HÍREK
A Rovatból

Hasonmását vetette be Putyin? Sokak szerint nem lehet ugyanaz a két ember

Szerinted ugyanaz beszélt a néphez kedden és szerdán is?

Link másolása

Mi is beszámoltunk róla, hogy kedden hosszú beszédet tartott Vlagyimir Putyin. Az orosz elnök beszédének talán legnagyobb visszhangot kiváltó része az volt, amelyben kijelentette: országa felfüggeszti az USA-val kötött atomszerződést.

Egy nappal később szintén beszédet tartott az elnök, ám sokan arra gyanakszanak, hogy a két esetben nem ugyanaz az ember szólt a néphez.

A keddi és a szerdai eseményen feltűnően máshogy nézett ki Putyin, ami arra utalhat, hogy legalább az egyik esetben hasonmás helyettesítette.

A második beszédet egyébként a moszkvai Luzsnyiki Stadionban tartották, ahol több tízezer ember tapsolt az orosz vezetőnek, annak ellenére, hogy mínusz 15 fok hideg volt.

Nem először merült fel, hogy Vlagyimir Putyinnak hasonmásai vagy dublőrei vannak. A hírek alapját azok az információk szolgáltatják, amik szerint az orosz elnök súlyos beteg. Az elmúlt időszakban többféle, egyes esetekben végstádiumú rákjáról, szívelégtelenségéről és Parkinson-kórjáról is írtak különböző titkosszolgálati forrásokra hivatkozva.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Egy ausztrál légitársaság légiutaskísérő-egyenruháját viselte a műsorvezető, aki az MTI híreit szidta
Újabb részlet derült ki az adásról, amiben Andor Évának harmadik nekifutásra sikerült elmondania a Szalay-Bobrovniczky Kristóf beszédéről szóló szöveget.

Link másolása

Mint arról korábban írtunk, az esti híradó közben kezdte szidni a TV2 bemondónője, Andor Éva az MTI-t, majd háromszor futott neki egy hírnek, mert nem tudta kimondani Szalay-Bobrovniczky nevét és a „fejlesztés” szót.

Ez az adás a tévé online archívumában is elérhető volt egy ideig, de később törölték a felvételt: műsor közben a bemondónő összesen ötször fut neki két hír felolvasásának és többször is szokatlan kommentárok hallatszanak tőle.

A media1.hu lementette a részletet, itt vissza is lehet nézni.

Az adásról egy újabb részlet derült ki: a 444 olvasója szúrta ki, hogy a műsorvezető a sikertelen hírolvasás közben az ausztrál Qantas légitársaság utaskísérőinek jellegzetes egyenruháját viselte.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Újabb lélegeztetőgépekre írt ki közbeszerzést a honvédség
Miközben több ezer darab lélegeztetőgépet tárolnak jelenleg is egy raktárban.

Link másolása

"Miközben 16000 (!!!) lélegeztetőgép rohad valahol egy raktárban, a Magyar Honvédség újakat akar beszerezni. Az külön bájos, hogy szeptember 22.-én indították meg az eljárást és október 3. az ajánlattételi határidő. Kemény 12 napig várják tehát az ajánlatokat, kicsit sem tűnik úgy, hogy már lezsírozták az egészet" – írja közösségi oldalán Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a közbeszerzés kiírásáról szóló hivatalos oldal linkje mellett.

A képviselő ezzel arra utalt, hogy a koronavírus-járvány idején több ezer darab lélegeztetőgépet vett a kormány, ezek jelentős része pedig jelenleg egy raktárban áll, a tárolásuk százmilliós összegeket émeszt fel.

Hadházy meglepődne, ha kínai gépeket venne a honvédség a mostani vásárlás során, amellyel szerinte beismerik, hogy korábban többnyire "használhatatlan bóvli eszközöket vettünk méregdrágán".


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Novák Katalin: „Elon Musk személyében egy új szövetségesünk lett a családok szabadságharcában”
A köztársasági elnök beszámolója szerint a milliárdos üzletember a kárpátaljai magyarság problémáit is megértette.

Link másolása

Novák Katalin hétfőn posztolt arról, hogy a texasi Austinban találkozott Elon Muskkal, kedden viszont már egy bővebb bejegyzést is közzétett a Facebook-oldalán - szúrta ki a hvg.hu.

„Elon Musk - egy újabb szövetséges a családok szabadságharcában és a békemisszióban”

– írta a köztársasági elnök a közösségi oldalán a posztban, amihez több fényképet is csatolt, amelyek a Tesla austini gyárában készültek.

Novák Katalin hozzátette azt is, hogy:

„Magyarországon kívül is egyre többen látják, hogy a nyugaton beköszöntött demográfiai jégkorszak az általunk megismert világ végével fenyeget.

Hazánk elsőként helyezte a családpártiságot a demográfiai küzdelem középpontjába. Elon Muskkal arról beszélgettünk, mit tehetünk közösen azért, hogy a fiatalok bátrabban merjenek igent mondani a gyermekekre. A gyermektelenség korunk legaggasztóbb jelensége. Elon Musk személyében egy új szövetségesünk lett a családok szabadságharcában, aki ismeri és elismeri Magyarország családközpontú programját.“

A köztársasági elnök leírta azt is, hogy Muskkal hosszan beszélt az ukrajnai háborúról, és egyetértett vele abban, hogy

„mielőbbi tűzszünetre és tartós békére van szükség”.

Annak pedig külön is örül, hogy Musk a kárpátaljai magyarság problémáit is megértette.

A cikk emlékeztet arra, hogy Musk korábban reagált arra az interjúra, amit Tucker Carlson készített Orbán Viktorral, és érdekesnek nevezte, ahogyan Magyarország küzd a demográfiai problémákkal. Ennek a bejegyzésnek az apropóján hívta meg Novák Katalin a Budapesten rendezett demográfiai csúcsra, de a milliárdos nem jött el az eseményre.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Népszava: buborékban tartják egyre több helyen a vendégmunkásokat Magyarországon
Egy-egy cégnél a magyar és az ázsiai munkások gyakorlatilag nem is találkoznak egymással. A szakszervezet szerint később ellentéthez vezethet, hogy a határozatlan időre felvett magyar munkásoktól olcsóbb megszabadulni, mint a határozott időre idehozott külföldiektől.

Link másolása

A Népszava arról ír, hogy egyre több helyen gyakorlatilag buborékban tartják a vendégmunkásokat Magyarországon.

"Különösen igaz ez a minősített kölcsönzőkön keresztül felvett ázsiaiakra, akiknek a munkáltatójuk nem az a cég, ahol éppen dolgoznak. Külön munkásszállásokon helyezik el őket, külön buszokkal szállítják a telephelyre, esetenként külön csarnokban, másik műszakban, más gyártósoron kapnak munkát"

– írják.

Az étkezés is a magyaroktól eltérő időben szerveződik. Egy-egy cégnél a magyar és az ázsiai munkások gyakorlatilag nem is találkoznak egymással. Egyelőre ez a külön buborék a szabadidőben is működik.

"Jelenleg Zalaegerszegen, Sárváron, Pápán, Jászberényben és Győrben vannak a legtöbben. Többnyire határozott időre – 2, 2+1 évre – veszik fel őket, ami rövid időnek tűnhet szakszervezeti szempontból, de a hazai foglalkoztatási viszonyok között ez tartósnak számít, a feldolgozóiparban nem ritka a 30-35 százalékos fluktuáció. Így az ázsiai munkások néhány éves foglalkoztatása munkaadói és szakszervezeti szempontból is tartósnak számít"

– nyilatkozta a lapnak László Zoltán, a főleg feldolgozóipari munkásokat tömörítő Vasas Szakszervezet alelnöke.

Egyelőre csak szórványos jelenség, de később mélyülő ellentéthez vezethet az is, hogy a határozatlan időre felvett magyar munkásoktól olcsóbb megszabadulni, mint a határozott időre idehozottaktól, nekik ugyanis ki kell fizetni a szerződés teljes idejére szóló bért, míg a magyaroknak legfeljebb néhány hónapot – figyelmeztet a Népszava.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk