HÍREK

Ez volt Áder János utolsó döntése: saját feleségét mentette fel a bírói munka alól

Pont aznap jelent meg a rendelet, amikor lejárt a mandátuma.

Link másolása

Az Alaptörvény 9. cikk (3) bekezdés k) pontja, valamint a bírák jogállásáról és javadalmazásáról szóló 2011. évi CLXII. törvény 90. §-a alapján – az Országos Bírósági Hivatal elnökének javaslatára – lemondására tekintettel dr. Herczegh Anita Katalint 2022. május 9-ei hatállyal bírói tisztségéből felmentem - olvasható Áder János rendelete a hétfőn megjelent Magyar Közlönyben. A távozó köztársasági elnök

ezzel a saját feleségét mentette fel, pont azon a napon, amikor lejárt a második mandátuma is.

Herceg Anita akkor függesztette fel a bírói munkáját, amikor Áder Jánost európai parlamenti képviselőnek választották, és Brüsszelbe költöztek. Előtte a Fővárosi Törvényszék Cégbíróságán dolgozott.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter: Van esélye egy előrehozott választásnak, ha a Fidesz nem megy bele, eltűnnek
Churchillel ellentétben Magyar nem fogna össze az ördöggel. Szerinte Márki-Zay összefogott, és el is bukott emiatt.

Link másolása

Ma délelőtt Battonyán folytatta Magyar Péter országjárását. Körülbelül százfős tömeg előtt beszélt, illetve beszélgetett az ott megjelentekkel.

Amikor a választásokra került a sor, érdekes eszmefuttatásba kezdett.

Én azt gondolom, hogy azért fontos a június 9-i választás, mert ha ott olyan eredményt érünk el, ami a Karmelitából is látszik, akkor még jobban meg fognak rettenni ezek a fideszes bűnözők.

Az ő érdekük is lesz egyébként egy előrehozott választás, az egyetlen esélyük,

hiszen a politikában mindenki tudja, hogy van egyfajta folyamat, a pillanat uralása, ezt ők most elvesztették, és egyre többen ébrednek föl. Nem véletlenül próbálok körbemenni az országba, hogy egyre több emberhez eljussunk. Szerintem van esélye egy előrehozott választásnak, nyilván annak is, hogy kibekkelik ezt a még hátralévő másfél-két évet, de akkor úgy fognak járni, mint a szocialista párt, hogy eltűnnek. Én a helyükben megragadnám az alkalmat.

Többségük nem lesz, de még megőrizhetik a pártjukat.

Egy résztvevő Heller Ágnest idézte (aki Churchillt idézte), aki annak idején azt mondta, hogy még az ördöggel is össze kell fogni, hogy Orbánékat leválthassák (Heller akkor a Jobbikra gondolt).

Erre Magyar így válaszolt:

„Én az ördöggel nem fogok összefogni. Márki-Zay Péter összefogott az ördöggel, nem akarom megnevezni, és szerintem nem ment vele semmire.”

Az idézett rész nem sokkal a videó 29. perce előtt kezdődik.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

A Rovatból
Többéves mélyponton a Fidesz támogatottsága, de még így is biztosan vezet
A párt támogatottsága egy friss felmérés szerint csökkenő tendenciát mutat. Magyar Péter pártját egyelőre még nem tudták mérni.

Link másolása

Az IDEA Intézet jórészt a Magyar Péter által szervezett április eleji tüntetés előtt készítette 1500 fős, az ország teljes lakosságára nézve reprezentatív kutatását, amiből kiderül, hogy

a Fidesz támogatottsága ugyan többéves mélyponton van, még így is magabiztosan vezetik a hazai pártok népszerőségi rangsorát.

A kutatók szerint a kormánypártok 25, a DK pedig 11 százalékon áll a teljes felnőtt népesség körében, míg a Momentum, a Mi Hazánk és az MKKP támogatottsága 5 százalék alá csökkent, Magyar Péter pártját, a Tiszát viszont az adatgyűjtés ideje alatt nem tudták mérni, mert akkor még nem lehetett tudni, hogy melyik formációhoz fog csatlakozni.

Az IDEA Intézet kutatása egyébként 2,3 százalékos hibahatárral dolgozik, tehát az 5 százalék alá mért pártok valójában akár be is juthatnának a parlamentbe a kutatás szerint, ha most tartanák az országgyűlési választásokat.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


A Rovatból
Orbán Ráhel bababoltjának új kihívója lett: Mészáros Lőrinc megvette a Brendont
Újabb tevékenységi körrel bővült a legsikeresebb magyar portfóliója.

Link másolása

„Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100%-os tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi baba áruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek” – jelentette be közleményében a Mészáros Csoport.

Mészárosék szerint az akvizíció célja, hogy a márka magyar kézben maradjon, működése hosszútávon biztosított legyen, és ráadásul „a Mészáros csoportban rejlő lehetőségek kihasználásával jelentős külföldi terjeszkedésbe kezdhessen a már meglévő szlovákiai operációja mellé”.

A csoport ugyan eddig nem foglalkozott babatermékekkel, közleményük szerint az felvásárolt vállalat

„koncepcióját tekintve közel áll az üzletfilozófiánkhoz: prioritást élvez a gyermekek, családok iránti elkötelezettség és felelősségvállalás”.

A harminc éve alapított Brendon tizennyolc üzlethelyiséggel rendelkezik az országban, árbevétele pedig 2022-ben meghaladta a 15 milliárd forintot.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


A Rovatból
Jakab Péter csontkovácsnak állt: gerinckiegyenesítést ajánl Magyar Péternek
„Há’ nem bekóstolt Magyar Péter? De, bekóstolt” – mondja videójában a Nép Pártján elnöke, aztán nincs megállás a beszólásban.

Link másolása

A Nép Pártján elnöke, az exjobbikos Jakab Péter videóüzenetben osztotta ki Magyar Pétert, miután az szóvá tette, hogy Jakab a 2022-es országgyűlési választáson való ellenzéki összefogással „cserbenhagyta a vidéket”.

„Na ide figyelj, te NER-es kóbor lovag! Tudod, én 2022-ben, 2018-ban, de még 2014-ben is küzdöttem az Orbán-rendszerrel szemben. Igen, olyan eszközökkel, amelyek éppen rendelkezésemre álltak” – kezdte bejelentkezését Jakab, hozzátéve, hogy mindeközben Magyar túlárazott közbeszerzéseket írt alá.

„Részt vettél a NER építésében, asszisztáltál ahhoz, hogy a feleséged közreműködésével lehallgassanak embereket, leépítsék Magyarországon a jogállamiságot, most pedig azt mondod, hogy én cserbenhagytam a vidéket, miközben te részt vettél a haverjaiddal együtt a vidék kifosztásában? Na, álljon már meg a menet! Szóval, tudod, én jelen pillanatban is egyenes gerinccel tudom járni a vidéket”

– folytatta Jakab, majd felajánlotta, hogy ők ki tudnák egyenesíteni Magyar Péter gerincét is.

Mindezt egy vádalku keretei közt képzeli el Jakab:

„Tudod, ez azt jelenti, ha feldobod a fideszes haverjaidat, akkor te kevesebb büntetéssel fogod megúszni. Ezt tudjuk neked felajánlani. Ha komolyan gondoljuk az elszámoltatást, nyilván te komolyan gondolod az elszámoltatást, akkor te sem lehetsz kivétel, ugye? Ez így rendben van?”


Link másolása
KÖVESS MINKET: