HÍREK
A Rovatból

Fontos bejelentés a Honvédségtől: vadászrepülők és helikopterek lepik el Magyarország légterét

Emiatt senki ne lepődjön meg, ha szokatlan és erős hanghatásokat tapasztal – nemcsak nappal, hanem éjszaka is!

Link másolása

Május 24. és 26. között a Magyar Honvédség olyan gyakorlatot hajt végre, amelyben kiemelt szerepet kapnak vadászrepülőgépek és helikopterek. Emiatt a lakosság megnövekedett hanghatásokra számíthat – közölte a Honvédelmi Minisztérium.

A honvédség közleményében azt írják, a május végi katonai gyakorlat során merev- és forgószárnyas repülőgépeket is bevetnek a katonák kiképzésének és felkészítésének biztosítása érdekében. Ezért ezeken a napokon Magyarország – elsősorban – nyugati területein megnövekedett hanghatásokra kell számítani a nappali és az éjszakai órákban egyaránt.

Hozzátették: a Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat minden esetben betartja annak érdekében, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
„Biztos, hogy Szilárd nem él, nagyon sajnálom” – megszólalt a Suhajda Szilárd megmentésére felküldött serpa
Mikel serpa beszélt arról is, hogy mi az, amit végül megtaláltak és magukkal tudtak hozni a hegyről.

Link másolása

Mikel serpa, a Suhajda Szilárd megtalálására indított expedíció egyik tagja árult el részleteket a hegyen történtekről a Világgazdaságnak.

„Biztos, hogy Szilárd nem él, nagyon sajnálom”

- mondta a serpa, aki szerint minden tőlük telhetőt megtettek, de nem találták meg az eltűnt hegymászó holttestét.

Egyedül Szilárd sátrát találták meg a 4-es táborban, körülbelül 7950 méteres magasságban. A sátorban sisakokat, kesztyűt és gyógyszereket találtak, amelyeket lehoztak magukkal a hegyről.

Mikel elmondása szerint a mentőexpedíció tagjai jól vannak, azonban nagyon elfáradtak, miután a jellemzően négy napig tartó utat mindössze szűk 20 óra alatt tették meg, ráadásul ezt követően a csúcson még hosszan kutattak Szilárd után.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Diplomáciai botrányt okozott Romániában Novák Katalin egyik Csíksomlyón készült videója
Az eset miatt a román külügyminisztérium felvette a kapcsolatot a bukaresti magyar nagykövettel. A köztársasági elnök nem először keveredett hasonló helyzetbe Romániában.

Link másolása

A román külügyminisztérium felvette a kapcsolatot Magyarország bukaresti nagykövetével a Novák Katalin romániai magánlátogatása során elhangzott „nem megfelelő nyilvános üzenetek miatt” és határozott ellenvetését fejezte ki – írja a Transtelex.

A román külügy többek között a köztársasági elnök Facebook-oldalán közzétett videót kifogásolja, amely mellé a székely himnusz „Ne hagyd elveszni Erdélyt, Istenünk!” sorát idézte Novák Katalin.

A román külügy szerint az ehhez hasonló nyilatkozatok szembe mennek a két ország közötti jószomszédi viszony és együttműködés előmozdítására irányuló szándékkal, amelyet az 1996-ban Temesváron aláírt szerződés, valamint a két ország közötti stratégiai partnerségről szóló megállapodás is szentesít.

Novák Katalin nem először okoz diplomáciai botrányt Romániában, köztársasági elnökként tett első látogatása alkalmával például arról írt közösségi oldalán, hogy államfőként az összmagyarságot kívánja képviselni, ezért számára nincs különbség abban, hogy valaki Magyarországon vagy a határon túl él.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
„Tényleg hagyjuk ezt már” – otthagyta az interjút Göd újonnan megválasztott polgármestere, amikor az akkumulátorgyárról kérdezték
Kammerer Zoltán nem szeretett volna válaszolni a legkényesebb kérdésekre, így arra sem, korábban polgármesterként engedélyezte-e volna a beruházást.

Link másolása

Nem sikerült túl jól Kammerer Zoltán első interjúja, amit gödi polgármesterként az ATV-nek adott. A háromszoros olimpiai és világbajnok kajakos a Heti Napló riporterével ült le, de a Facebookra kikerült vágatlan videó szerint

felállt és otthagyta a beszélgetést, amikor feltettek neki egy kérdést a sok vitát kiváltott gödi akkumulátorgyárral kapcsolatban.

Balogh Judit először a Fideszhez való viszonyáról kérdezte a frissen megválasztott vezetőt. Kammerer elmondta: valóban felmerült, hogy a kormánypárt színeiben legyen polgármester, de ezt végül nem érezte szükségesnek. A Fidesz és az egységes ellenzék sem állított egyébként jelöltet Gödön, a kormánypárt korábban azt közölte: kiváló jelöltnek tartják a volt olimpikont, akit megválasztása esetén segíteni fognak.

Később rátértek a Samsung akkumulátorgyárának ügyére is, ami jó ideje forró témának számít a városban, a helyiek ugyanis jó ideje panaszkodnak a zajra, a környezetszennyezésre és a nagy forgalomra. Erre Kammerer Zoltán úgy reagált:

„A gyár nem jönni fog, hanem már itt van, jelen van, tevékenykedik a városunkban. Be kell tartaniuk mindenféle előírást, és akkor együtt lehet velük működni.”

Balogh ezután emlékeztette a polgármestert, hogy a gyárról már bebizonyosodott, hogy nem tartja be a szabályzásokat: betemették a vízminőség monitorozására való kutakat, amire Kammerer válaszul elmondta, hogy a városnak „saját monitoring kútjai lesznek”.

A polgármester arra nem válaszolt egyértelműen, hogy támogatta-e volna a beruházást, ha korábban is ő vezette volna a várost. Azt viszont elmondta, hogy az előző Samsung-gyár bezárásakor még tüntettek a helyiek, mert féltek attól, hogy mi lesz, ha elmegy az ipar és a munkalehetőség.

Balogh ezután megkérdezte, lehet-e ebben a kérdésben semlegesnek maradni, Kammerer Zoltán ekkor vált idegessé: a mikrofonért nyúlt és felállt:

„Na jó, tényleg hagyjuk ezt már, figyelj, tudom, hogy miről van szó…”

– közölte, majd kisétált a teremből:

Videón az ominózus interjú:

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Sajátos módon kért bocsánatot Sára Botond a józsefvárosi önkormányzattól, arra azonban nem számított, ami végül történt
A budapesti főispán hajnali 4 órakor posztolta a bíróság által meghatározott szöveget, majd néhány óra leforgása alatt még gyorsan kitett hat másik bejegyzést is.

Link másolása

Sára Botond budapesti főispán sajátos módon tett eleget a bíróság kérésének, azonban végül nem egészen úgy sült el a művelet, ahogy azt a fideszes politikus elképzelte.

Történt ugyanis, hogy a bíróság egy korábbi hazugsága miatt arra kötelezte, hogy törölje a Facebook-bejegyzést, amelyben azt állította, hogy „LMBTQ-propaganda” zajlik a józsefvárosi óvodákban és legalább harminc napig nyilvánosan posztolja az alábbi szöveget:

2021. július 22. napján a Facebook oldalamon megjelent írásomban valótlanul állítottam, hogy a józsefvárosi óvodákban hónapok óta LMBTQ-propagandát folytatnak. Ezzel megsértettem a Budapest Főváros VIII. Kerület Józsefváros Önkormányzatának jóhírnévhez fűződő személyiségi jogát, mely jogsértést a bíróság megállapította. A jogsértés miatt ezúton bocsánatot kérek Budapest Főváros VIII. Kerület Józsefváros Önkormányzatától.

Ügyvédje korábban ezzel kapcsolatban arról beszélt, hogy szerinte „a politikusoknak nincs olyan kötelessége, hogy a társadalom tagjait valós, ellenőrizhető és alátámasztható körülményekről tájékoztassák”.

Sára Botond a bejegyzést végül szombaton hajnali 4 órakor tette közzé, azonban nem sokáig hagyta, hogy ez szerepeljen az idővonala elején:

még hat bejegyzést tett ezután közzé fél óránként, köztük egy videót és egy közös képet a család új kutyájával.

A fideszes politikusnak korábban egy hét alatt jött össze akkora posztmennyiség, mint most néhány óra alatt.

A cseles megoldás azonban nem úgy sült el, ahogyan azt Sára szerette volna, hamarosan ugyanis annyi reakció és komment érkezett a bocsánatkérő poszt alá, hogy ezzel sokkal több emberhez jutott el, mintha csak az ilyenkor szokásás módon tett volna eleget a bíróság döntésének.

Ráadásul innentől kezdve minden posztja alatt van legalább egy ember, aki bekommenteli a bocsánatkérést, így még több emberhez fog eljutni az elkövetkező napokban az eltitkolni kívánt szöveg.

(via Telex)


Link másolása
KÖVESS MINKET: