hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Hadházy: Tiborcz luxusszállodája a járvány alatt is üzemel, hétvégén tele van a parkolója luxusautókkal

A politikus szerint nagyon valószínűtlen, hogy valaki szombat este érkezik a párjával üzletelni vagy okosodni a fővárostól egy órányira fekvő luxuskastélyba.
hirdetés

Tiborcz István luxusszállodája a járvány alatt is üzemel - állítja Hadházy Ákos. A független országgyűlési képviselő legújabb Facebook-bejegyzésében azt írja, hogy több jelzést is kapott arról, hogy

a turai Botaniq hotel parkolója leginkább a hétvégi napokon van tele luxusautókkal a szálloda parkolója, többen képeket is küldtek neki erről. Két hete a kollégája, most szombaton pedig ő is meggyőződött róla, hogy szerinte Tiborcz István szállodája minden jel szerint minden további nélkül üzemel.
"Ottjártamkor is luxusautók álltak a parkolóban, a személyzeti parkolóban is jócskán voltak autók. Egy hölgy és egy úr pedig éppen akkor , szombat este hétkor érkezett a kapuhoz, a portás egy papírlapból (vendéglista) ellenőrizte a nevet, majd a kastély főbejáratához irányította a vendégeket. Az időpontoknak jelentősége van: a rendelet szerint ÜZLETI ÉS OKTATÁSI CÉLLAL ÉRKEZŐ VENDÉGEKET fogadhatnak a szállodák. Nagyon valószínűtlen azonban, hogy valaki SZOMBAT ESTE érkezik a párjával üzletelni vagy okosodni a fővárostól egy órányira fekvő luxus kastélyba. És nagyon valószínűtlen, hogy a hétvégén érkező Porschék, BMW-k, T (Tiborcz) -osztályos Mercik, Teslák tulajdonosainak is pont hétvégén jut eszébe bizniszelni. Persze ha szólít a kemény kötelesség..."

- írja.

A politikus is beszámolt, hogy amikor két hete a kollégája járt ott, "nagy sürgés-forgást, sok autót, a rendezvénysátorban készülődő pincéreket látott, a lomboktól megfosztott fák még engedik a belátást", pedig rendezvénytilalom is van.

Hadházy szombaton este bejelentést tett a rendőrségen a járványügyi szabályok megsértése miatt, a héten megpróbálja megtudni, hogy mire jutott a szerv, milyen oktatás folyik Turán.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Karácsony Gergely: „Nekem egy ilyen hiperpasszív angoltudásom van”

A főpolgármester azt ígérte, a megválasztása után vállalja, hogy angolul tart egy nemzetközi sajtótájékoztatót, amin például bejelenti, hogy a Fudan Egyetem nem fog megépülni.
hirdetés

Karácsony Gergely szombaton jelentette be, hogy indul miniszterelnök-jelöltként az előválasztáson. A főpolgármester hétfőn az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége volt, ahol Rónai Egon kérdésére azt mondta, azért csak most jelentette be az indulását, mert eddig a járvány elleni védekezésre koncentrált.

Karácsony arról is beszélt, hogy nem a személyes ambíció szólt a döntése mellett.

"Nem magam és a hatalom miatt megyek fel és tépem fel az ajtót. Az ilyen típusú vezetést, ami a hatalom megszerzéséről szól, azt már megszenvedtük"

- fogalmazott a főpolgármester, aki azt is hozzátette: azt javasolja Magyarországnak, hogy olyan vezetőt keressen, aki nem erőből akar megosztani, hanem jó szóval egyesíteni.

Azt is elárulta, nagyon sokat beszélt a feleségével arról, hogy induljon-e az előválasztáson, és a felesége hamarabb is jutott arra a következtetésre, hogy ebbe bele kell vágniuk.

Karácsony a kormánypárti össztűz kapcsán azt mondta, ehhez szokva van, tudja, hogy sokkal nagyobb a tét és nagyobb támadások is fogják érni. Szerinte aki ezt a kampányt végig tudja csinálni, az egy erős ember, ezt fogja bizonyítani ez az össztűz, ezért hálás is.

hirdetés

De szóba került a főpolgármester nyelvtudása is. Karácsony azt mondta, hogy az angol egyik speciális szeletét tudja, ami nem feltétlenül mélyebb, mint az általános nyelvtudás, jobban megérti a szaknyelvet, mint a bulvárlapok szövegét.

De a főpolgármester azt is hozzátette:

"Megválasztásom után vállalok egy angol nyelvű nemzetközi sajtótájékoztatót, amelyiken például bejelentem, hogy a Fudan Egyetem nem fog megépülni. (...) Vadul nem kell tanulnom, de próbálom majd kicsit felfrissíteni, nekem egy ilyen hiperpasszív angoltudásom van, most egy kicsit aktivizálom".

A kormánypárti lapok a napokban arról is írtak, hogy milyen tudományos fokozata lehet Karácsonynak, és valóban van-e doktori címe. A miniszterelnök-jelölt erre azt mondta,

soha nem használt ilyen címet, azt állította, hogy egy életrajzában valóban szerepelt doktori cím, de azt nem ő írta.

Azt is megismételte, hogy a doktori iskolából nem rúgták ki, hanem a politikai pályafutása miatt hagyta ott.

Karácsony beszélt arról is, hogy szeretett egyetemen tanítani, és szerinte nem is volt rossz benne, mert több hallgatója nála is sikeresebb lett.

A műsorban a Fudan Egyetem ügye is szóba került, a főpolgármester azt mondta ez is hozzájárult ahhoz, hogy elinduljon az előválasztáson.

"A magyar nép utálja, a Fidesz-szavazók sem értik, hogy kerül ide a kínai kommunista párt egyeteme"

- fogalmazott Karácsony, aki azt is felemlegette, hogy a Diákváros terve politikai táborokon átívelő megállapodás volt, amiből végül egy nagyon kicsi, magyar narancs típusú Diákváros-szerűség maradt a Fudan Egyetem kárára.

A főpolgármester azt mondta, minden lehetséges jogi és politikai eszközt megragad, hogy ne valósulhasson meg ez a projekt. Annak kapcsán, hogy képes lenne-e az Atlétikai VB-t lemondani abban az esetben, ha a Fudan Egyetem megépülne, közölte, hogy képes lenne, de reméli nem kerül rá sor.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

„Mi ezt el akartuk tussolni, mert féltünk a következményektől” - így zsarolták Borkaiékat a hajón készült felvételekkel

A hvg360 cikksorozatának második részéből kiderült, hogyan zsarolták a volt győri polgármestert és Rákosfalvy Zoltánt a hajón készült felvételekkel, és hogyan fizettek 10 milliót a zsarolóknak.
hirdetés

Hétfőn indult a hvg360 cikksorozata a 2019-es önkormányzati választás kampányát meghatározó Borkai-botrány eddig ismeretlen részleteiről. Az első rész a 2018 májusában tett adriai kirándulás eddig nem ismert, pontos részleteit ismertette.

A kedden megjelent második részben pedig Dezső András arról ír, hogyan zsarolták a volt győri polgármestert és Rákosfalvy Zoltánt a hajón készült felvételekkel.

A cikk szerint

Borkai a hajón készült felvételekről először másfél hónappal később Póczik Józseftől, az ETO egykori focistájától értesült.

Póczik József azzal kereste fel Borkait, hogy fotókat látott a hajózásról, és mutatott is párat a polgármesternek, de követeléssel akkor nem állt elő. Póczik először „jobbikos megbízásról” beszélt, később viszont már azt állította, hogy alvilági körökből származnak a képek. Borkai értesítette Rákosfalvy Zoltán a képekről. Póczik felbukkanása után ugyanakkor több hónapnyi csend következett.

hirdetés

Fél évvel később már Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója jelentkezett Borkainál, és kért tőle egy találkozót egy "biztonságos helyen".

A cikk szerint a 2019 februárjában megejtett találkozón a Fradit is vezető Kubatov elmondta Borkainak, hogy focista körökben terjednek a képek a hajótúráról, és videófelvételek is vannak, amiket a pártigazgató is látott.

Kubatov és Borkai találkozója után nemsokkal viszont megjelent két zsaroló – P. Zoltán és J. Zoltán – Rákosfalvy Zoltán irodájában. Utóbbiról az ügyvéd a rendőröknek azt mondta, hogy egy "behajtó kinézetű személy", aki "normálisan fogalmaz, de látszik a stílusán, hogy alvilági személy".

A HVG cikke szerint a férfi elővette azokat a fotókat, amik a hajón készültek, és elmondta, hogy azok az egyik hosztesz készítette. Az ügyvéd szerint a zsaroló azt is elmondta, ő azért jött, hogy "ezek a fotók ne kerüljenek máshová".

"Mi ezt el akartuk tussolni, mert féltünk a következményektől"

– mondta Borkai a rendőröknek, amikor később arról kérdezték, miért nem jelentették fel a zsarolót.

J. Zoltán – legalábbis Rákosfalvy vallomása szerint – 12 millió forintot kért a képekért és azért a pendrive-ért, amelyen a videófelvételek voltak. Rákosfalvy tízmillió forintot ajánlott a képekért és a pendrive-ért, és azt kérte, hozzák oda az irodájába azt a lányt, aki a felvételeket készítette.

Az ügyvéd vallomása szerint hatan – akik ott voltak a hajón, bár a szexben nem mind vettek részt – dobták össze a 10 milliót, mert mindannyian rettegtek attól, hogy eljutnak a felvételek a családjaikhoz.

A HVG szerint Rákosfalvy egy szerződés aláírásához kötötte a pénz kifizetését, ebbe viszont elrejtett egy passzust, miszerint ha a felvételek nyilvánosságra kerülnek, J. Zoltán zsarolást követ el. Miután az ügyvéd megkapta képeket, a pendrive-ot, és a fotókat felvételeket állítólagosan elkészítő nőről, ezeket egy lezárt borítékba tették.

A HVG cikkéből az is kiderül, hogy a Fidesz felső köreiből többen is jelezték Borkainak, hogy tudnak a felvételekről. Például Kósa Lajos és Kocsis Máté is beszélt róluk a polgármesterrel.

Sőt, Kubatov Gábor a találkozóval párhuzamosan a budapesti Fidesz-székházba rendelte Borkait, akinek elmondta, hogy

a történtekről Orbán Viktor is tud, és magánügynek tekinti azt, ami történt.

A polgármester tanúvallomása szerint a pártigazgató akkor úgy vélte, hogy a kampányidőszakban minden bizonnyal előveszik majd a témát, de azzal nyugtatta a polgármestert, hogy ha ki is kerülnek a felvételek, akkor azt a jobboldali sajtóban blokkolni fogják.

A cikk szerint 2019 nyarán Póczik József ismét feltűnt, és egy állítólagos zsarolóra hivatkozva 10 millió forintot kért Rákosfalvytól, ez azonban nem jött már be. Póczik később Borkait is megkereste, de a polgármester - legalábbis a vallomása szerint - azt mondta neki, hogy már nem érdekli a dolog, majd kinyomta a telefont.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Döntött a kormány: május 25-e után lehet ballagásokat szervezni

Egy hétfőn este megjelent rendelet szerint a ballagásokat csak az intézmények nyitott, épületen kívüli területein lehet megtartani.
hirdetés

A ballagási ünnepségek felmentést kapnak a rendezvény- és gyűlésszervezés tilalma alól - derül ki egy hétfő este megjelent kormányrendeletből. Eszerint

az iskolák szervezhetnek ballagásokat május 25-e után, az épületen kívüli területeken.

A ballagáson a meghívott vendégek életkortól, illetve koronavírus elleni védettségtől függetlenül részt vehetnek, azzal, hogy a nevelési, oktatási intézmény zárt részeiben nem tartózkodhatnak.

A rendelet szerint a ballagáson érvényes magatartási szabályokról, a belépés rendjéről, és arról, hogy egy ballagó hány embert hívhat meg a szabadtéri ünnepségre, az intézmény vezetője dönt.

A meghívottak és a ballagási rendezvény résztvevői számára kötelező a maszkviselés. Ez alól kivétel:

• a hatodik életévét be nem töltött kiskorú,

hirdetés

• az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve az autizmus spektrumzavarral élő,

• a ballagó és

• a ballagási rendezvényen fellépő személy.

Az Orbán Viktor által aláírt rendelet május 18-án, vagyis kedden hatályba is lép.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Ezentúl sokkal gyorsabban kiszállítják a termékeket az Aliexpressről Magyarországra

Napi 17 tonna árut képesek Magyarországra szállítani, lecsökkentették a vámkezelési időt is, kifejlesztve egy digitalizált vámkezelő rendszert is.
hirdetés

Elindította a Cainiao az első teherszállító repülőjáratát Kína és Magyarország között, ami lehetővé teszi, hogy az Aliexpress kínai online áruház termékei az eddiginél lényegesen gyorsabban eljussanak a magyar vásárlókhoz, írja a Media1.

Így jelentősen csökken a szállítási idő is, 10 nap alatt az országba juthatnak a rendelt termékek.

A helyi vámhivatallal és logisztikai partnerekkel együttműködve kifejlesztettek egy digitalizált vámkezelő rendszert is, ami az eddigi 1-2 napos vámkezelési időt átlagosan 6 órára csökkenti.

Várhatóan a Cainiao költséghatékony logisztikai kínálata, például 5 dollárért 10 napos kézbesítési szolgáltatás, hamarosan elérhető lesz Közép- és Kelet-Európa országaiban

– közölte William Xiong, a Cainiao exportlogisztikai területének vezetője.

A repülőgépes szállítással napi 17 tonna árut képesek Magyarországra szállítani: jellemzően divattermékek, háztartási eszközök és egyéb elektronikai kiegészítők érkeznek.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: