HÍREK
A Rovatból

Álmában halt meg a kislány, akit lázcsillapítóval hazaküldtek az angliai kórházból

Hailey szülei hazavitték a sürgősségiről a lányukat, azonban másnap reggel már nem élt.

Link másolása

Egy 22 hónapos kisgyermek alig néhány órával azután halt meg, hogy az angliai kórház sürgősségi osztályáról hazaküldték őt. Hailey Thompson szüleinek azt mondták, hogy csak adjanak neki lázcsillapítót - írja a Daily Mail.

Hailey az ünnepek előtt súlyosan megbetegedett, ezért szülei vizsgálatra vitték. A Wigan Infirmary angliai kórházban december 18-án diagnosztizáltak vírust a kislánynál. Ez volt a kórház legforgalmasabb vasárnapja, és egy kritikus balesetet is el kellett látniuk, ezért Haileyt hazaküldték a sürgősségi osztályról.

Szülei a 32 éves Kris Thompson és a 35 éves Iboyla Adam azt az utasítást kapták, hogy adjanak a kislánynak paracetamol tartalmú lázcsillapítót és sok folyadékot. A szülők követték az előírtakat, másnap korán reggel azonban Hailey nem reagált semmire. Apukája megkezdte az újraélesztést, de már késő volt.

A kislány a betegség miatt az éjszaka folyamán meghalt. A szülők azonnal feljelentést tettek, hogy az orvosok nem vették elég komolyan Hailey esetét.

Kris Thompson most válaszokat akar, hiszen nem fér a fejébe, hogyan halhat meg egy egészséges baba álmában.

„Nem tudjuk elhinni, hogy elvesztettük a kislányunkat. Minden olyan gyorsan történt. Valami a testében átvette az irányítást”

- mondta az apuka.

Hailey nagyon szeretett nővérével játszani, közel álltak egymáshoz

Először december elején jártak orvosnál a kislánnyal, amikor köhögött és folyt az orra. Nem vizsgálták meg skarlátra vagy Covidra azonban. Felírtak egy antibiotikumot, viszont ez allergiás reakciót váltott ki nála, így abbahagyták szedését. A szülők egy héttel később egy másik időponton már azt a választ kapták, hogy Hailey-nek antibiotikumok helyett lázcsillapítóra (paracetamolra) van szüksége, mivel vírusfertőzésről van szó.

A 22 hónapos Hailey zihálva és levegőt kapkodva kelt fel másnap reggel, ezért azonnal a sürgősségi osztályra vitték szülei.

Az orvos megvizsgálta Hailey vérnyomását, majd azzal hazaküldte a családot, hogy adjanak a lánynak sok folyadékot és lázcsillapítót, ha pedig három napon belül nem javulna az állapota, hozzák vissza a sürgősségire. Másnap reggelre azonban Hailey már nem élt.

A rendőrség továbbította a részleteket a halottkémnek, azonban a boncolást csak holnap lehet elvégezni, így a házaspárnak pusztító várakozással kell szembenéznie, amíg választ kaphat Hailey halálával kapcsolatban.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Megtalálták a 19 éves Márton holttestét – négy eltűntet továbbra is keresnek a verőcei hajótragédia után
Jelenleg az egységek azért küzdenek, hogy az áldozatok testeit visszaadhassák a családoknak.

Link másolása

Megtalálták a hétvégi verőcei hajóbalesetben eltűnt egyik áldozat holttestét – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Facebookon.

A Rendőrség azt írta: „Ma visszaadta a Duna a verőcei hajóbaleset egyik eltűnt áldozatának a testét. Még négy embert keresünk. Természetesen, amíg eltűnt emberek után kutatunk, mindig van egy utolsó reménysugár, de a tragédia óta eltelt idő miatt bár nem mondjuk ki, tudjuk, hogy jelenleg azért küzdünk, hogy az áldozatok testét visszakaphassák családtagjaik”.

Mint írják: „Kollégáink ezért a baleset óta minden nap, megállás nélkül kutatják a folyót.

Ma, 2024. május 22-én délután, Vác és Sződliget között, a Duna 1675,8 folyamkilométerénél találtak rá egy férfi holttestére.”

„A helyszínen a BRFK helyszínelői szemlét tartottak, majd azonosították az elhunytat. Kollégáink megállapították, hogy a 19 éves férfi a hajóbaleset egyik áldozata. Nyugodj békében Márton! A budapesti rendőrök nevében őszinte részvétünket szeretnénk átadni a családnak!”

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter: A tévévita és a tüntetés 50 méterre lesz az étteremtől, ahol Tiborcz István szokott a Fidesz vezetőivel milliós pezsgőket inni
A Tisza Párt politikusa Kecskeméten azt is közölte: fel fogja jelenteni a közmédia vezetőjét, Papp Dánielt, akinek az irányítása alatt hazudnak róla „reggel, este, délben, minden hullámhosszon”.

Link másolása

Ahogy azt már korábban többször világossá tette, Magyar Péter a jelenlegi feltételek mellett nem megy el vitázni a köztévé műsorába az európai parlamenti képviselőjelöltekkel. Többek között úgy fogalmazott: „Természetesen azokkal a feltételekkel, amiket Papp “Hírhamisító” Dániel és Rogán Antal diktálnak, nem lehet vitát tartani. Az nem vita, hogy a hatalmas tömegbázissal rendelkező és a nulla százalékos pártok vezetőit egyszerre hívják meg és mindenki kap összesen 7 (!) percet, hogy elmondjon egy monológot és aztán 1 percet kap, hogy reagáljon a másik 10 résztvevő által elmondottakra.” A vita helyett inkább annak időpontjában és helyszínén tüntetést szervez, ahova várja pártja szimpatizánsait, és bojkottra szólította fel a többi pártot is. Le Marietta a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) listavezetője már bejelentette, hogy ő sem lesz ott a vitán, és szintén a Várkert Bazár elé várja szimpatizánsait.

Magyar Péter országjárásnak kecskeméti állomásán is szóba hozta az MTVA által szervezett vitát.

„Innen is üzenem Papp 'Hírhamisító' Dánielnek – akinek papírja van róla, hogy hírt hamisít –, hogy az nem vita, amit egy diktátumban nekem és a többieknek elküldött” – fogalmazott. Később hozzátette:

„Ráadásul Dani, vezérigazgató úr, számon kérte a stílusomat. Az a csávó kéri számon a stílusomat, akinek a vezetése alatt három hónapja hazudnak rólam. Reggel, este, délben, minden hullámhosszon. Bűncselekmények sorát követik el. Kedves Dani: fel fogunk jelenteni a választások után. Csak most nincs időnk. Most a miniszterelnököt tudtam egyedül feljelenteni, de te is jössz a sorban.”

A tüntetésről szólva elmondta: „Én odahívtam a barátaimat, sok magyar embert május 30-án 19 órára, ahol a vita lesz. Nem a tévében, mert ott nem merik megtartani.”

„A Várkert Bazárban, ahol a fideszes évértékelő beszédek szoktak lenni, 50 méterre a Felix nevű luxusétteremtől, ahol Tiborcz István szokott a Fidesz vezetőivel milliós pezsgőket inni. Emblematikus hely.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Sulyok Tamás reagált Dobrev Klára súlyos vádjaira – mindent visszautasít
A Sándor-palota közleményében azt írta: a jogi lépéseket is megteszik „a rágalmazóval szemben”. Közölték azt is, az államfő ügyvédi tevékenysége idején mindenben megfelelt a hatályos jogszabályoknak.

Link másolása

[sz]Malinovszki András / Fotó: MTI/Sándor-palota/Érdi Róbert[/caption]

Korábban írtunk róla, hogy Dobrev Klára közölte: „Magyarország köztársasági elnöke ügyvédként magyar termőföldeket játszott át külföldi kézre”, és erre állítólag hosszú idők kutatómunkája után megszerzett bizonyítéka is van.

A Demokratikus Koalíció (DK) EP-listavezetőjének állítása szerint Sulyok Tamás a csongrádi földmaffia egyik kulcsfigurája volt, aki pénzért segítette az ügyleteket. Állítása szerint egy konkrét ügyben egy 103 hektáros területet Sulyok segítségével osztrákoknak játszottak át.

Az ellenzéki politikus vádjaira szerda délután a Sándor-palota reagált. Mint írják: „Dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök több, mint 10 éve nem gyakorolja ügyvédi hivatását. Ügyvédi tevékenysége során mindenben a hatályos jogszabályoknak és ügyvédi esküjének megfelelően járt el. Dr. Sulyok Tamásnak nincsen takargatnivalója. Törvénybe ütköző szerződés megkötésében soha nem működött közre. Az államfő állampolgárként, jogászként, alkotmánybíróként és a testület elnökeként is bízott, és bízik most is a magyar igazságszolgáltatás rendszerében.

Az államfő a mesterségesen felkorbácsolt politikai hangulat ismeretében nem lepődik meg a személyét ért támadáson, egyúttal az elhangzott rágalmakat a választási kampány részének, mindazonáltal rendkívül tisztességtelennek tartja, és határozottan visszautasítja. A rágalmazóval szemben a Sándor-palota megteszi a megfelelő jogi lépéseket.”

Ahogy egy másik cikkünkben írtunk róla, Sulyok Tamás szinte az ügy kirobbanásával egy időben látogatta meg a gyógyíthatatlan betegsége mellett az eutanázia legalizálásáért küzdő Karsai Dániel alkotmányjogászt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
MKKP: Beintünk a köztévé politikai Mónika-show-jának!
Nem vesznek részt az M1 választási vitáján. Alternatív programmal viszont készülnek, ahol mindenki elmondhatja a maga véleményét.

Link másolása

Le Marietta, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) EP-listavezetője nem vesz részt a köztévé listavezetői vitáján – közölte a párt szerdán a Telex szerint.

„Lassan ott tartunk, hogy egyesek vitát akarnak majd rendezni a köztévés vitáról folytatott vitáról, miközben az állami propagandatévé nem is vitát szervez a megszabott körülményekkel, hanem előrehozta a szilveszteri adásból a kabaréműsort, és elvárja, hogy biodíszletként szolgáljunk ehhez”

– indokolta a párt a döntést.

A vita idejére alternatív programmal is készülnek: május 30-án a köztévé adásával párhuzamosan a vita helyszíne, a Várkert bazár elé mikrofonokat és pódiumot helyeznek ki, ahol bárki elmondhatja majd a véleményét az Európai Unió jövőjéről,

„természetesen csak nyolc perces időkeretben, bullshit nélkül”.

Időközben Magyar Péter is bejelentette, hogy a vita idejére, hogy május 30-án este a Várkert Bazár elé tüntetést szervez.


Link másolása
KÖVESS MINKET: