HÍREK

A magyar tisztviselők „Amerika-ellenes retorikájáról” is beszámolt a nagykövet az USA külügyminiszterének

David Pressman a héten Washingtonba utazott, ahol Anthony Blinkennel is találkozott. A nagykövet szerint „Magyarország fontos pillanathoz érkezett”.

Link másolása

A magas rangú magyar tisztviselők egyedülállóan Amerika-ellenes retorikájáról is beszámolt az USA magyarországi nagykövete Washingtonban az amerikai külügyminiszternek - derül ki a követség pénteki közleményéből.

David Pressman a héten Washingtonba utazott, hogy az Amerikai Egyesült Államok külügyminiszterével, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsának magas rangú tisztviselőivel és az Amerikai Egyesült Államok szenátusának kétpárti vezetésével konzultáljon az amerikai-magyar kapcsolatok jelenlegi helyzetéről.

Mint írják, a nagykövet találkozott Antony Blinken külügyminiszterrel és a Fehér Ház magas rangú tisztviselőivel, akikkel megvitatta a szövetségesi kapcsolatok legújabb fejleményeit, köztük

a magas rangú magyar tisztviselők egyedülállóan Amerika-ellenes retorikáját és a magyar kormány által ellenőrzött médiában elterjedt Amerika-ellenes retorikát.

„A szenátus vezetésével folytatott megbeszélései során a nagykövet megvitatta az amerikai-magyar kétoldalú kapcsolatok jelenlegi állapotát, valamint egyetértésüket fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy a szövetségesek egyöntetű egységére és elszántságára van szükség a Vlagyimir Putyinnal szembeni fellépésben. A megbeszélésén a nagykövet érintette Svédország és Finnország NATO-csatlakozásának sürgősségét, Magyarország vezetésének az Egyesült Államokról tett legutóbbi nyilatkozatait, valamint az Egyesült Államok elkötelezettségét, hogy ebben a rendkívüli időszakban is ápoljuk ezt a fontos kapcsolatot” - olvasható a közleményben.

David Pressman szerint „Magyarország fontos pillanathoz érkezett a jövőjét illetően”.

„Miközben Oroszország indokolatlan háborúja dúl a szomszédban, eljött az ideje annak, hogy Magyarország és transzatlanti szövetségesei és partnerei között szorosabb kapcsolat alakuljon ki”

- mondta a nagykövet.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter szerint pártjának már másfél millió szavazója van: „Lőtávolság”
„Figyeljék a ma esti RTL híradót!” – írta közösségi oldalán a politikus.

Link másolása

„Figyeljék a ma esti RTL híradót! A legfrissebb felmérés szerint már másfél millió szavazónk van. A 36 éves Fidesz-nek még úgy 2,2 millió. Lőtávolság. Árad a TISZA”

– írta egy magyar zászlós és két szivecskés hangulatjel kíséretében Magyar Péter a Facebook-oldalán.

Arról még csak találgatni lehet, hogy miért is kell nézni ma este a híradót, de az biztos, hogy

egyelőre nem jelent meg olyan felmérés, amely szerint Magyar Péter pártjának másfélmillió szavazója lenne.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Pottyondy Edina: A faszméregető hatalom meghátrált
Magyar Péter közmédiának adott ultimátumára utalt a youtuber, taktikai visszavonulást emlegetve.

Link másolása

Eheti videójában Pottyondy Edina többek közt kitért arra, hogy miután az MTVA közölte, hogy „a magyar emberek érdekében nem engedik be a köztévébe” Magyar Pétert, mégis megváltoztatták álláspontjukat, ugyanis Magyar Péter az MTVA-székház előtti tüntetéssel fenyegette őket, ha nem lesz élő jelölti vita.

Pottyondy szerint ez „taktikai visszavonulás”, biztosan befutott egy közvélemény-kutatás, ami alapján döntöttek így.

A humorista persze nem állta meg, hogy ne kommentálja az előző hét történései közül azt, hogy Hszi Csin-ping látogatása alkalmából kínaiakat vezényeltek ki ünnepelni a kínai elnököt, akik többször összetűzésbe kerültek a tibeti autonómiát hirdető aktivistákkal is.

A teljes videó itt nézhető meg:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Víruskutató: az új Covid-alvariáns már mindenhol ott van, de nyáron szünetel
Rusvai Miklós szerint dominánssá válik az omikron legújabb variánsa. Az USA-ban már az esetek harmadáért a FLIRT névre hallgató vírusvariáns felelős.
Fotó: Unsplash - szmo.hu
2024. május 14.


Link másolása

„A FLIRT egy mozaikszó, amiben a mássalhangzók az aminosav-mutációkra utalnak, amíg nem kap a görög ábécé szerint új nevet a koronavírus újabb változata, addig nem új variánsról, csak a 2021 vége óta velünk lévő omikron egyik alvariánsáról van szó” – mondta Rusvai Miklós víruskutató az Indexnek.

Amerikai kutatók szerint a FLIRT tüskefehérjéinek változása miatt könnyebben bejut az emberi szervezetbe, és a vuhani törzs ellen kidolgozott vakcinák csak 60-70 százalékos védelmet nyújtanak ellene, viszont

az omikronra kifejlesztett oltások már 85-90 százalékban hatékonyak az új alvariánssal történő megfertőződéssel szemben.

A gyártók dolgoznak már a kifejezetten erre a változatra kifejlesztett vakcinán, ami minden bizonnyal elérhető is lesz már az őszi-téli időszakban.

Rusvai azt is elmondta, hogy „nyáron szabadságra megy a koronavírus”, május és szeptember között az esetszámok nem érik el a heti 200 ezer megbetegedésnél kezdődő járványos szintet.

A kutató ennek alapján

a rizikócsoportnak augusztus végétől ajánlja az oltások felvételét, mert az esetszámok felfutása a tanévkezdés után után várható.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Szinte minden bolt zárva lesz a pünkösdi hosszú hétvégén, mutatjuk a kivételeket!
A legtöbb bolt zárva tart pünkösd vasárnapján és hétfőjén is, de nem mindegyik.
Fotó_ Unsplash - szmo.hu
2024. május 14.


Link másolása

Május tizenkilencedikén és huszadikán, pünkösdvasárnap és pünkösdhétfőn zárva tart a legtöbb bolt, a szükséges élelmiszereket szombaton beszerzők pedig nagyobb forgalomra számíthatnak az üzletekben.

A Mindmegette közlése szerint a nagyobb szupermarketek, az Aldi, a Lidl, és társaik vasárnap és hétfőn mind zárva lesznek, de

az éjjel-nappalikba, és esetleg a benzinkutak boltjaiba le lehet majd ugrani, ha esetleg valamit nem sikerült az ünnep előtt megvenni.

Az élelmiszerboltokon kívül azok a dohányboltok, virágboltok és újságárusok is nyitva lesznek a két ünnepnapon, amik családi tulajdonban vannak, illetve az ügyeleti rendenek megfelelően néhány gyógysztertár is nyitva lesz.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk