Gulyás: Nem lép közbe a kormány az üzemanyag drágulása miatt

A miniszter elmondta: a benzinár fő oka az olajár emelkedése, hazánknak ebbe nincs beleszólása. Beszélt az infláció emelkedéséről is.

Link másolása

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón újságírói kérdésre válaszolva beszélt az elszabadult árakról és a magas inflációról is.

A miniszter elmondta:

a kormány azt reméli, hogy a jegybank képes kezelni a pénzromlást a monetáris politika eszközeivel.

Számításuk szerint az infláció átmeneti lesz, hiszen a gazdaságélénkítés inflációs hatással jár, de ez nem egy hosszú távú folyamat. A jelenség okát főleg a gazdaság mélyrétegeiben kell keresni - tette hozzá.

A rendkívül magas üzemanyagárakról elmondta: ezzel kapcsolatban nem hozott döntést a kabinet. Elsősorban azért nem, mert a benzinárat külgazdasági és makrogazdasági folyamatok befolyásolják.

Szerinte egyébként a dráguló nemzetközi olajárak tehetők elsősorban felelőssé a drágulásért, hiszen ma már hordónként 70 dollárba kerül a nyersolaj.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Magyar Péter olyan dologra készül, amit még sosem csinált – a fiatalokat célozza meg vele
TikTok live-ban várja a legfrissebb szavazók kérdéseit. A politikus már korábban regisztrált a platformra.

Link másolása

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a sikeres Facebook-posztok után az Instagramra és a TikTokra is tartalmakat tölt fel Magyar Péter. A TISZA Párt újdonsült politikusa nem csak másolja a tartalmakat, hanem a TikTok-ra külön is igyekszik kontentet gyártani, elsősorban a fiatal generációnak.

Most azonban szintet lépett a videós tartalomszolgáltató használatában:

kedd este 21 órakor élőzni fog a platformon, ahova a követők kérdéseit is várja

– derül ki legújabb Facebook-posztjából.

„Tartsatok velem holnap este 21.00 órakor egy élő, kötetlen beszélgetésre a TikTok-on. Tegyetek fel kérdésetek, szóljatok a legfiatalabb generációnak. Mindenkit várunk szeretettel” – írja a posztjában Magyar Péter.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Megrendezte saját halotti torát a Szamos Marcipán tulajdonosa, hogy lássa, kik jönnének el az utolsó útjára
Kelényi Szamos Gabriellának nem kell a szomszédba menni a fekete humorért. Pedig egyáltalán nincs halálán: bár 75 éves, de tele van tervekkel.
Fischer Gábor - szmo.hu
2024. április 23.


Link másolása

Kelényi Szamos Gabriella, a Szamos Marcipán tulajdonos-vezérigazgatója nem mindennapi ember. Nemcsak azért, mert egy egészen különleges vállalatot vezet, méghozzá családi alapon, hanem nem mindennapi humora miatt is. Mindenesetre, nem így képzeljük el a vállalatvezetőket.

A Blikk írt arról, hogy a nemrég tartott hetvenötödik születésnapja helyett szabályos halotti tort rendezett magának. Az indok is egészen sajátos:

A legszörnyűbb egy temetésen, hogy mindenki hazamegy, a halott meg ottmarad. Ezt szerettem volna elkerülni

Mint kiderült, több mint húsz éve gondolt először arra, hogy semmiképpen nem szeretné, azt, hogy szerettei, a barátai sírva vegyenek tőle búcsút a temetésén. Akkor, ötvenöt évesen arra kérte férjét, hogy temetése után nagy bulit rendezzenek, ahol tombola is legyen. Gabriella már az édesapja, a cégalapító Szamos Mátyás halálakor sem viselte a részvétnyilvánításokat, ezt kivédendő

inkább mindenkinek marcipán rózsát és szívet adott a temetésen.

Férje sajnos öt éve meghalt, őt a Dunába szórták, így rá már nem számíthat, hogy utolsó kívánságát teljesítse. Ezért fogalmazódott meg benne, hogy mielőtt követi majd a Dunába, megrendezné saját halotti torát.

Azt is készséggel elmondta, milyenre sikeredett az előrehozott halotti tor. „Az egyik fiam volt a ceremóniamester. A meghívóban kikötöttem, hogy nem kérek virágot, viszont mindenféle házi készítésű finomságra nyitott vagyok, így hoztak nekem befőttet, lekvárt, sőt, még kolbászt is. A kamrám meg is telt.

Emellett kértem mindenkitől, hogy írjon rólam valamit, és aki megtette, részt vehetett a tombolán.

Ezeket az írásokat azóta összefűztem, és bevallom, lelkileg ebből töltődöm, ebből élek.

Úgy tűnik, szerencsére az igazi temetésre még jó sokáig várni kell. A tulajdonosnő tele van ötletekkel, jelenleg a harminc éves múzeum felfrissítésén dolgozik. Ahogy elmondta, ők sosem a pénzért csinálták a céget, hanem azért, mert azt szerették volna, ha a családjuk minden tagjának olyan munkahelye lenne, ahol meg tudja valósítani önmagát, legyen könyvelő, eladó vagy cukrász, vallotta meg a Blikknek Kelényi Szamos Gabriella.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter: Lengyelországban megnyerték a választást, és másnap kirúgták a közmédia vezetőit, nálunk is ez lesz
A TISZA Párt politikusa egy kampányrendezvényen elmondta, ők is így járnának el a Fidesz propagandagépezetével.

Link másolása

Komlón tartott beszédet és rögtönzött lakossági fórumot Magyar Péter. A TISZA Párt politikusa több olyan dolgot elmondott, amit már országjárása többi állomásán is, majd a közönségből kérdezhettek.

Egy helyi lakos arra volt kíváncsi, hogy Magyar hatalomra kerülése esetén hogyan tudná korlátozni a propagandát. A politikus erre úgy válaszolt: szerinte először nem törvényekkel kell korlátozni, hanem az új többség kialakulásával úgy, vagy még ügyesebben terveznek eljárni, mint a lengyelek.

„Mi történt Lengyelországban? Mindenki meglepetésére Donald Tusk megverte a hivatalban lévő, Orbánhoz hasonló Kaczynski-kormányt, ahol ugyanolyan propaganda volt, mint itt – egyébként Orbántól tanulták. [...]

Megnyerték a lengyel választást, és másnap kirúgták a lengyel közmédia vezetőit.

Lehet azon vitatkozni, hogy ezt jogszerűen tették-e vagy nem. De azt mondták, hogy ahol gyalulnak, ott hullik a forgács”

– tette hozzá Magyar Péter.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Fotó: Orbán Viktor megint egy kisszéken állva kezdte meg a kampányát
Gazdák között, egy magtárban indította be a választási időszakot, és újra székre pattant, csakúgy, mint 2022-ben.

Link másolása

Ahogy korábban írtunk róla: szinte titokban, egy magtárban kezdte meg kampányát a június 9-i választások előtt Orbán Viktor.

A miniszterelnök a meghívott gazdák előtt azt mondta, hogy ő Magyarország történetének első falusi származású miniszterelnöke, így bizton számíthatnak rá. (Az első falusi országvezető mítoszáról egyébként a Telex bebizonyította, hogy nem igaz.)

Most egy, a TikTokra feltöltött videóból kiderült: nem csak Orbán Viktor kampánya, de vele együtt legendás szónoki kisszéke is visszatért.

Mint ismeretes, 2022-ben, a parlamenti választások alkalmával a miniszterelnök számos helyen egy kölcsönkapott székre állva kampányolt vidéki útjai során. Ezen annak idején Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter is élcelődött. Orbán Viktor pedig a választási győzelem után visszaadta a széket Margit néninek, akitől kölcsön kapta azt.

A viktor_a_tiktokon csatornára feltöltött videóban jól látszik, hogy a miniszterelnök újra éles bevetésre küldte a széket:

A teljes videó egyébként itt nézhető meg:

@viktor_a_tiktokon Első állomás: Nemesgörzsöny #orbanviktor #miniszterelnok #follow #fyp #választás #gazda ♬ eredeti hang - Viktor a TikTokon

Ebben Orbán Viktor egy nagyon régi jelmondatot is leporolt. A 90-es évek eleji „Hallgass a szívedre, szavazz a Fideszre!” szlogent alakította át így: „Hallgassanak az eszükre, szavazzanak a Fideszre!”

Link másolása
KÖVESS MINKET: