News here
hirdetés

HÍREK

Büntetőeljárás keretében vizsgálják Homonnay Gergely halálát az olasz hatóságok

A római ügyészség a nyomozás lezárultáig nem ad információt az ellenzéki aktivista halálának körülményeiről.

Link másolása

hirdetés

Az olasz hatóságok egyelőre nem adnak ki semmilyen információt Homonnay Gergely halálával kapcsolatban, mert azt büntetőeljárás keretében vizsgálják – közölte a római ügyészség a titkársága a Telexszel.

A lap azután kereste meg az olasz hatóságokat, hogy még mindig "tisztázatlannak" minősítik az ellenzéki aktivista halálának körülményeit. Az ügyészség azt írta:

„Az üggyel kapcsolatos tájékoztatás iránti kérelmére hivatkozva közöljük, hogy a Hivatal a kért információkat nem tudja megadni, mivel a kérdéses büntetőeljárás jelenleg még nyomozati titoktartás alá tartozik”.

Ezzel tehát hivatalosan is igazolták a büntetőeljárás tényét. A Telex a múlt héten beszélt Homonnay ügyvédjével, Marczingós Lászlóval aki elmondta, nem tud „szinte semmit” az író-publicista halálának körülményeiről, „hiszen folyamatban lévő, komoly eljárásról van szó.” Az ügyvéd óva intett attól is, hogy az olasz sajtóban felröppenő állításokat bárki készpénznek vegye.

Homonnay Gergely január elsején kora délután halt meg egy római klub mosdójában a szíve és keringése leállása miatt. Halálakor közelében állítólag kábítószergyanús port és fiolákat is találtak, ám a sajtóban több ismerőse is megerősítette, hogy nem tudtak arról, hogy fogyasztott volna kábítószert, daganatos megbetegedése óta pedig különösen vigyázott egészségére. A DK aktivistájának Facebookon elhíresült macskáját, Erzsit már hazaszállították Olaszországból, Homonnay egy – szintén macskakedvelő – barátja fogadta be.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Kövér László: „Ezek sátánisták”
„Isten éltesse Gyurcsány Ferencet erőben, jó egészségben, hosszú-hosszú ciklusokon át, az ellenzék vezéreként” – mondta a DK elnökéről.

Link másolása

hirdetés

A Mandinernek adott nagyinterjút Kövér László - szúrta ki a 24.hu. Az Országgyűlés elnöke többek között a Pápán töltött gyerekkoráról is beszélt, elárulta például, hogy rajzfilmrajzoló, hajómérnök és néprajzkutató is szeretett volna lenni, tanár viszont nem.

"Végül az anyukám munkatársa, látva a tanácstalanságomat, azt mondta, jelentkezzem jogra, még akármi is lehetek. Akármi is lettem..."

- fogalmaz Kövér.

Az interjúban arra is kitértek, hogy már Pápán is hallott Gyurcsány Ferencről, tudta, hogy létezik egy ilyen nevű gyerek, mivel a szomszéd kislánynak osztálytársa volt, de számára akkor érdektelen volt.

A Fidesz újabb kétharmados győzelemről azt mondta, őt is meglepte, "dacára annak, hogy januártól kezdve kiolvasható volt a számokból a kétharmados győzelem lehetősége". Arról pedig, hogy többek szerint a Fidesz addig nyer, míg Gyurcsány Ferenc nem vonul vissza, Kövér László azt mondta:

"Isten éltesse Gyurcsány Ferencet erőben, jó egészségben, hosszú-hosszú ciklusokon át, az ellenzék vezéreként".

Kövér az interjúban a rendszerváltó időkről, a Fidesz alapításáról és a Kádár-rendszerről is hosszan beszélt. Szerinte akkoriban mindenkiből "prolit akartak csinálni, ami – a félreértést elkerülendő – nem szociális státusz, hanem mentális állapot. (...) A világ látszólag óriásit változott, de akik totális hatalomra törnek benne, azoknak ma is a tulajdon nélküli, önértékelési képességétől és önbecsülésétől megfosztott, kulturálisan lefelé nivellált tömeg az eszményük."

hirdetés

Később Soros György is szóba került. Kövér úgy gondolja, Soros az ördög egyik küldötte, és szerinte

"ami ma a világban »progressziónak« becézi magát, nem egy ideológiai mozgalom vagy politikai oldal. Ezek sátánisták. Minden, ami a világban valaha gonosz volt, történelmi koronként újabb és újabb formát öltve visszatér: most éppen általuk".

Kövér az interjúban még többek között arról is beszél, hogy szerinte Károlyi Mihály okozta a legnagyobb kárt az országnak, és aggasztónak gondolja, hogy "manapság milyen sok »kis Károlyi Mihály« rohangászik Európában".

Azt is elárulta, hogy a haja hosszának is köze van a politikához, ugyanis, amikor 2006-ban megkérdezték tőle, miért nem vágatja le a haját azt válaszolta: "ha a komcsik nem lesznek hatalmon, akkor levágatom. Ezért nincs hosszú hajam 2010 óta".

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Látogatási tilalmat rendeltek el járványügyi okok miatt a Szent Margit Kórház két osztályán
Nem mondták ki konkrétan, de valószínűleg a növekvő koronavírus-esetszámok miatt zárták le a kórház egy részét.

Link másolása

hirdetés

Ismét látogatási tilalmat rendeltek el a járványhelyzet miatt a Szent Margit Kórházban. Az intézmény hétfőn közölte:

"Tájékoztatjuk a Tisztelt hozzátartozókat, hogy a Szent Margit Kórház Ápolási – Krónikus és Kardiológiai Osztályán 2022.07.04-től járványügyi okok miatt, a betegeink védelme érdekében meghatározatlan ideig tartó látogatási tilalom lépett életbe".

Azt is hozzátették, hogy rendkívüli látogatás indokolt esetben az osztályvezető főorvos írásos engedélyével történhet.

A közleményben arra nem tértek ki, hogy milyen járványügyi okok miatt rendelték el a tilalmat.

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője július 1-jén közölte, hogy az elmúlt hetekben megfordult a koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált új esetek csökkenésének tendenciája.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
412 forint fölé emelkedett az euró, a dollár is 403 fölött
Újabb történelmi mélypontra került a magyar fizetőeszköz az euróval és a dollárral szemben.

Link másolása

hirdetés

Újabb történelmi mélypontra került a forint az euróval, a frankkal és a dollárral szemben, miközben gyengült az euró is a dollárhoz viszonyítva.

Röviddel 10.45 óra után az euró 410,68 forint, a frank 413,83 forint, a dollár pedig 401,19 forint rekordszintre emelkedett.

Percekkel később minimálisan erősödött a forint, az euróhoz képest 410,19-en, a frankhoz viszonyítva 412,93-on állt, a dollárral szemben pedig 400,33 volt a jegyzés.

Az euró mélypontja szerdán eddig 1,023 dollár volt, röviddel 11 óra előtt 1,0242 dolláron állt.

Frissítés: 13 óra előtt az euró a 412 forintos határt is átlépte, a dollárt pedig 403 forint fölött jegyzik.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Egy hét alatt megduplázódott a kórházban lévő koronavírusos betegek száma
Tovább emelkedik a fertőzöttek száma is.

Link másolása

hirdetés

Az elmúlt hetekben már ismét emelkedni kezdett a koronavírusos betegek száma, az emelkedés pedig továbbra sem állt meg - derül ki a koronavirus.gov.hu oldalon közzétett adatokból. A kormányzati portálon szerdán közölték a múlt heti összesített adatokat.

az elmúlt héten 4663 új fertőzöttet igazoltak,

ezzel a járvány kezdete óta 1 932 788-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma.

Meghalt 14, többségében idős, krónikus beteg,

így az elhunytak száma 46 661-re emelkedett.

A gyógyultak száma 1 874 932, az aktív fertőzötteké 11 195.

A kórházban ápolt betegek száma egy hét alatt megduplázódott: jelenleg 488 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük tízen vannak lélegeztetőgépen.

A beoltottak száma 6 411 997, közülük 6 199 038-an a második, 3 884 792-en a harmadik, 305 920-an pedig már a negyedik koronavírus elleni oltást is megkapták

hirdetés

Hangsúlyozták: a kormány továbbra is biztosítja az oltás lehetőségét. A kórházi oltópontokra pénteken 14 és 19 óra között lehet menni időpontfoglalással vagy akár anélkül is - tették hozzá.

A honlapon arra is felhívták a figyelmet, hogy a járvány visszahúzódása és a magas átoltottság miatt júliustól már csak péntekenként van oltás a kórházi oltópontokon, emellett az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, házi gyermekorvostól.

Kiemelték, hogy a vírus a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik.

A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását - tették hozzá.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: