News here
hirdetés

HÍREK

Akár 110 milliót is kaphat egy három gyereket tervező házaspár, ha kimaxolja a családtámogatásokat

Kiszámolták azt is, mekkora összeghez juthatnak a kétgyermekesek, illetve két gyermeket vállalók, és az egygyermekesek, illetve egy gyermeket tervezők.

Link másolása

hirdetés

A három gyermeket tervezők akár 42 millió forintnyi vissza nem térítendő nagy összegű támogatást és 73 millió forintnyi kedvezményes hitelt vehetnek igénybe az évek során egy nettó 100 milliós lakás megvásárlása esetén a Portfolio számításai szerint.

A gyermekes családok és a családalapítás előtt állók minden eddiginél több támogatást kaphatnak a kormánytól:

• felvehetik a CSOK-ot és a hozzá felvehető 3%-os kamattámogatott CSOK-hitelt, a babaváró hitelt, a falusi CSOK-ot,

• csatlakozhatnak a jelzáloghitel-elengedési és a diákhitel-elengedési programhoz

• október 4-től elérhető lesz számukra a Zöld Otthon Program és a keretében igénybe vehető kamatmentes zöld CSOK-hitel, amit a kétgyermekesek 10, a háromgyermekesek 15 millió forintig vehetnek fel

hirdetés

• igényelhetik a nagycsaládosok újautó-vásárlási támogatását, az otthonfelújítási támogatást és a megelőlegezésére február 1-jétől felvehető 3%-os kamattámogatott otthonfelújítási hitelt,

• 2021-től rendelkezésükre áll a lakásáfa-visszaigénylés és illetékmentesség a CSOK-igénylők számára, illetve a tetőtér-beépítésre és emelet-ráépítésre igénybe vehető CSOK.

A portál kiszámolta, hogy

ha egy legalább nettó félmillió forint feletti háztartási jövedelemmel rendelkező, három gyermeket tervező házaspár igénybe veszi az összes családtámogatást, akár 42 millió forint vissza nem térítő támogatáshoz és 73 millió forint kamattámogatott hitelhez is juthat.

Persze nem egyszerre, ugyanis több támogatást - például az otthonfelújítási támogatást vagy a nagycsaládosok újautó-vásárlási támogatását - gyerekekhez kötnek, a felújítási támogatást pedig értelemszerűen akkor igényelhetik, ha már vettek egy ingatlant.

A kétgyermekesek, illetve két gyermeket vállalók nem járnak ilyen jól, mivel nekik a CSOK, a CSOK-hitel, a jelzáloghitel-elengedés és a diákhitel-elengedés összege eleve kisebb, a babaváró hitelt csak 30%-ban engedik el, az autótámogatás pedig nem jár. Az ingatlanfelújítás esetében azonban nincs különbség a háromgyermekesekhez képest, mint ahogy az egygyermekesek esetében sincs.

Nekik maximálisan 20 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatás és 80 millió forintnyi kedvezményes hitel elérhető.

Azok számára pedig, akik egy gyermekkel rendelkeznek vagy egy gyereket terveznek, még kevesebb támogatást kapnak. Esetükben a CSOK csak 600 ezer forint, nincs CSOK-hitel, jelzáloghitel-elengedés és diákhitel-elengedés sem, a születés előtt felvett babaváró hitel 5 éven belül érkező új gyermek esetén ugyan kamatmentes, de semennyit sem engednek el belőle.

Ők 13 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatást és 83 millió forintnyi kamattámogatott hitelt vehetnek igénybe.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Havi 24 millió forintot keres a Puskás Akadémia iráni támadója
Sahab Zahedi az orosz-ukrán háború miatt költözött Magyarországra, ahol hosszabbított csapatával.

Link másolása

hirdetés

A labdarúgó NB I. egyik, ha nem a legjobban fizetett játékosává lépett elő Sahab Zahedi az ukrán tribuna.com értesülései szerint, amiről itthon a Blikk adott hírt.

A lap Viktor Vacko újságíró nyilatkozatát idézi, aki részleteket árult el a perzsa támadó magyarországi szerződéséről. A szakértő úgy fogalmazott: „Sahab a Puskás Akadémia történetében rekordot jelentő szerződést kapott, az egyik legnagyobbat a magyar labdarúgásban”.

Zahebi közel 800 ezer eurót (320 millió forint) fog keresni ebben a szezonban, ez több mint 60 ezer euró (24 millió forint) havonta.

A Zorja Luhanszktól érkezett 26 éves Sahab Zahedi az orosz–ukrán háború után igazolt hazánkba, és az elmúlt idényben 8 mérkőzésen 4 gólt szerzett a felcsúti együttesben, ami nem kimagasló eredmény egy csatártól. A német Transfermarkt által 1 millió euróra (400 millió forint) értékelt támadóra szüksége van a hazai bajnokságban bronzérmes klubnak, mert a Puskás július 21-én már nemzetközi kupameccset játszik. Az Európa-konferencialigában a portugál Vitória SC-hez látogat két hét múlva a csapat.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Lemondott az egészségügyi és a pénzügyminiszter Nagy-Britanniában, veszélyben a kormány
Alakul a kormányválság: mindkettejük bizalma megrendült Boris Johnsonban.

Link másolása

hirdetés

Lemondott kedden Rishi Sunak brit pénzügyminiszter és Sajid Javid egészségügyi miniszter; mindketten a kormányfő, Boris Johnson iránti bizalmuk megrendülésével indokolták döntésüket.

A BBC szakértője, Chris Mason úgy fogalmazott: „Aminek ma este tanúi vagyunk – percről percre a szemünk előtt lejátszódva – az a kormány esetleges összeomlása.”

A lap egy másik politikai szerkesztőjének, Nick Wattnak pedig Johnson egyik legközelebbi szövetségese azt nyilatkozta:

„Holnap ilyenkor mindennek vége lesz. Egyetlen miniszterelnök sem élheti túl két magas rangú miniszter ilyen lemondását.”

A liberálisok és a Munkáspárt vezetői már fel is szólították Johnsont a lemondásra. A Labour elnöke, Keir Starmer azt mondta: „Egyértelmű, hogy ez a kormány most összeomlik.”

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Minden nap elönti a szennyvíz Monorierdő utcáit
A lakók tehetetlenek, a vízügy szerint túlterhelt a csatornarendszer, a polgármester jogi érdekképviseletben gondolkozik.

Link másolása

hirdetés

Hónapok óta szinte naponta tör fel a szennyvíz a Pest megyei Monorierdőn.

A vízügyi cég szerint túlterhelt a rendszer, mivel másfélszer annyian laknak most a településen, mint amikor a csatornarendszer kiépült.

Egyesével mennek a problémás helyekre a szippantós autóval, de lassan haladnak, mert nincs elég emberük. A polgármester jogi érdekképviseletet akar létrehozni, mert egyre többen panaszkodnak neki

„Akár késő este, vagy csak másnap jönnek a hibát elhárítani és addig nem tudnak fürödni, nem tudják lehúzni a mellékhelyiséget, áldatlan állapotok is ki szoktak alakulni”

– mondta el az RTL Híradójának Szente Béla.

Az RTL Híradó riportja Monorierdőről


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Ha azt hitted, már nem lesz rosszabb: a 410 forintot nyaldossa az euró estére
A magyar fizetőeszköz egyetlen nap alatt 1,2 százalékot veszített értékéből.

Link másolása

hirdetés

A magyar forint fekete napja a mai – nem túlzás ezt állítani, hiszen azok után, hogy napközben rekordon, 405 forinton állt egy euró, estére újabb, vaskos történelmi mélypontot ért el a magyar fizetőeszköz. Ugyanis

délutánra 409 forint fölé emelkedett az árfolyam.

Ez 1,2%-os gyengülést jelent a magyar deviza szempontjából mindössze egy nap alatt, miközben a régióban a lengyel zloty árfolyama 0,6%-kal csökkent, a cseh korona pedig stagnált. A háború kitörése óta a forint 14,5%-kal gyengült az euróval szemben, miközben a lengyel zloty 4,5%-kal, a cseh korona pedig csak egy százalékkal – írja a Porfolio.hu.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: