Ágnes az MSZP társelnöke és Szaniszló Sándor, a kerület jelenlegi, DK-s polgármestere is.

Kunhalmi Ágnes a helyszínen azt kérdezte: „Miért akarja itt megosztani a szavazatokat?” Igaz, nem Magyar Pétertől, hanem csak az RTL kamerájának. A szocialista politikus úgy fogalmazott: „Én nem tudom, hogy neki pontosan mi a szándéka, meg mit szeretne, de hogy ez csak a Fidesznek kedvez, abban bizonyos vagyok.”

„Miért nem kérdezi meg tőle? Itt van” – mondta Kunhalminak a riporter.

„Hát nézze, most jöttek 16 évesek az előbb, hogy jöjjön ide hozzám, mert a választókkal beszélgettem, és azt mondta, hogy nem kíván velem beszélni”

– válaszolta a kerület országgyűlési képviselője.

Hozzátette: „Nem engedhetjük meg magunknak, hogy szétvigyük az ellenzéki szavazókat.” A felvetésre, hogy ezeket a kérdéseket Magyar Péternek is feltehetné, Kunhalmi azt válaszolta: „Ó, én nem akarom őt... ha nem akar velem beszélni, én ezt tiszteletben tartom.”

Magyar Péter korábban kékfidesznek nevezte a DK-t, a kerület polgármestere azonban úgy fogalmazott: őt nem zavarja, ha más pártok is elindulnak a választáson.

Az RTL Híradó riportja Pestszentlőrincről

Link másolása
KÖVESS MINKET: