HÍREK

A Mi Hazánk Mozgalom főpolgármester-jelöltje hatalomra kerülve betiltaná a Pride-ot

Grundtner András azt is elmondta, hogy semmiképpen sem lépne vissza a Fidesz jelöltjének javára. Karácsony munkásságát elégtelenre ítéli.


Grundtner András lesz a Mi Hazánk főpolgármester-jelöltje a 2024-es önkormányzati választásokon – számolt be róla a Telex.

Grundtner korábban tíz évig jobbikos volt, aztán átigazolt a Mi Hazánkba, melynek jelenleg ő a budapesti alelnöke. Toroczkai László, a párt elnöke Grundtner bejelentésén azt mondta, tisztában vannak a realitásokkal, így a „tisztes helytállás” a céljuk a választásokon.

Grundtner a sajtótájékoztató után a Telexnek azt mondta, hasonlóan látja a helyzetet, mint Toroczkai: a jelöltsége inkább a párt népszerűsítésére jó, nem a győzelemre. Hozzátette, semmiképp sem lépne vissza majd a Fidesz jelöltjének javára, bárki is lesz az.

Egyébként Karácsony Gergely, Tarlós István és Demszky Gábor közül a Fidesz-hátszelű Tarlóst tartja az eddigi legjobb főpolgármesternek. Grundtner szerint Karácsonnyal az is a baj, hogy az Orbán-kormánnyal szemben „egyfajta jobboldalikormány-ellenes politikai támaszpontot, városállamot próbál kialakítani, ez pedig káros. A polgármesterség elsősorban városszakmai feladat, nem pedig politikai, és ebből a szempontból Tarlós István volt az, aki leginkább szakmai oldalon közelítette meg a kérdéseket”.

Grundtner azt mondta, elégtelenre ítéli Karácsony munkásságát,

aki szerinte „saját maga állította ki a bizonyítványát, amikor végigrakta karókkal az Üllői utat és a Váci utat. Tehát nem tartom őt alkalmasnak, és sajnos a budapestiek szempontjából sem voltak jó évek az ő polgármestersége alatt”.

Ha a Mi Hazánk főpolgármester-jelöltjén múlna, a Lánchídra is visszatérnének az autók, kivételekkel: „Nyilván vannak olyan évszakok, és vannak olyan időszakok, amikor indokolt lehet az autósforgalom korlátozása bizonyos helyeken. Nyilván nyáron, hétvégén nem erőltetnénk ezt. De annyira kevés a hidak száma, áteresztőképessége, hogy a Lánchíd blokkolásával mindenhol nagyobb dugók alakulnak ki. A nagyobb dugó meg nagyobb károsanyag-kibocsátást jelent.”

Grundtner arról is beszélt, hogy ő betiltaná a Budapest Pride-ot.

„Ha megválasztanának, akkor valószínűleg nem lenne Pride. Nem azért, mert valamiféle kirekesztés van bennem, hanem azért, mert én úgy gondolom, hogy az van annyira közszeméremsértő, hogy más érdekek – a gyerekes családok érdeke – előrébb valók. A Pride-nak nincs helye Budapest legszebb utcáin.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter megmutatta azt, aki nélkül az élete megállna
A politikus közös fotón szerepelt az asszisztensével. Nélküle megállna az élet.
Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. július 20.A Tisza Párt alelnöke már hónapok óta a figyelem középpontjába került, a tavaszi országjárása után a június 9-i Európa Parlamenti és az önkormányzati választásokon is szép eredményeket ért el.

Most azonban megmutatta, hogy kinek a segítségével jutott el oda, ahol tart.

Magyar Péter egy közös fotóval szerepelt az asszisztensével.

"Ili, aki nélkül megállna az élet. A legjobb asszisztens a világon"

- írta a posztjához a politikus.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Honvédségi luxusgép vihette haza a Horvátországban nyaraló Orbán Viktort
A hírt Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő tette közzé a közösségi médiában.


Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő pénteken közölte a nyilvánossággal, hogy július 18-án – amikor Orbán Viktor dél-horvátországi nyaralásáról Angliába, Woodstockba utazott – a Magyar Honvédség 606-os lajstromjelű luxusgépe, egy Dassault Falcon 7X, hajnalban felszállt Ferihegyről és rövid idő múlva a spliti repülőtéren landolt. A képviselő légiforgalmi radarfelvételt is bemutatott ennek igazolására.

A Magyar Hang szombati cikke szerint Hadházy állításait megerősíti a flightaware légiforgalmi portál archívuma is. Ebből kiderül, hogy

a luxusgép nem sokkal később, még reggel 6 előtt továbbrepült az Egyesült Királyságba, és a Brize Norton repülőtéren szállt le, amely mindössze 23 percnyi autóútra van Woodstocktól.
Itt a magyar miniszterelnök aznap részt vett az EPC-csúcstalálkozón, amiről a magyar kormányfő Facebook-oldalán is beszámolt.

A horvátországi kitérő 55 perccel és 500 kilométerrel hosszabb utat jelentett, mintha a Falcon egyenesen Budapestről repült volna Angliába. Az aircraftcostcalculator.com adatai szerint a honvédségi luxusgép egy üzemórája 9470 dollárba, azaz 3,4 millió forintba kerül. Hardy Mihály repülési szakértő a lapnak nyilatkozva reálisnak nevezte ezt a becslést, és hozzátette, ha bérelnék a gépet, még drágább lenne. Az ár tartalmazza a karbantartás, a személyzet és az üzemanyag költségeit is – mondta Hardy.

Hardy szerint

szemfényvesztés honvédséginek nevezni a gépet, hiszen világszerte üzleti vagy magángépként használják ezt a típust, így nem meglepő, hogy Magyarországon főként kormánytagok utaznak vele.
Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke nem válaszolt a lap kérdésére, hogy esetleg valaki más utazott-e a kormányzati Falconon, illetve ha mégis Orbán Viktor volt az utas, vajon kifizette-e a pluszköltséget.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter elárulta, ki lett rajta kívül a Tisza Párt másik alelnöke
Kiderült az igazság. Ő lesz a párt másik alelnöke. A Tildát alakító színésznő élettársa.


Radnai Márk. Vele fotózkodott egy hajón, a parlamenttel szemben Budapesten.

Radnai Márkról itt lehet bővebben olvasni.

Az életrajzából kiderül, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetemre járt, ahol 2012-ben végzett Máté Gábor osztályában színművész szakon.

2016-ban megfenyegette Koltai Tamás kritikust, ami akkor nagy sajtóvisszhangot kapott. 2018-ban a Korhatáros szerelem második évadát rendezte, majd a Drága örökösök főrendezője lett, amit naponta több mint egymillió ember nézett a televízióban.

A Barátok közt sorozat Tildáját alakító Erdélyi Tímea élettársa.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
Pócs János a kisfiút felrúgó karateedzőről: Volt egy gyenge pillanata, mint bármelyikünknek
A politikus szerint az edző múltjában „soha semmilyen probléma nem volt”, és kiemelte, hogy az edző nem véletlenül kapott megyei, városi és állami kitüntetéseket.


A fideszes Pócs János, Jászberény országgyűlési képviselője az ATV-nek nyilatkozva elmondta, hogy a szolnoki kalandparkban kisfiút felrúgó karateedző tette „védhetetlen”, de szerinte „egy gyenge pillanat” volt csupán, ami bárkivel megeshet.

Pócs szerint az edző múltjában „soha semmilyen probléma nem volt”, és kiemelte, hogy az edző nem véletlenül kapott megyei, városi és állami kitüntetéseket.

Pócs az ATV videójában 1:43-tól hallható.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk