HÍREK
A Rovatból

Karácsony Gergely: „Nem akarunk komp-ország lenni, ki akarunk kötni biztonságban a nyugati parton”

'Ha kell, odaláncoljuk magunkat, ha kell sátortábort építünk, de ez a terv nem fog így megvalósulni' - mondta Jámbor András a tüntetésen.

Link másolása

Mint arról mi is hírt adtunk, nagyszabású, de különleges járványügyi szabályok mellett megtartott tüntetést szervez e hét szombatra Jámbor András a Mérce korábbi főszerkesztője, a Szikra Mozgalom VIII-IX. kerületi országgyűlési képviselőjelöltje a Fudan Egyetem budapesti kampusza elleni tiltakozásul.

Több ezren érkeztek a Kossuth térre, ahol a felszólalók közül az első Jámbor András, aki az esemény fő szervezője volt.

VIDEÓ: Beszédek a Fudan Egyetem elleni tüntetésen

Jámbor András volt az első felszólaló. Köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették az esemény megszervezését. Elmondta, hogy sikerült "kicselezni" a kormányt, hogy összejöhessen a demonstráció.

"Én Józsefvárosból jövök, és olyan választókerületben indulok, amelynek része Ferencváros nagy része is. Aki itt él, az tudja, hogy nem a jövő, hanem a jelen a folyosók végén lévő vécé" - emlékeztetett arra, hogy a kerület egyik nagy problémája a lakhatás.

A Fudanról is beszélt, szerinte az a baj, hogy a 12 ezres magyar kollégiumi hely helyett kínai elitegyetemet akarnak építeni.

Megígérte, hogy megakadályozzák ezt a beruházást, ha kell odaláncolják magukat, vagy sátortábort építenek.

Jámbor úgy vélte, hogy hazudnak azoknak, akik azt mondják, Orbán vagy Gyurcsány a kérdés. "A kérdés az, hogy jövőre Robin Hoodként visszaszerezzük-e az Orbán oligarchái által elrabolt pénzt, hogy azt visszaforgassuk a köz javára".

"Az az álmunk, hogy egy kétgyerekes család is tudjon olyan lakásba költözni, amelyben elférnek" – mondta.

Beszéde végén felhangzott a korábban már sokszor hallott: "Orbán takarodj!". A műsorvezető meg is jegyezte: "De régen hallottuk".

Berecki Áron, a Hallgatói Szakszervezet közölte: "A Diákváros a miénk, a szabad lakhatás a miénk". Beszédében elmondta, hogy komoly gondot jelent a válság miatt a munkalehetőség, és súlyos a lakhatási válság is. Szerint a magyar kormány a magyarok generációit veri adósságba, és a magyar diákság helyett a csúcselitnek építenek egyetemet.

A lakhatási szervezetek nevében egy diák és egy hajléktalan szólalt fel. Gede Márton és Őze Sándor is a lakhatási problémákról beszélt, arról, hogy mennyire kiszolgáltatottak. Pedig a lakhatás alapvető emberi jog.

"Pusztító, hogy a lakhatásra adott támogatások közül az kapja a legtöbbet, aki amúgyis vagyonos"

- mondta Őze, mert szerinte a családosoknak adott lakhatási támogatások alapvetően nem a legszegényebbeknek szólnak. Követelik, hogy vonják vissza a bérlakások eladását és építsenek új bérlakásokat. "Lakhatást, demokráciát, jogállamot" - mondták a végén.

Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere először azt kérte, hogy mindenki emelje fel a kezét és tábláját, hogy elkészülhessen 2021 első szabad szelfije. A Fudan Egyetemről elmondta, hogy a kínai tervezethez képest a magyar kormány jóval nagyobb költségvetéssel számol. "Ezt mind el akarják tenni" - mondta. Ehhez pedig keleten találtak maguknak partnereket. Ezért áldozzák be a magyar diákságnak szánt városrészt. "Kedves Fidesz-szavazók, kedves KDNP-tömegbázis! Orbán ma szélsőjobboldali és a Felcsútnak szurkol - mondta Orbánról, aki kezdetben "liberális és ateista volt és az Újpestnek szurkolt" - üzente, hozzátéve: a kormánypárti szavazótábor Orbánt a pálfordulásaival együtt szereti. Miközben a parlamentben kommunistáznak, akkor Orbán olyan egyetemet tervez, ahol a kínai kommunista pártra kell felesküdni.

Az Országháznál 10-szer nagyobb lenne a kínai egyetem, és Kína a saját trójai falovát ráadásul magyar pénzből építi meg.

"Orbán Viktor minden képzeletet felülmúló vagyonnal a zsebében fog megbukni" - mondta Baranyi. De tudjuk, hogy ha erőt látnak, akkor meghátrálnak - közölte. Világos üzenetet kell küldeni, ezért azt kérte, hogy minél többen szavazzanak a kínai egyetemről szóló konzultációban, minél többen jelöljék be a négy nemet. Ezzel tudnak úgy üzenni, hogy azt Felcsúton is meghallják - zárta beszédét a polgármester.

Karácsony Gergely van egy kép, ami sok milliárd embernek az emlékezetében él. "Egy suta kamasz két szatyorral a kezében megállítja a világ egyik legerősebb hadseregét. És elkezdett beszélgetni a tankban ülő katonákkal. Ez a kép jut eszemben, amikor úgy érzem, hogy nincs elég erőm a folytatásra". De van kép arról is, hogy harminc éve diákok tiltakoztak - a mai fideszesek - a kínai erőszak ellen. Most pedig azért vagyunk itt, hogy azokért az értékekért álljunk ki, amikért annak idején tüntettek azok a fiatalok - erősítette meg. De ez a kép is beég majd, amit most lehet látni a téren - ígérte. A képen a fiú a fehér ingével a saját testével állítja meg a hatalmat. "Mi pontosan tudjuk, hogy miért állunk ki, de lesznek sokan, akik tesznek azért, hogy félreérthetővé tegyék ezt. Ezért pontosítani kell: Nem a kínai emberekért tüntetünk. Megvan nekünk a magunk baja a diktátorokkal" - mondta. Legkevésbé sem azok ellen a kínaiak ellen, akik itt élnek velünk - tette hozzá. Mi itt az egyetemekért szoktunk tüntetni - emlékeztetett, utalva a CEU és az SZFE melletti kiállásért. Amit akarunk, az a Diákváros, amit nem akarunk, az a kínai elitegyetem - mondta.

A kínai egyetemi projekt árából segíteni lehetne a szegényeket, de bőven ki lehetne fizetni Jakab büntetéseit.

De sokkal fontosabb, hogy az ország döntsön végre a saját sorsáról,

hogy a "politika végre a mi életünkről szóljon".

A Fudan-ügy a Fidesz végső és erkölcsi öngyilkossága

- közölte. Leleplezi, hogy minden szavuk hazugság, semmi sem szent nekik.

A kormány az uniós segítséget nem fogadja el, de eladósodik, ha orosz vagy kínai hitelről van szó - közölte. Majd arról beszélt, hogy vajon a Fudan Egyetemen azért majd lehet vörös csillag? - emlékezetve rá, hogy a vörös csillagot betiltották.

Most két budapesti polgármester áll ki a vidéki diákokért, hogy legyen nekik Diákvárosuk.

A Fudan-ügy mutatja meg, hogy nincs pusztítóbb, mint a hatalom, ami önmagáért van. A többség helyett a keveseket szolgálja, ami a magánérdeket szolgálja a közérdek helyett - említette Karácsony. Számára felfoghatatlan, hogy mi lett azokból a vidéki fiatalokból, akik Budapestre jöttek tanulni, és még Oxfordba is eljutottak - most öltönyös nagyemberek lettek, jachtoznak és a kínai elitegyetem számára adják oda a vidéki diákoknak szánt helyet.

Végül szólt a Fidesz-szavazókhoz is:

itt fogunk élni együtt, nincs másik hazánk. Biztos, hogy ti ezt akarjátok, az ég szerelmére? Arra kérünk, hogy legalább a Fudan-ügy miatt gondoljatok bele abba, hogy tényleg ezt akartátok? Nem lehet, hogy a politika most csak az egy százalékot képviseli? Gondoljátok át ezt!"

Az a célunk, hogy a kiváltságosok 1 százalékát leváltsuk a 99 százalék - ha úgy tetszik a Fidesz-szavazók - érdekében is. A hatalom embereinél is erősebb az emberek hatalma. Az országnak van miniszterelnöke és nem a miniszterelnöknek országa - mondta.

"Nem akarunk komp-ország lenni, ki akarunk kötni biztonságban a nyugati parton - üzente. A Fudan Egyetemmel kezdjük a hatalom visszaszerzését. Ezzel kezdjük Magyarország visszafoglalását" - ígérte. Ehhez szükség lesz a konzultációra, jön az előválasztás, és készülni kell és el kell menni szavazni majd 2022-ben - sorolta.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Magyar Péter: Semmilyen pozíciója nincs S. Máriának a Tisza Pártban azon kívül, hogy a barátnőm édesanyja
Magyar cáfolta a Metropol állításait, szerinte a cikk 90 százaléka nem is igaz.

Link másolása

A Zala megyei Söjtörön folytatja országjárását Magyar Péter, ahol a 444 gyorsinterjút készített a politikussal.

Magyart reagáltatták a Metropol cikkére is, ami szerint a korábban gazdasági bűncselekmény miatt fegyházbüntetésre ítélt S. Mária különböző gazdasági feladatokat lát el a Tisza Pártban.

„Semmilyen pozíciója nincs az illetőnek. Azon kívül, hogy a barátnőm édesanyja. Egyébként annak a cikknek a 90 százaléka nem is igaz.

Nem megyek bele a részletekbe, feljelentettük a Metropolt, a nyomozóhatóság ki fogja vizsgálni az ügyet. A Metropol megkérdezhette volna az illetőt vagy minket. Ezt természetesen nem tették meg, csak leírták, hogy ő viszi a pártunk gazdasági ügyeit. Ebből egy árva szó sem igaz.”

– mondta a Tisza Párt EP-listavezetője.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter szerint pártjának már másfél millió szavazója van: „Lőtávolság”
„Figyeljék a ma esti RTL híradót!” – írta közösségi oldalán a politikus.

Link másolása

„Figyeljék a ma esti RTL híradót! A legfrissebb felmérés szerint már másfél millió szavazónk van. A 36 éves Fidesz-nek még úgy 2,2 millió. Lőtávolság. Árad a TISZA”

– írta egy magyar zászlós és két szivecskés hangulatjel kíséretében Magyar Péter a Facebook-oldalán.

Arról még csak találgatni lehet, hogy miért is kell nézni ma este a híradót, de az biztos, hogy

egyelőre nem jelent meg olyan felmérés, amely szerint Magyar Péter pártjának másfélmillió szavazója lenne.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Závecz Tibor: Magyar Péter megérkezése mindent felfordított, a rendszerváltás óta az egyik legizgalmasabb kampányt éljük
A közvéleménykutató szerint el kell gondolkodnia a Fidesznek azon, hogy minden rendben van-e a szavazótáborának rétegzettségével.

Link másolása

A közvéleménykutatók az év elején még a világ legunalmasabb kampányára készültek.

"Magyar Péter megérkezése viszont mindent felfordított, tehát nemhogy a világ legunalmasabb kampányát éljük meg, hanem talán a rendszerváltás óta az egyik legizgalmasabbat" - mondta el Závecz Tibor a nemrég készített kutatást követően az RTL Híradónak.

A 40 év alattiaknál a Fidesz elvesztette vezető pozícióját, a TISZA Párt beelőzte a kormánypártot, 23 százalékkal vezetnek a 22-vel szemben.

El kell gondolkodnia a Fidesznek azon, hogy minden rendben van-e a szavazótáborának rétegzettségével. Ilyen nem forult elő 15 éve biztosan, hogy egy párt megközelítette volna a társadalom bármely nagyobb csoportjában a Fideszt - mondta Závecz.

Az előző EP választáson a Momentum volt az új erő, két mandátumot is szereztek. Jelenleg úgy tűnik, hogy nem nekik, hanem a Mi Hazánknak van esélye a bejutásra - derült ki a felmérésből.

A mérés szerint a választók közül 600 ezren bizonytalanok, ők ugyan mennek szavazni, de még nem tudják, hogy kire. Többségük

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Závecz: A 40 év alattiaknál Magyar Péter pártja megelőzte a Fideszt
Kiderült, hogy ha ma lenne a választás, akkor melyik pártok jutnának be biztosan az Európai Parlamentbe, és melyeknek lenne még esélye egy-egy mandátumot elérni. Érdekesen alakult a biztos szavazók összetétele és az aktív bizonytalanok száma is.

Link másolása

A Závecz Research legfrisebb kutatása szerint négy párt(szövetség) képviselői jutnának be az Európai Parlamentbe a június 9-i szavazáson, és még két további pártnak lehet esélye erre – derült ki az RTL megbízásából készített felmérésből.

A május elején készült kutatás szerint a jelenlegi sorrend: a Fidesz-KDNP (39%), a Tisza Párt (26%), a DK-MSZP-Párbeszéd (17%) a biztos részvételt ígérő választók körében

– írja az RTL.hu.

A ZRI Závecz Research Intézet felmérése alapján:

a Fidesz-KDNP európai parlamenti listájának a teljes népességen belül 28 százalékos a támogatottsága, azaz kb. 2,2 millió szimpatizánsa van a kormánypártnak. A Tisza Párt tábora 19 százalékos, azaz 1,5 millióan támogatják Magyar Péter politikai szervezetét.

A DK-MSZP-Párbeszédnek 12 százalék jut, ami kb. 1 millió voksoló. A Mi Hazánk és a Momentum 4-4 százalékkal rendelkezik, azaz kb. 300-300 ezer támogatójuk van. A Kétfarkú Kutyapárt, a Jobbik és az LMP 2-2 százalékot ért el eddig. A Mindenki Magyarországa Néppárt és a Második Reformkor Párt 1-1 százalékon áll.

Az EP-listák között biztos választók közül: a Fidesz-KDNP 39, a Tisza Párt 26 százalékon áll, a DK-MSZP-Párbeszéd pedig 17 százalékon. Az most biztosnak látszik, hogy ezek a pártok képviselőket küldenek az európai parlamentbe.

Esélye van még a Mi Hazánknak is, kisebb valószínűsége van a Momentum és a Kétfarkú Kutya Párt bekerülésének.

A végső eredményt befolyásolja majd a mozgósítás, és a részvételre buzdítás - írja a portál. Most négy nagy táborban 56-59 százaléka menne el szavazni.

Nagyobb feladatot jelent az új szavazók megnyerése, nekik az aktív bizonytalanokat kell meggyőzniük. Ez kb. 600 ezres tábort jelent, elsősorban kisvárosokban és falvakban.

A mostani felmérés szerint a TISZA Párt töb csoportban is elérte a Fideszt, így például a 40 év alattiak csoportjában a Tisza Pártnak 23, a Fidesznek 22 százaléka van. Az érettségizettek körében kb. azonos a két tábor nagysága. A DK-MSZP-Párbeszéd a fővárosban és az idősek körében a legerősebb. A Fidesz a 27%-os átlaga feletti támogatottsággal rendelkezik az idősek és az alapfokú végzettségűek körében - áll a jelentésben.


Link másolása
KÖVESS MINKET: