NULL
hirdetés

HÍREK

58 évesen, tragikus hirtelenséggel meghalt Klecska Ernő újságíró

A Fejér Megyei Hírlap egykori szerkesztője volt, ahonnan egy manipulált Orbán-interjú miatt rúgták ki jogtalanul. Utána tanárként is dolgozott.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 25.

hirdetés

Elhunyt Klecska Ernő mérnök-közgazdász, újságíró, a Fejér Megyei Hírlap volt lapszerkesztője – adta hírül Székesfehérvár hivatalos honlapja.

A rá emlékező cikk szerint villamosmérnökként végzett a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán, majd mérnök-közgazdász diplomát szerzett az Óbudai Egyetemen.

"A gazdasági folyamatok iránt érdeklődő és ahhoz választott hivatása okán is értő fiatal szakember 1989-ben választotta hivatásául az újságírást a megyei napilap munkatársaként" – írják róla.

A hírlapnál 2016 decemberéig dolgozott, azután bocsátották el több kollégájával együtt, hogy a karácsonyi számban az Orbán Viktor miniszterelnökkel készült interjú helyenként más tartalommal jelent meg, mint a testvérlapokban.

Klecska és munkatársai pert indítottak, a bíróság pedig jogerősen azt állapította meg, hogy nem ők hibáztak, mivel a központi anyagokkal a helyi szerkesztőknek nem volt dolguk, a cikkeket ugyanis szerkesztve és lektorálva kapták meg.

hirdetés

Kirúgását követően a budapesti Athéné Gimnáziumban helyezkedett el pedagógusként, idén január óta pedig a Titkok Háza kommunikációs csapatát erősítette.

Hivatalosan egyelőre nem lehet tudni, mi okozhatta a halálát.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


NULL
hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Tavasztól jöhet a Facebook-szabályozás, Varga Judit benyújtja a törvényjavaslatot

A miniszter azt írta hogy a digitális szabadság védelmében kell szabályoznia nagy techcégek működését.
Forrás: MTI, fotó: illusztráció (Pixabay) - szmo.hu
2021. január 26.

hirdetés

Konzultálva a témában illetékes állami intézmények vezetőivel, az Igazságügyi Minisztérium tavasszal törvényjavaslatot terjeszt az Országgyűlés elé a nagy technológiai vállalatok hazai működésének szabályozásáról - tudatta Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán kedden.

Közölte:

"Semmi mást nem szeretnénk elérni a nagy tech cégekkel szemben, mint a törvényes, átlátható és ellenőrizhető működést. Semmi mást, mint ami a többi cégre, nagyvállalatra vagy kisvállalkozóra is vonatkozik."

Varga Judit azt írta, Magyarország továbbra is együttműködik az unió hasonló irányú szabályozásának előkészítésében, de

az elmúlt időszak eseményei megmutatták, hogy "gyorsabban kell lépnünk az emberek védelme érdekében".hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

NULL
hirdetés
HÍREK

Lemondott a miniszterelnök – élete legnehezebb játszmájába kezdett bele Conte Olaszországban

Az államfő elfogadta Giuseppe Conte lemondását, akinek viszont még lehet esélye visszakerülni a kormány élére.
MTI, fotó: MTI/EPA/ANSA/Riccardo Aantimiani - szmo.hu
2021. január 26.

hirdetés

Giuseppe Conte olasz kormányfő kedden benyújtotta lemondását, amelyet az államfő el is fogadott. Ennek nyomán Sergio Mattarella konzultációt indít a parlamenti pártokkal - közölte az elnöki palota.

Az államfő tervei szerint a pártokkal folytatandó minél gyorsabb egyeztetés szerda délután kezdődik és csütörtök délelőtt folytatódik, a legkisebbtől a legnagyobb parlamenti csoportig haladva. A konzultáció során az államfő felméri, hogy Giuseppe Conte rendelkezik-e elegendő többséggel egy újabb, immár egy általa vezetett harmadik kormány felállítására. Amennyiben nem, az államfő feladata másik miniszterelnök-jelöltet megnevezni a pártok útmutatásai alapján vagy további megoldásokat keresni.

Giuseppe Conte 2019 szeptemberében alakult második kormányának munkája ért most véget. Ez volt Olaszország hatvanhatodik kormánya. Az új miniszterelnök kinevezéséig a Conte-kormány ügyvivőként a helyén marad.

Elemzők szerint a jelenlegi kormánypártok, az Öt Csillag Mozgalom (M5S), a baloldali Demokrata Párt (PD) és a Szabadok és Egyenlők (LeU) hiába szorgalmazzák a Giuseppe Contéval való újabb kormányt, ha nem tudnak megfelelő parlamenti többséget felmutatni, főleg a felsőházban, ahol a január 19-i bizalmi szavazáson kapott 156 vokssal a kormány alig néhány napig bírt a helyén maradni. Conte azóta is egy kormányát támogató, centrumerő felállításán dolgozik, egyelőre nem tudni, kik lennének a tagjai.

A La Repubblica baloldali napilap úgy látta, Giuseppe Conte "legnehezebb játszmáját" vívja, miközben az államfő csakis biztos többséggel bízza meg ismét a kormányalakítással. Sajtókommentárok szerint Giuseppe Conténak óráról órára egyre kevesebb esélye van, és most a pártok közötti egyeztetés dönt a folytatásról, ami azt jelentheti, hogy "minden típusú politikai házasság elképzelhető".hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


NULL
hirdetés
HÍREK

Müller Cecília: eddig csak 80 idősotthonban tudtak oltani, mert kevés a vakcina

Az országos tisztifőorvos azt is elmondta, hogy bár a járványügyi adatok kedvezőbbek most, a fenyegetettség nem múlt el.
SZMO, MTI - szmo.hu
2021. január 26.

hirdetés

Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetőhelyettese kezdte az operatív törzs tájékoztatóját a tegnapi friss rendőrségi adatokkal. Ezután Müller Cecília ismertette az elmúlt 24 óra adatait. Az országos tisztifőorvos elmondta: 459 új fertőzöttet azonosítottak, az aktív fertőzöttek száma pedig 104 083-ra csökkent. Kórházban 3815 koronavírusos beteget ápoltak, gépi lélegeztetésre közülük 263-an szorultak. Müller Cecília szerint általában elmondható, hogy az adatokban csökkenő tendenciát tapasztalnak.

Az elmúlt 24 órában 89 beteg hunyt el, az országos tisztifőorvos közlése szerint a legfiatalabb 50 éves, míg a legidősebb 97 éves volt.

Müller Cecília azt mondta, lassan szeretnének az egészségügyi dolgozók kampányszerű oltásának a végére érni, ezért azt kéri, hogy aki még nem jelentkezett a védőoltásáért, az tegye meg. Hozzátette: akik most valamilyen ok miatt nem tudják beoltatni magukat, azoknak a jövőben is biztosítani fogják az oltás lehetőségét.

Az országos tisztifőorvos szólt arról is, hogy folytatódik a szociális intézményekben élők oltása. Mint mondta, 1600 idősotthon és további 300 bentlakásos intézmény van Magyarországon.

hirdetés
Eddig viszont még csak 80 intézménybe tudtak eljutni, mert kevés vakcina érkezett.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


NULL
hirdetés
HÍREK

Lázár János: „Földdel foglalkozom, tehenekkel, lovakkal, kutyákkal. Country life!”

A volt miniszter csak ennyit válaszolt, amikor arra kérték, kommentálja a Szájer-ügyet. Azt is elmondta, az irányt tekintve ő „orbánabb Orbánnál”.
Fotó: MTI/Rosta Tibor - szmo.hu
2021. január 26.

hirdetés

"A mai napig be tudom fejezni Orbán Viktor mondatait, és nem azért, mert fegyelmezett kommunikátorként sokszor mondja el ugyanazt ugyanúgy" – nyilatkozta Lázár János a 24.hu-nak adott nagyinterjúban.

Az egykori Miniszterelnökséget vezető miniszter jelenleg a nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztos, a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos, valamint a gödöllői Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (korábbi Szent István Egyetem) kuratóriumának is tagja.

„Az én 'sztárságomnak' kétségtelenül vége, de azt ma már annyira se tartom fontosnak, mint annak idején, pedig miniszterként se ítéltem igazán fontosnak. Eszköz volt, használtam” – válaszolta arra a kérdésre, mi lehetett az oka, hogy Orbán Viktor eddig mindegyik "sztárpolitikusát", rajta kívül Navracsics Tibort és Rogán Antalt is hátrébb húzta idővel az első vonalból.

Azt viszont hozzátette, hogy a miniszterelnök és közte az esetek többségében csak a célokhoz vezető eszközök kérdésében van véleménykülönbség.

Mint mondja, ilyen volt például a vasárnapi boltzár esete, ahol a kormány szerinte egyenesen megfutamodott. Vagy ilyen a kiskereskedelmi hálózatok adóztatása, a multik elleni küzdelem, az autóipar állami dotációjának csökkentése, illetve az, hogy ő kevesebb stadionépítéssel is beérné.

hirdetés
„De a szuverenitással, az erős Magyarország felépítésével kapcsolatban mindig támogattam és támogatni is fogom a Fideszt. Az irányt tekintve orbánabb vagyok Orbánnál...”

– fogalmazott. Arra a kérdésre nem adott egyértelmű választ, a későbbiekben el tudja-e képzelni magát akár Orbán Viktor utódjaként, de annyit elmondott, hogy szerinte inkább országépítésre alkalmas, nem az ellenfél megsemmisítésére.

„A 2018-as háttérbe lépésemnek van egy felbecsülhetetlen haszna: most nemcsak arra jut időm, hogy tegyem, amit tennem kell, hanem azon is gondolkodhatok, mit kellene tenni. Beleástam magam a vidékpolitikába, végtelenül inspirál és határtalanul élvezem, ahogy kémlelhetem a látóhatárt” – mondta.

Az agrárminiszterségre azonban nem pályázik: szerinte Nagy István személyében kiváló szakembere van a kormánynak, tiszta köztük a szereposztás és jó az együttműködés. Inkább azt tervezi, hogy 2022-ben egyéniben indul a Hódmezővásárhely-Makó választókerületben.

Elmondta azt is, hogy Orbán Viktor szerinte ma Európa legértelmiségibb attitűdű politikusa, aki elméleti és nemcsak gyakorlati oldalról foglalkozik a politikával, a jövő fontos kérdéseivel. „Neki van érvényes gondolata arról, hogy milyen Európát akar, ellentétben az uniót vezető Európai Tanácsban ülő másik huszonhat miniszterelnök többségével” – tette hozzá.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: