HÍREK
A Rovatból

Heteken belül elindulhat a távozó indexesek új lapja, a Telex


Link másolása

"Az a tervünk, hogy nálunk legyen a döntéshozatali többség. És ha lesz is, mondjuk, befektető, kisebbségi tulajdonos, akkor igyekezni fogunk kizárólag olyan személyt vagy céget társunkká fogadni, akik elfogadják az alapelveinket, az értékeinket, és garantálják, írásban lefektetik, hogy ezekbe a fontos dolgokba, amelyek számunkra az újságírói függetlenséget jelentik, nem szólnak bele"

- fogalmazott.

Szerinte ugyanakkor csak a reklámokból és az olvasói támogatásokból nem fog megélni a Telex, ezért "idővel előfizetéses lapnak kell lennie".

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Elérhetetlenné váltak a Magyar Nemzet, az Origo, a Mandiner és a megyei lapok honlapjai szombat délelőtt
A Mandiner Facebook-oldalán technikai okokra hivatkoztak. Azóta újra elérhetőek lettek.

Link másolása

A Telex szúrta ki, hogy szombat délelőtt elérhetetlenné vált a Mediaworks honlapja, és az általuk kiadott sajtótermékek oldalai sem töltenek be. A technikai fennakadás az összes megyei lapot, a Magyar Nemzetet, az Origót, a Bors Online-t és a Mandinert is érinti.

A Mandiner Facebook-oldalán azt írták, a lap

„technikai okból átmenetileg nem elérhető. Munkatársaink már dolgoznak a probléma elhárításán, köszönjük türelmüket!”.

A problémát azóta vélhetően elhárították, az oldalak újra elérhetőek.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Elutasították az V. kerületben Juhász Péter polgármester-jelöltségét, mert nem volt elég elfogadható ajánlása
Budapest V. Kerület Helyi Választási Bizottsága (HVB) a szükséges 300 ajánlásból csak 259-et fogadott el a politikustól, annak ellenére, hogy több szavazatot adott le. Azonban Juhász Péternek van lehetősége a pótlásra.

Link másolása

Az rtl.hu írta meg, hogy Budapest V. Kerület Helyi Választási Bizottsága (HVB) elutasította Juhász Péter nyilvántartásba vételét jelöltként a június 9-i választásokra. Ugyanis a Momentum, a DK, a Párbeszéd, a Mindenki Magyarországa és a Nép Pártján közös jelöltje ugyan péntekig leadott 304 ajánlást, de azok közül csupán 259 volt elfogadható a szükséges 300 helyett, melyről határozat is született.

Azonban a politikusnak május 6-án 16 óráig van még lehetősége pótolni a hiányzó ajánlásokat.

A RTL felkereste Juhász Pétert, aki elmondta: összegyűjtötte a szükséges ajánlásokat, de azokat részletekben juttatja el a választási irodába. Facebook-posztjában ezt írta:

„Nem mondom, hogy meglesz, mert már megvan. A rosszat akaróknak ne dőlj be. Bevittük az első adagot 2 napja, hogy tudjuk az elutasítási arányt. (Közel 20%). A többi pedig itt van a kezemben, ezeket hétfőn visszük be, ahogy kell. De még hétvégén is utcán leszek, mert élvezem a beszélgetést az itt élő emberekkel."

A V. kerületben az előválasztás során Juhász győzött a helyi ellenzéki frakcióvezetővel, Kovács Alex Gábborral szemben. A ellenzék közös jelöltje a fideszes Szentgyörgyvölgyi Péter kihívója lesz a júniusi önkormányzati választáson.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
A Híradóban kampányoltak a Fidesznek, a Nemzeti Választási Bizottság szerint törvényt sértett a köztévé
A NVB szerint nem jogszerű a híradós tudósításban a kamerába mondani, hogy „Június 9-én csak a béke, csak a Fidesz!”.

Link másolása

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) egyhangú döntéssel részben helyt adott a Momentum kifogásának, akik a azt sérelmezték, hogy a Fidesz politikai kampányreklámjai helyet kaptak a csatorna Híradójában.

Az NVB megállapította, hogy a Duna Médiaszolgáltató Zrt.

az április 27-én és 28-án az M1-en 19 óra 30 perckor kezdődő Híradóban jogosulatlanul tett közzé a Fidesz politikai reklámjának minősülő médiatartalmat.

Ezzel megsértette a választási eljárásból fakadó kötelezettségét, miszerint csak egyenlő feltételek mellett közölheti a jelölőszervezetek hirdetéseit. Az NVB eltiltotta a közmédiát a további jogsértéstől, a határozatot pedig közzé kell tennie a Híradóban is.

Az ellenzéki párt kifogása arra vonatkozott, hogy Vitályos Eszter kormányszóvívő a Fidesz kampányának állásáról szóló beszámolója végén a kamerába nézve azt mondta: „Június 9-én csak a béke, csak a Fidesz!”.

Menczer Tamás, a kormánypárt kommunikációs igazgatója pedig szintén „a kamerába nézve tartott beszédet a hírműsorban”, és úgy fogalmazott: „A tét óriási: háború vagy béke. Védjük meg Magyarország békéjét és biztonságát. Június 9-én csak a béke, csak a Fidesz!”. Mindeközben a párt logója is jól látható volt a beszámolók alatt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Hatalmas tömeg várta Magyar Pétert Rákosmentén, órák alatt összegyűjtötték a szükséges aláírásokat
Magyar úgy tervezte, hogy beszélget pár megjelenttel, de őt is meglepte, milyen sokan várták a XVII. kerületben.
Karkó Ádám - szmo.hu
2024. május 04.


Link másolása

Lapunk is beszámolt róla, hogy Magyar Péter pártja a fővárosban is indít polgármesterjelölteket. A XVII. kerületben Dálnoki Áron indul a Tisza Párt színeiben. A párt szombaton aláírásgyűjtésbe fogott Rákosmentén, ahol néhány órán belül összegyűlt a jelöléshez szükséges aláírás.

Magyar Péter Facebook-posztjában írt a hírről:

Rákosmentén jártam. Úgy terveztem, hogy beszélgetek a pár megjelent emberrel, akik aláírásukkal támogatják Dalnoki Áront, a TISZA Párt polgármester-jelöltjét. Több, mint félezren vártak, a szükséges 300 aláírásnak pedig a többszöröse gyűlt össze néhány óra alatt. Köszönjük!


Link másolása
KÖVESS MINKET: