HÍREK

Azok is kaphatnak a kínai vakcinából, akik nem regisztráltak Szerbiában

A 7 milliós országban eddig több mint kétmillióan kapták meg valamelyik vakcina legalább egy adagját.

Link másolása

Azok is kaphatnak kínai oltást Szerbiában, akik nem regisztráltak. Elég, ha személyi igazolványukkal és egészségügyi könyvecskéjükkel megjelennek az oltópontokon.

Szerbiában négyféle oltás érhető el, az amerikai-német Pfizer/BioNTEch, a brit-svéd AstraZeneca, az orosz Szputnyik V és a kínai Sinopharm oltóanyaga. Regisztráció nélkül a kínai oltást kaphatják meg az emberek.

Szerbiában eddig több mint kétmillióan kapták meg valamelyik vakcina legalább egy adagját.

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában hétfőre 4226-tal 516 277-re, Koszovóban 565-tel 77 213-ra, Észak-Macedóniában 541-gyel 112 334-re, Montenegróban 528-cal 83 693-ra, Bosznia-Hercegovinában pedig 1031-gyel 144 049-re növekedett.

A járvány halálos áldozatainak száma az utóbbi 24 órában Szerbiában 25-tel 4709-re, Koszovóban hattal 1706-ra, Észak-Macedóniában 19-cel 3317-re, Montenegróban héttel 1130-ra, Bosznia-Hercegovinában pedig 32-vel 5713-ra nőtt.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Hatalmas meglepetés: Magyar Péterék az összegyűjtött aláírások ellenére sem indulnak el a megyei közgyűlési helyekért
A rövid idő alatt nem tudtak minden jelöltet ellenőrizni, és a politikus szerint sok a Fidesz és az ellenzéki pártok „trójai falova” a Tisza Párt jelöltjei között.

Link másolása

A Tisza Párt mind a 19 megyében összegyűjtötte a megyei közgyűlési helyekért történő induláshoz szükséges sok ezer aláírást – jelentette be Facebook-oldalán Magyar Péter.

Ezután azonban váratlan bejelentést tett:

„A közösségünk vezetése vállalva azt, hogy ezzel sok segítőnknek és támogatónknak is csalódást okozunk, úgy döntött, hogy a TISZA Párt tiszta jövője és a magyarok bizalmának megőrzése érdekében nem indul a megyei közgyűlési listákért, nem ad le a Választási Irodákhoz megyei listákat.”

Az okokról szólva elmondta: „Az utolsó napon nagyon sok olyan jelzést kaptunk, hogy a kiválasztott jelöltek között szinte minden megyében vannak álcivil kormánypárti és ellenzéki pártokhoz köthető trójai falovak, olyanok, akiket szándékosan azért küldtek, hogy ártsanak a TISZA Párt hitelességének, ezzel ellehetetlenítve, hogy minél gyorsabban le tudjuk győzni a NER-t és az azt kiszolgáló ellenzéki pártokat.”

„Sajnos a rendelkezésünkre álló rendkívül rövid idő nem volt elegendő ahhoz, hogy minden jelölt múltját és motivációját tökéletesen fel tudjuk deríteni” – tette hozzá.

A szimpatizánsoknak Magyar Péter az üzente: „Sajnáljuk, hogy ezzel sokaknak csalódást okozunk, de bízunk benne, hogy a nagyobb cél, hazánk mielőbbi visszavétele érdekében mindenki el tudja fogadni a döntésünket. Köszönjük a rengeteg, hazaszerető, becsületes jelölt jelentkezését! A közös munkát mindenképpen folytatjuk”.

Azt is megígérte, hogy a két év múlva tartandó országgyűlési választásokra „a hazájukért dolgozni kívánó szakembereket találjunk és egy ütőképes és ütésálló csapatot” hoznak létre.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
Hszi Csin-ping több száz fős delegációval érkezhet, autója pedig egy rakétatámadást is kibír
Állítólag több száz fős delegáció, magas rangú tisztviselők sora és egy különleges őrezred kíséri majd a Budapestre érkező kínai elnököt. Hszi Csin-ping autója is híres, a limuzint sokszor a kínai Rolls-Royce-ként emlegetik.

Link másolása

Több száz fős delegációval érkezhet Budapestre a kínai elnök szerdán, ezzel párhuzamosan pedig a legmagasabb biztonsági protokoll lép életbe a magyar fél részéről is – írja a Világgazdaság. A lap úgy tudja:

Olyan védelem kíséri – Magyarországra is – a kínai elnököt, amilyenben legutóbb Ferenc pápának volt része.

Nem megerősített források szerint a kínai delegáció több száz főből áll majd, a tagjai között ott lesz Vang Ji külügyminiszter, Lan Foan pénzügyminiszter, Vang Ventao kereskedelmi miniszter, Dzsen Sancsie, a Nemzeti Fejlesztési és Reformbizottságnak elnöke és Ju Csianhua, a Vámügyi Főigazgatóság főigazgatója. Várható, hogy Hszi Csin-pinget felesége, Peng Li-jüan is elkíséri, akár csak Párizsba.

Hszi Csin-ping testőreiről kevés információ lelhető fel. Ezek alapján az viszont megállapítható, hogy a kínai elnök biztonságát a legendás és egyben hírhedt központi őrezred garantálja. Erről a kínai szervezetről azt kell tudni, hogy még 1950-es években jött létre a magas rangú kínai pártvezetők védelmére, beleértve a minisztereket és az államtanács tagjait, valamint az ő családtagjaikat.

De nem csak a kínai elnöki testőrség különleges, hanem a rá vigyázó autó is.

Hszi Csin-ping egy Hongqi N701 limuzint használ – igaz, a külföldi utak során előfordul, hogy az eggyel kisebb N501-et veszik igénybe. Az N701 6 métert meghaladó hosszúsággal rendelkezik, súlya legalább 3,1 tonna és állítólag rakétatámadás vagy vegyi fegyver ellen is védi az utasát. A járműből mindössze 50 darab készült, részletes leírása pedig titkos.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Hibát találtak a matekérettségi egyik feladatában, nem tudni, mi lesz a következmény
A rendelés helyett a krémes szó szerepelt a 17-es feladatban.

Link másolása

A matematikaérettségi egyik feladatában elírtak egy szót - szúrta ki a Redditen valaki.

A 17-es feladat kérdésében a rendelés szó helyett a krémes szó szerepel, eléggé megzavarva a kérdést.

Az áll a feladatban, hogy a cukrászdában szerdánként akciós az isler, a zserbó és a krémes. Később egy mondatban a rendelés helyett a krémes szó szerepel.

A 24.hu az ügyben megkereste az Oktatási Hivatalt is, hogy terveznek-e bármilyen lépést az ügyben.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Udvaros Dorottya a Nemzetiből való távozásáról: Nem is tudom felfogni, hogy lesz egy pillanat, amikor össze kell majd csomagolni
A színésznő 22 év után távozik a teátrumból, mert nem hosszabbították meg a szerződését. Azt mondta, hogy nincs benne harag, vagy kétségbeesés emiatt.

Link másolása

Udvaros Dorottya is részt vett hétfőn a magyar sportolók olimpiai formaruhájának bemutatóján. Itt kérdezte meg a színésznőt a Femcafé arról, hogyan érintette a Nemzeti Színházból való távozása.

„Nehéz erről összeszedetten beszélni, mert valahányszor belépek az öltözőmbe, és ott látom, mondjuk így, idézőjelben, az elmúlt 22 év hordalékát. Az embernek a színház a második otthona. A régi próbacipőim, a régi példányaim, a próbaruhák, a régi plakátok, szóval annyi minden kötődés van. Szerintem még nem is tudom felfogni pontosan, hogy lesz egy pillanat, amikor össze kell majd csomagolni.”

Udvaros Dorottya azt is hozzátette, hogy nincs benne harag, vagy kétségbeesés.

A színésznő múlt héten a Magyar Hangnak adott interjújában beszélt arról, hogy már nem tagja a Nemzeti Színháznak, mert Vidnyánszky Attila igazgató nem hosszabbította meg a szerződését. Udvaros távozása nagy vihart kavart a társulatban, később pedig kiderült, hogy többen is távoznak a teátrumból.

A teljes interjút ITT tudod megnézni.

Link másolása
KÖVESS MINKET: