HÍREK
A Rovatból

850 vakcinát szán a kormány 36 ezer vasutas dolgozóra - kiakadt a szakszervezet

A Vasutasok Szakszervezetének elnöke felelőtlenül kevésnek tartja ezt a mennyiséget, az eljárást pedig végtelenül méltatlannak.

Link másolása

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs szerdai tájékoztatóján jelentette be, hogy megkezdődik a kritikus infrastruktúrában dolgozók, például az áramellátási és tömegközlekedési szolgáltató vállalatok munkatársainak beoltása. Sorra kerülnek tehát a Budapesti Közlekedési Központ, a paksi atomerőmű, az MVM Zrt., valamint a MÁV Zrt. és a GYSEV Zrt. kritikus infrastruktúrájában dolgozó alkalmazottak is az oltásban.

A Vasutasok Szakszervezete nagyon megdöbbent azon, hogy - mint megtudták - a kormány mindössze 850 adag vakcinát szánt a csaknem 36 ezer vasutas dolgozó soron kívüli beoltására.

"Ki fogja eldönteni, hogy a 850 adag védőoltást ki kapja meg a mintegy 36 ezer vasutas közül? Kinek a lelkén szárad majd, ha továbbra is meredeken emelkedik a koronavírus-fertőzöttek száma, de ezúttal azokból kerülnek majd ki a betegek, akiknek nem jut védőoltás?"

– háborodott fel Meleg János, a szakszervezet elnöke.

A vezető végtelenül méltatlannak tartja az eljárást és felelőtlenül kevésnek azt az oltóanyag-mennyiséget, amit a vasúti ágazat teljes létszámára szánt a kormány, miközben azt hirdeti, hogy „beoltjuk a vasutasokat”. Meleg János szerint "ez szánalmas".

Elmondása szerint egyre több vasutas fertőződik meg, az elmúlt napokban is százával dőltek ki a munkából, így jelenleg 1800-an covidosok. Mint mondta, ha a fertőzés továbbra is az elmúlt hetekben tapasztalt ütemben terjed, akkor gondok lehetnek a szolgáltatás biztosításával is.

A Vasutasok Szakszervezete elvárja: biztosítson a kormány megfelelő mennyiségű vakcinát az ágazatban dolgozók számára, hogy minden regisztrált vasutas időben megkaphassa a védelmet.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Fotón, milyen hatalmas tömeg fogadta Magyar Pétert Szegeden
A politikus a Facebook-oldalán egy fotóval mutatta meg, hogy milyen hatalmas tömeg fogadta őt. Az országjárás folytatódott.

Link másolása

Magyar Péter hétfőn Szegeden folytatta a hetek óta tartó országjárását.

A Dóm téren hatalmas tömeg gyűlt össze a TISZA Párt politikusának beszédére. Magyar Péter beszédében elmondta, hogy

„Szeged mindig mindenből győztesen kerül ki, most is így lesz”.

A politikus a Facebook-oldalán egy fotóval mutatta meg, hogy milyen hatalmas tömeg fogadta őt.

Magyar azt is hozzátette, hogy

„milyen érdekes, hogy a sok ezres rendezvényeinkről a magát függetlennek nevező sajtó is elfelejt beszámolni, miközben az 1 %-os pártok minden nap a stúdiókban kezdik a napot és egy semmitmondó FB ömlengéssel is címlapra kerülnek.”

Íme a fotó a hétfői eseményről.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Németh Balázs és Novák Katalin volt kommunikációs igazgatója lehet a műsorvezetője a köztévé választási vitájának
A vitát május 30-án este tartják majd. A műsorvezetésre a korábban Novák Katalin volt köztársasági elnök egykori kommunikációs igazgatójaként dolgozó Volf-Nagy Tünde mellett azt a Németh Balázst kérték fel, aki sokáig az állami hírtévé egyik arca volt.

Link másolása

Korábban írtunk arról, hogy Pünkösd után közöl majd részleteket a választási vitáról az állami média. A Media1 azonban már megtudott több részletet is.

Nagyon úgy tűnik, hogy megvan az időpont is: jövő csütörtökön, május 30-án este tartja az MTVA (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap) és a Duna Médiaszolgáltató a június 9-i európai parlamenti választásokat megelőző élő televíziós választási vitaműsorát az EP-listavezetők számára - írta meg a Media1.

A portál úgy tudja, hogy a műsorvezetésre a korábban Novák Katalin volt köztársasági elnök egykori kommunikációs igazgatójaként dolgozó Volf-Nagy Tünde mellett azt a Németh Balázst kérték fel, aki sokáig az állami hírtévé egyik arca volt.

Az információt a műsorvezetők személyéről és a vitaműsor időpontjáról több, egymástól független, megbízható forrás is megerősítette a Media1.hu részére.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
„Senki nem érti, miért kellett őt kivégezni” - Srkabski Fruzsina szerint Novák Katalin hiányzik a hazának
Azt is hozzátette, hogy nem találkozott vele a lemondása óta, de néha váltanak pár szót sms-ben. Hétfőn posztolt a közösségi oldalán minderről.
Fotó: Facebook - szmo.hu
2024. május 21.


Link másolása

A februárban a kegyelmi botrány miatt lemondott köztársasági elnök egyik tanácsadója hétfőn hosszú posztban írta le, hogy szerinte nagyon sokaknak hiányzik Novák Katalin.

„Szinte nem telik el nap, hogy valaki ismerős, ismeretlen meg ne szólítson vagy írjon, hogy mennyire hiányzik nekik Novák Katalin” – írta egy hétfői Facebook-posztban Skrabski Fruzsina, a volt államfő egyik tanácsadója.

„Senki nem érti, miért kellett őt kivégezni. Még aki haragudott rá a kegyelmi döntés miatt, ők is azt mondják, hogy bőven elég lett volna, ha bocsánatot kér”

– írta bejegyzésében Skrabski.

Azt is hozzátette, hogy nem találkozott vele a lemondása óta, de néha váltanak pár szót sms-ben.

„Amikor kiálltam mellette, nem tudtam, hogy ennyi szeretetet és megbecsülést kapok érte, de ez is bizonyítja, hogy jónak lenni jó, bátornak és hűségesnek lenni érdemes”

– zárta gondolatait a volt tanácsadó.

(via Blikk)


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Drágulás itt is: tízezer forint felett már az éves kártyadíj ennél a négy banknál
A készpénzfelvétel díja is erőteljesen nőtt. Jelenleg egy banki ügyfél saját 50 ezer forintjához bankja ATM-jét használva átlagosan majdnem egy ezresért jut.

Link másolása

Néhány éve még átlagosan 4 ezer forintból meg lehetett úszni a kártyázást, de mostanra eljutottunk oda, hogy négy banknál is 10 ezer forint felett lesz az éves díja a bankkártyának.

Az Azénpénzem.hu összefoglalója szerint ez mostanra a négy nagyobb banknál (CIB, Erste, OTP, Unicredit) bekövetkezett.

A többi három banknál (K&H, MBH, Raiffeisen) is hasonló a helyzet: náluk kilencezer forint feletti kártyadíjat számítanak fel.

Ennek következtében a készpénzfelvétel díja is erőteljesen nőtt. Jelenleg egy banki ügyfél saját 50 ezer forintjához bankja ATM-jét használva átlagosan majdnem egy ezresért jut.

Ez korábban 600 forint volt. Százezer forintot most majdnem másfél ezer forintért lehet átlagosan felvenni. Ezért aztán mindenkinek ajánlott, hogy használja ki a maximum két részletben díjmentesen felvehető 150 ezer forintot, amihez csak egy nyilatkozat szükséges.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk