HÍREK
A Rovatból

Ezekre a határidőkre kell figyelnie Magyar Péternek, ha indulni akar a pártja az Európai Parlamenti választásokon

Magyar korábban azt mondta: megvan a párt, megvannak az alapok, csak taktikai okokból vár a bejelentéssel. A hivatalos kampányidőszak április végén indul, és legkésőbb május 3-ig be kell jelenteni a listákat is.

Link másolása

Az egyetlen kimondott csalódás többek számára az volt április hatodikán, hogy Magyar Péter nem nevezte meg azt a pártot, amit átvéve elindul az EP-választásokon. Szó volt sok mindenről, többek között a jelöltek castingjáról is, de még mindig nem tudjuk, létezik-e egyáltalán szervezet, amit felhasználhat a választásokon való megmérettetésre.

A Magyar Hangnak adott rövid interjújában ugyanakkor arról beszélt Magyar, hogy

megvan a párt, megvannak az alapok, csak taktikai okokból vár a bejelentéssel, mert nem szeretne ellenfelének sok időt adni arra, hogy támadhassa.

Amennyiben ez tényleg így van, akkor sem késlekedhetnek magyarék sokáig a bejelentéssel, ugyanis kevesebb, mint két hét múlva már elindul a kampány.

Nézzük a valasztas.hu alapján, mik a határidők, amikre oda kell figyelni:

  • Kampányidőszak: 2024. április 20-tól június 9-ig, 19:00 óráig tart.
  • Lista bejelentése: Az EP választáson a listák bejelentésének határideje 2024. április 20-tól május 3-ig, 16:00 óráig van meghatározva.
  • Ajánlóív kiadása: Az ajánlóívek kiadásának időszaka szintén 2024. április 20-tól május 3-ig tart.

    Azaz, ha igaz, hogy egy nap alatt össze tudják gyűjteni az aláírásokat az ajánlóívekre, akkor is legkésőbb május elsején célszerű kirukkolni a párt nevével, ahogyan azt a bizonyos castingot is le kell zárni legkésőbb addig. Ha így jár el, még mindig több, mint egy hónapnyi kampányidőszak következhet az akkor már ismert nevű pártnak.

    Link másolása
    KÖVESS MINKET:

  • Népszerű
    Ajánljuk
    Címlapról ajánljuk


    HÍREK
    A Rovatból
    Magyar Péter: Amikor megszületik a gyermek, érdemes bejelentkezni fogszabályozásra, mert 12 év a várakozási idő egy zala megyei édesanya szerint
    Folytatódik a Tisza Párt politikusának országjáró körútja; ezúttal a Pest megyei Pilisvörösvárról jelentkezett be élő videójával.

    Link másolása

    Magyar Péter élő videóban jelentkezett be a Facebookon. Ezúttal a Pest megyei Pilisvörösvárra látogatott el, ahol többek között a hazai orvoshiányról is beszélt.

    „Zala megyében azt mesélte egy édesanya, hogy ha nem tudja megfizetni valaki a magánfogorvosi ellátást a gyerekének, és fogszabályozásra van szüksége, akkor 12 év a várakozási idő. Tehát, ha megszületik a gyermek, és még nem nőttek ki a fogai, érdemes bejelentkezni fogszabályzásra, hogy Magyarországon 12-13 évesen megkaphassa a szükséges orvosi ellátást”

    – magyarázta Magyar Péter pilisvörösvári közönségének, majd hozzátette: ha a beteg túlélte a várólistát és a beavatkozást, akkor a magyar állam biztosít a páciensnek egy kemény zsömlét és két szelet párizsit.

    „Itt tartunk 2024-ben, 40 000 milliárd forint után!” – mondta.


    Link másolása
    KÖVESS MINKET:

    HÍREK
    Megvétózta az ukrán béketervet Szijjártó Péter
    A magyar külügyminiszter szerint fegyverszállításokról való fantáziálás helyett végre igazi béketárgyalásra volna szükség.

    Link másolása

    A magyar kormány megvétózta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervét az Európa Tanács ülésén, Szijjártó Péter külügyminiszter ellenezte, hogy erről tanácsi határozat születhessen.

    „Most 75 éves az Európa Tanács, ez remek platform lehetett volna a béketeremtésre, de az oroszok kizárása után ez a lehetőség itt elveszett” – kezdte Facebook-posztját a magyar külügyminiszter.

    „Fegyverszállítások és nukleáris háborúról való fantáziálás helyett végre igazi béketárgyalásra van szükség. Az igazi béketárgyalás pedig csak akkor jöhet létre, ha minden háborúzó fél ott ül az asztal körül. A Tanács ma is el akart fogadni egy határozatot, melyben csak és kizárólag Zelenszkij elnök béketervét akarta elismerni megfontolandó és támogatandó békeformulaként. Ez számunkra elfogadhatatlan. Mások is készítettek béketerveket, melyek semmivel sem rosszabbak, mint az ukrán elnöké” – írta Szijjártó az ülésről.

    „Kértem, írjuk bele a többi béketervet is az Európa Tanács határozatába. Ezt a többség elutasította. Ezért azt én megvétóztam, így nem lett tanácsi határozat” – zárta posztját a politikus.

    Zelenszkij béketerve az orosz csapatok kivonását, az 1991-es határok visszaállítását és Oroszország által elkövetett jogsértések elszámoltatását tartalmazza, mindez azonban nem találkozik az orosz vezetés elképzeléseivel.


    Link másolása
    KÖVESS MINKET:

    Ajánljuk

    HÍREK
    Megszólalt a rendőrség a Magyar Péter és Varga Judit veszekedéséről szóló anyagakkal kapcsolatban
    Magyar Péter és volt felesége, Varga Judit többször veszekedtek kapcsolatuk során, ám a Tisza Párt alelnöke szerint erőszakot sosem követett el volt feleségén, míg Varga Judit ennek ellenkezőjét állítja.

    Link másolása

    A rendőrség befejezte a vizsgálatot a Magyar Péter és Varga Judit volt igazságügyi miniszter között zajló veszekedések dokumentumai kapcsán – írta meg a Blikk.

    Korábban a TISZA Párt alelnöke azt állította, hogy a dokumentum tartalma hazugság, valamint hogy azt bűncselekmény útján szivárogtatták ki.

    Arról a rendőrségi jelentésről van szó, amely a Varga Judit és Magyar Péter egy 2020-as decemberben történt veszekedéséről szól. A dokumentumból több részlet is nyilvánosságra került, amit először a HVG publikált.

    A sajtómegjelenéseket követően Magyar Péter többször is azt hangoztatta, hogy szerinte meghamisították a szöveget, és a tartalom 90 százaléka hamis, illetve azt is hozzátette, hogy szerint a dokumentum bűncselekmény útján szivároghatott ki.

    Az ORFK sajtóosztálya az esettel kapcsolatban annyit közölt:

    „Az országos rendőrfőkapitány az ügyben belső vizsgálatot rendelt el. A vizsgálatot a rendőrség befejezte, ennek során bűncselekményt nem állapítottunk meg.”

    Viszont, hogy a dokumentumok tartalma az igazságot tükrözik-e, arról egyelőre nem érkezett tájékoztatott a rendőrség.

    Link másolása
    KÖVESS MINKET:


    HÍREK
    A Rovatból
    „Dani most jobban van” – Jó hír érkezett Karsai Dániel állapotáról
    Az alkotmányjogász testvére nyilatkozott Karsai Dániel állapotáról az RTL Házon Kívül című műsorában. Elmondta, hogy Dani leküzdötte azokat a vírusokat, amik akkor támadták. Körülményeihez képest jól van, és jó a hangulata.

    Link másolása

    „Dani most jobban van ahhoz képest, ahogy március végén, április elején volt” – mondta Karsai Péter, Dániel testvére az RTL Házon Kívül című műsorában.

    „Leküzdötte azokat a vírusokat, amik akkor támadták. Körülményeihez képest jól van, és jó a hangulata. Három aktív szakápolója mindig vele van, váltásban, de mellette a családtagok is segítenek neki mindenben”

    – tette hozzá az alkotmányjogász testvére.

    Dani már nem tud olyan minőségű életet élni, mint egészséges korában, megpróbál a lehető legközelebb kerülni korábbi életéhez: Facebook-posztokat ír, vagyis ő maga találja ki azokat, bediktálja őket, és segítői teszik ki helyette.

    A műsorból kiderült az is, hogy az alkotmányjogász egy színdarab megírásába is belefogott.

    Szenteczki Zita rendező kereste fel Karsai Dánielt azzal, hogy színpadra vinné részben saját helyzetét, részben az elmúlást, a halállal való szembesülést.

    Hat színész játszik majd a darabban: Török-Illyés Orsolya, Lőrincz Katalin, Kurta Niké, Gyabronka József, Vizi Dávid és Nagy Márk.

    Link másolása
    KÖVESS MINKET: