FELFEDEZŐ
A Rovatból

Ezek a világsztárok legnagyobb és legdrágább luxusjachtjai

A divattervezőtől a gyerekkönyvek írójáig ezek a hírességek birtokolják a világ legdrágább luxusjachtjait.
Fotó: Wikipedia - szmo.hu
2023. szeptember 20.


Link másolása

Mozi, helikopter és tengeralattjáró is található a hírességek luxusjachtjain, írja a The Sun. A brit lap a Ritzy Charters jachtbérlési szakértőinek segítségével összegyűjtötte a világ legfényűzőbb szuperhajóit, amik a sztárok tulajdonában vannak.

Giorgio Armani és a Main

A 65 méteres szuperjacht büszke tulajdonosa az olasz divatmogul. Armani saját maga tervezte a belső tereket, amit egyszerre akár 14 vendég is megcsodálhat, valamint az ugyanekkora méretű személyzet.

A Main a hírek szerint 64 millió dollárt (23 milliárd forint) ér.

JK Rowling és az Amphitrite

Az Amphitrite előző tulajdonosa Johnny Depp volt, tőle vette meg a hajót a Harry Potter-könyvek szerzője. A csaknem 23 millió dollárosra (8,2 milliárd forint) becsült jachton 10 vendég fér el kényelmesen, akik ha kedvük tartja használhatják a hajóhoz járó szörfdeszkákat, kajakokat és a kisebb vitorlást is.

Ha JK Rowling és családja éppen nem használja az Amphitrite-ot, bárki kibérelheti tőlük heti 90 ezer dollárért (32 millió forint).

Sir Elton John és a Wabi Sabi

A Wabi Sabot az angol énekes saját elképzelései szerint alakították ki. A hófehér, feltűnő jachtot könnyű kiszúrni a tengeren és a kikötőkben is.

Nyolc luxuskabinjában akár 18 vendég is elfér, értéke pedig 29,1 millió dollár (10,4 milliárd forint). A Wabi Sabi fedélzetén többek között vendégül látták már David Walliams komikust és a színész, Aaron Taylor-Johnsont is.

Sean "Diddy" Combs és a Maraya

Több mint tíz éve vásárolta 65 millió dollárért, mai árfolyamon számolva 23,3 milliárd forintért az 54 méter hosszú jachtot az egykor még Puff Daddy néven megismert rapper. A Marayán hat kabinban lehet elszállásolni legfeljebb 12 vendéget, akiket jacuzzis napozóterasz, privát szakács és edzőterem is kényeztet a fedélzeten.

Ha a zenész éppen nem ér rá hajókázni, bárki kibérelheti tőle a jachtot heti 300 ezer dollárért (107 millió forint).

Tiger Woods és a Privacy

Nyolcszemélyes jacuzzi és saját búvárpalack-töltőállomás is található a világhírű golfozó 29 millió dollárt (10,3 milliárd forint) érő luxushajóján. A Privacy-n akár 9 vendég is utazhat, akiknek kéréseit tízfős személyzet lesi.

A jacht csúcssebessége meghaladja a 30 kilométer per órát.

Jeff Bezos és a Koru

Az Amazon alapítójának jachtja lehet a világ második legdrágábbja, ami egy celeb bortokában van. A hajó értéke félmilliárd dollár (179 milliárd forint) lehet. A Y721 néven is ismert Koru egyben a világ legnagyobb vitorlás jachtja, melyet kifejezetten az üzletember számára építettek.

A 18 vendég befogadására képes hajó árában benne volt többek között a medence, a helikopter leszállóhely, a jacuzzi és a motorcsónak is. Állítólag tartozik hozzá egy tengeralattjáró is, de ezt soha nem erősítették meg.

A hírességek közül többek között Katy Perry és Orlando Bloom is nyaralt már a Korun.

Laurene Powell és a Venus

Steve Jobs özvegyéé a negyedik legdrágább celebhajó. A Phillipe Stark által tervezett Venus 120 millió dollárt (43 milliárd forint) érhet.

A 12 fős vendégsereg és 22 fős személyzet számára kialakított hajó számos luxusfelszereltséggel rendelkezik: többek között padlótól a mennyezetig érő ablakokkal és tágas felső fedélzettel. A Venus képes akár 18 csomós (33 km/H) sebességgel is szelni az óceánt.

David Geffen és a Rising Sun

A világhírű filmproducer és üzletember hajóját tartják a világ legdrágább hírességek által birtokolt szuperjachtjának. Geffen még 2010-ben vásárolta meg a Rising Sunt 200 millió dollárért, melynek értékét ma már 590 millió dollárra (211 milliárd forint) becsülik.

A 139 méter hosszú jacht végsebessége elérheti az 55 kilométer per órát is. A fedélzetén található 82 szobában 18 vendéget és 55 fős személyzetet lehet elszállásolni. A hajón kosárlabdapálya, borospince, mozi, helikopterleszálló, spa és úszómedence gondoskodik a kényelemről és szórakozásról.

A cikkünk borítóképén is látható Rising Sunon megfordult már az utóbbi években többek között Leonardo DiCaprio, Oprah Winfrey, Julia Roberts, Steven Spielberg és Barack Obama is.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
Kiderült: ez a testrész árulkodik a férfi nemi szerv méretéről, megdőlt a láb- és kézméret elmélet
Kutatók alaposan megvizsgálták a témát, és kiderítették, hogy az eddigi teóriák hibásak voltak, mert egy egészen más testrész mérete mutatja meg a férfi nemiszerv méretét.

Link másolása

Megcáfolta egy tanulmány a korábbi teóriákat. Sokáig úgy tartották, hogy "nagy láb, nagy pénisz", de a kéz méretből is többen következtetéseket próbáltak levonni.

Japán kutatók azonban most új testrészt találtak: szerintük az orr mérete szorosabb összefüggést mutatott a péniszmérettel.

Vizsgálatuk alapján az derült ki, hogy

a nagyobb orrú férfiaknak átlagosan legalább 5,3 hüvelyk, körülbelül 13,5 centi hosszú volt a pénisze merev állapotban, míg a kisebb orrú férfiaknak 4,1 hüvelyk, azaz 10,4 centi.

A tanulmányt Dr. Rena Malik, egy Beverly Hills-i sebész értékelte a Diary of a CEO podcastnek - írja a The Sun. A szakember szerint a tanulmány megcáfolta a láb- és péniszméret közti összefüggéstt.

Ugyanakkor az is kiderült, hogy harminc év alatt változott a férfi nemiszerv mérete, 25 százalékkal nőtt, így a 12,2 centiről 15,2 centire nőtt.

Aa Basic and Clinical Andrology című szaklapban megjelent tanulmány arról írt, hogy 124 férfi boncolásából származó adatok alapján nézték a nemi szerv és más testrészek méretének összefüggését, és itt is az derült ki, hogy a lábméret nem befolyásoló.

A kutatók szerint már az anyaméhben eldől a pénisz mérete, ami független a férfi korától, magasságától és súlyától.

Dr. Malik sebész szerint a pénisz növelhető, mert megfelelő húzóeszközzel akár két centivel is nagyobb lehet.

Egy másik tanulmány még egy összefüggést talált: az Asian Journal of Andrology című szaklapban publikáltak szerint a férfiak mutató- és gyűrűsujja közötti méretkülönbség is megmutatja, mekkor a férfi pénisze. A dél-koreai Gachon Egyetem munkatársa azt közölte: „A pénisz méretével összefüggést mutat a férfiak gyűrűsujja és mutatóujja közötti hosszkülönbségnek. Adataink szerint minél rövidebb a mutatóujj a gyűrűsujjhoz képest, annál hosszabb a pénisz".

Forrás: RTL.hu


Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
A Rovatból
Figyelték a billentyűzetét, majd kirúgták, miután kiderült, hogy alig dolgozik
Az ausztráliai tanácsadó óránként átsimogatta a billentyűzetet, több napon egyáltalán nem is dolgozott, és néha még a megbeszéléseken sem vett részt. Ezután még neki állt feljebb.

Link másolása

Kirúgtak egy otthonról dolgozó nőt, miután a munkáltatója ellenőrizte a billentyűleütéseit, írja a Unilad. Suzie Cheikho közel húsz évig volt Ausztrália legnagyobb biztosítótársaságának tanácsadója, mielőtt kiadták az útját.

Cheikhót két évvel ezelőtt már figyelmeztette az Insurance Australia Group (IAG), hogy javítson a teljesítményén. Ezután kezdték monitorozni a nő billentyűleütéseit otthoni munkavégzés közben.

Kiderült, hogy a tanácsadó képtelen betartani a vállalt határidőket, nem készültek el a rábízott biztosítási dokumentumok sem, ezután döntöttek az elbocsátása mellett.

Suzie Cheikho munkavégzését 49 napon át figyelte a cég, az eredmények pedig lehangolók lettek. A tanácsadó ebből csak két napon tudott pontosan munkába állni, miközben 29 olyan nap is volt, amikor korábban fejezte be a munkavégzést. A biztosítótársaság adatai szerint négy napon egyáltalán nem csinált semmit, ráadásul a többi napon sem szaggatta szét az istrángot: átlagosan óránként 54 alkalommal nyomott meg valamilyen billentyűt a számítógépén. Csak hogy legyen összehasonlítási alapunk: a cikk előző mondata szünetekkel együtt 216 billentyűleütésből állt.

Amikor mindezzel szembesítették, Cheikho azt mondta: egy percig sem hiszi el, hogy a technológia által mért adatok valósak, és soha nem fordult elő olyan, hogy ne dolgozott volna. Az adatok láttán a nő azt mondta, hogy személyes traumák érték, talán ez befolyásolhatta kedvezőtlenül a munkavégzését és a mentális egészségét. Állítása szerint erről tájékoztatta feljebbvalóit is, majd az orvosnál töltött időt később bepótolta.

Suzie Cheikho a történtek után pert indított volt munkaadója ellen, a pert azonban elutasították. Az ausztrál munkaügyi bíróság megállapította, hogy a nő valóban határidőket hagyott figyelmen kívül, nem vett részt megbeszéléseken, ezen felül gyakran nem volt elérhető sem.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Orbán Viktor elképesztő számot mondott be – nagyon felpörgette a kampányt a miniszterelnök
Ha igaz a miniszterelnök állítása, akkor percenként majdnem négy szelfit készít a kampány során. Ember legyen a talpán, aki tudja vele tartani a tempót.

Link másolása

„Csúcssebességgel robog a kampány: 220 szelfi/óra” – írta péntek délelőtti posztjában Orbán Viktor. A miniszterelnök ennek nyomatékosítására, ha nem is több száz fotót, de tizenegy jobban sikerült képet megosztott a Facebookon, plusz zárásképp két ló is az albumba került.

A miniszterelnöki fotókkal azonban van egy kis gond: ezek még véletlenül sem szelfik. A szelfi, vagyis angol nevén selfie ugyanis egy olyan kép, amit a fotón szereplő személy saját magáról készít. Az Orbán által posztolt képek pontos kategóriája inkább az itthon még kevésbé elterjedt wefie (magyarul talán mifi), ami emberek egy csoportját ábrázolja, akik közül az egyik készíti a fotót.

Mindenesetre a kommentelők közül az egyik kiszámolta, hogy ha stimmelnek a miniszterelnöki számok, akkor Orbán Viktor percenként 3,67 szelfit mifin szerepel. A hozzászóló szerint ilyen tempót diktálva „biztosan érdemben el lehetett beszélgetni az alanyokkal”.

A posztot és a pontatlanul bekategorizált fotókat itt lehet megnézni:

Orbán Viktor egy nappal korábban a TikTokon jelentkezett olyan videóval, amit a Szakma Sztár Fesztivál résztvevőivel készített. A kampányüzemmódba kapcsoló miniszterelnök még egy vagány napszemüveget is felvett a közös fotó kedvéért:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Vérfoltok, összetört autók, sérültek – hajtóvadászatban fogták el a Buckingham-palota elszabadult lovait
Az elszabadult lovak a brit hadsereg egyik legrangosabb ezredéhez tartoznak, amiknek fontos szerepe van állami és közfeladatok ellátásában.

Link másolása

Szerda reggel lovak szabadultak el a londoni Buckingham-palota környékéről – írja a 444. A hatóságok állítása szerint a lovak a brit hadsereg egyik legrangosabb ezredéhez tartoznak, és olyan állami, valamint közfeladatok ellátásában vesznek részt, akár például a koronázás.

A rendőrség és a hadsereg a délelőtt folyamán együttes erővel kutatták fel a lovakat,

amik teljes felszerelésben okoztak károkat a brit fővárosban. Több balesetet is okoztak az elszabadult állatok, egy autó szélvédőjét betörték, legalább négy ember pedig megsérült.

A hatóság közleménye szerint mostanra az összes lovat befogták: kettőt a Limehouse-nál található autópályán. Az egyik lovon súlyos sérülés nyomait fedezték fel, de az összes hátas állatorvosi ellátásban részesül.


Link másolása
KÖVESS MINKET: