A Rovatból

Félmillió Asus számítógép kaphatott vírust egy automatizált szoftverfrissítő eszközön keresztül


Link másolása

Ma már arra is figyelni kell, hogy a gyártás során használt eszközök is tartalmazhatnak kártékony eszközöket.

Az Asus a hír megjelenését követően közölte, hogy "az érintett Live Update eszközt laptopokkal szállítják, ez biztosítja, hogy a gépekre eljussanak a legújabb illesztőprogramok, firmware-ek. A Live Update szervereket ért kifinomult támadás révén korlátozott számú eszközre juttattak el rosszindulatú kódot, amely egy nagyon szűk és konkrét felhasználói csoportot céloz meg. Az Asus ügyfélszolgálata megkereste az érintett felhasználókat, és segítséget nyújtott számukra a biztonsági kockázatok maradéktalan eltávolításában" - írta az Index.

A gyártó kijavította és bővítette is a Live Update szoftver legújabb, 3.6.8-as verzióját - közölték. A felhasználókat kérik, hogy óvatosságból futtassák le az ellenőrzést.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Összeomlott a költségvetés: április végére összejött az egész évre tervezett hiány
A Pénzügyminisztérium optimista hangvételű gyorsjelentést adott ki, de a számok egészen másról árulkodnak. Elképesztő kamatot kellett fizetni a lakossági kötvényekre, belefulladni látszik a hitelfelvételbe a büdzsé.

Link másolása

Gyorstájékoztatót adott ki csütörtökön a Pénzügyminisztérium (PM) a költségvetés helyzetéről. Ebből kiderül, hogy április végéig az államháztartás központi alrendszere 2597,5 milliárd forintos hiánnyal zárt. Ezen belül a központi költségvetés 2590,6 milliárd forintos hiányt, az elkülönített állami pénzalapok 96,4 milliárd forintos többletet, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai pedig 103,3 milliárd forintos hiányt mutattak.

Április végéig a kamatkiadásokra fordított kifizetések 1507,8 milliárd forintot tettek ki, 632,4 milliárd forinttal többet az előző évi azonos időszaki teljesítésnél. A kamatkiadások év eleji megugrása a lakossági kötvények kamatfizetésében történt változások miatt jelentkezett, mert a Prémium Magyar Állampapír sorozat kamatfizetési időpontja az első negyedévre került.

Éppen egy hónappal ezelőtt derült ki: annyira elszállt az idei hiányterv, hogy az év első három hónapja alatt összejött a tervezett hiány 92 százaléka. A kormány ezért felülvizsgálta az idei évi büdzsét, ám a frissített (közel 4 ezer milliárd forintos) hiánytervnek is 58%-át adta ki akkor az év első negyedének gazdálkodása.

A csütörtökön kiadott gyorsjelentésben beszámolnak arról is, hogy a rezsivédelemmel és közüzemi szolgáltatások támogatásával kapcsolatos kiadások április végéig 540,0 milliárd forintot tettek ki. Meghaladták az egy évvel korábbi kifizetést a nyugellátásokra és a gyógyító-megelőző ellátásra fordított összegek is. Nyugellátásokra 2371,7 milliárd forintot, míg a gyógyító-megelőző ellátásra 872,9 milliárd forintot fordított a költségvetés április végéig.

A bevételeket illetően a PM kiemelte, hogy az alacsonyan tartott adók ellenére az előző év azonos időszakához képest az adó- és járulékbevételek 9,8 százalékkal magasabban teljesültek.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
Fotók: Kis időre a Várba költözött a kínai kommunista diktatúra, kivezényelt rajongók és zászlóerdő várta Hszit
Ameddig lehetett, a Szeretlek Magyarország fotósa bement a Várba, hogy a kivezényelt ünneplő tömeget fotózza. Kissé olyan volt a helyzet, mintha a kommunista Kína egyik szegletében járt volna.

Link másolása

Hszi Csin-ping gépe szerda este landolt Ferihegyen. A kínai elnök péntekig lesz Budapesten, Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó szerda este a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogadta a kommunista diktátort.

Ma reggel mindenki Budai Várnál várta Hszit és kíséretét, hiszen a hírek szerint ott folytatja majd a tárgyalásait, és ott is lesz elszállásolva.

A Várat szinte hermetikusan lezárták, azt sem lehetett tudni, melyik oldalról közelít a kínai elnök és a konvoja majd. Fotósunk azonban tudott képeket készíteni a kivezényelt tömegről, akik vélhetően hazánkban élő kínaiak lehetnek, és rengeteg zászlóval látszólag örömmel várták az elnököt, mintha valahol Kínában lennének éppen.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Kislányokkal fürdött és aludt egy budapesti gyerekotthon nevelője, fideszes javaslatra mégis kitüntettték az igazgatót
Jelentésben tárták fel a visszaéléseit, amiről már a kollégái is tudtak. A rendőrség „bűncselekmény hiányában” mégis lezárta a nyomozást.

Link másolása

A budapesti Cseppkő Gyermekotthon egyik nevelője legalább egy éven át két kislánnyal fürdött és aludt, később fideszes javaslatra mégis kitüntették az intézmény igazgatóját, számol be a Népszava.

Egy külső szakértők által írt, 2011-es jelentés szerint a nevelő

rendszeresen hazavitte a két kislányt, akikkel együtt fürdött, aludt, „birkózott”, és több kollégája már a jelentés előtt hónapokon át tudott arról is, hogy „ölbe veszi, szájon csókolja a lányokat”.

A nevelővel szemben nem indult fegyelmi eljárás, közös megegyezéssel távozott az otthonból, így nincs priusza, továbbra is bárhol dolgozhat.

„Bűncselekmény hiányában” a rendőrség lezárta a nyomozást.

Az intézmény igazgatója, Herczeg Krisztián 2021-ben Bárczy István-díjat kapott a fővárostól, amire Láng Zsolt, a Fidesz frakcióvezetője terjesztette fel „alapos, odaadó és felkészült” munkájáért.

A Népszava szerint Herczeg nem fogadta el a visszaélésről és mulasztásokról szóló jelentést, mert „túlzottan szubjektívnek” találta.

2016-ban ombudsmani vizsgálat is volt a gyerekotthonban, de a jelentés szerint az igazgató nem volt együttműködő:

a gyerekeket játszótérre vitte, hogy a szakemberek ne tudjanak velük beszélni,

a jelentés megállapításait pedig olyannyira sérelmezte, hogy az intézmény jó hírnevének megsértéséért beperelte az ombudsmani hivatalt.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
Kiderült, miről beszélt Hszi Csin-ping és Orbán Viktor Ferihegyen
A kínai elnök Sulyok Tamás és Orbán Viktor meghívására érkezett szerdán Budapestre. A reptéren a miniszterelnök és felesége fogadta.

Link másolása

Hatnapos európai körútjának utolsó állomásaként érkezett Budapestre Hszi Csin-Ping kínai elnök szerdán.

„Elnök úr, professzor asszony, szeretettel üdvözöljük Önöket, köszönjük, hogy hazánkba látogatnak. Meleg barátsággal üdvözöljük Önöket”

– köszöntötte Orbán Viktor miniszterelnök az RTL videóján.

„Örülök, hogy találkoztunk. Hiszem, hogy a látogatás közös erőfeszítéseink révén eredményes lesz közös kapcsolataink fejlődésében”

– válaszolt Hszi, akinek ez az első magyarországi látogatása kínai államfői minőségében.


Link másolása
KÖVESS MINKET: